ULEI MACERAT DE ROZMARIN/ ULEI MACERAT CUISOARE MACERAT/ ULEI TARHON MACERAT / ULEI ANASON MACERAT
1.ULEIUL DE ROZMARIN MACERAT 50 ML
Prima data am descoperit rozmarinul si salvia in Toscana - Italia, acolo aceste plante sunt folosite pe scara larga atat in alimentatie cat si in cosmetica ( fabricarea sapunurilor pe baza de ulei de masline si rozmarin).
Folosit inca din ANTICHITATE, rozmarinul era considerat " elixirul tineretii" cu nenumarate proprietati :
1. combaterea proceselor de imbatrinire;
2.cresterea vitalitatii organelor interne;
3. incarcarea cu energie pozitiva ;
4. amelioarea durerilor artrozice;
5. un bun antiseptic.
O legenda veche spune ca o regina care era bolnava la pat , visand intr-o noapte o crenguta de rozmarin , a folosit maceratul acesteia pentru vindecare.
"Uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai folosite remedii pentru combaterea caderii parului. Se pot face frectionari la radacina firului de par, seara sau inainte de a ne spala pe cap. De altfel, rozmarinul este indicat si ca atare, sub forma de infuzie, pentru proprietatile sale tonice asupra firului de par", arata dr. Cristina Pavel, medic de familie, cu competenta in apifitoterapie si homeopatie.
produsul este un macerat de crengute de rozmarin cultivat in gradina proprie ( bio) in ulei presat la rece .
2. ULEIUL DE CUISOARE MACERAT 50 ML
Cuisoarele sunt mugurii uscati ai florii arborelui de cuisoara, niste lujeri asemanatori vitei-de-vie. Planta, cultivata in tarile calde, este originara din Insulele Moluce si face parte din familia Myrtaceae. Chinezii au folosit-o cu cateva secole înainte de Hristos. Astfel, inaltii demnitari chinezi (mandarinii) o mestecau in gura inainte de a vorbi cu suveranul lor. Se presupune ca a fost introdusa in Europa in primele secole d.Hr. in secolul al VlII-lea, arabii o vindeau europenilor la preturi foarte mari. Se folosea mai mult ca medicament, iar medicii o considerau un panaceu. Astfel, o portocala frecata cu cuisoare elimina orice risc de contagiune. Cuisoarele presarate pe lenjerie alungau moliile din dulapuri.
Bobocii florali se recolteaza inainte de a se deschide. Cuisoarele au o aroma speciala iute, putin uleioasa si cu un gust fin. Din punct de vedere yoga, sunt dublu yin. Metafizic, apar elemente yang. Conform Ayurvedei, sunt dulci-amarui, fierbinti, iuti, astringente, stimulatoare. Pot inlocui sarea si potolesc setea. Cuisoarele constituie un adaos pentru fructe si legume. Se folosesc la preparate de patiserie, sosuri, anumite ciorbe, carne (porc), condimentarea carnatilor de casa, la unele sortimente de prajituri, vin fiert sau ceai. Ele dau orezului o aroma deosebita. Se pot folosi la purificarea untului. in multe tari, cuisoarele se folosesc la fabricarea parfumurilor, pastei de dinti, sarurilor de baie si aromarea bauturilor alcoolice.
Cuisoarele contin:
Tanin, ulei eteric, in care componentul principal este eugenolul, cu proprietati antiseptice, utilizat in stomatologie si la prepararea vanilinei. Au un efect calmant, dezinfectant. Au actiune antivirala. Stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, actioneaza contra vomei, colicilor, sughitului. Inlatura viermii intestinali, intaresc imunitatea, prin cresterea numarului de globule albe din sange. Sunt diuretice si depurative. Influenteaza sistemul nervos si vasele de sange. Ajuta in boli de ochi si inflamatiile urechii medii. Insulina este folosita mai eficient in prezenta cuisoarelor. Uleiul de cuisoare, continand un procent ridicat de eugenol care-i confera proprietati antiseptice si anestezice, ajuta in boli ale cavitatii bucale si la calmarea durerii de dinti. Poate fi folosit ca anestezic al dintilor, pentru dezinfectarea canalelor maselelor. Uleiul se aplica direct pe un dinte dureros, dar, atentie, daca se aplica des, va dauna. In caz de raceala, se fac inhalatii cu cateva picaturi de ulei de cuisoare puse in apa clocotita sau se face decoct de cuisoare si se inhaleaza aburii. Calmeaza tusea, astmul, ajuta in tuberculoza, boli de cap. Uleiul de cuisoare, fiind un antioxidant, ajuta vederea. Cuisoarele folosite in exces irita sistemul nervos central.
3. ULEIUL DE TARHON 50 ML
Origini: Tarhonul este o planta condimentara, extrem de aromata care isi are originea in Rusia si Mongolia, unde a fost descoperita pentru prima data. Mai apoi, in secolul al XVI-lea, tarhonul a ajuns in majoritatea tarilor europene, dar si in nordul Americii. Numele tarhonului in limba latina, "Artemisia drancunculus" inseamna dragon mic, acesta fiind denumit asa in Evul Mediu, tocmai pentru ca ajuta la tratarea muscaturilor veninoase de sarpe.
Beneficiile tarhonului:este recomandat in special persoanelor cu tulburari digestive. Acesta este un digestiv puternic, care regleaza si stimuleaza functia gastrica, dar care ajuta si la asimilarea substantelor nutritive. Este o planta minune si in cazul aerofagiilor, balonarilor, constipatiei, insomniilor sau gastritelor.
Datorita calitatilor sale tarhonul poate fi de ajutor si in cazul bolilor de ficat si rinichi. Fiind o planta bogata in iod, tarhonul se recomanda in aceeasi masura si persoanelor care sunt la regim fara sare, aroma sa reusind sa imbogateasca mancarea, dandu-i gust.
Tarhonul este utilizat extern si pentru durerile de dinti si inflamarea gingiilor. O solutie preparata din 2 linguri de frunze macerate 10 zile in 250 ml de otet de vin, folosita prin clatirea gurii poate face minuni. Frunzele de tarhon macerate astfel, pot fi folosite si pentru frectiile pentre durerile de cap sau cele reumatice.
Tarhonul in bucatarie: Tarhonul este pus in valoare cel mai bine cand este utilizat in preparatele cu legume fierte, marinate, sosuri pentru fripturi, umpluturi de peste si pasare, maioneza, castraveti murati in otet, sos tartar si salata de castraveti.
Tarhonul are o aroma foarte puternica, putin amaruie. Frunzele sale sunt foarte aromate, dar si bogate in vitamine ( A si C), saruri minerale si iod. Tarhonul inlocuieste cu succes sarea, piperul, otetul. Trebuie, insa folosit cu masura deoarece prea mult poate da gust amarui mancarii. Tocate, frunzele tarhonului se potrivesc de minune si presarate deasupra preparatelor din oua (omleta sau ochiuri), dar si in preparatele pentru vanat.
Tarhonul este folosit nu numai in prepararea mancarurilor, ci si in farmacia naturista unde este folosit pentru prepararea unor produse farmaceutice.
4. ULEIUL DE ANASON MACERAT 50 ML
Anasonul a fost folosit inca din antichitate, in special de romani, egipteni si greci. Romanii il foloseau pentru condimentarea unor prajituri numite "mustaceus", egiptenii foloseau anasonul pentru aromarea painii, in timp ce grecii il utilizau pentru tratarea problemelor digestive.
In zilele noastre, aceasta planta puternic aromata este folosita, in special pentru aroma sa, la producerea lichiorurilor, a pastelor de dinti si pentru condimentarea produselor alimentare. In afara de aceste intrebuintari, anasonul ramane, pana la urma, o planta medicinala, efectele sale benefice in tratarea diverselor probleme de sanatate fiind cunoscute de foarte mult timp.
Uleiul din fructe de anason este folosit pentru tratarea durerilor musculare, a reumatismului, bronsitelor, colicilor, crampelor abdominale, indigestiei. Este folosit si pentru stimularea poftei de mancare. Poate avea efecte diuretice si de stimularea a metabolismului celular.
Un lucru foarte important, pe care poate nu il stiai, este acela ca extractul de anason te poate ajuta sa ai o piele mai ferma. Cand ne ingrasam, pielea isi pierde fermitatea, colagenul de la nivelul acesteia fiind afectat de tesuturile adipoase din interior. Datorita acestor proprietati, extractul de anason este inclus in compozitia gelurilor pentru remodelare corporala.
Extractul de anason activeaza metabolismul celular stimuland producerea colagenului la nivelul pielii, element esential pentru un tesut conjunctiv ferm, bine conturat, care ajuta, efectiv, remodelarea corporala.
COMANDA MINIMA 40 LEI, toate comenzile mai mici se vor anula automat !
VA ROG SA SPECIFICATI TIPUL ULEIULUI MACERAT
DACA AVETI NELAMURIRI NU EZITATI SA NE CONTACTATI
Tip produs: Lucrat manual
Materiale: PRODUS NATURAL
Dimensiuni: 50 ml
Disponibilitate: imediat
Intrebari? Contacteaza magazinul
Livrare si plata
Transfer Bancar
•
16 LEI, indiferent de valoarea comenzii
•
20 LEI, indiferent de valoarea comenzii
Transfer Bancar
•
18 LEI, indiferent de valoarea comenzii
•
23 LEI, indiferent de valoarea comenzii