ULEI COADA CALULUI MACERAT/ ULEI COADA SORICELULUI MACERAT/ ULEI SUNATOARE MACERAT/ ULEI HAMEI MACERAT
1.ULEIUL DE COADA CALULUI MACERAT 50ML
Coada-calului este o planta perena erbacee inalta, care creste intr-un climat umed, pe campii, pe malul raurilor de munte sau chiar langa caile ferate. In primavara, din rizom ies mai intai tulpinile, colorate maroniu si purtatoare de spori. Apoi ies frunzele, inalte de pana la 40 de cm.
Coada-calului contine 5-7% acid silicic, nicotina, palustrine, palustridine, fitosterol, beta-sitosterol, acid malic, vitamina C, ulei volatil, saruri de potasiu, etc.. Componentele active din planta au efecte antimicrobiene, antiseptice, anti-inflamatorii; de asemenea conserva acuitatea vizuala si stimuleaza fluxul de sange.
Cele mai bune plante pentru digestie (sub forma de ceai sau tinctura) sunt cele care pot fi gasite in paduri sau in regiunile argiloase. Cele descoperite in zonele umede sunt bune pentru tratarea diferitelor afectiuni externe (in cazul in care planta este utilizata fara radacina), insa in cantitati mici.
Pentru tratarea problemelor digestive, hiperaciditate gastrica si ulcer, sunt necesare 2-3 cesti de ceai de coada calului consumate zilnic, care de asemenea, pot trata vezica urinara si afectiunile renale. Coada-calului ajuta retinerea apei in pericard, sau in tulburarile renale dupa aparitia unor boli, cum ar fi scarlatina sau alte boli infectioase care provoca probleme in eliminarea apei. In cazurile de bronsita si pneumonie sunt recomandate sa se consume trei linguri de coada calului uscata si sfaramata, pe zi, deoarece are proprietati antiseptice si antibacteriene.
2. ULEIUL DE COADA SORICELULUI 50 ML
Alaturi de papadie, Coada-soricelului este planta medicinala cea mai raspandita de la noi din tara, fiind intalnita din campie si pana in zona montana inalta.
Totodata, este si una din plantele cu cea mai indelungata "cariera medicala" de pe teritoriul Romaniei, dovezi arheologice aratand ca ea era folosita in scopuri rituale si terapeutice cu cel putin patru-cinci mii de ani in urma.
In Moldova, in nordul si in centrul Transilvaniei, precum si in nordul Olteniei, Coada-soricelului era folosita drept cicatrizant, calmant pentru "oparitura" (alergie cutanata), ca planta aperitiva. In zona de vest a Transilvaniei, era folosita in scaldatori pentru pruncii debili, ca spalaturi in "poala alba" (leucoree), ca cicatrizant dupa extractiile dentare. In Bucovina, ceaiul de Coada-soricelului se lua atunci cand tinerelor femei "nu le veneau randurile" (amenoree), pentru "schimbarea sangelui" (dezintoxicarea organismului si intarirea imunitatii), inaintea venirii toamnei. In nordul si estul Moldovei, Coada-soricelului se mai folosea intern contra "aprinderii de mate" (colon iritabil sau colita de fermentatie), extern contra "tranjilor" (hemoroizi sangeranzi) si, tot extern, pentru inchiderea rapida a ranilor.
UTILIZARI
* Hepatita - un studiu japonez din 2006 a avut drept subiect efectul hepatoprotector al sucului proaspat extras din inflorescentele si din tulpinile de Coada-soricelului.
* Colecistita - uleiul volatil continut in florile de Coada-soricelului are efecte antiinflamatoare si calmante asupra vezicii biliare. Se administreaza pulberea proaspat macinata de flori din care se ia cate o lingurita pe stomacul gol, de patru ori pe zi, in
cure de trei saptamani, cu zece zile de pauza.
* Acneea - un studiu al unui institut medical din Washington, Statele Unite, arata ca acneea este declansata de probleme digestive si de metabolism, provocate de alimentatia moderna, de sensibilitatea la infectii cutanate, precum si de problemele hormonale. In acelasi studiu se mentioneaza faptul ca planta Coada-soricelului are atat efecte antimicrobiene (actioneaza contra bacteriilor, in special), cat si de stimulare a proceselor digestive. Adaugati la acestea efectul hormonal anterior mentionat al acestei plante si faptul ca este un dezintoxicant pentru ficat si pentru bila, pentru a intelege eficienta sa in tratarea acneei.
3.ULEIUL DE HAMEI 50 ml
Demult, in satele de campie, hameiul facea parte din jocurile copiilor. Primavara, cand rasar din pamant, tulpinile acoperite cu perisori firavi si incarligati par sa aiba un singur tel: sa gaseasca un suport cat mai apropiat, pe care sa se catere tot mai sus, spre lumina. Iar daca atunci cand ating o inaltime de aproape un metru, in apropierea lor se infige o prajina de lemn, planta reactioneaza fara intarziere: se intinde spre suport din toate puterile, facand prin aer acrobatii. Dar spectacolul este abia la inceput. Daca suportul se muta in partea opusa, planta se reorienteaza in spatiu, se rasuceste si in cateva ore se incolaceste pe
Din multiplele insusiri medicinale ale plantei cea mai importanta este puterea ei de a induce somnul si echilibrul senzorial, este un leac folosit frecvent in medicina populara din Boemia si Bavaria, unde era considerat un adevarat elixir de sanatate si frumusete.
Se foloseste extern, contra nevralgiilor, contra durerilor de cap si, mai ales, pentru intretinerea si infrumusetarea pielii, pe timpul sezonului rece.
Hameiul este recomandat in tulburarile genitale si sexuale care apar mai ales la fete. Pentru ca uleiurile aromatice din conurile de hamei au proprietati estrogene si calmante, ele sunt recomandate pentru declansarea ciclului menstrual intarziat, pentru combaterea acneei, a unor probleme cum ar fi hirsutismul sau apetitul alimentar exagerat, precum si contra unor tulburari emotionale care pot aparea in aceasta perioada.
Hameiul actioneaza ca un puternic antiinflamator articular, comparabil cu unele medicamente de sinteza utilizate in tratamentul artritei. Practic, se considera ca hameiul e comparabil ca eficienta cu ibuprofenul - un antiinflamator de sinteza destul de nociv, folosit foarte frecvent in zilele noastre contra durerilor articulare.
Mai multe studii clinice arata ca hameiul, mai ales in asociere cu valeriana, este printre cele mai puternice si nenocive medicamente contra diferitelor forme de insomnie. Un experiment foarte amplu si meticulos realizat pe pacienti in Germania (tara cu cea mai mare traditie in studierea si utilizarea hameiului) a comparat efectele unui medicament de sinteza folosit frecvent contra insomniei (benzodiazepina), cu combinatia de valeriana si hamei, cele doua tipuri de remedii fiind administrate vreme de doua saptamani, in paralel, la doua grupe de pacienti cu insomnii puternice. Rezultatele studiului au fost mai mult decat incurajatoare: combinatia de hamei si valeriana are efecte comparabile, daca nu mai puternice, ca benzodiazepina, insa produsul natural are cu 80-90% mai putine efecte secundare fata de medicamentele de sinteza. Este un remediu foarte eficient pentru cei care adorm foarte greu, care se trezesc la putin timp dupa ce au adormit sau care au un somn agitat si neodihnitor.
4.ULEIUL DE SUNATOARE MACERAT 50 ML
Denumita stiintific Hypericum perforatum, sunatoarea este o planta medicinala care a devenit cunoscuta mai ales prin tratarea starilor de depresie. Folosita din cele mai vechi timpuri, sunatoarea este o planta perena ce creste in zone de deal, munte si campie, la marginea pajistilor si a padurilor. Preparatele pe baza de sunatoare si-au dovedit de timpuriu efectele curative. Planta inflorita se foloseste pentru prepararea ceaiului de sunatoare, iar florile sunt utilizate in prepararea tincturii si a uleiului de sunatoare.
Uleiul de sunatoare este o comoara in orice gospodarie. El isi mentine proprietatile curative timp de 2 ani de zile si poate fi intrebuintat in ungerea ranilor, a hematoamelor, a ganglionilor si a portiunilor de piele mai aspre (de exemplu zona coatelor sau a genunchilor). Durerile de spate, de sciatica, de reumatism sau de lombago pot disparea prin masarea cu ulei de sunatoare. Arsurile de soare, precum si durerile de burta ale sugarilor (colicii) trec prin masarea cu ulei de sunatoare. Compresele cu ulei de sunatoare sunt foarte bune in vindecarea ranilor grave deschise.
VA ROG SA PRECIZATI TIPUL ULEIULUI
DACA AVETI NELAMURIRI NU EZITATI SA NE CONTACTATI
COMANDA MINIMA 40 LEI, toate comenzile mai mici se vor anula automat !
Tip produs: Lucrat manual
Materiale: produs natural
Dimensiuni: 50ml
Disponibilitate: imediat
Intrebari? Contacteaza magazinul
Livrare si plata
Transfer Bancar
•
16 LEI, indiferent de valoarea comenzii
•
20 LEI, indiferent de valoarea comenzii
Transfer Bancar
•
18 LEI, indiferent de valoarea comenzii
•
23 LEI, indiferent de valoarea comenzii