Forum: Concursuri TRUTH or... DARE?!
- soso07
Se pare ca PROVOCAREA e la moda anul acesta :) Gandindu-ma la clasic - era odata o reclama la o bautura (un fel de whisky cream - lichior) care se numea Classic. Si spunea in reclama ca "femeile prefera clasic" :))
08.01.2013, 17:45:21 - nicolebijou
Se pare ca nu intotdeauna...
08.01.2013, 17:49:24 - sognami
Va propun un soare clasic, sa ne mai incalzim... :*
08.01.2013, 18:54:34
www.breslo.ro/Product/set-tropical-sun_788231 - blanitza
Daaa, ce minunatii s-au adunat aici, super-uimitoare si neconventionale clar, si eu am stat sa studiez una-alta, bravoo, fetele margelitoare, v-ati intrat in mana, ce mai, FELICITARI!!!
08.01.2013, 19:07:53
Si eu vreau sa mai vin cu ceva maine, si-o zic de pe-acum, va fi ceva putin spus clasic, chiar clasic elisabetan:), daca-mi e permis sa-mi trambitez inspiratia, respectiv un serial englezesc nou-nout - Dinastia Tudorilor, care mi-a ramas la inima!!! - carmenn
abia asteptam...eu care sunt ,,clasica" sa zicem...am realizat ceva total opus...:)
08.01.2013, 19:34:43 - aigile
Păi și cu 'încadrarea la temă' cum rămâne?!...Nu era vorba să vă reprezentați chiar pe voi, așa cum vă (re)cunoașteți?...
08.01.2013, 20:06:39
Anyway, mă bucur să ne strângem pe-acasă (cât-pe-ce să fac niscaiva versuri despre sărbătorile ”fără număr, fără număr”, care ne vaduvesc de concurenți!...)
Carmenn, super idee să pui la treabă ”drăcușorii” de mare - nimic mai exotic decât aceste semințe de... aliens, or whatever! Să te ferească Sfântu' să le guști ascuțimea la un pas greșit pe plajă - și dacă e o săritură, la volei sau fotbal, poti să ajungi și la cârje!... Dar sunt foarte decorativi, și, alături de oasele - orhidee, cred că ai ilustrat cel mai bine neconventionalul reprezentat de exotisme - necunoscutul, cu forța lui de atracție, irezistibilă! - aigile
Now, FIMARC, am citit prin Sf-uri, parcă, despre ceva ”minuni” din viitor - aparate cărora doar să le spui ce mâncare dorești, și ți-o materializează în doi timpi și trei mișcări. De multă vreme bănuiesc că deții o asemenea ”mașinărie”, un fel de ”matriță universală”, o ”oglinjoară din perete, oglinjoară”, pe care doar o pui în fața lucrurilor, și, pa-da-bam, pam, pam! - obții replica lor în miniatură (doar pentru început, până-ți ”faci” mâna!...) Și cine să pună în tipare ceva la fel de neașteptat ca Andy Warhol candva? Neconvenționalul cu intenție, cu totdinadinsul, incită și stârnește interesul în egală măsură!...
08.01.2013, 20:30:36 - aigile
Cine se plânge că e ”slab” reprezentat clasicul în concurs?! Priviți la sognami, câtă distincție și ”clasă”, în linii simple și fără a disipa ideea într-o ”risipă” de resurse!...
08.01.2013, 21:06:00
De câte ori admir o altă re-inventare a clipsurilor ei (irepetabile perechi de povești personale și pline de personalitate), îmi revin în minte imagini din filme cu staruri adevărate - Ava Gardner, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Ingrid Bergmann, Audrey Hepburn (and so on!...), în fața unei mese de toaletă, cu gestul- robot care incepe ”ritualul” de seară, și anume: alunecarea clipsurilor din strânsura aplicată urechilor și blânda lor așezare în caseta de bijuterii... - Handmadewithlove.by.M
Eu va propun ceva indaznet,o explozie de bucurie si culori! Indiferent cat de urata,rece si mohorata este vremea de afara,Fularul Rainbow poate inveseli ziua oricui. Cu explozia sa de culori este pur si simplu un cocktail de exubernata,tinerete si voiosie!
09.01.2013, 11:13:17
www.breslo.ro/Product/Fular-Rainbow_790998 - gemsgems
Vai cat de frumos e fularuuuuuuuuuuul! Mie nu-mi place sa port fular, dar pe asta cred ca l-as tine pe langa mine si vara, doar sa ma uit la el. =)) Nu am mai vazut asa un model. Pare greu de facut. :P E minunat! :D Bravo!
09.01.2013, 11:17:00 - carmenn
este frumos si nu este greu de realizat...:) ,,piele de crocodil"
09.01.2013, 12:54:40 - Marmotescu
da, e 'crocodile stich' ...e foarte simpatic :)
09.01.2013, 13:22:45 - gemsgems
Eh, pentru mine, care stiu sa lucrez numai unul pe fata, unul pe dos, pare greu. :))
09.01.2013, 14:27:40 - carmenn
pai asa este...ne completam ...noi cu piciorusele tu cu narcisele...eu am luat niste fimo dar mi-e frica sa le bag la cuptor...cica emana nu stiu ce vapori toxici...ii mai dau foc lui maica-mea la bucatarie...:)...am facut si eu ceva dar le-am lasat la rece ...ma uit la ele...mai bine luam polimer la rece dar cine a stiut...:)
09.01.2013, 15:22:38 - gemsgems
Carmen, nu emana vapori toxici asa intr-una, ci doar daca le arzi. :P Doar n-as fi nebuna sa folosesc ceva ce ma otraveste. :)) Eu zic sa te documentezi mai bine, ca nu-i dracul asa negru. :) Uite, eu am scris un articol despre coacere si protectie: www.breslo.ro/blog/de-ale-polimerilor-curs-de-protectia-muncii-p .
09.01.2013, 15:33:44 - carmenn
mersi...:)
09.01.2013, 15:53:26 - aigile
Handmadewithlove.by.M, taaaare exuberant frumosul tău fular - nu poti ști ce te încălzește mai tare: lâna lui pufoasă, cu solzi suprapuși astfel încât 'sendvișul' cu aer să te apere de ger, ori culorile vibrante, solare, atipice unui anotimp non-colorat!?...
09.01.2013, 17:09:08
Un singur lucru n-ai precizat : cum îl vezi tu? Plecând de la Minulescu și-ai lui bătrânei ”ținându-se de mână”(...”în orașu-n care plouă de trei ori pe săptămână...”), eu l-aș trece în categoria ”cuminte” (Margareta Pâslaru avea o glumiță muzicală cu același subiect: ”Merg ca-n poezie și se țin de mână/Un bătrân, agale, lângă o bătrână.../ Ea îl dojenește - cum face de-o viată:/ Nu ți-ai luat fularul nici azi dimineața!...” - de unde și ”cumințenia” la care făceam referire!...) A purta fular e un gest clasic, dar modul în care o faci, poate fi total neconvențional ( ca și... ne-purtarea lui, care ține de contestațiile (clasice!!!)adolsecenței). La fel cum, un fular poate fi ”cuminte” prin culori si model, și provocator prin aceleași: model ori paleta coloristică... De aceea mă feresc să pun eu ”etichete”, și vă invit să vă destăinuiți ”parcursul” prin care ajungeți să ”afiliați” creațiile voastre uneia dintre ”tabere”, pentru că, iată, aprecierile celorlalți suferă deformarea judecăților proprii... - carmenn
cica ,,dracii de mare" nu sunt seminte lemnoase cum credeam si eu...cu toate ca le stiam de pe plaja...sunt ramasitele dragonului de mare ,o vietuitoare marina care traieste si in Marea Neagra ...:)
09.01.2013, 17:34:21 - MonicaIacovencoJewelry
Deci... cu inima semi - franta ca trebuie sa aleg intre clasic si nonconformist, vin si eu cu prima intrare. Saptamana asta sunt nonconformista se pare...
09.01.2013, 17:49:14
www.breslo.ro/Product/Bratara-Dare-to-Wear_792002 - mielena
Eu as indrazni sa o port! Imi place la nebunie bratara mesterita de tine Monica! Nonconformism de forme geometrice, in perfecta armonie de culoare, zic eu...:)
09.01.2013, 18:31:30
Felicitari! - carmenn
da...frumoasa...depinde cat e de grea...si sa-ti mai iasa si mana din ea...:))...ca si verigheta e usor de pus pe deget...si cand vrei sa o scoti ...vai mama...
09.01.2013, 18:51:59 - MonicaIacovencoJewelry
multumesc, mielena, ma bucur ca iti place!
09.01.2013, 18:59:54
carmenn, hi hi, sa stii ca si eu am avut emotii cand mi-a venit "lotul" de lemne , fiindca gaura aia de bagat mana parea ireal de mica... dar mie imi intra destul de relaxat mana in ea. iar daca a intrat, de iesit nu-i problema. si e destul de usurica... adica eu n-am remarcat vreo greutate cu ea la mana. cred ca problema cu verigheta e asa, ca un fel de bagheta magica. ti-ai montat verigheta si puf! ai devenit gospodina! iar dupa curatenie, facut mancare si spalat vase, probabil ca degetele fac greva :)) - gemsgems
Si mie imi place bratara! :D N-am purtat niciodata ceva atat de voluminos la mana. Banuiesc ca la o plimbare in oras e potrivita. Dar nu in club... sigur as invineti pe cineva. :))
09.01.2013, 19:16:45
Cat despre verigheta, a mea inca aluneca. :)) Ne gandim sa ni le tatuam, ca sa nu ne mai stresam de fiecare data cand ne spalam pe maini. :P - carmenn
pai sa stii ca-s bune de club...aviz baietilor nepoliticosi...:)
09.01.2013, 19:19:39 - Thezora
Deci o bratara atat de nonconformista incat se poate folosi ca arma alba!:) sau verde. Dar frumoasa oricum!
09.01.2013, 19:34:53
Ar trebui sa-mi schimb incadrarea setului... - aigile
Finally, dare to square, SUGESTIVE, huh?!... GOOOOOOD JOB! Cât despre săptămână... poate sunt iar subiectivă, dar, even round and round, povestea ta despre clasic eu o văd spusă într-o manieră mai mult decât originală, colț cu... viziunea neconvențională asupra lucrurilor, ca să zic așa...
09.01.2013, 20:38:00 - blanitza
A zis cineva ceva de clasic??? A intrebat cineva de clasic si eu n-am fost pe-aici? Atunci sa fie mai bine pre-clasic, dupa cum spuneam si anterior, vin si eu cu cea de-a doua piesa, si cu povestea Tudorilor, ca de-acolo a-nceput...
09.01.2013, 22:26:48
www.breslo.ro/Product/Set-Elizabethan-Age---Concurs-Truth-or-Dare_791572
Vorba ta, Ligia, this time sunt clasica, si s-ar putea sa ma mai tina, ca taaare mi-a placut... - aigile
UAAAAAAAAUU!...(că TREBUIE să scriu în Română, pentru Doamna Profesoară!!!)
10.01.2013, 10:28:36
Poftiți în clasă, dragilor, lecția e deschisă! Să începem cu ”planul”: motivație, expunere-demonstrație, concluzie. CCTD (mă rog, aici am amestecat puțin și matematica, altfel trebuia să spun ”quod erat demonstrandum”, și mă îndepărtam de... Română!:))
Blănitză - clasică pană la romantism și înapoi, la distincție și eleganță - regală, cum altfel?!? - cam aș credeam și eu, deși nici ”provocările” nu le lași fără răspuns, cu steam-punk pe post de sare&piper, nu?!... E atââââââta armonie în setul tău, și ea nu vine din timpul ”dinastiei” (prea-frământate!...), ci dintr-o alcătuire a simțirii care compune echilibru, vibrație comună, fluență, atât pentru forme, cât și pentru culori! - aigile
P.S.( un fel de...)Aseară am închis laptopul după ora 24, și ultimul drum l-am făcut pe pagina de concurs, unde nu apăruse nimic de la ultima mea postare... Ciudate lucruri se mai întamplă și pe net!... Azi, însă, am să lipsesc până spre seară, când sper să am numeroase ”motive” să recuperez... ”absențele”! Spor și inspirație vă doresc!
10.01.2013, 10:43:50 - carmenn
frumos ..,,clasic" ne-ai adus blanitza...parca e desprins dintr-un film englezesc...asta imi inspira...
10.01.2013, 12:20:10 - mssdelilah
La Multi Ani, odata cu 2013!
10.01.2013, 15:03:18
Vin si eu cu o piesa in concurs, daca ma primiti! Una clasica: www.breslo.ro/Product/Colier-Lady-Mary_792661
Recunosc, nu am avut timp sa rasfoiesc atatea pagini, dar imi voi face, cat de curand!
Spor la lucru in continuare, si multa inspiratie! - gemsgems
Ce frumos e! :D Nu stiu cand o sa ajung si eu sa am o lucratura asa curata cu sarma. :X Si cabochoanele alese sunt superbe! :D
10.01.2013, 15:26:53 - carmenn
frumi...si eu vreau...:)
10.01.2013, 15:49:23 - mssdelilah
Si eu ca si Blanita, tot de la "The Tudors" am venit, de cand am terminat serialul acum doua saptamani, numai bijuteriile alea imi stau in cap :D. D'aia nu am avut liniste pana nu l-am facut pe acesta.
10.01.2013, 17:37:51
Cu alte cuvinte, ma bucur mult ca va place si multumesc frumos. Pentru aprecieri.
PS: e musai cu doua piese? - blanitza
Maaama, ce minunatie ne-ai adus, iubita, impunatoare piesa si clasica, ce mai, tare-mi place ca avem acuma 2 versiuni ale Dinastiei Tudorilor, s-ar putea spune ca a mea-i cea ludica, sa-i zicem, iar a ta cea sobra si regala!!!
10.01.2013, 17:50:02 - mielena
Bun venit in concurs, mssdeliah! :)
10.01.2013, 19:24:12
E foarte frumos colierul "Lady Mary" si cred ca il incadram la sectiunea "Clasic".
Referitor la intrebarea ta din post-scriptum: nu e musai sa participi cu doua piese. Dar, daca ai timp si inspiratie pentru inca ceva clasic (inteleg ca te reprezinta, nu?) sau daca vrei sa ne arati o fateta de non-conformism, te asteptam cu inca o piesa, pana in 24 ianuarie.
Pana atunci, felicitari! :) - aigile
My, oh, my!!!... Aproape să scoatem deja 'covorul roșu' - nu oricând ne calcă pragul un veteran de talia mssdelilah! Mulțumim de bucuria de-a ne onoara cu prezența, e oricând o experiență plină de satisfacții și învățături întâlnirea cu tine, aici și... pe orice meridian! Iar clasicismul ”bine temperat”, cu rare, dar binevenite abordări aproape neconvenționale, face diferenta în orice... orchestrație, și noi nu vrem să fim excepții!
10.01.2013, 19:29:19
Numarul de lucrări nu este ”obligatoriu” stabilit la două, ci... ”limitat” la acest nivel!... Uneori ”valul” inspirației lovește ca un tsunami, și probabil , la mai mult de două lucrări de participant, jurizarea ar fi un pic prea laborioasă... Daca piesa te reprezintă fără drept de apel, e foarte OK să fie singulară (uneori mă gandesc că a doua lucrare chiar poate lua, cumva, din voturile celeilalte, nu?!...) - gemsgems
Fetelor, ma faceți să mă uit si eu la Tudorii ăștia. :D
10.01.2013, 19:35:23 - mssdelilah
Alina, nu iti va parea rau, cu Tudorii astia :)))))))))))
10.01.2013, 20:19:09
aigile si mielena, va multumesc calduros pentru primire! (direct proportional! )
Nu promit ca mai aduc ceva in concurs, am ramas cu multe in urma, multe lucrari nepostate inca..., dar nu se stie.
aigile, ma faci sa ma simt ca paunul ala, cand isi infoaie penele :))). Nu-s mamica veteran(a), nici 2 anisori juma' nu am de cand sunt pe aici printre voi. Apoi...pastrati covorasul rosu, ca stiu ca avem multe manute indemanatice prin zona si n-o sa stiti in cate directii trebuie intins, cunosc sentimentul :)))
Prezenta mea aici pot sa spun ca e pura intamplare faptul ca ati ales voi tema asta si eu ca am ramas cu gandul la Tudori! Si daca tot am comis-o, am zis hai sa o si prezint! Asa am ajuns la voi. Si atmosfera este foarte calduroasa, in ciuda iernii de afara!
Va pup si spor sa aiba manutele la lucru, si voi doua sa fiti pregatite pentru avalansa de inscrieri ce va sa vina! - blanitza
Fetele, fetele, uitati-va la Tudori, ca nu veti regreta, mai ales ca v-o coacem la foc domol, da' mai bine tac si fac!!! WAIT AND SEE:)
10.01.2013, 20:42:30 - cattie
Pacat ca au fost numai 4 sezoane....la cate sotii a avut,mai puteau scoate inca unul.
10.01.2013, 21:10:16
(Eu l-am vazut acum 2 ani si vi-l recomand calduros.) - aigile
Hmmm, mssdelilah, nu la ”vechime” mă refeream, dar poate mi-a lipsit termenul adecvat.Oricum, aici și în lumea largă, îți pot recunoaște ”mâna” într-o sofisticată alegorie de picături argintii, ceea ce, chiar și fără „marcă înregistrată”, tot la capitolul ”veterani” mă duce cu gândul!...
10.01.2013, 22:38:06
Kestia cu bijuteriile din filme începe sa devină... deformație profesională! Am alergat într-un suflet acasă pentru a meșteri cerceii reginei din ”O afacere regală”(un film danez deosebit de frumos) - cam de pe la vremea Revoluției Franceze... Abia aștept să merg la Anna Karenina, ACOLO să vezi bijuterii!... - Handmadewithlove.by.M
Draga Aigile mi-a placut foarte mult descrierea ta si felul tau romantic de a vedea Fularul Rainbow. Eu l-as fi incadrat in categoria Nonconformistilor :) si sa spun si de ce. IN primul rand atunci cand il port am senzatia ca ii sfidez pe toti aceia care nu stiu ce inseamna culoarea,pe toti aceia care poarta doar negru si gri,si au uitat de bucuria pura a culorilor vii. Mi se pare o alegere indrazneata sa porti un astfel de fular pentru ca atrage foarte multe priviri insistente,este insolit si datorita modelului,dar mai ales a culorii. Fularul acesta radiaza a euforie,incredere si nonconformism:) Asa il vad eu,fetelor voi ce parere aveti?
10.01.2013, 23:02:53 - aigile
Cum spuneam, TONUL face muzica, și aici, TONALITATEA vibrantă a culorilor chiar scrie o simfonie! Și modelul e la fel de neobișnuit pentru un fular (cum spuneam - chiar daca, anume, mă repet - un obiect cuminte, obișnuit să-și facă datoria cu un simplu ”unu' pe față, unu' pe dos...”), model parcă împrumutat din prețioasa și rara piele de crocodil, care-i confirmă exotismul și valoare. Rămâne, deci, nonconformist, și mândru de-a fi... ALTFEL!
10.01.2013, 23:16:04 - Handmadewithlove.by.M
Multumesc!!!:) E mandru nevoie mare!:D
10.01.2013, 23:49:32 - mssdelilah
Am vazut si eu fularul tau, Handmadewithlove, si intr-adevar, este deosebit! felicitari pentru rabdare!
11.01.2013, 09:17:02
cattie, ma bate gandul sa-l revad si eu, de data asta lasand intrigile la o parte, cu mai multa atentie pe detalii si mai ales, fara subtitrare!
aigile, am inteles de la bun inceput, sar'mana inca o data! Nu-ti mai spun ca "deformatia" asta se face simtita pana si pe strada, la urechile "cucoanelor" :)))) - soso07
Ca tot veni vorba de inspiratie din filme, am vazut zilele trecute Atlasul Norilor si mi-au ramas in cap costumele tricotate vazute acolo ... Nu ma las pana nu fac ceva in acel stil :)
11.01.2013, 09:46:17
Dar pana atunci, am si eu o lucrare gata :) Ma lupt azi cu pozele, dar mai ales cu textul ... - aigile
:))))
11.01.2013, 09:55:08
Me, too!... Și mai povesteam pe-aici despre bunica mea din Sibiu, cum ”agăța” cucoanele în autobuz sau la vreo ”coadă”, cerând permisiunea să studieze câteva secunde modelele de la bluze, jersee, gulere ori sacoșe!(nu râdeți, în Sibiul copilăriei mele sacoșele erau croșetate; straițele târgoveților se vând azi la ”Muzeul Țăranului Român”!... până și ciorapii îi aveam ”ajurați” la întoarcerea din vacanță!...)Venea acasă și începea modelul, și sertarul plin cu pătrațele colorate, conținând prețioasele ”hieroglife” modelate cu croșeta ori andreaua, ar fi fost de-ajuns să umple câteva cărți... Eu nu reușesc să rețin un model de ”sârme”, sau uit ce-mi vine în minte daca nu pun schema pe hârtie... Continui, însă, să-mi ”antrenez (ci-că!...) memoria cu cel puțin 3 sudoku/zi (bunica mea a ”plecat” dintre noi mai devreme cu 3 ani înainte s-o pierdem, când ”înserarea” Alzheimerului i-a ”furat” croșeta mult-iubită...) - blanitza
Ligia, ma rupi in 2 cu ce-ai scris despre bunica ta, ma doare, fata, ca n-am facut nimic pana acum, spre a-mi aduce aminte de ei, bunicii mei, s-au dus cu totii acolo, la soare si lumina...dar voi face ceva pentru fiecare dintre ei, ma voi gandi la ei, si voi face...
11.01.2013, 10:06:18 - soso07
Asa e, Gabitza ! Bunica ne croseta botosei cand erau copiii mici, iar bunicul ... mare croitor in sat !
11.01.2013, 10:48:04
Ligia, si eu sunt cu ochii dupa tot felul de modele, unele le inteleg, altele nu (dar ma documentez). Acum sunt in cautare de metode de tricotat cu ochiuri foarte mari, la care trebuie andrele extrem de groase, care, bineinteles, trebuie facute manual.