Forum: Tehnici & Materiale Toho sau " Toho " ?!
- user61482
Buna,
23.08.2012, 11:16:11
Poate nu sunt singura care a observat ca margelutele Toho, sau...inclin sa cred "gen Toho" care se gasesc pe site-urile online din Romania , sunt de calitate foarte proasta. Nu stiu daca ma insel, dar , citind si alte forumuri din alte tari, majoritatea spuneau ca din 10 g cum se vand ( aprox ) fetele gasesc 1 sau 2 margele cu defect. Ori la cele pe care le-am cumparat in Romania ( e adevarat ca am incercat doar 3 distribuitori ) am gasit nenumarate defecte : margele inegale, gauri inegale, forme inegale, in proportie de 15% din cele 10 grame cat contine pungulita. Voi ati patit asa ceva? Nu e vorba de doar o culoare sau de doar o marime, am gasit la toate culorile, la toate marimile cumparate : 15/0, 11/0 si 8/0.
In ceea ce priveste pretul.....mi se pare extrem de mare pentru calitatea oferita , aprox 3 lei / 400 bucati - in conditiile in care pentru un colier mai bogat poate ai nevoie de 50 g...
Delica inca nu am incercat, mi-e si frica. E adevarat ca Toho din Romania nu se compara cu clasicele margele de nisip, care oricum nu se pot folosi, dar nu sunt cum ma asteptam.
Ati dat peste vreun distribuitor OK din acest punct de vedere? Sau pur si simplu eu sunt cea care se inseala?
Multumesc. - Jewelswithlove
Eu am cumparat toho de la @tensha si de la @sophieshine ,aici pe breslo,si sunt extraordinare!Pot sa numar pe degetele de la o mana margelele cu defect pe care le-am gasit!
23.08.2012, 20:29:39 - user61482
Multumesc.
24.08.2012, 09:13:34
Stiu ca nu este vorba de vreo vina a furnizorului, dar s-a intamplat ca in cazul celor 8/0 de la unul din distribuitorii pe care i-ai mentionat sa aiba multe defecte. Ce-i drept asta se intampla la culorile opac si frosted. Silver lined au fost super, mi-au placut, aproape perfecte. De exemplu este aproape imposibil sa combin o culoare silver lined cu una opaca pentru ca nu sunt egale intre ele ( chiar daca cele din culoarea respectiva sunt ok ). Nu stiu daca sunt coerenta :) : sa luam exemplu clar : am un albastru silver lined perfect, am un rosu opac destul de calitativ, insa daca pui margeaua silver lined langa margeaua rosu opac, sunt diferite una de alta : forma, marimea gaurii, inaltimea margelei... intelegi? banuiesc ca ceea ce caut eu voi gasi doar la delica sau, mai exista o varianta : defecta sunt eu :)) nu margelele - Jewelswithlove
Stiu exact ce spui si ai dreptate,margelele difera in functie de felul lor.Perfectiune desavarsita este doar la delica.Nu,nu esti defecta ci doar perfectionista si asa si trebuie.
24.08.2012, 16:41:28 - oldhabitss
De aceeasi problema am dat si eu, din pacate. Si am tot cautat sa gasesc un vanzator cu Toho ok.
26.08.2012, 13:40:54
Sunt de parere cu Jewelswithlove. cele de la Tensha sunt foarte bune. - bijouxdemonange
Si cele de la Sophieshine sunt foarte bune, eu numai de la ea si de la Tensha iau si am fost extrem de multumita. Intr-adevar, intre tipurile de margelute (finisaje) exista totusi diferente de forma si marime, asta am observat si eu ca nu intotdeauna sunt egale. Spre norocul meu, pentru mine personal, cu cat sunt mai diverse formele, culorile si marimile cu atat mai bine :P Dar daca as lucra in tehnici ce necesita sa fie perfect egale, as avea si eu ceva suparare :D
26.08.2012, 19:32:00 - user61482
La urma urmei, vorba lui Jewelswithlove : poate e bine sa cautam perfectiunea :). Apropos de subiectul acesta, stie cineva la ce se refera exact denumirea de "rocailles" - fara nicio alta adaugire, de pe site-urile straine ( poloneze mai des ). Este vorba despre clasicele margele de nisip sau ceva de genul toho ? Nu cred ca am voie sa dau aici trimitere directa. In fotografii arata ca niste margelute egale ca si marime. Ca si pret sunt mai scumpe decat margelele de nisip clasice inegale si mai ieftine decat toho si delica... Nu ma dumiresc :)
27.08.2012, 09:55:00 - zmotocel
din cate stiu eu sunt cel putin 2 variante de rocailles:
27.08.2012, 15:46:32
1. margele rotunde cehesti Preciosa - frumoase, destul de egale, dar nu perfecte. putin mai inegale decat toho, dar de 4-5 ori mai ieftine. se lucreaza usor si frumos. mie personal imi plac foarte mult.
2. margele facute de Miyuki (cei care fac Delica) - mai putin egale ca Delica, cam de aceiasi calitate ca si toho. eu am luat 15/0 si sunt foarte bune si usor de lucrat. sunt putin mai mici decat toho 15/0.
pe site-urile poloneze inclin sa cred ca vei gasi margelele cehesti. - user61482
Multumesc frumos pentru lamuriri.
27.08.2012, 16:07:47