Forum: Tehnici & Materiale Tipar de ie
- gemsgems
Salutare! :D
29.06.2013, 18:51:32
Vreau sa ii fac ie Gemmei. Si ma gandesc sa-i fac si lui Mugur si mie, bineinteles. Stie cineva unde pot gasi tipare pentru ii? Le cumpar daca e musai. :D - FlorinArtBijoux
Draga gemsgems, stiam ca am eu in dulapul meu cu materiale o carte editata pe vremea lui ceasca. Si culmea ca am gasit-o. Se numeste :CUSATURI ROMANESTI de Aurelia Doaga.
02.09.2013, 23:01:37
La sfarsit de tot arata asa-zisele TIPARE. Ia noastra are un tipar foarte simplu (ma refer la cea femeiasca). Este compusa din
2 dreptunghiuri pentru maneci de dimensiuni: Latime=40-45 cm si lungime 75-80cm
2 dreptunghiuri identice pentru fata si spate: Latime 40-45cm si lungime 50-60cm
Gulerul: care este de fapt o banda de intarire ce poate lipsi daca ii faci cusatura aceea speciala de la decolteu, cea cu incretituri de dimensiuni: lungime de 30-35 cm si latime de 2-3 cm
Broschitele pentru maneci (se pun la subtiori) sunt de forma unui patrat cu latura intre 4 -5 cm si se prind asa : (nu stiu daca o sa iti explic pe inteles)
cele 4 laturi ale broschitei se prind pe rand asa: doua laturi la extremitatea dinspre sub-brat a manecii respective(stanga sau dreapta), o latura se prinde de piept si alta de spate.
Sper sa-ti fie de folos! - Marmotescu
si da un serach dupa 'semne cusute' , e si blog si pagina de FB...absolut extraordinar! Singura problema e sa te hotarasti la model :))
08.09.2013, 08:57:40