Forum: Tehnici & Materiale Tehnici de patinare decorativa a cuprului si aliajelor sale
- Hefaistos
Buna ziua!
29.01.2013, 14:24:35
Am gasit o multime de retete pentru patinarea cuprului dar majoritatea folosesc substante chimice greu de procurat din tara, sau alte retete care suna bine,dar nu au fost experimentate.Sincer sa fiu, caut retete simple si care folosesc substante care se gasesc usor si la preturi rezonabile.Apelez la persoanele care au experienta si rezultate concrete in patinarea cuprului, in masura in care se poate sa posteze retetele pe care le-au folosit. - tonycat
Metoda cu oul fiert e cea mai la indemana, sau puneti putin torta pe bijuterie si se va inchide la culoare
29.01.2013, 21:34:32 - arabela
salut, poate te ajuta : www.breslo.ro/blog/cum-sa-faci-un-medalion-din-cupru-oxidat
30.01.2013, 12:46:48 - Hefaistos
@tonycat Merge cu oul fiert pentru obiecte mici.
30.01.2013, 14:37:33
@arabela,salut! Trebuie sa patinez niste obiecte mai mari.Sunt pe drumul cel bun; o sa incerc zilelele urmatoare cateva retete pe care le-am gasit pe net. - tonycat
Liver of sulphur--- eu am un borcanel, e foarte concentrat asa ca folosesc foarte putin si nu se va termina asa de curand.
30.01.2013, 20:12:40
Sau la Maimeri exista niste patine, inca nu le-am testat, care contin substante care intra in reactie cu vopseaua care se vinde la aceeasi firma(marca "Idea Patina").
Am inteles ca e bun si un sapun cu sulf... - tonycat
Patinele de le Maimeri vreau sa le folosesc in proiecte de mixed media... nu am curaj sa le folosesc la bijuterii, desi mor sa fac niste trandafiri din tabla de cupru pe care sa dau apoi patina verde...sau poate o sa fac...maine...
30.01.2013, 20:23:20