Forum: Tehnici & Materiale tehnica servetelului
- JoliesseDesign
hello, rog pe cele care folosesc aceasta tehnica sa-mi recomande adezivul pe care trebuie sa-l folosesc. Vreau sa folosesc tehnica respectiva ptr carton, lemn, sticla si ceramica (portelan)...Exista unul universal sau trebuie sa cumpar ptr fiecare in parte?
11.05.2012, 12:03:29
Multumesc frumos :) - camelia.handmade
Exista universal, daca dai search asa: " adeziv lac decupaj universal " vei gasi. Acolo scrie ca se poate folosi pe lemn, carton, ceramica, piatra, plastic, polistiren, sticla, metal, panza. Eu pana acum am incercat pe lemn si pe fimo copt;
11.05.2012, 14:40:13
Am gasit si adeziv-lac special pentru
1) ceramica si sticla
2) textile
Cred ca o diferenta intre a il folosi pe cel universal si cel special pentru acestea este daca vrei ca produsul final sa se poata spala frecvent, de exemplu daca realizezi un obiect de decor din sticla, care va fi doar sters de praf in timpul utilizarii, il poti folosi pe cel universal, dar daca vor fi obiecte care se vor folosi si spala in mod frecvent, cred ca ar fi bine sa folosesti adezivul special de ceramica.
Oricum, si cel universal este rezistent la apa, dar nu stiu in ce masura si daca si la detergent...
Este doar parerea mea, repet ca inca nu am incercat decat adezivul universal, dar nu pe sticla sau ceramica sau textile. - camelia.handmade
Specificatii adeziv pentru ceramica:
11.05.2012, 14:44:08
Obiectul decorat poate fi spalat daca dupa decorare este ars in cuptor 140 grade, 5 min.
Specificatii adeziv pentru textile:
Dupa uscarea materialului textil decorat, acesta trebuie calcat timp de 5 min. cu fierul de calcat reglat ptr. bumbac, asfel produsul finit putand fi spalat manual sau in masina pana la 40 grade, program spalari fine.
La cel universal nu se folosesc aceste tehnici la final dar probabil nu are aceeasi rezistenta pe acele materiale. - JoliesseDesign
multumesc ptr sugestii...o sa iau din cel universal vreau sa realizez cateva obiecte decorative ptr uz personal asa ca este suficient acesta :)
11.05.2012, 15:19:02 - panteraroz2
Nu stiam ca poti decora textile cu servetel ...
11.05.2012, 15:21:30 - bijouxdemonange
da, da, pantera! Poti! Si sunt chiar interesante!
11.05.2012, 15:41:58
Ia uite aici un tutorial:
http://tutorialehandmade.blogspot.com/2010/04/tehnica-decupajului-servetelului-pe.html
Daca vei cauta la etichete, mai gasesti cateva ponturi :P - panteraroz2
Multumesc Andra!
11.05.2012, 21:18:52 - soso07
Nici eu n-am stiut si ma intrebam cum se pot imprima pe textil diverse poze. Acum chir sunt o infinitate de posibilitati ... cand le-or veni randul :)
11.05.2012, 21:29:08 - bijouxdemonange
sunt, multe tare!
11.05.2012, 23:43:01
Timp sa fie!!