Forum: Tehnici & Materiale Tehnica servetelului

• cocky
    cocky

De curand am inceput sa incerc tehnica servetelului pe diverse obiecte (cutii, rame foto). Vrea cineva cu experienta sa-mi dea si mie cateva sfaturi? ;;)
    Am vazut un subiect acum ceva vreme, dar nu-l mai gasesc. Despre figurinele din ispos si cu ce se pot da, ca sa fie mai rezistente. Eu le-am dat cu ulei de in si a fost bine. Nu miroase foarte rau si e usor de aplicat. Dupa ce le-am dat cu un strat de ulei,le-am lasat sa se usuce pana a doua zi, apoi le-am facut testul :D am dat cu ele de gresie de mai multe ori si nu au patit nimic, au ramas toate intregi :) uleiul se absoarbe foarte bine si se picteaza usor.

09.12.2010, 17:01:56
  • cocky
    cocky

hey, nu citeste nimeni ce-am scris eu? :-s

12.12.2010, 22:35:10
  • BAM22
    BAM22

citesc eu dar din pacate nu am cum sa te ajut ca nu am incercat niciodata cu toate ca zic mereu sa o fac. de unde ai luat ulei de in?

12.12.2010, 23:21:33
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Nici eu nu am incercat niciodata tehnica asta, dar din cate zici tu, strategia cu ulei de in a mers bine, deci defapt care e problema?

12.12.2010, 23:51:23
  • cocky
    cocky

subiectul era despre tehnica servetelului, as avea nevoie de niste sfaturi ;))
    cu uleiul de in nu era nici o problema, am scris aici pentru k nu am mai gasit subiectul in care s-a discutat de ipsos si pasta ceramica si mi s-a parut o informatie utila :)

13.12.2010, 01:21:15
  • cocky
    cocky

ulei de in am luat de la un magazin unde aveau si vopsea pentru lemn, lac, baitz,pensule si lucruri d-astea...

13.12.2010, 01:24:08
  • dianabv
    dianabv

cocky, eu lucrez de ani buni cu tehnica asta, dar tot mai gasesc cate ceva de invatat... acuma ideea e ce te intereseaza? eu de ex am inceput cu tablouri pe ipsos, si erau foarte frumoase, si arata bine servetelul pe ipsos, doar ca nu gasisem metoda ta cu uleiul de in ca sa fie rezistente :)
    acum folosesc tehnica asta la cutii de lemn, tavi, si la magnetii mei de frigider pe placaj (deci tot pe lemn).
    acuma depinde si ce adeziv ai, aici in bv se gaseste unul foarte bun si foarte ieftin, am vazut pe alt forum ca nu stiau fetele cat e de bun, eu sunt foarte multumita de el. cutia de 1 kg, (galeata din aia de smantana) e pe la 15 lei, dar au si gramaje mai mici si puteti comanda de pe net.
    la servetele eu sunt foarte multumita de cele marca ihr, nemtesti, dar am lucrat si cu din astea ieftine si merge.
    spor la treaba!
    diana

13.12.2010, 08:34:58
  • carmentobias
    carmentobias

Deci ai nevoie de sfaturi pt tehnica servetelului...Ok,pe ce materiale(lemn,panza etc)?

13.12.2010, 08:35:15
  • cocky
    cocky

vreau sa incerc pe lemn, in special. am un adeziv special pentru lemn,se utilizeaza pentru imbinarea mobilierului, asa scrie pe cutie, de la firma sarcom. nu stiu daca e bun.cred k e aracet. si de servetele... nu stiu ce marca sunt :(

13.12.2010, 08:44:18
  • cocky
    cocky

si cu ce se da peste servetelul aplicat? lac ?

13.12.2010, 08:44:56
  • dianabv
    dianabv

eu dau cu adezivul si deasupra, si de obicei inca un strat de lac. daca e aracet ce folosesti tu, tre sa faci o proba, sa devina transparent la uscare. e ceva aracet de tipografie cel care devine tarnsparent la uscare, cel clasic ramane alb peste servetel.

13.12.2010, 10:33:08
  • tonycat
    tonycat

Am si eu o intrebare, legata tot de tehnica asta, am vazut intr-o carte un proiect in care s-au folosit o fafurie transparenta(plastic, sticla, nu stiu exact) si panglici de organza care s-au folosit pentru decorarea farfuriei folosind tot tehnica servetelului.
    Ce parere aveti?

13.12.2010, 10:41:22
  • cocky
    cocky

multumesc :)

13.12.2010, 18:57:25
  • Margelute
    Margelute

Eu am facut si cu aracet normal, l-am diluat putin cu apa. Nu ramane alb decat daca dau cu el peste servetel.
    In general merge adeziv pentru hartie, uite pe mine m-ar interesa de unde pot comanda pe net galeata d-aia de care zici tu Diana la 15 lei.

13.12.2010, 20:36:10
  • carmentobias
    carmentobias

Eu am folosit si lipici special,dar acum folosesc cu succes white glue,de la Bic,apoi peste dau cu lac transparent pe baza de apa.Merge la toate suprafetela de lemn,hartie,ceramica,etc.

13.12.2010, 22:28:32
  • tzuki333
    tzuki333

cred ca se poate comanda de la galeria creativ brasov, da cautare pe google si gasesti. bafta!

14.12.2010, 10:08:13
  • handmade.mititel
    handmade.mititel

Galeria creativ are si site, insa nu se regasesc toate produsele acolo.

Uite pagina lor http://www.galeriacreativ.ro/galeriacreativ/eshop/7-1-Hobby-Creativ-Indemanare/19-2-Adezivi

Nu am gasit doar la borcanas de 200 ml, cu 4,5 lei insa le poti trimite un mesaj pentru mai multe informatii. Am vazut ca au multe sortimente de adezivi si aracet pentru tehnica servetelului.

14.12.2010, 10:29:09
  • dianabv
    dianabv

se poate comanda de la galeriacreativ, cum spuneau fetele, sau de la www.kaleido.ro (nici ei nu cred ca il au pe site, dar sunati ca va lamuresc fetele ce si cum au). si eu la inceput cumparam din alea scumpe, aduse de dincolo, dar acum nu cred ca as mai da atatia bani... eu intotdeauna dau si un strat deasupra, se si intinde mai bine servetelul, de asta nu as incerca cu aracet simplu.
    spor la creat!
    diana

14.12.2010, 11:34:43
  • cocky
    cocky

aracetul pe care il am eu nu cred ca e bun, ramane destul de alb... o sa mi caut si eu de asta de care vorbiti, sa dau si deasupra, sa se intinda bine servetelul...

14.12.2010, 20:09:07
  • antuo
    antuo

apropos de tutorialul de care vorbea cocky la inceput, cel cu tehnica servetelului, nu se poate crea o arhiva cu toate tutorialele? l-am cautat si eu pentru acelasi motiv, insa fara nici un succes :(

22.12.2010, 20:47:15
  • GradinaDeSticla
    GradinaDeSticla

Am si eu nevoie destul de repede de servetele care sa reproduca portrete de femei din epoci trecute, anii 1700-1900. Pentru cateva zile am expus in magazin o pagina dintr-o carte ca sa va faceti o idee de ceea ce as avea nevoie.
    Multumesc foarte mult!

Nu credeam ca o sa am nevoie de tehnica asta dar nu stiu alta metoda de a avea la indemana reproducerea unui tablou pe care sa o si "stric".

29.12.2010, 12:30:39
  • mycreation
    mycreation

Pentru inceput vreau sa va urez La Multi Ani si un an nou plin de inspiratie.

Eu folosesc Moment Wood Expres pe care il diluez cu apa cam trei parti apa si o parte Moment.
    Aplic pe suprafata pe care vreau sa lipesc servetelul si il intind cu pensula de mai multe ori, in mai multe directii, pana aproape de uscare, pana imi agata pensula si atunci il lipesc, asa nu se increteste servetelul (ca tot ma intreba cineva la un targ cum reusesc sa nu incretesc servetelul) si se usuca si foarte repede.
    Trebuie insistat acolo unde servetelul este stantat pe margini, ca sa se lipeasca bine.
    Eu suflu peste servetel in timp ce-l presez scurt si repetat cu degetele.
    Nu mai dau cu Moment peste servetel dupa ce l-am lipit.
    Dupa ce s-a uscat il dau cu doua straturi de lac transparent pentru lemn si gata.
    Bineinteles ca la inceput m-am luat dupa un tutoriat de pe youtoube si am dat cu solutie si peste servetel, care, de frica :)), s-a incretit instantaneu.
    Dar am incercat sa gandesc totul logic si am ajuns la tehnica de mai sus de care sunt foarte multumita.

Sper sa va fie de ajutor experienta mea si spor la creat lucruri cat mai frumoase si mai ingenioase.

03.01.2011, 10:19:47
  • mycreation
    mycreation

Vreau sa mentionez ca nu am lucrat decat pe lemn cu tehnica servetelului.

03.01.2011, 10:20:43
  • tonycat
    tonycat

La multi ani tuturor!

De mare folos imi sunt aceste indicatii si multumesc mult ! As vrea sa reusesc ceva pe panza ca sa fac o "reproducere" pe care sa o pot "strica". Mai caut!
    Spor si voie buna!

03.01.2011, 19:03:13
  • tonycat
    tonycat

Si promit sa revin cu experienta proprie !

03.01.2011, 19:03:54
  • Gaby2010
    Gaby2010

Buna! Imi poate spune si mie cinevade unde pot cumpara matase laminata? Am cautat peste tot.Va multumesc>

27.03.2011, 18:51:04
  • blanitza
    blanitza

Tony, exista o modalitate interesanta de inscriptionare pe textile, cu o foaie speciala de transfer, cauta o firma algernon, am vazut eu de curand ceva, si tareeee ma tenteaza, sincer iti spun!!!
    Gaby2010, matase laminata, zic si eu ca asta o fi, am vazut intr-un magazin on-line cu denumirea Cotton Kreinik, poate-ti este de folos.

23.06.2011, 17:38:42
  • tonycat
    tonycat

Multumesc frumos, @Blanitza!!! Inca ma intereseaza subiectul desi nu am cautat sa aflu mai multe. Iti raman datoare!

23.06.2011, 18:22:13
  • blanitza
    blanitza

Cu placere, Tony, realizezi ca scumpul tau de pisic din foto m-a facut sa intru pe subiect. Baietii astia de la Algernon sunt profi, fac ei niste workshopuri gratuite prin tarisoara, urmeaza sa fie-n Brasov intr-o saptamana-doua, si tare-as vrea s-ajung si eu acolo unde arata ei lumii cum se foloseste una si alta. Saptamana trecuta au fost la Constanta, n-am stiut, si sa mor de ciuda, am o prietena buna acolo si-as fi rugat-o sa se duca si sa vada ce si cum. Ei sunt in Bucuresti, nu i-am localizat inca, da' mai sap...

23.06.2011, 19:54:42