Forum: Subiecte de afaceri Taxe si comisioane banci
- CreativeBanners
Am si eu o intrebare la cele care au mai mare experienta cu transferurile bancare... Am si eu un homebank la ing si am observat ca daca cineva depune bani in cont sub forma de "incasare" nu se percepe niciun comision, iar daca depune ca "depunere numerar", chiar daca prin aceeasi banca, se percepe un comision de 10 lei??!! Spuneti-mi si mie cum sa-mi sfatuiesc clientii sa faca depunerea sa fie cel mai avantajos si pt ei si pt mine?
05.02.2013, 20:42:58 - gemsgems
Si eu am tot la ING. Sunt destul de aiurea astia cand vine vorba de comisioane pentru depuneri la casa. Eu mi-am facut cont la Transilvania din cauza asta, special pentru clientii care n-au ING. :))
05.02.2013, 21:03:30 - CreativeBanners
Mersic, Gems, noi ar trebui sa ne "gasim" si pe facebook, ca aici pe forum numai cu tine m-am conversat :))
05.02.2013, 21:16:42
Deci...daca face depunere la casa se percepe comision, daca face transfer bancar nu ?!
O sa ma duc si eu sa ma interesez la transilvania, mai ales ca am oricum un card de la ei in colectia "personala". - gemsgems
Poate pentru ca eu am mai mult timp de "pierdut" pe forum. :P
05.02.2013, 22:21:39
La transfer bancar cred ca se ia comision specific bancii lor. Cum si noi platim 1-2 lei cat e, cand facem transfer de la ING la alta banca. Dar nu stiu sigur. Stiu doar ca daca face depunere la casa ING e 10 lei. Plus ca ING are foarte putin casierii... gen... sunt vreo 3 in tot Bucurestiul sau asa ceva. :| Asta stiu eu... mai multe nu prea mi-am batut capul sa aflu. :P
Mie mi s-a intamplat o data sa mi se ia mie aia 10 lei... nu am inteles care a fost faza. Nu am intrebat nimic clienta. Am trimis mail la ING, dar nu am primit raspuns. Si pana la urma m-am luat cu altele si mi-a trecut. :P
La Transilvania nu se ia niciun comision pentru depunere la ghiseu si nu trebuie sa te duci la o anume sucursala ca sa platesti. Stiu asta pentru ca am platit de cateva ori prin ei si am preferat sa ma duc peste drum la banca decat sa platesc prin homebank, pentru ca asa intra si banii imediat.
http://www.facebook.com/akagem FB meu personal si/sau pagina http://www.facebook.com/gemsgemscrafts . ;) - Carmen.Sylva.ART
Eu am tot la Transilvania si nu se percepe comision la depunere asa ca imi sfatuiesc clinetii sa depuna banii la ghiseu. Daca banutii mi se transfera prin internet banking (indiferent de banca) din suma respectiva mi se ia un comision de minim 2.7 lei care creste proportional cu suma transferata.
05.02.2013, 22:40:20
Am facut si eu o depunere la ING acum ceva vreme si mi-au luat 7 lei pentru respectiva operatiune:(..not nice at all...
La Raifeissen stiu ca nu au comision la depunere (am platit eu diverse comenzi la ei) si nici la BRD... - NicoleCeaMov
Stiti cumva si despre BCR sau Banca Romaneasca? eu la ele am cont dar nu stiu nimic despre comisioane
05.02.2013, 23:26:49 - issa
Eu am un card la Transilvania si plateam tot timpul comision atunci cand imi erau transferati banii in cont, la BCR nu platesc nimic atunci cand primesc bani.
05.02.2013, 23:46:28 - Carmen.Sylva.ART
Ai dreptate, Issa...la transfer se ia din suma respectiva, bine ca nu se ia comision si la depunere..
06.02.2013, 01:04:13 - CreativeBanners
Chiar sunt hotarata zilele astea sa ma duc sa ma interesez la banci (ing, brd si transilvania). Voi ramane la cei care au comisioanele cele mai "decente". Cum aflu detalii revin aici si va spun si voua.
06.02.2013, 09:26:33 - daisy.jewelry
mergi si la citibank. am auzit ca au cele mai putine comisioane, dar nu prea au sucursale.
06.02.2013, 10:20:54
noi avem card la ei si poti sa retragi de la orice bancomat bani fara comision (asta ca exemplu) - CinnamonCloves
In general toate bancile percep cam 2-3 lei pe transfer interbancar. Adica daca eu transfer din contul meu ING intr-un cont BRD ING imi ia acest comision.
06.02.2013, 23:40:20
Transferurile intrabancare (la aceeasi banca) sunt in general gratis.
Depunerile la casierie in cont sunt si ele de cele mai multe ori gratis. Pentru ca ING are automatele la care se si poate depune in contul propriu percep intr.adevar comision de 10 lei la depunerea la casierie.
In general toate comisioanele sunt suportate de cel care face plata. Cel care initiiaza transferul bancar plateste cei 2-3 lei "on top", pe langa suma pe care o are de plata. La fel si cel care depune la casierie ar trebui sa suporte cei 10 lei extra. S-ar putea sa existe undeva o optiune de bifat referitor la cine plateste comisionul (pe vremuri exista asta pe formularul pentru transfer bancar, dar nu am mai vazut de mult) si cumparatorul tau sa fi bifat ca beneficiarul (adica tu) sa plateasca acei 10 lei. Eu am specificat in Politica Mangazinului ca taxele bancare trebuie suportate de cumparator exact pentru aceste cazuri.
Pt ING gasesti lista de comisioane aici (dreapta jos): http://www.ing.ro/ing/ro/Carduri/ING-Card-Complet.html - PersonallyME
Multumim Andreea, m-am lamurit complet. Nici la banca nu mi-ar fi explicat mai clar :)
07.02.2013, 10:17:46 - magazinuldemargele
Salut ;) Eu am avut cont de PFA la Banca Transilvania si imi luau comisioane peste comisioane, asa ca l-am inchis si am deschis unul la Millennium Bank. Nu platesc decat comisionul de administrare (care in primul an a fost gratuit) si comision la platile internationale, comision care nu a depasit niciodata 5 lei ;).
07.02.2013, 13:55:14 - CristyJewelryDesign
Fetelor am si eu o intrebare referitoare la platile Paypal.
09.02.2013, 03:29:25
Eu lucrez sau prefer sa lucrez cu Paypal petru ca nu locuiesc in Romania si fiind un fel de banca internationala este o solutie comoda, mai ales faptului ca din cate stiu plata prin PayPal este fara comisioane.
M-am intalnit cu o anumita situatie in care o clienta a acceptat sa plateasca Paypal insa a scris incorect adresa de email, asa ca a anulat transferul.
Din cate stiu, eu am primit plati prin Paypal dar am si platit, nu mi s-a luat comision la plata (platesc automat comision la incasare). Insa platesc cu card si nu prin transfer.
Intrebarile mele, se platesc comisioane la transfer prin Paypal?
Daca v-ati intalnit cu aceasta situatie, cat de incomod este acest transfer?
Ce stiti de anulari? - CinnamonCloves
Sper ca inteleg bine problema ta.
09.02.2013, 20:12:39
Indiferent ca plata prin PayPal se face dintr-un cont (curent) sau de pe un card de credit (Visa / Mastercard) cumparatorului nu i se iau comisione. In ambele cazuri comisionul este suportat de beneficiar si este egal in ambele cazuri. Te ajuta asta? - CristyJewelryDesign
Multumesc frumos CinnamonCloves, m-ai inteles corect si raspunsul tau m-a ajutat.
10.02.2013, 00:02:59