Forum: Locuri & Evenimente targ " I love handmade"

• alinapanait
    alinapanait

6 si 7 martie , in curtea palatului Sutu, de la Universitate - Bucuresti.

-cine are ceva de impartasit in legatura cu editiile trecute, e bine venit. - asa stim si noi la ce sa ne asteptam. :)

01.03.2010, 10:56:44
  • veronel
    veronel

Inscrierile au durat vreo 2 h, nedandu-se o sansa egala tuturor celor care ar fi dorit sa participe in calitate de expozant. Ce ar mai fi de spus? poate de la editiile trecute.

01.03.2010, 12:19:43
  • Veronique
    Veronique

Inscrierile au fost foarte corecte: intai au fost anuntati participantii editiilor trecute (in numar de vreo 100) si apoi s-a publicat anuntul pe site. Daca inscrierile au durat doar 2 h inseamna ca cererea a fost foarte mare. Eu tin minte ca editia precedenta am primit mail ca se va organiza si am zis ca nu ma duc chiar a doua zi sa ma inscriu, insa a 3-a zi deja mai erau doar 17 locuri disponibile asa ca m-am grabit sa platesc taxa ca sa pot participa. A fost foarte bine organizat si mediatizat. Este un targ la care m-am simtit foarte bine si voi participa la fiecare editie daca o sa mi se ofere sansa aceasta. Locul e foarte bine ales, fiind practic un vad comercial. Aasa ca va asteptam sambata si duminica La Muzeul de Istorie al Bucurestiului :)
    Cine mai participa? :D

01.03.2010, 12:35:21
  • RaulBijoux
    RaulBijoux

Eu am participat la toate editiile, si sper sa o fac in continuare, locatia si organizarea este buna(cu exceptia faptului ca mi-am lasat masa acolo, si nu am mai gasit-o :D), dar si asa, eu personal sunt multumita. inscrierile au durat foarte putin, pentru ca cei care au participat au avut intaietate la inscriere, din pacate locatia este destul de "stramta" si nu se pot pune prea multi expozanti :(. la adresa organizatorilor Andra si Razvan, numai cuvinte de lauda :)

01.03.2010, 12:35:38
  • veronel
    veronel

Asadar, sunteti de acord ca inscrierile au durat doua ore. Acest lucru poate fi interpretat ca fiind corect, sau nu, in functie de locul ocupat, sau neocupat. Toate bune la targ!

01.03.2010, 12:41:59
  • Veronique
    Veronique

Am uitat sa precizez ca sunt singurii organizatori (bineinteles vorbesc de targurile la care am participat) ca ne-au emis facturi fiscale. Numai cuvinte de lauda la adresa lor.

01.03.2010, 13:37:08
  • DoinaDay
    DoinaDay

Pana acum nu am mai participat,deci nu sunt dintre cei care au avut intaietate,desi mi-as fi dorit.Acum am reactionat rapid si am reusit!!!Ne vedem acolo!:)

01.03.2010, 14:43:08
  • Androix
    Androix

O sa vin si eu si abia astept sa ne vedem acolo ;)

Veronel, iti inteleg foarte bine amaraciunea, am trait-o si eu la editia a doua cand s-au terminat inscrierile tot asa foarte repede si eu am ramas pe-afara. Dar e un targ foarte laudat, cu vad foarte bun asa ca acum cand am aflat de editia a treia nu am stat pe ganduri si in 10 minute de cand am aflat am achitat taxa. Ce noroc ca am fost pe faza sa citesc mailul.

Doina, si eu as fi vrut sa fiu dintre cei cu intaietate, abia astept urmatoarea editie :)))

Sa ne rugam de vreme buna ca prognoza nu e prea vesela pe weekend.

01.03.2010, 21:07:07
  • mady68
    mady68

buna,si eu vin,am participat inca de la prima editie simam numai cuvinte de lauda,dar chiar daca am avut prioritate in a afla,ordinea numerelor este in functie de rapiditatea achitarii taxei la banca,nu e preferentiala,as fi putut ramane pe ''bara'',succes tuturor si O PRIMAVARA FRUMOASA SI PLINA DE CLIENTI

01.03.2010, 21:49:42
  • alinapanait
    alinapanait

bine bine... dar cine a verificat prognoza meteo pt weekend... are ceva de precizat ? :D

01.03.2010, 22:24:52
  • DreamerGirl
    DreamerGirl

Daca ploua eu ma mut cu totul in mall in Afi :)) si daca tot ii laudati pe orgazizatori inseamna ca asa e si de taxa nu mi-ar parea rau ca am platit-o :)
    Deci trebuie sa ma bucur ca am prins loc? :D

01.03.2010, 22:46:38
  • mady68
    mady68

constatarile vor fi personale,nu toata lumea are aceleasi vanzari,sunt targuri unde se vinde bine FIMO,altul semipretioase,eu am vandut crosetate si a fost bine,am preluat si comenzi pentru ca nu am mai avut marimile dorite,partea proasta ramane cu vremea,cand a fost frig am fost sponsorizati cu ceai si cafea,dar pe ploaie e ...mare problema

01.03.2010, 23:38:36
  • dianabv
    dianabv

eu am fost doar la editia a doua, si acum m/a prins anuntul lor chiar in pana de bani, dar am facut tot posibilul si am platit rapid, asa ca sambata duminica ne vedem acolo! eu am vandut bine data trecuta, asa ca am sperante si acum... numai sa tina vremea cu noi!
    spor la treaba!
    diana

02.03.2010, 02:12:35
  • Androix
    Androix

Eu sunt cu prognoza :) Sotul meu consulta globul de cristal de doua ori pe zi si tot de atatea ori se schimba. Deja de-acum am intrat in linie dreapta si sper sa ramana cum s-a schimbat acum ultima data pe accuweather.com si arata soare cu nori, cam frigut dar macar nu ninge. Sper sa nu mai fie schimbari semnificative, sau sa fie dar in bine.

02.03.2010, 12:14:22
  • oanakas
    oanakas

Buna, eu sunt "pioniera" intr-ale targurilor. vad ca si pe unii dintre voi ii surprinde vestea despre targ tocmai cand inscrierile sunt pe sfarsite sau chiar incheiate. eu le prind pe toate dupa ce s-au inchis!!!:))) asta e viata! totusi, as vrea sa ma luminati si pe mine cum sa aflu in timp util. macar din cand in cand sa particip.
    feilcitari celor care vor partiipa!
    fir intins la margelit, tricotat sau ce mai faceti voi!

03.03.2010, 11:25:02
  • tonycat
    tonycat

Am un cuvant magic pentru tine: "Newsletter"
    si ai produse handmade, nu se accepta produse fabricate, cumparate "de-a gata"

03.03.2010, 11:55:40
  • Androix
    Androix

Oana, intra pe ilovehandmade.ro si aboneaza-te la newsletter. Dar chiar si asa vezi bine ca trebuie sa te misti repede. Multumim de urari, eu muncesc de zor si parca bat pasul pe loc :)))

Prognoza tocmai s-a inrautatit drastic pentru sambata. Zici ca sunt fata de la meteo :)

03.03.2010, 13:27:08
  • oanakas
    oanakas

multumesc. da. cunosc acest cuvant . am si primit un e-mail in care se spunea ca se va reveni cu detalii despre targ iar in urmatorul e-mail inscrierile deja se terminasera. eu raman optimista....
    cat despre produsele mele, desi mi se pare evident, trebuie sa spun ca sunt facute de mintea, sufletul si mainile mele. fiul meu are si o intrebare amuzanta legata de acest subiect: "mami, sunt facute de mana de om?" :)))
    multumesc inca o data.

03.03.2010, 13:29:47
  • veronel
    veronel

Androix, nu sunt amarata deloc, doar ca e putin deplasat sa spui ca inscrierile au fost foarte corecte si in acelasi timp sa recunosti ca au durat doar doua ore :-)

Vin sa va vad pe toate! Mult succes! Vremea sa tina cu voi!

03.03.2010, 15:58:39
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Va dores sa aveti vanzari bune si vreme frumoasa.
    Sa ne povestiti si noua cum a fost.
    Pupici

03.03.2010, 17:31:52
  • gariana
    gariana

Inscrierile au fost corecte in sensul ca aceea care au fost participanti la editiile anterioare au avut prioritate si au fost anuntati cu 2 zile inainte, iar locurile care au mai ramas s-au epuizat in 2 ore.

03.03.2010, 17:40:25
  • ReeaKnitting
    ReeaKnitting

Salut,
    Urmaream discutiile voastre si sunt surprinsa. Eu am participat la editiile precedente ale acestui targ si am fost foarte multumita. Si de vanzari, si de promovare si de organizatori. De tot. Mi se pare firesc k eu sa fiu anuntata si sa mi se ofere sansa inaintea altora sa particip la editiile viitoare. Iar locurile ramase , destul de putine cei drept, au fost ocupate intr-un timp foarte scurt tocmai pentru ca targul acesta este unul de "calitate" ca sa ii zicem asa. Nu cred k ar trebui sa fie loc de critica la adresa inscrierilor pt ca exact asa a fost si la Muzeul Taranului Roman. Ei au anuntat pe site vineri ca au inceput inscrierile, eu am fost luni cu produsele si am fost acceptata iar cei mai multi dintre cei care au mai intarziat nu au mai fost acceptati nu din cauza produselor ci din lipsa de locuri. Iar acela a fost un targ cu o organizare ZERO. Fara locuri marcate, fara comunicare pe e-mail sau telefon, fara intelegere de nici un fel. Noroc ca au fost vanzarile foarte bune si au umbrit toate aceste lucruri pt k altfel nu as mai fi mers niciodata.
    Si in final va dau o veste buna : o buna prietena a mea a inceput demersurile pentru a-si deschide firma si a putea sa organizeze targuri, evenimente, expozitii. Sper ca pana de florii sa fie totul gata si sa poata organiza primul ei targ. Deci cu cat mai multe oportunitati cu atat mai bine.
    Ne vedem sambata si duminica la targ.

03.03.2010, 19:56:55
  • alinapanait
    alinapanait

eu nu sunt asa convinsa de partea "cu cat mai multe oportunitati, cu atat mai bine" :P
    am mai spus-o si o repet...
    cu cat mai multe targuri de proasta calitate, cu atat noi platim mai multe taxe de participare si avem mai putini vizitatori :)
    eu prefer varianta " putine da' bune" :P

legat de i love handmade... pana acum a fost laudat pt ca a avut noroc de vreme buna, si fiind situat intr-o zona cu trafic intens, fara taxa de intrare, normal ca a venit lumea.
    dar sunt curioasa sa aud pareri dupa weekendul asta, cand vremea s-ar putea sa nu fie cea mai buna, si expunerea de sub "celofane" nu asa grozava:)

03.03.2010, 22:06:23
  • Androix
    Androix

:( S-ar parea ca sambata o sa ninga chiar. Acum fie ce-o fi, chiar nu avem ce face in legatura cu vremea. Weekendul trecut organizatorii inchiriasera niste umbrele uriase pentru expozanti, dar nu cred ca e cazul si de data asta, e vorba despre alt targ aceeasi locatie, dar alti organizatori etc. Oricum si cu umbrele sau celofan, daca e frig nu vor veni vizitatori asa ca va fi destul de nasol.

Voi stiti ceva despre program? Adica daca e urit si frig si nu vine nimeni sper ca nu se supara organizatorii daca plec mai devreme, nu?

04.03.2010, 09:34:06
  • veronel
    veronel

Este normal ca expozantii care au mai participat sa beneficieze de un loc in fata. Sunt de acord si cu principiul "putine, da' bune!". Doar ma gandesc ca sunt o gramada de alte moduri juste de selectare a doritorilor, nebazate pe disponibilitatea de a fi pe internet la ora aceea (inscrieri, plata anticipata, suprataxa, extragere, etc). Tipic romanesc, care apuca, apuca, care nu, asta e. Ca pe vremea lu' ceasca: "no ma Ioane, s-o dat ciolanu', intr-un ceas n-o mai ramas nici coada".

04.03.2010, 12:51:54
  • user21
    user21

buna asta cu ion :))

oricum pe mine ma depasesc criteriile de selectie a participantilor la targuri....prezenta la editii anterioare...plata rapida a taxei....adica cu ce te prezinti nu are nici o importanta?

04.03.2010, 14:43:56
  • melanialupu
    melanialupu

sunt si targuri la care produsele tale sunt principalul criteriu de participare. bine, oriunde cred ca au intaietate cei care au mai participat, dar nu mi se pare incorect. atata timp cat toti au o sansa.

04.03.2010, 15:01:09
  • lycurycy18
    lycurycy18

eu cred ca cel mai corect este primul venit primul servit, fara suparare... selectiile pe criterii de executie nu au cum sa fie facute de organizatori daca nu sunt in domeniu, parerea mea. Eu nu as accepta sa imi critice cineva care nu are habar de domeniul artistic creatiile. Asa ca selectia naturala este cea mai corecta in acest caz..Daca se organizeaza targ cum a fost cel de la muzeul taranului unde cei care au facut selectia sunt in domeniu aici mi se pare corect, dar daca un organizator nu e artist plastic nu are nici un drept de selectie, decat sa impuna ca obietele prezentate sa fie handmade.

04.03.2010, 17:59:25
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

offtopic despre criterie de selectie:

Nu ma pronunt despre acest targ, eu oricum nu merg la targuri decat foarte rar, cand ma nimeresc in tara. Dar - chiar daca nu se face prea des - o selectie dupa produse nu mi se pare deloc deplasata. Nu e nevoie de studii de artist plastic ca sa judeci dupa simtul estetic.

In afara de asta, la multe targuri fara o selectie cat de cat te poti pomeni ca ceilalti 5 participanti din jurul tau fac acelasi lucru ca si tine (de ex. cercei din fimo - nu am nimic cu fimo, folosesc si eu din cand in cand, dar e cel mai "iubit" mediu de la noi, si sansa sa dai peste altcineva cu produse din fimo similare e foarte mare). De accea e destul de important zic eu sa nu vina toti participantii cu fimo sau bijuterii, si sa mai ai reprezentati si cu alte materiale/tehnici si cu alte genuri de produse (haine, genti, obiecte decorative). In sensul asta zic eu ca ajuta o selectie.

Cat despre participantii anteriori care au intaietate, e ok asa, atata timp cat nu se ocupa majoritatea locurilor doar cu ex-participanti. Altfel se ajunge ca la Green Fair pe vremuri, cand veneau numai aceeasi oameni mereu si nu erau niciodata locuri libere pentur cineva nou. Dar cred ca s-a mai imbunatatit si acolo situatia ;)

Ok, just my 50 cent despre selectia la targuri :P

04.03.2010, 20:27:13
  • DreamerGirl
    DreamerGirl

mai fetelor... am vazut la meteo ca sambata da cu lapovita si e frig rau si duminica posibil mai rau...ce ne facem? daca e asa vremea nu mai vin vizitatori...

04.03.2010, 21:18:24
  • mady68
    mady68

ce ne facem noi?>daca vi,ei stau 10 min ,dar noi ne imbolnavim ,duminica targul gol,poate au vre-o idee organizatorii,poate se amana...

04.03.2010, 22:43:03
  • alinapanait
    alinapanait

daca e frig, va imbracati bine.
    daca ploua e mai rau .

04.03.2010, 23:13:15
  • mady68
    mady68

CU FRIGUL NE-AM OBISNIT DIN DECEMBRIE,DAR DACA PLOUA SI BATE SI VANTUL?INTREBARE LA CARE NU AM RASPUNS

04.03.2010, 23:56:12
  • DoinaDay
    DoinaDay

Oare nu s-ar putea sa ne inchida undeva,pe un hol,prin metrou?Ma gandesc si eu,nu stiu locatia si mi-e frica de ploaie,o sa trimit si un mail cu propunerea aceasta...Dar nu ma las,orice ar fi:)

05.03.2010, 09:23:59
  • Veronique
    Veronique

Cam nasol cu ploia asta...poate avem nororc...

05.03.2010, 12:08:57
  • lycurycy18
    lycurycy18

am o prietena care nu mai poate veni maine la targ si vrea sa isi recupereze banii pe taxa in schimbul locului.Cine este interesat va rog sa sunati la nr de tel 0762111298 o cheama Maria.

05.03.2010, 15:25:03
  • justme2
    justme2

mda..... mai suntem in situatia asta

05.03.2010, 15:30:49
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

Hey, nu-i asa ca glumiti cand spuneti : "poate avem noroc maine "? :) (ma refer la vreme ). Prognoza pentru maine este clara: ninsoare si temepraturi de -8 grade. Maine este SAMBATA, cine (nu este zdravan la minte) si iese din casa pe vremea asta ca sa cumpere produse handmade pentru mama!? :). Eu zic sa fim realiste, sa ne unim si sa trimitem mailuri organizatorilor sa se amane targul pentru un alt weekend din martie. Nu are rost sa rabdam inghetul de maine doar sa ne expunem produsele, pe langa faptul ca nu o sa avem vizitatori, o sa inghetam, banii de taxa se duc pe " ninsoare" si sunt sigura ca unele dintr noi ne vom pricopsi si cu pagube (din cauza vremii bineinteles).. sper sa luati o decizie buna :)

05.03.2010, 16:39:52
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

...macar ziua de maine sa o amanam ptr o alta zi din weekend de Martie si sa mergem doar duminica (cand se anunta o vreme ceva mai calma)

05.03.2010, 16:48:04
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Nu sunt direct implicata, dar si eu cred ca Joli are dreptate. Sunt si orgsnizatorii interesati ca targul sa fie un succes, si daca prognoza chiar e asa de rea, nu va veni niciun vizitator.

Va tin pumnii sa puteti amana targul, cred ca oamenii vor fi reasonable si vor intelege - e in interesul tuturor sa vina vizitatori si clienti. Succes!

05.03.2010, 16:58:44
  • justme2
    justme2

eu le-am scris
    acum sunt curioasa ce si daca vor raspunde

05.03.2010, 17:44:57
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

super...si eu am scris sper sa se rezolve cumva

05.03.2010, 18:00:38
  • Androix
    Androix

Nu sunteti realiste. Targul nu se va amana. Exista o programare, acolo cred ca au loc saptamanal targuri pe diverse teme, nu stau numai la dispozitia handmaderilor. In plus prognoza pentru maine este pentru cativa fulgi de nea dimineata, in rest frig dar fara ploaie sau ninsoare. http://www.accuweather.com/world-forecast-details.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|RO|RO010|BUCHAREST&metric=1&fday=2 Nu le nimeresc ei in avans cu 5 zile dar pe termen scurt au avut dreptate.
    Ma rog, ideea este ca nu cred ca este realist sa cerem amanarea targului din cauza vremii, cel putin pentru mine a fost un risc asumat. Dupa prognoza de pe net inclin sa spun ca maine voi veni, dar suta la suta ma voi decide maine dimineata. Acum asta este, chiar nu avem ce face.
    Dar nici eu nu sunt de acord ca organizatorii s-au increzut in noroc in loc sa ia legatura cu o firma care inchiriaza umbrele mari si sa inchirieze cateva umbrele. Eu vin singura, nu are cine sa ma ajute cu bagajele asa ca la umbrela am renuntat pe ideea ca daca ploua strang si plec si daca ninge la fel, daca nu inghet pe post de statuie :)
    Sa fim optimiste :) maine o sa iasa soarele si iubitorii de handmade vor veni pusi pe cumparaturi!

05.03.2010, 18:54:30
  • alinapanait
    alinapanait

nici eu nu sunt deacord cu amanare a targului.
    -duminica sigur o sa fie vreme decenta.
    iar referitor la ziua de maine... frigul nu ma afecteaza, in schimb daca ploua/ninge, probabil nu o sa stau (varianta cu celofan peste produse , o refuz din start:) )

05.03.2010, 18:59:47
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

Asa este, exista o programare, dar nu a spus nimeni ca vrem imediat in urmatorul weekend. Nu conteaza cand, intr-o zi dintr-un alt weekend, nu are importanta...ideea era ca macar ziua de maine sa fie amanata. Crede-ma se poate amana, probabil te referi ca s-a facut reclama ptr weekendul de maine si e pierduta...nici asta nu este o problema, ne uneam cateva faceam alte flyere (nu sunt scumpe deloc) si le imparteam noi (oricum nu stam cine stie ce in reclama), daca este frumos afara zona respectiva este destule de mult circulata asa ca ar fi fost imposibil sa nu avem vizitatori (mai ales ca intrarea este libera). Totul era sa fim eficienti sa impacam si capra si varza (nu sa dam banii degeaba pe taxi, sau sa bagam benzina degeaba, nervi consumati si stres doar ca sa vedem cum o sa fie maine, la urma urmei nu cred ca toti vor doar sa socializeze maine la -8 garde, daca era asa ne intalneam intr-o cafenea si vorbeam pana luni dimineata. Sunt sigura ca pentru unii este si o sursa de venit)...nu sa mergem acolo indiferent de situatie doar ca sa facem socializare...hai sa fim seriosi.Asta e cand ai nevoie de multime ca sa incerci sa schimbi ceva...e de negasit. Totul e sa vrei, apoi o sa vezi ca o sa si poti. Mai avem mult..... Pana la urma ai dreptate Androix, vedem maine cum o sa fie si atunci luam o decizie...

05.03.2010, 19:16:45
  • Androix
    Androix

@JoliesseDesign Scuza-ma dar nu sunt de acord cu tine in ceea ce priveste reclama. Eu am fost saptamana trecuta la un targ tot acolo in cautarea unui anume expozant care mi-a trimis un mail in care ma anunta ca il gasesc acolo sambata si duminica. Si am fost foarte urit surprinsa sa nu-l gasesc pentru ca fusese o vanzare nebuna si plecase :( Bravo lui, ma bucur ca a vandut tot ce a avut, dar daca m-a chemat acolo, pe mine personal prin mail nu mi-a picat bine sa nu-l gasesc. La fel si cu spotul radio si ce anume o mai fi fost pentru reclama. Mi se pare aproape imposibil s-o iei de la capat: ne scuzati sambata nu suntem ca ploua, daaaar ne gasiti sambata peste 3 saptamani. E derutant si nu mai comunica nimic se pierde informatia si nu isi mai atinge scopul.

:))) Nici eu nu vin maine pentru socializare, e suficienta socializare si pe net. Vin ca sa vand, nici pentru mine nu este un hobby si atat bijuteritul, e o sursa de venit. Benzina ca benzina dar pe langa asta am investit in multe altele. Si crede-ma ca si eu sunt genul razboinic, insa acum chiar nu mi s-a parut realist sa ma rascol sa trimit mailuri ca sa ce? Pe mine chiar nu ma coafeaza sa se amane pentru alta saptamana. Am spus mai sus de ce.

@just.me Daca apar tot mai multe targuri prost organizate asta n-o sa ma atinga. Facem o selectie nu mergem chiar la toate targurile. Mi-am asumat un risc in sensul asta dar numai pentru ca era vorba de o locatie extraordinar de buna, in pasaj la universitate in decembrie. Acolo clar nu se putea da gres oricat de prost ar fi fost organizat. Si am avut dreptate. Iar aici am vrut sa vin tocmai pentru primele doua editii primite de expozanti dar si de cumparatori foarte bine. Asa ca se va face o selectie naturala foarte rapida, la fel de repede cum apar targuri proaste la fel de repede vor disparea.

Pana una alta a venit mailul, cine vrea poate sa nu vina maine, eu voi lua decizia maine dimineata. Si organizatorii vor negocia cu Muzeul o reducere pentru data viitoare pentru cei care nu vin.
    N-o sa fie -8 grade, va jur! Hai fiti optimiste, eu zic ca o sa fie bine!

05.03.2010, 20:01:28
  • DreamerGirl
    DreamerGirl

cred ca maine nu vin... urmaresc meteo si poate dupa pranz a apar... dar pt 2-3 ore nu prea ar mai avea sens.

Ideea cu amanarea nu ar ajuta pe majoritatea care au produse speciale pt 8 martie...

05.03.2010, 21:54:25
  • Androix
    Androix

Dupa cat e de pustiu pe-aici se pare ca toata lumea e la targ :) in ciuda ninsorii, care a depasit cu mult cele mai negre asteptari. Sper ca maine sa fie vreme mai buna... Eu sunt optimista in continuare :)

06.03.2010, 12:57:30
  • justme2
    justme2

defapt eu stau in mijlocul patului si fac cercei... la caldurica :))

06.03.2010, 14:15:14
  • Veronique
    Veronique

Eu nu am fost...nu am umbrela :P

06.03.2010, 16:21:09