Forum: Tehnici & Materiale sarma de alama
- Mokatoka
De unde pot cumpara sarma de modelaj de alama, de grosime 0,4 si 0,8? Am tot cautat pe breslo si nu am gasit. Multumesc!
04.07.2011, 11:27:45 - bijouxdemonange
0.8 mm
04.07.2011, 13:50:17
www.breslo.ro/Product/6m-Sarma-PATRATA-08mm-de-alama_364455
www.breslo.ro/Product/Sarma-alama-08mm-sectiune-patrata-NT-1_282521
0.4 mm
www.breslo.ro/Product/sarma-de-alama-04_279055
www.breslo.ro/Product/SARMA-DE-ALAMA-04mm-W025_276226
www.breslo.ro/Product/30m-Sarma-04mm-de-alama_188882
sa fii atenta ca sunt din magazine diferite. Mai gasesti aici www.breslo.ro/Product/10m-Sarma-07mm-de-alama_188884 sarma de alama de 0.7, poate te ajuta - tonycat
Salut,
05.07.2011, 09:55:34
apelez la persoanele care lucreaza in alama pentru o informatie. Am posibilitatea sa cumpar sarma de alama CuZn37 , ceea ce inseamna alama obisnuita care include aliaj Cupru cu Zinc in proportie de 37%. Desi este indicata pentru aplicatii obisnuite, e maleabila si se poate modela, nu stiu cat e de buna pentru aplicatii de genul bijuteriilor.Alte elemente precum Ni sau Pb sunt sub mult sub concentratiile considerate periculoase, deci din acest punct de vedere e buna.
De regula, bijuteriile se lucreaza din sarma de alama cu concetratie de Zinc de 15-18%.
Prin urmare, rugamintea mea este ca daca ati lucrat cu asa ceva sa imi spuneti daca e sau nu e potrivita pentru podoabe.
Si pe Internet am cautat si am gasit tot ce se putea gasi ... deci, mi-ar fi utila o informatie de la cineva care a lucrat cu asa ceva.
Multumesc si o zi frumoasa!
TonytheCat - Mokatoka
eu nu am mai lucrat cu alama pana acum, ar fi prima oara. bijoux, multumesc. tocmai asta era problema, vroiam sa comand dintr-un singur loc.
05.07.2011, 14:41:11 - bijouxdemonange
Stiu cum e sa cauti ceva si sa gasesti impartit la "n" magazine ....
05.07.2011, 16:17:29 - bijouxdemonange
ma gandesc ca ar fi o idee buna sa trimiti mesaj respectivelor magazine cu ce anume si ce cantitate ai nevoie...poate au ...dar n-au apucat sa actualizeze stocul....
05.07.2011, 16:18:19 - bijouxdemonange
@ tonycat: eu nu stiu pe nimeni... nici eu n-am lucrat cu alama...am doar de 0.2 si o folosesc la crisetat...atat...
05.07.2011, 16:18:54 - tonycat
Salut si multumesc pentru interventie, nici o problema. oricum o sa o cumpar, e buna si pentru teste.
05.07.2011, 16:32:34 - Andreeaswork
Buna tonycat,
04.08.2011, 15:44:12
Ai reusit pana acums a lucrezi cu alama?
Eu personal am achizitionat de la un magazind e accesorii de la noi din oras (Sibiu). Nu stiu ce compozitie are materialul pentru ca nu scria, stiu doar ca e importat din Austria (ceea ce mis e pare absurd pentru ca in Sibiu se produc si cupru si alama, dar eu am vrut cantitate mica pentru testare).
Cu cea de 0.4 m-am descurcat sa o infasor pe anumite lucruri, dar cea de 0.8 e mai dificila decat cea de cupru, in sensul ca dupa ce o modelezi e mai elastica si tinde sa revina la forma initiala in special la capete. Poti sa imi spui si despre experienta ta te rog frumos? Multumesc - tonycat
Buna Anddreaswork,
10.08.2011, 23:13:20
acum am vazut intrebarea ta. Sarma de alama e mai elastica decat cea de cupru, intr-adevar.
Daca e asa de elastica cum spui,e cam frustrant. Sincer, nu stiu ce sa iti spun sa faci ca sa o imblanzesti. Cea cu care lucrez eu e din Anglia, nu stiu in ce procent de Cu-Zn este, dar e buna la lucru. Adica o indoi pe clesti si sta! Si fac elemente, totite de cercei, inchizatori, absolut tot! Singura hiba e ca e anti-tarnish si eu vreau sa o oxidez si nu pot.
De la noi am cumparat sarma de alama(CuZn37) de la Laromet, de langa Bucuresti, sarma e cam moale pentru gustul meu, daca iti spun ca sarma de 2 mm o indoi cu mana, si acum e in geamantan, cand o sa o iau la lucru iti spun cum se comporta . E uratzica la culoare ca nu au dat-o la decapat dar nu ma deranjeaza pentru ca eu tot vreau sa o oxidez.
Deocamdata sunt scpetica la sarma asta pentru ca e intra-devar pentru decoratiuni dar pana nu o testez pe piele nu am cum sa stiu daca e potrivita la bijuterii.
Alama pentru aplicatii de bijuterie contine 10-15% zinc(SUA).
Din pacate nu au sarma de cupru. Ghinion, trebuie sa astept sa ceara cineva fabricarea la comanda a 200 de kg de sarma.
In concluzie, nu prea stiu ce sa iti spun. Sa modelezi elemente si sa le bati repede ca sa se aseze?
Daca poti sa cumperi din Sibiu, spune-mi si mie de unde, daca e o cantitate mai mare poate ma bag. Problema e drumul.
Am mai lucrat si cu sarma de bronz si de otel dar nu am avut probleme, cea de otel e cea mai elastica, dar a mers.
Si daca te mai pot ajuta cu ceva nu ezita sa intrebi.
Spor la treaba! - Andreeaswork
Multumesc mult de raspunsuri Tonycat.
11.08.2011, 01:15:15
Si daca am voie sa revin cu intrebari: cum o oxidezi? as incerca si eu, sunt tare curioasa cum va iesi.
Legat de cumparat sarma, pana acum am cumparat de la un magazin de profil hobby and crafts sau ceva de genul, cred ca au si magazin aici pe breslo hobbyart se numesc daca nu ma insel. Am vrut sa cumpar la un momnet data de la o firma care produce cupru, alama bronz, aluminiu plumb in diverse forme firma se numeste metalnef romania. Ma interesa initial tabla foarte subtire ca sa o pot modela dupa bunul palc, dar nu am reusits a ajung la sediul firmei pentru ca ei au programul mai scurt decat mine. Am cautat acum la ei pe site si sarma nu produc din pacate :(....
Poate imi fac timp totusi intr-o zi sa trec pe acolo.
Si o ultima intrebare: asa-i ca aceasta e alama? www.breslo.ro/Product/sarma-modelaj-aurie-3408_100599
Multumesc inca o data
Andreea - tonycat
Buna,
11.08.2011, 08:58:55
La culoare aduce cu alama. In functie de concentratia Cu-Zn alama poate fi mai inchisa sau mai deschisa la culoare. Cei care vand sarma ar trebuie sa stie ce vand si sa ofere informatii despre ceea ce vand. Daca nu stiu, pot intreba la randul lor. Ma gandesc ca sarma pe care o ai sa nu fie otel placat. In sectiune cum arata? Eu am si sarma de otel cuprat pentru aplicatii industriale cu care nu pot sa fac mai nimic pentru ca e foarte elastica. Dar anul trecut m-am folosit tocmai de proprietatile elastice ale acesteia si am fabricat decoratiuni de Craciun.
Tabla am gasit si eu la Laromet, si daca ai o sursa asa de aproape foloseste-o pentru ca sigur te va costa mai putin.
Cat despre oxidare, am folosit LOS, pe bronz.
Cam atata pentru moment.
Elena - tonycat
M-am uitat pe site. Sarma aceea e pentru sudura, nu e buna de modelaj.
11.08.2011, 10:38:30
Nici macar sa te joci cu ea, poate fi foarte tare si nu are rost sa iti rupi mainile.
Andreeasswork, o intrebare. Ai folosit clorura ferica? - Andreeaswork
Nope, niciodata.
11.08.2011, 10:58:01
Sunt noua in domeniu. Am inceput doar cu FIMO cu toate tehnicile pe care le-am gasit si mi s-au parut interesante, dar inevitabil am ajuns la accesorii metalice si la sarma. Acum imi place foarte mult sa modelez. Experimente (chimice) nu am incercat, dar daca imi recomanzi ceva anume o sa ma interesez mai mult si o sa incerc. - Andreeaswork
Sarma pe care o am eu e de la ei si e cam aceeasi culoare si in sectiune e la fel. Avea ambalajul in germana si de acolo am observat ca e alama, dar nu scria compozitia din pacate. Nu e elastica asa cum e otelul, dar ncii foarte comoda la utilizat cum e cuprol, pe care il ador :)
11.08.2011, 11:05:04 - tonycat
Da, nu stiu ce sa zic. Esti a doua persoana care imi povesteste de sarma asta saltareata. Si daca nu sta la modelaj... e frustrant. Sfatul meu este sa cumperi din alta parte. Cu clorura ferica, mai tarziu... sa fac teste si iti povestesc.
11.08.2011, 11:30:53 - Andreeaswork
Super, astept cu nerabdare
11.08.2011, 12:50:26 - Andreeaswork
Tony, eu am folosit Alama ca baza de colier in loc de sarma cu memorie si e foarte interesanta, e flexibila, si eu personal o simt mai bien pe piele decat sarma cu memorie, pe care o simt mai rigida, nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun :), inca astept vesti despre oxidare.
19.08.2011, 18:11:28 - tonycat
Salut,
19.08.2011, 19:15:39
te inteleg, cum nu. Esti norocoasa pentru ca esti printre putinele persoane care nu fac "alergie" la metale precum alama sau cuprul. Cred ca ai gasit si rezolvarea la sarma aceea . Cat despre oxidareeee, aaaaa.... nu am nimic nou.
Incercarile mele de a oxida cu Liver of Sulphur (mai am asa de putina!!!) sarma non-tarnish s-au terminat lamentabil cu piesele pistruiate de puncte negre si LOS irosit pe degeaba. Noroc ca exista lamai.....si Coca-Cola care curata foarte bine ......
Clorura ferica e pentru gravura, am facut un singur experiment, trebuie sa mai fac ca sa ajung la timpul optim cat trebuie sa zaca cuprul pe care il am de 0.5 mm in clorura ferica. Asta daca vrei sa faci asa ceva... altfel nu ai nevoie.
Daca ai intrebari, nu ezita.....