Forum: Tehnici & Materiale sapun de casa
- rami80
buna ziua tuturor
09.06.2012, 15:15:11
am si eu nevoie de ajutor. doresc sa prepar acasa sapun si as dori sa stiu daca stie cineva un inlocuitor pt soda caustica.
poate stie cineva daca pot sa folosesc in loc de soda caustica, soda calcinata in prepararea sapunului (am inteles ca aceasta nu e atat de nociva), sau orice altceva care ar inlocui soda caustica
va multumesc anticipat - Kalimera
fara soda caustica nu exista sapun, rami... oricum, nu trebuie sa-ti faci griji.. daca respecti cu strictete indicii fiecarui ingredient, dupa terminarea procesului de saponificare nu mai exista soda caustica in produsul final. pentru siguranta, lasi un excedent de uleiuri (5-8%).
24.06.2012, 01:52:06 - Gheorghitza
Ar fi Hidroxidul de Potasiu (KOH) care se gaseste in stare solida, sub forma de fulgi albi... Eu am folosit aceasta baza si in alte scopuri dar cu multi ani in urma. La ora actuala, n-as sti sa-ti spun de unde ai putea s-o procuri.
24.06.2012, 18:51:17
Bunica mea, avea o reteta interesanta: isi facea lesia nu din soda caustica ci din... cenusa adunata de la sobe si cuptor. O amesteca cu apa si nu mai tin minte ce punea dar... iesea un fel de lesie. Chiar daca era urata solutia, cand fierbea oasele si grasimea, aceasta lesie din cenusa, se separa si sapunul ramanea curat si nu mai era asa toxic ... Cu resturile ramase prin decantarea solutiei, bunica mea spala pardoselile, strucura din lemn al verandei, bancile, cazile din lemn etc...
Intreaba si tu prin magazine daca achizitioneaza Hidroxid de Potasiu.
Daca ai curajul, fa o experienta cu cenusa de la sobe... Nu te costa nimic si totul este natural.... - rami80
va multumesc tuturor pt sugestii......o seara buna
25.06.2012, 21:04:44