Forum: Subiecte de afaceri ramburs posta romana
- kiti
Ha, ha, ha, Andeea m-ai amuzat cu remarca referitoare la scrisul caps.Revenind la lucruri serioase nu putem eradica neseriozitatea unora care comanda si nu-si ridica comenzile dar putem scrie niste feedbackuri concludente asa cum i-am trimis lui Auralorelai in 17.05 cu un desfasurator mai detaliat, nu numai comanda returnata si mai ales sa citim noi feedbackurile pana la capat.Eu le-am citit la aceasta persoana doar la inceput si pareau ok mai ales ca breslasele care au incheiat cu succes tranzactia cu Auralorelai au facut comentarii de genul ....persoana de incredere, recomand.Deci ce propunere am , atunci cand incheiem cu succes o tranzactie inainte de a recomanda clientul, sau a da feedbackul la superlativ sa citim si ce au scris altii despre tranzactiile lor si daca persoana are si cruciulite rosii cred ca un simplu verde este suficient altfel putem induce in eroare colegele de pe Breslo.
06.06.2010, 21:41:23 - CinnamonCloves
Eu cred ca este corect si civilizat ca fiecare sa dea feedback in functie de tranzactia ei/lui personala cu respectivul client.
07.06.2010, 21:23:20
Daca persoanele respective au avut o experienta buna cu clientul respectiv, de ce sa nu dea feedback la superlativ? Feedbackul trebuie sa reflecte strict trnazactia respectiva si nu trebuie sa fie influentat de alte tranzactii in care nu am fost implicati si despre care nu stim nimic.
Cat despre caps: http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070718202452AAHIRQL - snowdrop
Buna seara! Am si eu o nelamurire, poate ma puteti ajuta. Am de pus un colet la post restant...in acest caz, cum completez acel aviz? Scriu doar la destinaar numele persoanei respective, localitatea si oficiul postal? Si unde scriu post restant? La felul trimiterii? Si in cazul avizului verde unde scriu "port restant"? si la valoare lei, mai scriu cat este valoarea? Este prima oara cand trimit in acest fel si nu prea stiu. Sper sa ma puteti ajuta. Multumesc!
22.08.2012, 21:06:22 - bijouxdemonange
POST RESTANT O.P. XY este adresa persoanei. Si o treci in campul adresa. In locul strazii si numarului, eventual.
22.08.2012, 22:27:56
In aceeasi rubrica treci informatiile si pe formularul verde.
Bineinteles ca trebuie sa treci valoarea.
Nu e nimic deosebit si altfel daca trimiti la post restant, toate informatiile se completeaza exact la fel.
POST RESTANT O.P. XY este adresa unei persoanei ce nu are domiciliul in orasul unde locuieste si primeste corespondenta sau nu doreste sa primeasca acasa si alege sa o ridice de la un oficiu postal. In cazul in care domiciliul este in alt oras, aceasta este singura optiune. - ramonaignat
La destinatar, pui numele persoanei si in loc de adresa scrii
22.08.2012, 22:30:33
OP nr X, post restant ,
orasul x.
La mandatul verde, exact la fel, in loc de adresa persoanei treci aceleasi date.
Se completeaza exact la fel ca un aviz normal, nu e nici o diferenta...:)
Eu sunt pe post restant pentru ca adresa de pe buletinul meu este din alta localitate ...de un an de zile am ceva experienta . Sper ca te-am putut ajuta !
:) :) - snowdrop
Va multumesc mult de tot, m-am luminat si eu in sfarsit. :) O seara frumoasa!
26.08.2012, 20:48:24 - bibidesign
intrebare:
29.08.2012, 09:29:38
cat timp iti pastreaza coletul/banii primiti la post restant?
eu lipsesc pt mai mult timp uneori si n-as vrea ca dupa 10 zile (cum au regula la posta romana) sa se returneze expeditorului trimiterea... - bijouxdemonange
De regula, timpul de pastrare la Post Restant este de 30 de zile, pentru colete si alte corespondente primite. Trebuie sa fie la fel cand e vorba si de ramburs. In orice caz, ar trebui sa fii sunata daca ai bani primiti si nu ai venit sa ii ridici ( in nici un caz nu ar trebui returnati, mai ales daca sunt in urma unui ramburs). De fapt, la fel ar trebui sa procedeze si pentru colete....
29.08.2012, 15:44:53 - FIMARC
Coletele interne se pastreaza in oficiu 10 zile dupa care se returneaza la expeditor,coletele externe se pastreaza 30 zile in oficiu.Din cate stiu eu bani din ramburs se patreaza cateva luni(o sa le intreb maine pe fetele de la posta si-ti spun exact cat).
29.08.2012, 21:54:44 - ramonaignat
Am intrebat si eu odata cat timp se pastreaza mandatul...destul de mult timp.
30.08.2012, 12:13:09 - bibidesign
chestia asta cu sunatul la posta romana este utopie... niciodata nu au sunat vreun client, nici cand am trimis cu prioripost.... mi-au returnat pachetul daca clientul nu a fost gasit acasa si punct.
01.09.2012, 10:50:23
din pacate insa sunt inca cei mai accesibili ca pret, cel putin pt coletele rapide...
o alta belea este ca regulile nu sunt aceleasi de la un oficiu la altul... cred ca cel mai bine e sa ai o "relatie" care sa te lamureasca si sa te invete cum poti sa eviti tot felul de taxe reale sau inventate... - bijouxdemonange
Eu am fost sunata in caz ca am uitat sa merg sa ridic ceva sau nu am stiut... deci utopie nu este chiar deloc!
01.09.2012, 17:20:34
Tu vorbeai de bani primiti ramburs la ceva trimis de tine, logic este ca nu se trimit inapoi ci se cauta destinatarul, fiind banii tai! In fisa de post restant ar trebui sa fie nr tau de telefon unde sa te gaseasca in astfel de cazuri. Daca nu ai inca fisa de post restant, scrii numarul de telefon pe mandat atunci cand il completezi.
Tu compari doua chestii diferite:
-trimiterile la domiciliu: destinatarul este avizat si reavizat, deci el este cautat de catre posta (atunci cand il cauta la domiciliu si nu il gasesc, lasa aviz. La vreo 2 zile lasa reavizare) - daca nu primeste avizele deloc de obicei, postasul trebuie tras la raspundere ( am patit-o acasa si mama i-a facut reclamatie si apoi au aparut avziele si celelalte atunci cand a fost cazul)
- trimiteri la post restant - destinatarul nu este avizat in nici un fel de nimic. Decat la finele celor 30 zile. Daca are de unde sa il ia,
Eu pana acum am avut fisa de post restant la doua oficii diferite si taxele si regulile erau aceleasi. Nu am avut probleme, atunci cand s-a intamplat ceva s-a rezolvat imediat. Si am fost sunata si cautata (chiar la domiciliu) atunci cand a fost cazul! Fara sa le cer eu nimic de genul asta!
Oricum, o relatie cu functionarii de la ghiseul respectiv, astfel incat lucrurile sa decurga bine atunci cand trimiti sau primesti ceva, sa te invete cate ceva, o relatie de incredere chiar (eu cand am multe colete de trimis, las coletele si banii si iau chitantele cand mai ajung, uneori de uit de ele ... niciodata nu s-a intamplat nimic!) nu o poti construi mergand din start pe premiza ca functionarii inventeaza taxe, ca nu-si fac treaba bine, ca serviciile sunt de r...t, ca mai stiu eu ce. Este clar ca o atitudine recalcitranta si atotstiutoare nu serveste nimanui. Nimic nu este perfect, dar se pot desfasura lucrurile in mod placut daca chiar iti doresti si asta ai in vedere! - bibidesign
nu sunt recalcitranta si rau voitoare, dar am experiente cu Posta romana care m-au lasat cu gust amar... chiar cu pagube financiare...
06.09.2012, 08:27:01
eu trimit de obicei coletele cu Prioripost-serviciul de curierat rapid al postei romane care teoretic duce coletele la adresa mentionata. ei trebuie sa anunte telefonic destinatarul daca nu-l gasesc la adresa -eu pun totdeauna nr tel mare pe aviz... din verificarile mele, pt coletele care n-au ajuns a 2a zi cum trebuia sau au ajuns la oficiu in loc de adresa de pe aviz, am constatat ca nu s-a sunat NICIODATA.
am primit niste colete externe la un moment dat. desi erau aproape identice, pentru unele am platit taxe vamale, iar pt altele nu si nici nu am putut fi lamurita care au fost motivele... iar taxele sunt mari, de exemplu pt o pereche de adidasi din state am platit 3 milioane - am ramas siderata... taxele au fost mai mari decat valoarea continutului coletului...
si mai am exemple... :( care imi intaresc convingerea ca posta functioneaza haotic dupa bunul plac al functionarilor...
dar, cum am mai spus, ramane inca serviciul cel mai accesibil ca pret si imi asum neplacerile.
apropos de post restant, cat este taxa lunara? - gemsgems
Ce taxa lunara la post restant? :D Nu am mai auzit de asta.
06.09.2012, 14:08:43
Chiar asa ieftin e prin prioripost? Nu am intrebat niciodata. Eu trimit coletele rapide prin Atlassib. Ce-i drept, e scump cu ramburs. La ei, coletele mici se trimit ca si plicuri si costa 11 lei. Daca sunt mai mari abia atunci se trimit ca si colete si costa 16 lei. Rambursul costa 11 lei in plus. - bijouxdemonange
Imi pare rau de experiente neplacute!! E intr-adevar grav cand platesti asemenea taxe nesimtite, mai mari decat valoarea produsului in sine... E chiar grav! Dar la vama, da, am auzit si eu tto felul de povesti.... Am platit si eu taxe vamale, desi stiam ca nu depasisem suma...dar na...
06.09.2012, 17:20:28
... Eu vroiam sa spun ca nu este musai sa se intample asa mereu... Poate sunt eu mai norocoasa... si ai dreptate, ca functionarii fac legea... Ma gandesc ac totusi poate nu s-ar fi ajuns la asta daca oamenii ar face reclamatii la timp.
Cum spuneam, si mama avut o problema cu un factor postal, care nu aducea scrisorile, avizele, etc pe motiv ca... "ea nu a gasit niciodata pe nimeni acasa, sau foarte rar si a considerat ca nu sta nimeni" (de parca trebuia sa o intampine cineva in miezul zilei... motiv pe care l-a sustinut si dupa ce mama a vorbit cu ea de cateva ori pe chestia asta... si i-a explicat ca indiferent ca sta cineva sau nu, nu e problema ei... Si problema nu s-a rezolvat decat dupa ce mama a facut reclamatie la oficiul postal... Dar asta dupa ani buni de experienta neplacuta si doar la insistentele noastre... Si cum a procedat mama ... sa nu zica nimic sau doar sa astepte factorul sa se certe putin cu el, asa procedeaza majoritatea... Deseori aud: " Nu imi gasesc avizele in cutia postala" " nu imi lasa factorul postal, zice ca nu ma gaseste" (desi pt asta avem cutii postale), " imi dispar din cutia postala" ( lucru care este chiar infractiune) etc... Dar nimeni nu face reclamatii... Si asta este o problema generala la noi, ca ne plangem dar nu actionam... din comoditate, din nestiinta, din lipsa de resurse, din n-spe motive... care uneori chiar nu pot fi considerate piedici reale!
eu cand am avut o problema de nu ajunsese coletul la destinatar (care s-a dovedit a fi de fapt din cauza destinatarului...) tot oficiul s-a pus pe treaba, pe telefoane, inclusiv diriginta oficiului, si m-a sunat inclusiv diriginta sa se asigure ca problema a fost rezolvata (respectiv coletul a ajuns la destinatara).... Si asta pentru ca am fost categorica ca trebuie rezolvata problema!
Oricum, la post Restant tu nu platesti nici o taxa. Cu toate astea, cel care iti trimite colet la Post Restant, va plati suplimentar taxa de 1 leu - viviana2
helloo!
17.10.2014, 21:44:30
am si eu o intrebare, pt ca n-am inteles-o pe doamna grabita de la posta...
cum pot primi si eu un colet daca nu am domiciliu in localitate?
Am inteles ceva cu post restant, dar nu nteleg cum ar trebui sa completez...
astept un mic ajutor!
multumesc! - ramonaignat
Buna si eu sunt pe Post restant de cand mi-am inceput activitatea pe Breslo.
19.10.2014, 08:31:36
Nu trebuie sa scrii pe aviz decat
numele complet
oficiul postal Nr. X Post restant
localitatea
judetul.
:) Succes . - laura.von.S
eu am gasit astazi ceva interessant, poate a mai fost postat, nu am vazut, nu am timp sa citesc chair tot ce e aici. Valoarea prin Ramburs se poate calcula pe pagina asta. http://www.posta-romana.ro/posta-romana/tarife/tarife-servicii/Marfuri0/Interne/Colete-postale-cu-ramburs.html
27.10.2014, 13:46:16
O zi buna si cu spor va doresc!!! - eduardmacovei
Daca cineva mi.a pus un pachet si a gresit judetul ce se intampla ? Mi.l expediaza in judetu ala care ii satu ala ?
14.08.2015, 14:35:08
Mi.la pus pe Vrancea Sat.Tatarasti si defapt Ii in Bacau. - bijuterim
Probabil ca o sa-l plimbe putin si apoi o sa-l intoarca la tine. Cel mai bine ar fi ca expeditorul sa mearga cu factura la oficiul postal de la care a trimis, sa explice incurcatura si sa ceara remedierea. Serviciul se numeste e-post si o sa-l coste cativa lei.
16.08.2015, 20:04:45