Forum: Subiecte de afaceri ramburs posta romana
- kittenhood
As vrea sa stiu daca este necesar ca eu, expeditorul, sa am adresa stabila in orasul din care trimit coletul (sau viza de flotant) pt ca apoi sa primesc contravaloarea pachetului ramburs? Buletinul meu este pe alt oras decat cel in care locuiesc si am inteles ca nu pot trimite pachet prin posta cu plata ramburs daca adresa din buletin nu conicide cu cea unde locuiesc. Voi ce stiti? Cum ati trimis?
27.12.2009, 19:42:00 - Margelute
Poti completa rambursul la post restant si nu mai conteaza unde ai domiciliul. Intreaba la posta cum trebuie sa scrii pe fluturas ca sa primesti banii acolo la oficiul de unde trimiti coletul la post restant.
27.12.2009, 20:40:09 - ladybeads
daca primesti banutii la post restant ai de plata ceva mai mult ma refer la taxele postale. dar, din pacate si in cazul expeditorului adresa din buletin si cea de pe fluturasul verde trebuie sa coincida.
28.12.2009, 09:42:14
daca alegi insa varianta post restantului trebuie pur si simplu sa completezi si la datele tale nume complet, post rest op nr, localitate (sector) judet cnp(pe fluturasul verde) si atat. - kittenhood
multumesc pt info!!
28.12.2009, 10:01:23 - kittenhood
Pt coletul cu plata ramburs/post retsant, taxele postale au fost minime zic eu (6.5 lei). Singurul inconvenient este desigur ca nu voi fi anuntata de sosirea banilor, ci va trebui sa merg eu la posta sa intreb si sa intreb. :)
28.12.2009, 17:50:02 - tzuky333
CE COSTURI AVETI VOI CAND TRIMITETI UN COLET IN ALTA LOCALITATE? ADICA MA REFER LA COLETE SAU CHIAR LA PLICURI DIN ACELEA CU PROTECTIE, CARE CANTARESC UNDEVA LA 14-15 GRAME...EU AM DAT 10 LEI PENTRU CEL DIN URMA... INCA CEVA: CE FACETI CU CEI CARE CUMPARA DE LA VOI DAR NU RIDICA PANA LA URMA COLETUL?? EU AM PATIT-O SI MA COSTA SI MAI MULT SA IMI IAU PRODUSUL INAPOI...
29.12.2009, 17:23:27 - CinnamonCloves
@ tzuky: te rog NU mai scrie cu Caps. E extrem de deranjant pentru cel care citeste si are pe Internet acelasi efect ca si cum ar tipa cineva la tine.
29.12.2009, 17:54:06
Referitor la colete ramburs, pana la 1 kg pe mine ma costa 5-8 lei, indiferent daca sunt in cutie sau in plic cu bule. 10 lei mi se pare destul de mult. Ai avut o valoare ramburs foarte mare? Faptul ca au greutate de 15 grame sau 500 de grame e irelevant, Posta taxeaza la fel toate rambursurile sub 1 kg din cate stiu, iar taxa postale depinde de valoarea declarata si de suma ramburs pe care vrei sa o primesti.
In legatura cu coletele neridicate, evident ca o plimbare din asta de la tine pana la cumparator si inapoi te costa, am mai avut discutia asta pe vechiul forum. Singura solutie e sa te asiguri pe cat posibil ca comanda vine de la un client serios (ceri confirmarea comenzii, te uiti la feedback) sau sa ceri plata in avans (macar partial). A, si daca tot ti s-a intamplat, da feedback negativ cu mentiunea "nu a ridicat coletul" sau ceva de genul asta, sa stie si altii ca au de-a face cu un cumparator potential neserios. - kittenhood
Pe chitanta pe care o primesti de la oficul postal iti arata exact care sunt taxele si pt ce. De exemplu, pt un pachet de aproape 300g taxa a fost 2.69 lei; pt valoarea coletului taxa a fost minima (sub 50 bani) si pt suma ramburs 2.94 lei. Se adauga TVA-ul si se obtine o suma mai mica de 7 lei. Poate, tzuky, ai trimis prioripost? Atunci taxele vor fi cu siguranta mai mari.
29.12.2009, 20:36:52 - handMADEina
Poate ai pus coletul sambata! De curand am aflat si eu, de la functionarul de la posta, dupa ce m-am mirat ca am platit mai mult decat pe un colet similar expediat in cursul saptamanii, ca sambata se percep taxe mai mari la expedierea coletelor decat in zilele saptamanii. Am fost destul de surprinsa, mi s-ar fi parut "elegant" sa fie unde afisata chestia asta.
30.12.2009, 23:59:52 - CinnamonCloves
Chestia cu taxa pe coletele trimise sambata e scrisa si pe site. Parca e in jur de 2.50 lei extra. Pacat, sambata era o zi buna de pus chestii la posta fiindca la mine cel putin e mai liber...oh well ;)
31.12.2009, 00:07:05 - CinnamonCloves
push - am mutat acest subiect in sectuinea " subiecte de afaceri". Il gaisiti aici de acum incolo.
14.01.2010, 13:19:26 - tzuki333
tot tzuky sunt, dar sub denumirea de tzuki acum....in fine, scuze ca ''am tipat'' prin folosirea Caps...nu stiam ca sunt preferinte si pentru asa ceva...in fine, revenind: NU am trimis prioripost, am pus valoarea minima de 1 leu si totusi taxele au fost de 10 lei...asta e in Timisoara! mai mult, am incercat sa ii dau persoanei neserioase feedback negativ, dar nu am putut, nu am mai revenit la asta, dar cred ca nici nu mai conteaza de vreme ce fetita aia intrase pe site doar ca sa cumpere, poate nu o va mai face niciodata, asa ca nevermind!
15.01.2010, 09:05:52
o sa tin cont de parerile voastre si multumesc mult pentru sfaturi!!!
have a nice day! - CinnamonCloves
Hey, nu inteleg...taxele de 10 lei au fost tur-retur? sau doar un singur drum fost 10 lei? Daca a fost un singur drum mi se pare cam mult...
15.01.2010, 12:11:29
Offtopic:
* eu va sfatuiesc ca nu puneti valoare declarata 1 leu. Stiu ca asa e mai ieftin transportul (desi economia e minuscula, cativa bani) dar asa, daca coletul se pierde, primiti exact 1 leu inapoi. Ceea ce nu prea e o consolare....Cel mai bine e sa puneti valoarea declarata = suma de ramburs. Asa nu iesiti in pierdere daca se intampla ceva cu coletul.
*feedbackul negativ in caz ca se intoarce coletul e FOARTE important. Asa ne ajutam intre noi sa nu iti ia altii aceeasi tzeapa. Feedbackul negativ se lasa asa: My Breslo -> Feedback -> tranzactii care asteapta feedback -> dai Negativ si scrii la comentarii ca s-a intors coletul. Evident, nu se poate lasa feedback decat pentru vanzarile facute prin Breslo.
Daca ati dat din gresala feedback pozitiv inainte sa vina banii, acela se poate modifica din My Breslo -> Feedback -> feedback finalizat -> editeaza.
Tzuki, anunta-ma te rog pe mesaj privat daca inca nu merge sa dai feedback. - BohemianSin
Intrebare, poate stupida, poate... dar ar fi helpfull....fiecare OP are post restant?Vreau sa trimit in Sectorul 1 Bucuresti, la OP12....am trimis la 22 inca nu am primit confirmare si nu stiu daca sa mai incerc odata!
24.02.2010, 23:01:22 - kittenhood
@Bohemian Sin - nu sunt convinsa ca fiecare OP are post restant. In Cluj de exemplu stiu ca numai la OP1 (cel mai mare) se poate. Dar in Bucuresti e posibil sa fie alta treaba, fiind mult mai mare :-??
25.02.2010, 09:07:27 - user21
kittie draga :)
25.02.2010, 11:54:07
doua oficii sigur mai au post restant pe langa cel din centru,si anume : 6 din zorilor si 9 din gheorghieni.
poate ma insel la numere,dar la cartiere nu :)
@bohemian : in cazul in care trimiti la post restant,trebuie sa le anunti pe cleente :)) cand le pui coletul,ca sa stie cand sa treaca pe la posta.nu-s foarte sigura,dar in acest caz nu primesc nici o instiintare cum ca ar avea colet.so.... - CinnamonCloves
Eu am trimis in Iasi (parca?) la post restant si a ajuns cu bine. Doar ca intr-adevar trebuie sa anunti cand ai trimis coletul, fiindca cei de la Post restant nu primesc avizul acasa ci trebuie sa treaca in fiecare zi pe la posta sa vada daca a ajuns pachetul ;)
25.02.2010, 16:17:56 - BohemianSin
acest aspect il stiam, pt ca am mai trimis la post restant, numai ca era determinat...de exemplu op 3, de data asta nu stiu unde sa-l trimit si nici clienta pt ca nu e din bucuresti, vreau sa zic la ce op,!
25.02.2010, 17:37:59
Din acest motiv ma interesa daca fiecare oficiu are post restant sa ma ghidez daca il voi trimite la oficiul cel mai apropiat!! - AnitaDamacus
@BohemianSin:
25.02.2010, 17:57:46
http://www.posta-romana.ro/offices/bucuresti
Ai aici toate oficiile postale din Bucuresti. Daca dai pe detalli, vezi numar de telefon si ce servicii ofera fiecare, plus localizare pe harta si adresa. Se poate chiar suna, daca din "detalii" nu se intelege prea clar daca primesc Post Restant (ori tu, ori clienta, in fond, ar fi treaba ei sa furnizeze o adresa, tu doar sa trimiti coletul acolo, dar in fine). - kittenhood
@bijuteriiwhatelse *blush*
26.02.2010, 08:48:34 - CinnamonCloves
Intrebare pe care mi-a pus-o o clienta:
05.03.2010, 16:55:14
Daca trimit un pachet *fara* ramburs din Romania in Romania, pachetul vine la posta si trebuie sa il ridic de acolo sau il aduce postasul direct acasa?
Nu am stiut exact sa raspund, fiindca nu am primit niciodata din Romania un pachet fara ramburs. Dar banuiesc ca vine tot la posta si trebuie mers si ridicat. Am dreptate? In cazul acesta, numele&adresa de pe pachet trebuie sa coincida cu numele & adresa de pe buletin? Adica imi imaginez ca numele trebuie sa fie acelasi, dar adresa?
Merci mult pentru lamuriri in avans :) - user8366
Este exact ca si la ramburs,doar ca nu platesti nimic...doar iei pachetul. Insa adresa da,trebuie sa fie cea din buletin.
05.03.2010, 17:29:02 - CinnamonCloves
Merci mult accesorii.shop. Asa ma gandeam si eu :)
05.03.2010, 23:12:55 - kittenhood
Tot legat de posta, dar nu neaparat de ramburs: vi s-a intamplat vreodata ca un pachet trimis sa nu ajunga la oficiul postal din zona clientului, ci undeva mult mai departe? Ma intereseaza pt ca eu nu am mai auzit asa ceva, stiu ca fiecare oficiu deserveste o anumita zona si nu vad cum ar putea sa se intample asa o eroare.
16.04.2010, 18:20:05 - GOT
poate era trecut codul postal gresit si a ajuns in alta zona decat in mod normal
16.04.2010, 20:33:35 - tzuki333
sau poate cel care trebuia sa primeasca pachetul s-a razgandit si a venit cu o asemenea scuza...
06.05.2010, 14:34:33 - dodo
Andreea, stiu ( fiind intrebata adesea la Posta ) ca daca optezi ( bineanteles cu un cost suplimentar, cred ca 2 RON ) se poate livrara pachetul acasa la destinatar.
06.05.2010, 14:43:05 - GOT
Nu am stiut ca ai optiunea asta, nu am fost intrebata niciodata daca vreau sa ajunga coletul acasa...hmm...probabil depinde de oficiul postal, de fapt de dispozitia angajatilor...la mine la posta e o enigma totul, si foarte rar gasesti un angajat dispus sa te ajute
06.05.2010, 15:30:11 - dodo
uite aici pot sa-mi exprim admiratia fata de modul frumos de a se comporta cu clientul.sunt niste tipe extraordinare.chiar coplesite de hartoage si cozi la ghisee zambesc si-si desfasoara activitatea impecabil.
06.05.2010, 15:50:53 - artemiza.design
Dodo are dreptate, se poate livra coletul si la domiciliul destinatarului. Este un nou serviciu al Postei Romane, depaseste cu putin 2 lei, dezavantajul este ca persoana trebuie sa cam stea blocata in casa pana il primeste.
06.05.2010, 18:12:00 - kittenhood
pana la urma s-a rezolvat situatia, insa nu am mai primit explicatii de la destinatar. de la posta mi s-a spus ca, daca asemenea eroare se intampla, ei sunt responsabili cu trimiterea ulterioara a coletului acolo unde trebuie.
06.05.2010, 21:48:16
interesanta si optiunea de a trimite coletul direct acasa! numai ca si aia 2 lei se adauga la pret si in plus, e greu sa fii disponibil toata ziua pt cand vine postasul... - serebe
ieri am trimis un colet...si am aflat ca de acum, valoarea declarata nu are voie sa fie mai mica de 20 de lei.
18.05.2010, 11:13:16 - deerstuff
Adevarat! :( Si eu am trimis azi un colet si mi s-a spus acelasi lucru! Se pare ca de maine va intra in vigoare noua "gaselnita" a Postei Romane!
18.05.2010, 21:27:14 - simona87
..cum adica?pey si eu daca trimit un colet cu valoare ramburs15lei nu pot?
18.05.2010, 23:27:25 - deerstuff
E o aberatie, si eu am intrebat ce fac daca vreau sa trimit ceva cu valoare mai mica si mi s-a ridicat din umeri...O sa incerc sa ma mai interesez. Daca aflati si voi alte detalii sau vi se ofera mai multe lamuriri, va rog, dati de stire aici!
19.05.2010, 08:39:29 - tzuki333
zilele trecute am trimis un colet si am pus valoarea 1 leu, desi facea mai mult...a si fost ridicat coletul, noroc ca nu mi-a zis nimeni nimic...a, inca o ciudatenie: am pus adresa mea la post restant si o tanti de la posta mi-a spus ca va trebui sa mai platesc 1.5 lei cand imi iau banii, ca asa se face la post restant. Totusi, cand am ridicat banii, nu mi s-au mai cerut cei 1.5 lei, semn ca tanti asta care era la ghiseu nu stia ca asa trebuie... concluzie: fiecare face cum crede, nimeni nu stie exact ce reguli trebuie aplicate...si depinde mult si de fiecare oficiu postal...
19.05.2010, 09:36:02 - simona87
..e o mare tampenie,probabil fiindca li se taie salariul trebuie sa mai ia de undeva bani:)eh glumesc si eu...insa mi se pare ca in loc sa se chinuiasca sa imbunatateasca sistemul,tot nu stiu daca putem trimite colete oriunde in lume fara sa platesti o groaza de bani ca sa.l pui la posta,ei parca incearca sa ia si mai multi bani de la tine,se trezesc ca tre sa platesti pentru orice,impun niste reguli care mai mult te incurca decat te ajuta.rareori gasesti niste doamne dragute la ghiseu,care lucrand cu publicul ai zice ca au o anumita pregatire si stiu cum sa vorbeasca clientului,mai rar vezi asa ceva,pentru ce sa suportam mai multe cheltuieli?:)pe mine ma enerveaza rau:)
19.05.2010, 10:06:19 - CinnamonCloves
Valoarea declarata si rambursul sunt 2 chestii diferite.
19.05.2010, 20:45:30
Suma de ramburs (banii pe care cel care primeste coletul trebuie sa ii plateasca la posta) banuiesc ca poate fi in continuare si sub 20 lei.
Valoarea declarata este suma pe care tu ca expeditor/handmader ii primesti in caz ca pachetul se pierde.
Cele doua valori sunt independente una de alta. Cu toate asta eu intotdeauna trec valoarea declarata = ramburs. Pai daca se pierde pachetul cu cerceii de 25 de lei, eu sa primesc inapoi 1 leu ca asa am pus valoarea declarata?
Ca taxa se plateste la 1 leu val. declarata: 0,011 lei, iar la 25 de lei val. declarata: 0,275 lei. Pe cuvant, nu merita riscul :)) - tzuki333
in fine, eu chiar ca am riscat de fiecare data, pentru ca, indiferent de valoarea coletului, am pus doar 1 leu valoare....dar am mizat si eu pe seriozitatea postei romane si, pana acum, jos palaria din punctul asta de vedere...dar cred ca m-ar costa mai mult cand trimit un pachet daca declat valoare mai mare de un leu, nu? asta chiar nu am intrebat la posta, va trebui sa o fac...
20.05.2010, 10:01:29 - user4188
Daca intrati pe site ul Postei Romane va puteti calcula singure cit costa,dar...acolo valoarea minima declarata a coletului apare de 20lei (la mine la posta e 10 lei in continuare:). Deci chiar de pui 1 leu sau 10 tot asa costa...nu are rost sa riscati...
20.05.2010, 10:27:41 - tzuki333
da, printre altele, azi am ridicat niste bani la post restant si doamnele de acolo m-au taxat cu vreo 2.5 lei-cica totusi e taxa de post restant...asta ptr ca era un oficiu postal mic-cred- ptr ca la cel din centru nu mi s-a intamplat (adica la op 1...)
20.05.2010, 16:24:42 - goodchoice
taxele pt post restant sunt ceva mai mari, nu stiu exact cat dar stiu ca sunt mai mari. Doar ca unele doamne de la posta sunt mai dragute si nu-ti inregistreaza trimiterea ca PR, astfel platesti mai putin.
20.05.2010, 18:33:10 - CinnamonCloves
@tzuki: taxa pentru valoare adaugata este 1,1% din valoarea pe care o declari.
20.05.2010, 19:56:59
Cum ziceam mai sus: daca declari 1 leu, platesti 0,011 lei ca taxa, iar daca declari 25 de lei platesti 0,275 lei (27 de bani). Chiar si pentru 100 de lei, taxa e modica, doar 1,1 lei. Deci dupa parerea mea nu merita de loc sa risti punand o valoare mai mica, fiindca taxa pentru valoare declarata e nesemificativa.
E adevarat ca nici mie nu mi s-a pierdut niciodata vre-un pachet ramburs, dar nu se stie niciodata. - tzuki333
da, multumesc frumos pentru informatii, sunt chiar utile! nici eu nu o sa mai risc...dar nici nu mai pun la post restant!!! :)
20.05.2010, 21:17:10 - simona87
..eu am o dilema..ce inseamna post restant?eu cand pun la posta pun pur si simplu coletul,completez cateva foi si gata..post restant presupune altceva?
20.05.2010, 22:20:01 - tzuki333
daca nu ai adresa din buletin pe orasul in care te afli, poti trece in loc de adresa ta oficiul postal de la care vrei sa iti ridici banii/coletul, si scrii Post Restant. Ideea ca e trebuie sa iti scrii tot numele foarte corect si asa poti practic sa ridici bani sau colete, chiar daca locuiesti in alt oras...
20.05.2010, 22:48:55 - simona87
..am inteles:)interesant..multumesc mult:)
20.05.2010, 22:54:44 - dulinszky.vanda
Buna! Am si eu o intrebare sau mai multe cu acest ramburs!Am trimis sapt asta un colet postal ramburs...si in fine niste doamne f acre de la posta...m au facu sa schimb plicu.pt ca trebuia scris p fata si destinatarul s expeditoru!In fine.....am trecut la valoare la colet 10 lei..pt ca atata valora produsu.si la suma..de ramburs...nu stiam.ce sa i zic,,decat suma p care o vreau eu.adica cei 10lei..si sa imi zica ea..cat valoreaza plicu!Si o zis.ca in jur d 5 lei..si asa am trecut 15lei..apoi dupa toate foile completate,,etc..a cantarit plicu la final..si o zis..ca valoreaza 5,9lei!Nu am inteles..de ce..nu mi o zis de dinainte..ca sa spun corect suma..p foaie!Nu era vorba de 1 leu...dar nu am inteles d ce nu l o cantarit de la inceput si sa mi faca socoteala, nu la final.cand era totu completat!
28.05.2010, 21:58:00
Si..voi..cand vbiti cu clientele..si trimiti produsu..puneti in calcul si plicul, ?
Voi cum procedati....cand trimiteti un colet ramburs, asa ca un sfat!? - CinnamonCloves
Hey Vanda!
29.05.2010, 15:19:25
Deci treaba e asa: tu decizi cat sa coste livrarea. Adica daca pui in calcul si plicul, si funda de la ambalaj, sau doar transportul in sine cu posta. Unele tanti de la posta sunt dragute si iti spun exact cat face taxa de transport (adica il cantaresc) inainte sa completezi formularul. Altele, ca a ta, nu :)
Ideea cea mai simpla, pe care o practic eu, e sa aproximez cam cat ma va costa transpotul (pe site-ul Postei Romane gasesti un calculator de tarife si daca ai acasa un cantar d ebucatarie poti sa cantaresti plicurile) si sa cer suma asta la taxe de livrare (la care ar fi bine sa adaugi macar valoarea plicului in sine, ca sa nu iesi in pierdere). Cu alte cuvinte, fac o medie a taxelor de transport, si pe asta o cer mereu. Mi se pare prea complicat sa stau sa calculez pentru fiecare colet in parte exact cat a costat, plus ca majoritatea clientelor ar vrea sa stie cat o sa plateasca la posta inainte sa expediez eu pachetul.
A, si inca ceva. Eu pun totdeauna valoarea declarata=Ramburs. Dupa cum spuneam mai sus, cost cu cativa banuti in plus, dar e neseminificativ, si asa te asiguri ca nu iesi in pierdere daca se va pierde coletul.
PS Taxa medie de transport pentur bijuteriii este de 7-8 lei, din experienta mea. Plus valoarea ambalajului etc. - dulinszky.vanda
Ms mult d sfat!
29.05.2010, 15:33:41