Forum: Concursuri Provocari Breslase (zodia RAC): PERSONALITATI CELEBRE, CULOARE SI METAL CARACTERISTIC
- bijouxdemonange
____________________TEMA: ZODIA RAC - PERSONALITATI CELEBRE, LEGATURA CU PLANETELE SI SEMN DE PAMANT
22.06.2012, 23:46:40
Intrucat astazi, 22 iunie, este prima zi din zodia Racc, am hotarat sa organizam un concurs dedicat acestei zodii, in care ne vom ocupa de 3 aspecte:
1. Personalitati Celebre ale zodiei Rac
2. Culorile specifice zodiei Rac
3. Metalul caracteristic al zodiei Rac
____________________CATEGORII:
In concurs se accepta lucrari din urmatoarele 3 categorii:
1. Bijuterii - De preferatcel putin colier sau bratara. Se accepta si alte piese, in locul acestora, doar daca prezinta un nivel de dificultate mai ridicat, sau daca sunt in set (spre exemplu cercei, inel, pandantiv ; sau cercei, inel, brosa)
2. Accesorii/gadget-uri (brelocuri, amulete, huse telefon sau ochelari, breloc geanta, portofele, etc)- mici lucrusoare ce sunt destinate a fi purtate in permanenta .
3. Decoratiuni pt. locuinta (copacei, tablouri, suporturi diverse,cutii, scrumiere,, etc)- lucrusoare mai mici sau mai mari destinate nu doar a proteja nativul Rac dar si a inrumuseta caminul.
____________________PERIOADA DE DESFASURARE:
22 iunie - 31 iulie 2012
* lucrarile pot fi inscrise intre 23 iunie si 22 iulie (+1 zi) 2012
* validarea lucrarilor se va face pe parcursul inscrierilor
* evaluarea lucrarilor de catre juriu se va face in perioada 24-29 iulie 2012
* votare publica 28-30 iuliei 2012
* expozitie lucrari in magazin virtual: incepand cu prima inscriere in concurs
* anuntarea castigatorilor si decernarea premiilor: 31 iulie 2012 (+ 1(2) zile)
____________________PARTICIPARE:
* La acest concurs poate participa orice persoana ce are magazin deschis pe Breslo inainte de 20 iulie 2012
* Participarea se face pe persoana, iar nu pe magazin (deci, chiar daca aveti mai multe magazine, doar cu unul singur va puteti inscrie)
* este permisa inscrierea a maxim 3 lucrari pentru fiecare categorie, pe teme diferite dintre cele 3 teme propuse, astfel incat un participant sa insumeze maxim noua lucrari inscrise in concurs.
* lucrarea trebuie sa fie realizata manual; atat lucrarea cat si fotografiile trebuie sa va apartina de drept.
* La acest concurs nu pot participa: organizatorii, moderatorii, sponsorii si mebrii juriului.
____________________INSCRIERE:
* Inscrierile se vor realiza prin email, la adresa [email protected], avand ca subiect “Rac- *categoria vizata*”
* fotografiile vor fi atasate mail-ului
* corpul mail-ului va curpinde urmatoarele informatii (in mod obligatoriu):
* numele, prenumele autorului (sau a autorilor, dupa caz);
* numele si link catre magazinul participant;
* categoria la care se inscrie lucrarea;
* descrierea lucrarii: numele si pretul lucrarii; materialele si tehnicile utilizate; elementele ce compun lucrarea, dimensiuni; descrierea in cateva cuvinte a compozitiei si a motivului alegerii pietrelor, culorilor, formelor.
*detalii privind disponibilitatea lucrarii, pretul de vanzare, livrarea si plata.
* Odata cu trimiterea mail-ului de inscriere, sunteti de acord ca lucrarea, pe perioada concursului, sa apara exclusiv in magazinul Provocari Breslase (de unde poate fi comandata, ca orice alta lucrare)
* Nota1: datele personale sunt confidentiale si vor fi utilizate strict in cadrul concursului si conform cu legile in vigoare;
** Nota 2: Atentie la completarea tuturor cerintelor! Toate sunt obligatorii!
____________________CERINTE LUCRARI:
* lucrarea trebuie sa cuprinda cel putin 2 pietre din cele specifice zodiei; pietrele este de preferat a fi veritabile, nu imitatii, pentru a avea efectul scontat;
Daca pretul sau autenticitatea unor pietre este problema, atunci poate este mai bine sa va axati pe ceea ce va permiteti sau cunoasteti! Puteti oricand intreba despre pietre si surse ale acestora, si in masura in care putem, va ajutam!
Lista 1: * Diamant sau Cristal de stanca, * Rubin, * Onix, * Carneol, * Calcedonie, * Coral Roz, * Opal
Lista 2: -Adamit -Adular -Agat Turittellia -Bazalt -Bornit (Piatra Paunului) -Calcit -Carneol -Calcedonie -Cuart Roz -Granat -Halit (Sare de Hymalaia) -Marmura -Moldavit -Opal de Foc -Opal de Apa -Piatra Lunii -Perla -Rubin -Tectita (sticla...)
* In cazul in care folositi imitatii (cunoscute, uzuale) ale unor pietre semipretioase din aceasta lista, nu veti fi descalificati. Este de preferat insa sa fie pietrele veritabile insa pentru a avea efectul de talisman.
* De asemeni, la evaluare juriul va tine cont de folosirea materialelor cat mai cu succes. Inca un motiv pentru care este de preferat ca pietrele sa fie veritabile.
* In plus, la final, Presedintele juriului va acorda puncte in plus celor ce au utilizat doar pietre semipretioase veritabile (dintre cele specifice zodiei, obligatorii)
* Temele propuse:
___Personalitati Celebre din zodia Rac- lucrarea trebuie inspirata de o personalitate celebra nascuta sub semnul zodiei Rac si indicata legatura cu aceasta, motivul alegereii
___Culorile specifice ale zodiei Rac - culorile acestea trebuie sa fie predominante in lucrare
___Metalul caracteristic al zodiei Rac- elementele metalice trebuie sa fie predominante in lucrare (* se pot folosi si elemente placate cu acest metal)
**** fiecare lucrare va avea o tema principala, dar puteti sa exprimati si celelalte teme in acea lucrare, lucru care va va aduce puncte in plus la rezultatele jurizarii, conform celor explicate mai jos!
****mai multe lucrari inscrise la o categorie, inseamna mai multe teme abordate. Astfel daca alegeti sa inscrieti 2-3 lucrari la o categorie, ele vor trebui sa aiba 2-3 teme diferite intre ele, dintre cele propuse. Nu este permisa abordarea aceleiasi teme la mai mult de o lucrare pe categorie.
* lucrarea, la orice categorie, si orice tema va necesita un anumit grad de dificultate, fiind totusi un concurs de creatie;
* lucrarea trebuie sa fie noua, realizata dupa 22 iunie 2012 - special pentru acest concurs.
* lucrarea trebuie sa fie originala si personala, creata de persoana care o inscrie in concurs;
* lucrarea poate fi realizata in orice tehnica si folosind ORICE TIP DE MATERIALE doriti, si adresandu-va nisei dumneavoastra si folosindu-va de creativitate dupa plac! ATENTIE LA FOLOSIREA PIETRELOR SPECIFICE ZODIEI: acestea trebuie sa fie naturale, pentru a avea efectul scontat!
* lucrarea nu va fi publicata intr-un alt spatiu virtual (magazin, blog, facebook, etc). Pe perioada concursului va aparea exclusiv in magazinul Provocari Breslase!
* lucrarea trebuie sa aiba o descriere ce va cuprinde: nume lucrare, elementele ce compun lucrarea, dimensiuni, tehnici si materiale folosite; descrierea in cateva cuvinte a compozitiei si a motivului alegerii; detalii privind disponibilitatea si livrarea (metoda de plata, taxa postala, etc)
____________________FOTOGRAFIE:
* fotografiile trebuie sa fie in format jpg, maxim 1 Mb, realizate dupa cum doriti! Va sugerez totusi sa acordati o atentie sporita acestui aspect, intrucat este criteriu de jurizare si in plus, o fotografie intunecata, incetosata, in fga realizata va face dificila observarea lucrarii, ceea ce va duce la un punctaj mai scazut si la celelalte criterii de jurizare!!
* fotografiile trebuie sa fie anonime: nesemnate in nici un fel (cu sigla, numele magazinului sau autorului), nedatate, iar numele fotografieii nu trebuie sa contina cuvinte ce pot sugera autorul si/sau magazinul;
* fotografiile trimise vor fi in numar de 4 (nici mai mult nici mai putin); veti specifica dumneavoastra care este imaginea principala, in caz contrar va fi aleasa aleator.
____________________VALIDARE:
* validarea va fi realizata in functie de criteriile prezentate in rubricile:
_ inscriere
_ participare
_ categorii
_ cerinte lucrari
_ fotografie
* in cazul in care cerintele nu sunt urmate in totalitate, lucrarile VOR fi descalificate, nefiind prezentate juriului spre evaluare sau publicului spre votare;
____________________EVALUARE:
* evaluarea va fi realizata de catre juriu, pe baza fotografiilor si a descrierilor, cu ajutorul unor formulare;
* evaluarea va fi realizata in mod anonim, juriul nu va avea acces la datele de identificare ale autorilor;
* fiecare membru al juriului va evalua lucrarile in functie de (*criteriile pot fi exprimate diferit sau completate, acestea fiind cele de baza):
_ compozitie, originalitate;
_ culoare, forma,proportii
_ utilizarea materialelor si a tehnicilor;
_ prezentare : fotografie si descriere;
_ impresie generala.
* Pentru fiecare aspect al evaluarii se va acorda un numar de puncte (intre 1 si 5); pe baza totalului punctelor acordate de fiecare jurat pentru cele 5 aspecte ale evaluarii fiecarei lucrari, se vor face departajarile pe categorii si se vor afla castigatorii.
* Dupa deliberarea juriului, toate lucrarile vor fi supuse votului public (in format uzual, pe forum).
* Tot dupa deliberarea juriului, lucrarilor ce contin teme secundare abordate in lucrare, vor primi din partea Presedintelui Juriului, cate 5 puncte pentru fiecare tema in plus abordata (De exemplu la categoria bijuterii se vor acorda 5 puncte daca esteabordata si tema planetelor si 5 puncte daca este abordata si influenta semnului de pamant), pentru un total de maxim 10 puncte ce vor fi adaugate la totalul de puncte obtinut de lucrarea respectiva din partea juriului.
* Lucrarile ce contin doar pietre semipretioase veritabile (dintre cele specifice zodiei Rac, obligatorii) vor primi inca 15 puncte din partea OPresedintelui Juriului, ce vor fi adaugate la totalul de puncte obtinut de lucrarea respectiva.
* Presedintele juriului nu va participa la evaluarea lucrarilor prin formular, ci va face doar evaluarile suplimentare.
____________________PREMII:
Premiile constau in vouchere de cumparaturi in magazinele partenere
Atat valoarea premiilor cat si magazinele partenere vor fi anuntate pe parcurs.
____________________EXPOZITIE:
* toate lucrarile validate vor fi expuse intr-un magazin special creat pentru acest concurs, cu preturile de vanzare comunicate; acestea vor fi expuse la scurt timp dupa expunere (dupa validare);
* la finalul concursului, lucrarile castigatoare vor avea specificat acest lucru;
* dupa terminarea perioadei de votare, toate lucrarile vor avea in descriere numele autorului si link catre magazin;
* scopul expozitiei este acela al vanzarii lucrarilor; lucrarile este de preferat a fi disponibile! In caz contrar , va trebui anuntat acest lucru din timp, pentru a fi specificat acest lucru in magazin in timp util!
____________________MEMBRII JURIULUI:
Presedinte juriu - organizator
Juriul va fi anuntat in forma completa pe parcursul concursului; acesta va fi format din moderatorii categoriilor; sponsori; castigatorii premiilor Concursurilor anterioare ; alte persoane competente in domeniu.
____________________MAGAZINE PARTENERE:
Lista va fi completata pe parcursul concursului
1. Breslo: www.breslo.ro
2. Adalee: www.breslo.ro/Shop/Adalee
3. IzvorulDePerle: www.breslo.ro/Shop/IzvorulDePerle
4. bijouxdemonange: www.breslo.ro/Shop/bijouxdemonange
5. Carla69: www.breslo.ro/Shop/carla69
6. hobby.shop: www.breslo.ro/Shop/hobby.shop
7. margele.accesorii: www.breslo.ro/Shop/margele.accesorii
8. Goodchoice: www.breslo.ro/Shop/goodchoice
9. Geodecor: www.breslo.ro/Shop/geodecor
10. ARTLUBIJU: www.breslo.ro/Shop/ARTLUBIJU
11. ZOXY: www.breslo.ro/Shop/ZOXY
____________________ORGANIZATOR SI MODERATORI:
Andra Marasteanu (Bijouxdemonange: www.breslo.ro/Profile/bijouxdemonange)
Raluca Minut (laruca: www.breslo.ro/shop/laruca )
____________________LINKURI SI DATE IMPORTANTE
Magazin Provocari Breslase: www.breslo.ro/Shop/provocaribreslase
Pagina de facebook: https://www.facebook.com/ProvocariBreslase
http://www.acvaria.com/astro-zodia_rac.php?p=astrologie
Adresa email: [email protected]
23.06.2012, 00:24:16
Sunt doua concursuri in derulare deja...Si,cand vine si Gabi cu "Anotimpurile...",sa vezi efervescenta creatoare!!!
Spor si inspiratie! - gemsgems
De data asta am deja pietrele specifice zodiei! Mwahahahaha, n-o sa mai apar in ultima secunda! :D Yay!
23.06.2012, 00:37:00 - bijouxdemonange
:))))
23.06.2012, 01:02:30
Ti-ai facut stocul :D
Bravo, e foarte bine asa!! :P
Silvia, pai a mai fost asa in primavara :D - Jewelswithlove
Da,asa a fost si atunci,Andra!Si a fost placut!
23.06.2012, 02:28:19 - carmenn
eeeee poate ma urnesc si eu incepand cu zodia asta...sa-mi procur pietre...dupa 1 iulie incolo...am timp acum...este de ajuns perioada de inscriere....
23.06.2012, 14:22:52 - bijouxdemonange
Foarte bine, Carmenn! Te astept cu drag! Daca ai intrebari legate de pietre, poti sa ma intrebi!
23.06.2012, 16:28:25
Pupici! - Laruca
Racul....zodia cu cea mai mare sensibilitate, feminitate, gingasie si delicatete posibila. Femeia Rac este o femeie in adevaratul sens al cuvantului, adevaratele Printese ale lumii noastre.
26.06.2012, 20:23:19
Aduceti-va aminte de povestile copilariei: culori de vis, nuante sidefii, straluciri perlate, rafinament si naturalete....aceasta este lumea culorilor femeii Rac.
Presimt ca vor urma creatii de poveste, cum altele nu au mai fost.
Succes tuturor! - MonicaIacovencoJewelry
Yuppy, am ajuns la zodia mea! Ma rog... nu stiu de ce ma bucur eu asa tare, ca e zodia care ma inspira cel mai putin la capitolul creat bijuuri... Cred ca din cauza culorilor specifice foaaaarte linistite, eu fiind un fan al culorilor tari. Dar macar stiu tot ce trebuie despre zodie, ca doar ma inteleg destul de bine :))
27.06.2012, 10:32:19 - Laruca
La multi ani, "Sugestive"!
28.06.2012, 23:16:47 - bijouxdemonange
Monica, pe cand e ziua ta?:P
29.06.2012, 00:13:11 - MonicaIacovencoJewelry
pe 18 iulie... mai e ceva pana atunci. dar multumesc anticipat pentru urare, laruca :)
29.06.2012, 01:05:21 - bijouxdemonange
Un pic mai e :P
29.06.2012, 02:23:16
Eu zic ca e o provocare pt tine sa creezi ceva special...pt tine?:D - MonicaIacovencoJewelry
pai tocmai asta e problema... tot ce fac mi se potriveste in primul rand mie. si cum sunt blonda cu ochi albastri, atarna-mi niste pietre albe / argintii / sidefii la gat si in urechi si sa vezi cum ma pierd in background! daca mai e si un cer senin si insorit sunt fix branza alba pe zapada :))
29.06.2012, 02:50:51 - Laruca
"Sugestive", si nu te atrage deloc piatra lunii, atat de asemantoare astrului tau? Sau calcedonia care se asorteaza perfect ochilor tai? Sau cuartul roz atat de suav adus la viata cu ceva granat? Si de ce nu, onixul profund care sa-ti accentueze feminitatea trasaturilor?
29.06.2012, 13:39:20
Chiar, ce pietre te atrag nu adevarat? Scuza-mi indiscretia dar esti primul Rac, pe care il aud care prefera culorile tari. Cred ca si carneolul este destul de tare ca si culoare si energie.
Oricum, va fi extraordinar sa urmarim un Rac atipic, la lucru pentru zodia sa. Oricum ar fi, lasa-te in voia simturilor si creeaza ceva ce ti-ar place cu adevarat. Nu cred ca vei da gres.
Succes! - Jewelswithlove
Dupa cum se vede,pe aici sunt numai zodii atipice:))),nu numai Monica,mai sunt muuulti care nu se regasesc in ceea ce scrie despre zodiile lor...Dar,asta e si farmecul,altfel ar fi monoton...
29.06.2012, 14:46:24 - bijouxdemonange
Da, pai asa se intampla. Mai mereu. :D
29.06.2012, 16:19:48
Si mama este un rac atipic din punctul asta de vedere. :P Si ea este mai mult cu culorile tari :D
Iar pietrele sunt superbe!!! Si merg la blonde!!! :P - raven
Eu sunt un rac destul de tipic ... cuartul, onixul si perlele imi sunt bune prietene :D
30.06.2012, 00:06:48
...M-as imprieteni si cu diamantele, dar am o retinere :)))) - bijouxdemonange
:)))))
30.06.2012, 00:55:32
La fel am zis si eu cu smaraldele, fiind pietrele mele preferate si specifice si gemenilor :D Imi plac mult, dar am totusi o retinere :)))) - blanitza
Daaa, s-a dat adunarea Racilor, vin si eu repede - sunt pe 19 iulie, nici nu stiu - sa realizez cu specificitate clara ceva pentru Racusorul meu drag, sau sa ofer un premiu celei mai frumoase lucrari, care consider ca m-ar reprezenta cu brio??!!!
30.06.2012, 12:59:18
Voi ce parere aveti, fetele? - carla69
Maaama ce colier trag daca atatea (d)racusoare sunt pe aici!!!Deocamdata se contureaza doar in minte
30.06.2012, 13:01:23 - Kalimera
si - si, blanitzo :)))
30.06.2012, 13:28:08 - Laruca
La multi ani, "raven"! Sa fii sanatoasa!
30.06.2012, 13:31:08
"Blanitza", draga, La multi ani, cu anticipatie! Pentru mine nu e o Surpriza ca esti Rac. Creatiile tale degaja atat de multa sensibilitate si feminitate, incat....numai Rac puteai sa fii. Felicitari si succes mult in continuare!
Uitati inca o chestiune atipica. Sunt Varsator...tipic. Dar, am 3 prietene bune, cele mai bune, in zodia Rac, desi conform zodiacului n-ar trebui sa ne intelegem. Ei, si ce.....!
Si fetita mea e Rac (in mijlocul zodiei, chiar). Si se vede de mica cat e de feminina si delicata, ca un bobocel de floare. Totusi, cel putin momentan, la numai 4 ani (aproape), prefera culorile tari: ciclam, violet si rosu. - blanitza
Raluca scumpa, mersi frumos de urare in avans, iar aprecierea mi-a mers la inima, musai sa-ti spun ca si eu recunosc de departe o creatie Laruca - ai semnatura, draga mea, si inca unica!!! Sa stii ca mi se pare uneori ca ma scufund in atata feminitate, si-atunci trebuie sa evadez - norocul meu ca exista steampunk si pietrele nugget contondente:)
30.06.2012, 14:49:25 - Jewelswithlove
Gabi...dar daca ar fi si una,si cealalta,ce-ar fi???:))) Inca nu-ti fac urari,asptept ziua de 19,dar se indreapta spre tine toate gandurile bune,toate urarile de bine si toate imbratisarile posibile! Nici eu,ca Geaman,n-ar trebui sa ma inteleg cu Racii...in familie n-am,dar tocmai mi-am dat seama ca una dintre cele mai bune prietene de-ale mele e Rac...si ne intelegem de minune,nu ne-am certat nici macar o data in cei vreo 30 de ani de cand ne stim:)
30.06.2012, 15:27:43 - bijouxdemonange
Gaby, draga mea, si eu sustin ambele variante!!! Cum sa nu-ti faci ceva special pt tine si zodia ta? :-o
30.06.2012, 21:06:23
Deci te astept cu drag si spor la creat! :P - MonicaIacovencoJewelry
fetelor, sunteti geniale! mi-ati facut pofta de creat bijuterii pentru zodia mea!
01.07.2012, 13:49:21 - carla69
Am inceput si eu ceva!!!!
05.07.2012, 10:08:03 - Laruca
Abia astept sa va vad creatiile. Va fi un regal al bijuteriilor de "sange albastru"! Iar accesoriile vor fi demne de castele imparatesti.
05.07.2012, 10:56:34
Cred ca visez..... Tocmai m-am intors din Sighisoara si mi-a ramas inca in suflet, mireasma romantica a perioadei medievale.
Succes tuturor! - Laruca
P.S. Este foarte greu sa te certi cu un Rac. Aproape imposibil chiar.
05.07.2012, 11:11:07
Au un suflet maaaaare, sunt extrem de intelegatori si bonomi. Uneori sunt considerati chiar naivi, desi aceasta este o greseala grava, pentru ca dincolo de aparenta blanda, buna si vesela, sunt foarte profunzi si competitivi, doar ca se lasa greu sa fie descoperiti.
Racii se inconjoara intr-o aura de mister si recunosc ca este cu adevarat o provocare sa cunosti cu adevarat un Rac. Efortul merita. De comoara descoperita te vei bucura toata viata, pentru ca mai au o calitate rara in zilele noastre: LOAIALITATEA. - carla69
Mie mi-e frica tot timpul cu un rac ca voi spune ceva ce-l va supara,mi se par fooooarte sensibili
05.07.2012, 11:12:21 - MonicaIacovencoJewelry
sa va dau si eu niste informatii "din interior"?
05.07.2012, 13:23:12
treaba cu sensibilitatea pot s-o confirm :). si ca atitudine generala... nu ma supar, dar ma doare.
in ceea ce priveste certurile... hm... oi fi eu un rac mai ciudat, dar mi-e destul de usor sa ma cert cu lumea :)). tocmai pentru ca, asa cum spuneam mai sus, ma doare sa aud niste lucruri... le traiesc intens, vad negru in fata ochilor si rup capete. iar dupa ce a trecut focul de paie, ma duc la inculpatii decapitati, ii mangai pe crestet si le explic ca e foarte urat ce au facut si ca nici ce am facut eu nu-i prea frumos:)). sunt (in majoritatea timpului) impaciuitoare, nu inteleg conceptul de ranchiuna si mi-e destul de usor sa privesc lucrurile si din perspectiva celuilalt. recunosc si naivitatea din descrierea larucai, cu mentiunea ca se refera la incapacitatea mea de a crede ceva rau despre cineva apropiat, sau cu care mi se pare ca am multe in comun. daca insa, dupa eforturi sustinute, respectivul personaj reuseste sa ma dezamageasca, imi este aproape imposibil sa ii mai dau buna ziua vreodata. again, nu din ranchiuna, ci pentru ca orice contact mi-ar reinvia suferinta. - bijouxdemonange
Cata dreptate aveti fetelor... Mama e rac...si de multe ori mi-e tare greu sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu ea!
06.07.2012, 21:10:02
Dar intr-adevar, are calitati deosebite care nu pot fi decat de apreciat!
Eu abia astept sa vad ce mesteriti :P Sigur imi va face ceva cu ochiul si ii voi lua mamei cadou de ziua ei! ;) - MonicaIacovencoJewelry
eu m-am apucat de lucruuuu! mi-am trimis fata cu capra la raze si m-a lovit inspiratia :D
06.07.2012, 22:50:26 - bijouxdemonange
ooooo
06.07.2012, 22:51:32
Ce veste buna!!!!
Me happy!!!!
Sa aveti spor, fetelor!!! - Laruca
Da, asa e. Racul este si foaaarte sensibil. Si poate fi ranit foarte usor, desi e greu sa ti-o arate de teama .......sa nu jigneasca, culmea!
08.07.2012, 22:07:05
Nici nu ne putem imagina imensitatea trairilor sufletesti interiorizate ale Racului. E precum unui iceberg. Ceea ce iese cand si cand la iveala, dupa mai multe presiuni, este doar varful a ceea ce ascund ei in suflet.
Daca stii acest lucru, totul devine foarte usor, in comunicarea cu un Rac. Cuvantul cheie este: DELICATETE. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa-ti pui manusi, ca doar nu e din portelan.
Poti fi sincer dar nu badaran. Poti fi flexibil dar nu inselator. Nu jigni! Nu fi arogant! Nu fi rautacios! Altfel, se va "inchide" pentru tine si nu-l vei mai "vedea" niciodata. Si e pacat! - bijouxdemonange
Stii ce mi-e greu mie cu mama acum? Sa o invat sa-si mai piarda din bun simt :D Si sa fie mai dura si sa nu mai aiba asa multa incredere... Chiar i-ar trebui, in mediul in care locuieste si lucreaza acum chiar nu e loc de bun simt prea mult si de sensibilitate prea mare. Lumea chiar te ia de prost si daca ii arati ca pui la suflet, mai rau te calca... Macar un pic daca ar reusi sa fie mai dura si mai determinata, tare bine i-ar mai fi de multe ori :P
08.07.2012, 23:28:17
Dar atat de frumos descrii tu Raluca, incat mi se pare crunt sa fii nevoit sa nu iti arati anumite caracteristici fermecatoare, din cauza ca lumea din jur este cum este... - Laruca
Andra, ai gasit singura raspunsul la dilema ta.
10.07.2012, 10:20:13
Nu incerca sa o schimbi. De ce?
1. Nu vei reusi. Racul este si f.f.f.f. incapatanat. Nu te va asculta. Si nu pt. ca nu vrea, ci pt. ca nu poate fi altfel. Si nu insista pt. ca nu ii place"presiunea". Fii alaturi de ea, sa-i mangai "ranile"si sa-i dai putere. Ca fiica, sigur ii dai. Nu cred ca exista o mama mai dedicata, dacat mama Rac. Pentru ea, copii si familia sunt pe locul 1....si 2....si 3...s.a. Restul este vorba cantecului, "vanare de vant".
2. Nu ar fi ea insasi. Farmecul, delicatetea si sensibilitate, feminitatea si maternitatea sunt lucrurile care o definesc ca persoana. Fara ele nu ar mai fi ea.
3. NU ARE IMPORTANTA CE CREDE LUMEA! Chiar nu are. Pentru ca stii ce e culmea? Chiar daca se va schimba asa cum este mediul din jurul ei, tot nu va multumi pe nimeni. Se va gasi cineva si apoi tot restul lumii care sa o judece pentru asta. Si apoi o lume fara Raci ar fi anosta si rece si brrr.....
4. Poate infrunta lumea asa cum este. Dincolo de sensibilitatea extraordinara, Racul da dovada de multa tarie de caracter. E puternic si va reusi, mai ales DACA ARE SPRIJINUL CELOR DRAGI. Pentru el: Viata e o lupta care trebuie dusa pana la capat si nu de care sa fugi.
"Sugestive" ne prind tare bine cateva indicii "din interior", vorba ta. Tocmai, asta as vrea sa provoc aici. Sa vorbim despre noi, ca sa ne putem intelege si accepta mai usor, unii pe altii. Cu toti avem defecte, dar mai cu seama avem CALITATI pe care le putem exploata si impartasi celor din jur. - bijouxdemonange
Ce frumos vorbesti tu, Raluca!!!
13.07.2012, 22:27:32
Probabil ca ai dreptate, daca va fi mai dura tot nu av fi bine si tot se vor gasi destui contra :)
Eu m-am intors cu primii raci:
Avem un magnet de frigider, foarte simpatic:
www.breslo.ro/Product/Margareta---Concurs-Decoratiuni---RAC--ersonalitati-Celebre-Culoare-si-Metal-Caracteristic_666836
Dar si un set de bijuterii superb cu tenta regala, numai bun pt un racusor nobil:
www.breslo.ro/Product/Regina-Noptii---Concurs-Bijuterie---zodia-RAC---Personalitati-Celebre-Culoare-si-Metal-Caracteristic_666840 - carla69
Viiin si ale mele,de maine reiau lucrul,azi abia am terminat rochia
13.07.2012, 22:30:23 - bijouxdemonange
Spor la lucru, Carla!!
14.07.2012, 18:36:06 - bijouxdemonange
Am revenit cu un nou rac superb:
15.07.2012, 16:28:14
LaDy: www.breslo.ro/Product/LaDy---Concurs-Bijuterie---zodia-RAC---Personalitati-Celebre-Culoare-Metal-Caracteristic_667674 - carla69
Se aduna,se aduna!
15.07.2012, 16:41:41
Multumesc Andra,mai am vreo 3,4 zile de lucru ca sa termin prima piesa - bijouxdemonange
Spor la lucru Carla!! Sigur ne vei incanta inca o data cu ceva extraordinar!!!
16.07.2012, 20:52:17 - Kalimera
frumos si racsorul acesta... cat e de delicat...
16.07.2012, 20:53:30 - bijouxdemonange
Nu-i asa? E perfect pentru un racusor :P
16.07.2012, 21:06:56
Am revenit cu un update al sponsorilor:
Carla69: www.breslo.ro/Profile/carla69
hobby.shop: www.breslo.ro/Profile/hobby.shop
margele.accesorii: www.breslo.ro/Profile/margele.accesorii
Goodchoice: www.breslo.ro/Profile/goodchoice
Si mai urmeaza! - bijouxdemonange
Se aduna racii si conspira impreuna:
18.07.2012, 20:34:24
www.breslo.ro/Product/Conspiratia-Trandafirului---Concurs-Decoratiuni---Zodia-RAC---Personalitati-celebre-culoare-si-metal-caracteristic_669663
:P - Jewelswithlove
Si aici incepem cu teoria conspiratiei?!:)))) Da'e de bine si de frumos!Sa tot ai asa conspiratii!Unde mai pui ca sunt sigura 99% cine e creatoarea (nu de alta,dar sunt indragostita de trandafirii ei) !
18.07.2012, 20:48:43
Sa termin si eu cu concursul si pe urma ma pot concentra pe Raci! Si vara!Si mai vad eu:)) - Kalimera
frate, cat e de frumoasa cutiutza!!... romantica si rafinata... superba!
18.07.2012, 21:07:34 - carmenn
SI PUTEM SA GHICIM A CUI ESTE!
19.07.2012, 00:58:56