Forum: Tehnici & Materiale Plexiglass - procurare si taiere

• IdeiCusute
    IdeiCusute

Buna tuturor :) Are cineva idee de unde pot cumpara plexiglass si unde gasesc un atelier care sa mi-l taie (linii drepte, nu forme complicate) in Bucuresti?
    Va multumesc :)
    Dana

25.07.2012, 19:26:56
  • alo
    alo

Ce grosime iti trebuie?

Daca nu te deranjaza ca e flexibil poti gasi plexi de 1 mm si chiar mai putin. In general gasesti pe la magazine specializate pe materiale de arta (han, arts & hobby , in Bucuresti). Forme simple, linii drepte, se taie destul de usor cu cutterul. Uite cum l-am folosit aici:
    www.breslo.ro/blog/cum-sa-faci-un-inel-transparent

Daca iti trebuie sa fie tare, gasesti de 2 mm si chiar mai gros pe la magazine de bricolaj, gen bricostore, hornbach etc. Numai ca trebuie sa cauti, in general e intr-un colt pe undeva. Eu am taiat de 2 mm cu cutterul, dar e mult mai greu. Mai usor se taie cu un cutit cu varful curb (ca o gheara), dar nu te astepta sa se taie dintr-o singura miscare. Ideea e sa faci o zgarietura pe linia pe care vrei s-o tai si apoi sa te ajuti de marginea mesei: pui placa pe masa cu taietura peste marginea mesei; cu o mana tii placa fixa si cu cealalata lovesti partea ce nu se afla pe masa; ar trebui sa se rupa pe linia pe care ai zgariat-o.
    O alta metoda e sa te duci la un atelier care taie laser. Daca e un desen simplu ti-l fac ei, daca e mai complicat trebuie sa vi tu cu el de acasa in formatul pe care ti-l cer. Aici pretul e la metru-liniar, google iti poate da mai multe detalii. Partea buna e ca taietura e mult mai dreapta, exacta.

29.07.2012, 20:42:22
  • magazinuldemargele
    magazinuldemargele

In general centrele de advertising te pot ajuta in acest sens. Ei fac totemuri publicitare si casete luminoase din plexiglass si au aparatele necesare prelucrarii plexiglasului. Poti da o cautare pe net ca sa gasesti astfel de firme din orasul tau. Succes :))

30.07.2012, 16:02:47