Forum: Tehnici & Materiale Perle
- carla69
Trebuie sa fac cuiva un colier de perle albe rotunde la baza gatului,ce-mi recomandati?Ce tip de perle si de ce marime?
17.07.2011, 22:26:53 - Gheorghitza
Incearca perle naturale albe.
17.07.2011, 23:34:21
Comanda trei dimensiuni: 6-7mm, 7-8mm si 8-9 (10)mm
Iti recomand sa faci un colier care langa cupa de nod are cca 12-16 Perle mici,
imediat continuui cu Perlele de marime medie iar in mijloc le vei pune pe cele mai mari si reprezentative (cca 15 buc)
Astfel colierul va arata foarte frumos, cu Perlele mai mari si mai frumoase la vedere centrala, cele medii vor fi in zona de curbura iar cele mai mici vor incheia colierul.
Sa lucrezi cu accesorii de Argint sau placate cu argint. Sa foloseti atza sintetica de foarte buna calitate, facand un nod frumos dupa fiecare Perla.
Nu "insira " pur si simplu Perlele pe un fir de otel siliconat...
Nodurile dintre Perle vor distanta un pic margelele si le va da mai bine conturul dar le va si proteja sa nu se frece intre ele. Perlele sant fragile la frecaturi iar daca se vor freca intre ele, in timp, colierul va arata foarte urat.
Eu ti-am recomandat sa achizitionezi trei siraguri de diferite dimensiuni. Ti-am sugerat asta deoarece Perlele naturale (astea mai ieftine) nu sant selectionate si va trebui sa le alegi tu pe cele mai frumoase...
Faci cum vrei. Eu doar ti-am sugerat.
Bafta! - carla69
Nimeni???
24.07.2011, 17:35:00 - blanitza
Draga Carla, eu l-as face din perle albe de sticla cu dimensiune graduala, sa zicem 10 mm cea din mijloc, apoi corespunzator in stanga si-n dreapta 8, 6, 4, 2 mm. Doar asa, o singura dimensiune, mi se pare cam simplu, daca nu-i pui si ceva pentru accent, capacele aurii sau argintii, ori din loc in loc rondele rhinestone/margele filigran argintii, aurii, depinde ce format de inchizatoare alegi - aurie, argintie. Frumos ar fi o inchizatoare cu perla.
24.07.2011, 18:17:33 - tonycat
Persoana are gatul scurt sau lung? Cred ca poti alege si in functie de conformatia corpului.Clasic si de o eleganta desavarsita ramane colierul de perle pe trei randuri purtat de Jacqueline Kennedy.
24.07.2011, 19:07:31 - carla69
Il vrea simplu ,la baza gatului,din perle rotunde,de aceeasi marime,pentru nunta fiului ei.Nu stiu ce perle sa cumpar,de cultura sau Mallorca?Si ce marime?8,10,12???
24.07.2011, 21:22:10 - tonycat
Perlele de Mallorca nu sunt de cultura? sunt mai scumpe... stiu doar ca sunt perle de apa dulce si perle de apa sarata. Acestea din urma sunt mai scumpe dar mai frumoase. Daca perla straluceste frumos cred ca e suficient sa fie de 8mm diametru. Si ii puteti face o inchizatoare cu cristale Swarovski.
24.07.2011, 21:51:46
Mi se pare suficient. O perla de cultura mai mare e si mai scumpa.... - carla69
Multumesc Tonycat.Nu cunosc perlele,acum incep sa cunosc pietrele,imi plac cele de Mallorca,sunt perfect rotunde sau asa par,iar cu inchizatoarea mi se pare o idee interesanta.Studiez piata
24.07.2011, 22:34:33 - bijouxdemonange
Carla, sa citesti si sfaturile lui Gheorghitza! Sunt foarte bune, adevarate si te vor ajuta mult! :)
29.07.2011, 21:49:39 - tonycat
Bine ca nu erau sfaturi de prim ajutor...ca murea pacientul pana aparea si mesajul... se publica cam tarziu comentariile celor nou veniti pe Breslo.
29.07.2011, 23:39:34 - Gheorghitza
Carla69,
30.07.2011, 00:06:42
Incerc sa ma explic de ce ti-am sugerat sa optezi pentru Perle naturale.
Cand faci un cadou, cauti prin gestul tau sa aducu putina lumina in sulet si cat mai multa bucurie persoanei careia vrei sa-i faci cadoul.
Prima regula mi se pare mie cel putin, este ca tot ce este NATURAL este pretios.
Si unui cadou, nu pretiozitatea materiala este importanta (de aceea, cad se face cadou ceva cumparat din magazin, se srege pretul...) ci valoarea semnificativa sentimentala, GESTUL (cineva de aici cunoaste aspectul si cu ocazia asta o si salut cu drag)
Perla este pretioasa din mai multe motive:
Orice femeie, cand se gandeste la bijuterii, negresit va ofta dupa niste Perle frumoase.
Din multitudinea pietrelor (semi)pretioase, sant cateva grupuri care au cateva recunoasteri importante:
CALCITUL de exemlu, reprezinta PRIMORDIALUL, ORIGINARUL
ARAGONITUL, reprezinta DIACERNAMANTUL
CORALUL, semnifica PROTECTIE
PERLA semnifica DELICATETEA.
Or, ce femeie nu-si doreste putin romantism, o usoara strangere in brate si daca se poate macar PUTINA delicatete...
Delicatetea este atributul strict femenin.
PERLA transmite privitorului (admiratorului) aceasta informatie.
Femeia care poarta PERLE doreste sa transmita ca doreste sa fie "vazuta" "afirmata" "stilata" "apreciata" si tratata cu respect, tandrete si DELICATETE.
Este bine ca atunci cand confectionam bijuterii din pietre (semi)pretioase, sa ne documentam cat de cat, pentru a cunoaste subtilitatile care le ascund aceste minunate CRISTALE pe care MAMA NOASTRA NATURA ni le daruieste cu mult drag.
Cu aceasta ocazie, imbratisez cu mult drag (si delicatete), un adevarat profesionist, un om de aleasa omenie si bunatate: bijouxdemonage. - Gheorghitza
Regret tare mult ca am facut cateva greseli de scriere. Va rog sa ma scuzati. Dar trebuie spus ca exista si o deficientza tehnica: ar trebui sa putem vizualiza mesajul inainte de a-l salva, pentru a-i putea aduce corectii sau imbunatatiri textului scris...
30.07.2011, 00:11:22
Aici asa ceva vad ca nu se poate. Pacat.
Dar asta nu scuza greselile mele. - tonycat
Ultimul mesaj se poate sterge. tot e ceva... apasati pe "cosuletul de gunoi" de langa mesaj
30.07.2011, 01:00:55 - arima
Si eu ti-as sugera tot trei siraguri de perle rotunde, egale ca marime,adunate intr-un singur sir. Inchizatoarea in fata, dintr-o perla mai mare, ovala, inconjurata de alte perlute mici.
01.08.2011, 12:01:31
ce de genul: http://1.bp.blogspot.com/_0GlJ_1cH-Y4/S-sG_vmRMpI/AAAAAAAABYk/DCXDeeXcSuk/s1600/perles_cameo_perle+Swarovski_inchizatoare+cameo_by+Charm+de+Paris.jpg
doar ca in loc de camee sa fie inchizatoarea cu perle. Ca tip de perla.... in functie de varsta si de preferintele clientei, as sugera eu. - carla69
Multumesc pentru sfaturi,am fost plecata si abia acum am citit mesajele.Gheorghitza,pupici multi pentru detalii.Sunt chiar la inceput de drum si mie ce faceti voi mi se pare absolut minunat,uneori chiar ireal,lumea bijuteriillor ma atrage mai mult decat oricand de cand am intrat pe Breslo
07.08.2011, 11:11:49