Forum: Tehnici & Materiale pasta de lut
- lutzidesign
Buna, eu sunt din constanta si nu prea se gasesc materiale pe aici. Pana acum am facut comanda pe net si pasta de lut mi-a adus cineva de la bucuresti, dar as vrea sa stiu daca a gasit cineva totusi pasta de lut in constanta si unde.
01.06.2009, 13:10:55 - miruca
Incearca la margelutze.ro, au sediul in Constanta( dar nu mai stiu daca orasul sau judetul) si ,din cate stiu, au si pasta cu uscare la aer si fimo si mai multe. Bafta!
01.06.2009, 16:48:34 - chestiutze
Era un magazin la Tomis 3, Pictor sau ceva de genul....pe bd. Tomis, treci de Mega image....asta daca nu s-a inchis intre timp. Sper sa-ti fie de folos :D
02.06.2009, 22:20:07 - gretysimonica
Buna, pasta de lut alba cu uscare la aer gasesti la Metro cam pe la rechizite
04.04.2010, 18:48:48 - DomnisoaraBabacilu
Da, si la Auchan au, cred ca la multe supermaketuri se gaseste. Si la librarie, librariile din lantul companiei de librarii (cred ca asa se numeste, sunt librariile de pe vremuri modernizate) sigur gasesti.
04.04.2010, 23:51:19 - camelly
buna. intrebare: pot picta cu tempera pe lut? cat de rezistenta e?
14.10.2010, 23:00:47
multumesc! - Victorian.style
Camelly poti picta pe lut cu orice tip de culori. insa iti recomand sa eviti culorile foarte apoase pentru ca lutul ca si ipsosul sunt materiale cu putere mare de absorbtie si la multa apa culoarea se disperseaza foarte repede si risti sa nu poti controla acest fenomen (in sensul ca tu tragi o linie cu pensula si aceasta sa apara pe suport mult mai groasa decat este necesar). dupa finalizarea lucrarii (a picturii) in orice fel de culoare, este preferat sa lacuiesti suportul pentru o rezistenta mai indelungata in timp si pentru a-l feri de eventuale agresiuni (apa, transpiratie, soare etc.)
29.10.2010, 13:16:45 - camelly
ms pt raspuns ...mai am o intrebare...c lac imi recomandati sa folosesc pt finisare....am mai multe variante din care as putea alege.....????....stiti un lac care sa nu aiba miros????....multumesc!!!
08.11.2010, 22:58:36 - CinnamonCloves
camelly, eu recomand orice lac pe baza de apa. De ex. exista de la Eberhard Faber un lac pentru Fimo, poti sa il folosesti pe acela cu incredere.
08.11.2010, 23:34:18
Lacurile care nu sunt pe baza de apa pot face surpriza sa nu se mai usuce niciodata. Am patit-o eu :( - arabela
Cele pe baza de apa sunt intradevar fara miros neplacut, dar eu personal nu mai folosesc, mi se pare prea "delicat". E un lac care nu protejeaza mai deloc, se cojeste si nu prea rezista in timp. Eu zic ca tot cele clasice (puturoase) sunt mai bune. Eu folosesc de obicei lac cumparat la bidon de la raioanele cu vopsele, e mai rentabil, si il poti folosi si cand ai ceva de lacuit prin casa ;)
09.11.2010, 10:32:27 - camelly
despre lacul pt piatra ...imi puteti spune daca are un miros puternic...?daca si-l pierde dupa uscare....si daca este rezistent...?......multumesc!!!
09.11.2010, 19:53:25 - Victorian.style
cele pe baza de apa nu pau miros, insa sunt si cam slabe asa cum au spus fetele. eu am inceput sa folosesc de curand un lac de la Maimeri pentru toate articolele mele din lut cu uscare la aer si pentru cele din ipsos (si imi si fixeaza culorile), iar pentru fimo nu am incercat altceva decat cele de la Sculpey sau Eberharfaber special pentru Fimo.
13.11.2010, 06:38:44 - CinnamonCloves
Pentru Fimo eu am incercat doua lacuri din acelea care au ca solvent spirtul (Amsterdam Tallens si inca unul de la Hornbach, ambele vernis-uri pt. pictura acrilica) si ambele nu s-au uscat complet. Asa ca si eu folosesc pentru Fimo doar lacul de la Eberhard Faber - care e pe baza de apa, nu?.
13.11.2010, 13:25:30
Pentru pasta de lut (acum am vazu ca defapt topicul e despre pasta) am folosit cele doua lacuri "puturoase" de mai sus si nu am avut probleme. Se pare ca doar Fimo reactioneaza prost la ele.