Forum: Idei si sugestii noul tau magazin Breslo
- CinnamonCloves
There you go: http://i44.tinypic.com/30s7uhz.png si http://i41.tinypic.com/iy1k5v.png
10.03.2012, 15:49:37
Sfatul meu e sa nu luati o poza ca fundal (fundalul blanitzei se vede si usor pixelat) pentru ca aceea va genera mereu margini vizibile pe ecranele mai mari. Incercati sa folositi un pattern seamless. - blanitza
Cinnamon, la mine se vede normal, fara dublura. Si eu am monitor mare, si nu inteleg de ce la tine se vede cu repetitie.
10.03.2012, 16:27:17
Ce este pattern seamless? - CinnamonCloves
Blanitza, un model "seamless" e un model care la repetare pe orizintala si verticala nu genereaza margini vizibile. (de exemplu de aici www.1stwebdesigner.com/freebies/22-free-seamless-vector-pattern-resources-perfect-for-web-design/ sau aici: webdesignledger.com/freebies/200-beautiful-seamless-patterns-perfect-for-web-design).
10.03.2012, 16:53:40
Rezolutia mea e de 1920x1080 si nu e nevoie sa fac safari fullscreen ca sa vad repetitia fundalului. Apropo de rezolutii: http://www.w3counter.com/globalstats.php
PS: Teoretic eu vad si la Monica unde incepe sa se repete fundalul, dar fiind modelul acela crem pe alb cu multe detalii mici nu sare in ochi decat daca vrei neaparat sa-l cauti. - blanitza
Revin cu o rugaminte adresata echipei Breslo. Am mai spus anterior ca fotografia absolut imensa care ma izbeste in fata cand dau click pe un produs este o maniera foarte brutala de vizualizare a unui produs. Varianta click dreapta pe poza si "open in new tab" este mult mai estetica si mai blanda, plus ca ai la dispozitie sageata, s-o faci mai mare sau mai mica, dupa cum iti doresti s-o vezi. De ce nu poate aceasta versiune sa ma intampine si cand dau click pe un produs?
11.03.2012, 19:33:14 - CinnamonCloves
Cred ca raspunsul este cel dat cu 2 pagini in urma:
11.03.2012, 19:49:31
"2. Din pagina Magazinului produsul va fi afisat intr-un popup, fara a parasi pagina cu restul produselor. Am ales aceasta varianta pentru a oferi utilizatorului posibilitatea de a naviga mai usor prin produsele din Magazin si pentru a incerca sa il "tinem" pe acesta cat mai mult pe pagina unui Magazin. De asemenea imaginile produselor sunt prezentate intr-o forma mult mai potrivita pentru un Magazin Electronic." - Carmen.Sylva.ART
Nu imi sunt semnalate mesajele..pe nici o pagina!
12.03.2012, 12:48:38
E doar la mine buba? - ChocoDiva
Eu am primit unul de dimineata (in jur de 10), si mi l-a aratat. Poate lucreaza echipa la cate ceva si mai intampina efecte adversa :)
12.03.2012, 13:27:08 - Carmen.Sylva.ART
Pe la 10 erau indicate si ale mele dar cele ulterioare nu au mai aparut...
12.03.2012, 13:42:39 - bibidesign
am intrat in magazin si m-am speriat :-o
13.03.2012, 11:09:18
sub produse apare descrierea, care se suprapune una peste alta, se intinde la nesfarsit, nu are o coerenta, apar spatii goale....
sper sa nu ramana asa... este groaznica pagina asa... - camelia.handmade
Ce s-a intamplat? intru pe magazine si vad cate 2-3 produse doar pe o linie, iar sub poza, descrierea intreaga, care in unele cazuri e destul de lunga... oare e doar la calculatorul/browserul meu?
13.03.2012, 11:10:34 - queenBEAD2
cu descrierea kilometrica sub produs si cu spatii printre ele nu arata prea bine :(((
13.03.2012, 11:11:35 - gemsgems
La mine apare asa doar pentru o secunda si apoi apare normal, doar cu pozele.
13.03.2012, 11:40:38 - queenBEAD2
Si-a revenit si la mine :) ma speriasem :))
13.03.2012, 13:33:14 - GradinaSecreta
Eu nu mai pot vedea titlul intreg al produselor cand ma plimb cu mousul pe ele. Inainte tineam mousul in dreptul unui produs si imi aparea si bucata din titlu care nu incapea sub fotografie. Am vazut ca exista acum si alte moduri de vizualizare utile, insa la cel in care se vede cel mai mult text, deci implicit si tot titlul, se vad fotografiile prea mici. Imi este foarte greu sa caut furnituri acum, majoritatea aveau dimensiunile trecute in titlu, dar acum nu mai pot vedea intre titlul decat daca deschid produsul sau schimb modul de vizualizare. A doua varianta nu imi convine pentru ca face fotografiile foarte mici, iar cu deschisul fiecarui produs pierd o gramada de timp. Caut, de exemplu, o baza caboson de 25x18 mm, iar pe pagina magazinului vad in titlu Baza caboson... Inainte, daca tineam mousul in dreptul titlului, imi aparea Baza caboson 25x18 mm. Acum trebuie fie sa deschid produsul, fie sa schimb modul de vizualizare si sa fac asta la fiecare baza caboson ovala din magazinul respectiv. Sper ca m-am facut inteleasa si rog echipa Breslo sa tina cont si de aceasta rugaminte.
13.03.2012, 18:56:55 - Carmen.Sylva.ART
Subscriu:)
13.03.2012, 20:40:36 - AdeIa
Sper sa reveniti la vechea interfata a site-ului. Se misca foarte greu in formatul asta si ma scoate din minti. Cum era inainte era foarte simplu si mergea si usor. Acum ma ia groaza cand trebuie sa caut ceva intr-un magazin... :(
14.03.2012, 14:27:56 - blanitza
Si pe mine ma deranjeaza ca nu mai apare tot titlul produsului, cand pozitionezi mousul asupra lui, aceeasi observatie pe care a facut-o si Gabys mai sus. Echipa Breslo, faceti ceva cu asta!!! Daca n-am innebunit de-atatea schimbari, si cred ca si voi, e o varza generala in situl asta acum, si-n fiecare zi mi-e si teama cand ajung in magazin, ca nu stiu ce alta optiune cu care abia apucasem sa ma obisnuiesc, a disparut, si-a aparut alta, partial buna, pt ca acuma nu se mai vede asa, ci se vede altcumva, nu tocmai bine, si iar mesaje p-aci, sau la Help!!!!
14.03.2012, 19:15:48 - GradinaSecreta
La mine se vede acum, Gabi, dar nu mai pui cursorul pe titlu, ci pe fotografie si apare deasupra fotografiei tot titlul si pretul intr-un chenar negru, cu scris alb. Nu stiu daca merge la toata lumea, banuiesc ca da si multumesc echipei pentru ca a tinut cont de sugestie.
14.03.2012, 20:24:47 - Breslo
Revenim cu cateva update-uri majore:
15.03.2012, 18:32:23
- am reusit sa migram si paginile de Produse Vandute pe noua interfata
- am adaugat 2 noi moduri de vizualizare a produselor in Magazin. Se pot folosi apasand pe unul din cele 3 butoane aflate pe prima pagina a Magazinului, sub "Politica Magazinului" "Vanzari" si "Admiratori"
- in partea de jos-dreapta a paginilor am adaugat un nou buton "Optiuni Navigare". Astfel, pentru ca toti utilizatorii sa se bucure de noua interfata am adaugat 3 optiuni:
1. Produsul se deschide de fiecare data in pagina noua sau nu
2. Imaginea de fundal stabilita de fiecare magazin este vizibila sau nu
3. Culoarea linkurilor este cea stabilita de fiecare magazin sau nu
Practic, fiecare utilizator va avea posibilitatea sa dezactiveze/modifice cateva din optiunile noii interfete.
- am adaugat o optiune noua la sectiunea "Design", de protejare a setarilor. Astfel, Magazinele care au o "imagine de brand" bine definita vor putea sa blocheze posibilitatea utilizatorilor sa "suprascrie" setarile facute de acestia prin intermediul "Optiuni Navigare".
- linkurile produselor sunt disponibile direct in browser. Cand dati click pe un produs, linkul acestuia apare direct in browser, exact cum era pe vechea interfata. De asemenea daca un utilizator navigheaza prin paginile cu produse ale unui Magazin (Pagina 1, 2, 3, samd), se poate intoarce normal cu butonul Back din browser.
- din pacate utilizatorii de Internet Explorer nu vor putea vizualiza produsele in "popup", acestia vor deschide produsele in pagina proprie. Acest lucru se intampla deoarece Internet Explorer nu suporta tehnologia de ultima ora folosita pe Breslo.ro
Va multumim pentru feedback! - Margelute
Imi place! :)
15.03.2012, 21:23:32 - bijouxdemonange
Nota 10 pt noile optiuni de vizualizare a produselor din magazin!
15.03.2012, 23:14:04
Voi face si mai usor cumparaturi, mai ales de furnituri :P
Imi plac si celelalte noutati ;) - DouaMainiDibace
Nu inteleg.
16.03.2012, 11:14:25
1. De ce cand dau clic pe un produs de pe pagina principala a Breslo de vede acel produs intr-un fel : poza incadrata in mijloc, mai mica, etc. si cand dau click pe ea din magazin apare stilul facebook.
2. De ce nu se poate sa arate toate produsele asa...si sagetica aia apare doar in cazul in care intru pe produs de pe pagina principala, in rest pozele tot gigantice mi se vad,... nu s-a lamurit nimic cu marimea pozelor, si de unde sa le setam noi, si sa le salvam asa, nu cu sagetica de catre clienti, din care unii de-abia stiu sa foloseasca site-ul si vor ca totul sa fie super usor.. de ex la Blogger cand se posteaza putem seta cat de mare sa se vada poza..ar fi util asa ceva aici...e singura schimbare pe care mi-o doresc in momentul asta... - DouaMainiDibace
as putea sa va trimit un print screen cu felul in care se vede pe facebook, cat anume din ecran ocupa poza, si unul cu breslo, dar cred ca toata lumea are facebook si se poate observa pur si simplu.
16.03.2012, 11:19:26 - CinnamonCloves
DouaMainiDibace, ai citit tot ce s-a postat mai sus?
16.03.2012, 12:37:37
"- in partea de jos-dreapta a paginilor am adaugat un nou buton "Optiuni Navigare". Astfel, pentru ca toti utilizatorii sa se bucure de noua interfata am adaugat 3 optiuni:
1. Produsul se deschide de fiecare data in pagina noua sau nu
2. Imaginea de fundal stabilita de fiecare magazin este vizibila sau nu
3. Culoarea linkurilor este cea stabilita de fiecare magazin sau nu
Practic, fiecare utilizator va avea posibilitatea sa dezactiveze/modifice cateva din optiunile noii interfete."
Daca selectezi optiunea 1 vei vedea de fiecare data produsul in pagina noua, daca nu iti place stilul facebook. - gemsgems
Am si eu un of. :P Se poate ca la profilele de livrare, la livrarea in alte tari, sa fie si optiunea "Oriunde in afara tarii" sau ceva de genul? Pentru ca la unele produse livrarea e 0 lei. Si nu o avea nimeni timp de pierdut sa stea sa bifeze toate tarile. :D
16.03.2012, 13:04:03
Momentan, eu am ales Zimbabwe ca reprezentant al strainataturilor. :))
Zic si eu, daca se gaseste timp sa se adauge acolo optiunea asta. :D - bijouxdemonange
Da, iata un motiv pentru care nu livram in alte tari... prea mare chinul cu profilurile de livrare pt fiecare tara in parte... :-s
16.03.2012, 16:21:07
macar o departajare: UE, non UE :D - atelierbeatrix
am citit mai sus, dar nu m/am dumirit intr/o privinta... imi placea stilul de afisare al pozelor/ gen facebook si as vrea sa il am din nou...am intrat in optiuni de navigare si nu am selectata nicio optiune...cum fac?
17.03.2012, 20:52:15 - bijouxdemonange
la mine merge. imi afiseaza stil facebook daca sunt in magazinul vizat si dau click pe un produs.
17.03.2012, 20:58:51 - vintage.time
inteleg ca nu ai selectata nicio optiune din cele noi, personalizate?
17.03.2012, 21:00:14 - bijouxdemonange
nu am selectat nici o optiune.
17.03.2012, 22:52:50
prima optiune din "optiuni Navigare", daca e selectata face ca produsul sa se deschida in pagina proprie.
am verificat acum - selectat sid eselectat- si merge cum trebuie. - CinnamonCloves
Nu uitati ca produsul se deschide in stil facebook numai daca este deschis din magazin. Din orice alt loc de pe site ramane deschiderea in pagina separata, indiferent de optiunile bifate.
18.03.2012, 13:06:24
Prin bifarea optiunilor poti deschide mereu si produsele direct din magazin in pagina separata. - atelierbeatrix
multumesc pentru indicatii......dar, tot nu se rezolva.
19.03.2012, 15:29:23
nu am setat nicio optiune din Optiuni de navigare, deci ar trebui sa imi vad produsele stil facebook, asa cum era odata pe la inceput.......iar acest lucru nu se intampla
si DA, deschid din magazin...si daca foloseste la ceva, am IE
in plus nu stiu daca la toti se afiseaza in acest fel...sub poza principala, apar cateva liniute...care nu te duc cu gandul cum ca acolo ai acces catre alte poze suplimentare ale produsului...sunt convinsa ca multi dintre utilizatori nu apasa pe aceste liniute...sa inteleg ca aceasta imagine o vedem doar cei care avem magazine pe breslo, sau si cei cu cont de cumparator? cand nu sunt logata, vad imaginea magazinelor pe stil vechi (si nu aratau rau absolut deloc).
poate cineva ma lamureste... - bijouxdemonange
Beatrix: momentan, formatul asta il vedem doar noi care avem magazine (si logati bineinteles de pe contul magazinului). Clientii sau cei nelogati, vad vechiul format.
19.03.2012, 16:32:29
Faptul ca ai IE explica lucrurile!
In anuntul facut de breslo, cu o pagina in urma, se specifica faptul ca pe IE nu se vor deschide produsele in fereastra popup (stil facebook)
Ciez:
"- din pacate utilizatorii de Internet Explorer nu vor putea vizualiza produsele in "popup", acestia vor deschide produsele in pagina proprie. Acest lucru se intampla deoarece Internet Explorer nu suporta tehnologia de ultima ora folosita pe Breslo.ro"
Dar de pe celelalte browsere merge!
Despre liniutele care apar in loc de poze, nu stiu motivul...Ar trebui sa fie poze mici. - atelierbeatrix
multumesc demonange,
19.03.2012, 18:09:12
m/am dumirit cu liniutel...
in rest o sa instalez un nou browser - artemiza.design
As dori ca, dupa ce adaug un produs la favorite, inimioara pe care am dat clic sa se schimbe in rosu. Nu credeti ca ar fi bine?
20.03.2012, 14:57:34 - atelierbeatrix
noile schimbari vor include cat de curand si posibilitatea de a sterge mesajele fara sa le mai deschidem? in momentul de fata mesageria se incarca foooooooarte greu, iar daca as incepe sa sterg unul cate unul(incepand cu cele mai vechi), nu as mai termina pana la Craciun
20.03.2012, 15:08:38 - artemiza.design
In momentul cand fac o comanda, intru pe produs, apas butonul "comanda" si mi-l baga automat in cos, la numar de bucati fiind "1",..dupa care trebuie sa merg la cosul de cumparaturi si sa modific numarul de bucati( noroc ca m-am prins cum se face). De ce atatea manevre? Nu se poate seta cumva sa apara instant si numarul de bucati, unde eu sa selectez cantitatea dorita?...sau, cand apas pe butonul "comanda" sa ma bage direct in cosul de cumparaturi la produsul respectiv, fara sa trebuiasca accesat cosul de cumparaturi din bara de sus, de fiecare data?
20.03.2012, 15:19:05 - gemsgems
referitor la ce a zis atelierbeatrix, ar fi tare daca am putea face si foldere la mesaje. ca avem mesaje de la clienti, de la artizani, de la furnizori etc. si uneori sunt prea multe si e mai greu sa le gasim pe cele de care avem nevoie. :D zic asa, pe viitor. :P
20.03.2012, 19:33:08 - arabela
La mine in contiunuare se incarca fooooooarte greu imaginile, si acum chiar am avut un crash de mozzila, lucru ce nu mi s-a mai intamplat niciodata, iar deschise am avut doar doua taburi cu breslo. Cred ca totusi ar trebui facut ceva, ca simt ca breslo se misca de parca as avea net prin dial-up, si ma cam scoate din sarite, si imi imaginez ca pe clienti si mai tare.
20.03.2012, 23:05:05 - Breslo
Se lucreaza la o noua mesagerie, care va rezolva problemele actuale si va include si noi optiuni.
21.03.2012, 12:36:24
Arabela, problema cu Firefox este ca mananca foarte multa memorie RAM, de aceea este posibil sa fi facut crashul.
Noi am facut niste modificari la cod, ne poti spune daca se simte vreo imbunatatire?
Clientii nu au acces la noua interfata, doar vanzatorii care sunt logati in contul lor. - arabela
hmm, parca e ceva mai bine dar tot prea greu se incarca. Incepe prin incarcarea fundalului, apoi se vad pozele mici ale produsului, apoi poza principala la dimensiue la care a fost postata, dar pixelat, dupa care se face clara si se micsoreaza la dimensiunea medie. Si parca nu ar trebui sa vad toate etapele astea, ci ar trebui sa se intample instant.
23.03.2012, 00:01:25
Stiu ca momentan clientii nu vad varianta asta, dar ma gandeam doar ca eu ca si client as trece repede mai departe la alt site care se incarca mai usor, ca in ritmul asta ametitor bolânzeşti in faţa monitorului :P
Dar sper sa se rezolve pana la urma :) - GradinaSecreta
Si la mine a mers astazi foarte greu Breslo.
23.03.2012, 19:11:29
Am observat azi ceva destul de grav, zic eu. La magazinele care au mai mult text in Politica magazinul, aceasta nu este vizibila in intregime in fereasta fixa care se deschide. In magazinul meu, de exemplu, lipsesc doua rubrici intregi cu informatii importante. Merge doar daca ii dau deschidere in pagina noua, doar asa se poate vedea in intregime. Dar in fereastra aceea mica ea pare completa asa, iar daca nu se rezolva acest aspect dupa implementarea modificarilor si pentru clienti, ne vom trezi cu neintelegeri legate de termenii si conditiile fiecarui magazin. - CinnamonCloves
GabyS are dreptate, la mine de ex. nu se vede deloc politica de retururi, ceea ce e destul de rau...
25.03.2012, 12:58:53 - gemsgems
La mine se vad doar primele doua rubrici. :-O Tre` sa fie bagata o bara de scroll. :D
25.03.2012, 16:14:59 - bijouxdemonange
Inainte era o bara de scroll... A disparut intre timp, cu atatea modificari! Probabil ca mai lucreaza si de-asta :-?
25.03.2012, 20:05:57 - GradinaSecreta
Problema constatata si azi si in urma cu vreo doua saptamani: daca in formatul nou schimb modul de ordonare a produselor de la personalizat la o alta ordonare, nu mai reusesc sa revin la modul personalizat. Merge orice alta schimbare, in functie de data sau pret, dar nu se poate reveni la ordonarea personalizata. Am reusit sa revin doar facand modificarea in formatul vechi, adica log out si schimbare in ordonare personalizata.
27.03.2012, 17:35:12 - GradinaSecreta
Am constatat ca merge schimbarea la ordonarea personalizata acum. Salut bara de scroll de la politica magazinului. Multumesc echipei breslo pentru modificari!
02.04.2012, 18:43:25 - queenBEAD1
eu am o problema cu modificarea avatarului si adaugarea bannerului... nu merge sa adaug banner sau daca vreau sa-l schimb pot face asta dupa aprox 1 ora...
02.04.2012, 19:29:34 - ChocoDiva
De ce nu mai pot modifica stocul in "Lista mea de produse" ? Am vandut niste produse in afara breslo, si nu le mai poate scoate din stoc. Inainte puteam adauga stoc 0 pentru a pastra produsele in portofoliu, fara a fii obligata sa le sterg....
12.04.2012, 22:39:53
Imi poate spune cineva daca fac eu ceva gresit, sau e de la breslo? - bijouxdemonange
la mine merge sa schimb stocul in 0. O fac din lista de produse, dand click pe valoarea stocului la produsul in cauza si schimband cu 0.
13.04.2012, 00:56:38
Si merge si daca intru pe editare produs.
Tu cum procedezi si ce anume nu merge?