• i.line
    i.line

Buna fetelor, caut de cateva zile informatii si tutoriale pentru a realiza matrite(cu care mai departe sa fac cercei, pandative....).sincer nu stiu prea multe despre chestia asta. am inteles ca cele din ipsos sunt mai putin costisitoare .

Ma puteti ajuta cu tutoriale sau informatii?

multumesc !!

14.05.2012, 23:35:34
  • zmotocel
    zmotocel

uite aici unul
    http://carmens-handmade.blogspot.ca/2012/02/tutorial-camee-din-rasina.html

14.05.2012, 23:49:24
  • i.line
    i.line

nu stie nimeni nimic?

15.05.2012, 15:31:07
  • gemsgems
    gemsgems

Eu nu folosesc matrite, dar am vazut ca sunt tutoriale pe youtube, multe si pentru feluri diverse de matrite. Ai cautat acolo?

15.05.2012, 16:52:49
  • camelia.handmade
    camelia.handmade

Buna!
    Eu cateodata folosesc matrite, din silicon sau plastic flexibil, cumparate, pentru a lucra cu fimo. Am incercat si sa fac eu o matrita Dupa un cercel trandafir ramas fara pereche, matrita am facut-o din silicon din acela folosit la izolarea obiectelor sanitare in baie si bucatarie. Am reusit ceva cat de cat, dar era cam prea flexibila pentru ce vroiam eu.
    Pentru a realiza tu matrita singura, e mai complicat, dar am citit pe undeva despre asta, caut daca te intereseaza!
    De cumparat sunt multe matrite, totul depinde de materialul cu care vrei sa le utilizezi.

15.05.2012, 18:04:35
  • i.line
    i.line

merci mult pt sugestii, fetelor!

sunt incepatoare si chiar nu stiu ce si de unde sa folosesc.pe youtube m-am uitat, dar pt obiecte asa mici nu am gasit :(

spune-mi te rog, Cameria, in matrita pe care ai facut-o din silicon, ai "indesat" fimo sau ceramica? ai putut sa extagi cu usurinta materialul din matrita inainte de coacere?

merci inca o data !!

15.05.2012, 20:40:14
  • i.line
    i.line

in dreptul topicului scrie (6).... iar aici sunt doar 5 comentarii pe acest subiect, nu as vrea sa pierd nici o sugestie. voi cate commenturi vedeti?

15.05.2012, 20:42:11
  • camelia.handmade
    camelia.handmade

Am folosit doar fimo classic, soft si effect in matrita facuta de mine, si nu am avut probleme in a scoate piesa din matrita, deoarece siliconul era foarte moale, mai moale decat fimo. Probabil era mai bine sa caut un tub de silicon mai tare, dar... am folosit ce am avut prin casa :) problema daca e prea moale matrita e ca nu ies asa bine detaliile. Ceramica inca nu am folosit niciodata.

16.05.2012, 08:33:30
  • i.line
    i.line

merci mult, Camelia !! o sa vad ce pot face. daca imi iese, promit sa fac un tutorial video pt altii ca mine:)

16.05.2012, 14:49:05
  • i.line
    i.line

merci, zmotocel , abia acum a aparul postul tau:( este f util!!!

18.05.2012, 16:33:51