Forum: Tehnici & Materiale Materiale necesare pt fabricarea sapunului
- PurpleCreations
De ceva vreme m-am gandit ca ar fi foarte dragut daca in loc de folosirea sapunului din comert as putea sa imi fac chiar eu propriul sapun. Cum nu sunt multumita de ce gasesc in magazine, as vrea sa creez eu acel sapun care mi-ar indeplini toate cerintele :)). Am tot cautat pe internet tehinic de fabricare si materialele necesare, insa as avea nevoie de cateva sfaturi. De unde va procurati voi ce va trebuie si ce tehnici folositi?
30.06.2010, 11:44:22
Mersi :* - HandmadeTherapy
Hei,
02.07.2010, 12:14:48
tehnica e simpla, se numeste Cold Process Soap si gasesti pe youtube tutoriale foarte explicite:)
Materialele necesare sunt in general uleiuri :de palmier, masline, cocos, rapita, floarea soarelui, ricin etc., pe care le combini cu soda caustica cumparata de la chimicale, intr-un procent pe care il calculezi intr-un "lye calculator" si care se gaseste gratuit pe net.
Daca nu ai chef sa calculezi cu programelul ala gasesti mii de retete gata calculate pe net, ideea e orice search sa fie in engleza.
Sper ca te-am ajutat cat de cat, daca nu te descurci poti sa cumperi oricand de la mine de pe user Skinosphere;)
Anca - PurpleCreations
Mersi frumos. O sa ma apuc cat de curand de lucru :D
03.07.2010, 19:48:12 - mihaelamir
Buna! Vreau si eu sa aflu de unde va procurati voi uleiul de cocos si untul de cacao.La mine in oras nu se gasesc. Multumesc!
10.07.2010, 09:29:08