Forum: Tehnici & Materiale materiale de pictura fimo

• deealexx
    deealexx

Buna.. vreau si eu sa stiu daca exista "markere" speciale pentru picturile pe fimo sau pasta ceramica, lut etc. Ma pricep la desen, am multe modele in cap, insa e mai greu cu pensula la facut contururi subtiri, fine si continue. Este alta stabilitate cand ai un creion, marker... exista asa ceva? sau toata lumea cu pensula?

19.12.2011, 11:17:45
  • gemsgems
    gemsgems

Cand am inceput sa lucrez cu FIMO foloseam si marker negru. Din acela normal, subtire. Dar se crapa dupa lacuire. Asa ca am ramas la acrilice. Ar fi interesant un marker special pentru FIMO. :D

19.12.2011, 17:14:53
  • deealexx
    deealexx

da... pai si eu am incercat cu acrilice, dar imi tremura mana la contur. am vazut unele lucrusoare pictate foarte ingrijit si ma gandeam ca exista markere speciale, dar se pare ca artistii au mana formata si atat :)

21.12.2011, 21:41:27
  • gemsgems
    gemsgems

Probabil. :P

Stiu sigur ca exista markere cu vopsea argintie si aurie. Le-am folosit si eu.

Siiiiiii, tocmai am dat o cautare. :D Mai intai pe Google... apoi in ograda noastra.

www.breslo.ro/Product/200---S-DecoColor--Paint-Carioca-vopsea-pentru-desene-detaliate_219705

Despre astea am gasit si pe Google. :D

22.12.2011, 00:03:33
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Nu sunt un fel de Copic markere? Cred ca si cu acelea ar merge desenat pe Fimo.

PS Acum vad, markerele de pe Breslo sunt pe baza de ulei. Eu stiu ca lacurile pe baza de ulei nu reactioneaza bine cu Fimo, nu stiu daca la carioci e o exceptie...

22.12.2011, 14:58:29
  • deealexx
    deealexx

hmm.. eu incercasem marker simplu, subtiree, de scris pe cd-uri :)) si mergea.. dar m-am gandit ca poate or fi si speciale.

23.12.2011, 21:09:20