Forum: Tehnici & Materiale Masina surfilat
- adelacoc
Stie cumva cineva de unde as putea sa cumpar masina asta: http://www.amazon.com/Professional-5-Overlock-Serger-Sewing/dp/B002PDZTT2/ref=pd_sbs_ac_1 ?
23.08.2011, 19:37:04
Am gasit-o pe site-uri din State dar stiu persoane care au platit mai mult la vama in Romania decat valoarea aparatului, asa ca nu as vrea sa risc si sa o cumpar de acolo. Am tot cautat in Uniune, stiu ca nu platesti vama pe pachetele din UE. Le-am scris si celor de la Singer Romania de la care evident, nu am primit un raspuns, am scris si celor din UK care mi-au raspuns sec ca nu tin acest model.
M-ar interesa un magazin online din EU care are asa ceva, poate stie cineva.
Mersi anticipat! - vintagesiactual
Vrei una exact la fel? Daca nu e obligatoriu, atunci poti cauta pe site-ul firmei Ile Trade, doar ca nu au afisate preturile. Daca vezi ceva ce-ti place, iti putem da numarul de telefon al unui reprezentant pe care il cunoastem personal.
23.08.2011, 20:19:20 - CinnamonCloves
Eu am gasit-o in Germania aici:
23.08.2011, 20:26:37
http://www.naehmaschinen-welt.de/de/Singer/Over-u.-Coverlock/Singer-Professional-5
si
http://www.dittrich-naehmaschinen.de/overlock/nur-coverlock/singer-professional-5
Ambele magazine livreaza in EU si deci cred ca si in Ro, desi Ro nu este trecuta explicit ca tara pe liste. Daca chiar te intereseaza (nu e pretul de pe Amazon...) poti sa scrii un mail in engleza in care sa ii intrebi cat costa livrarea in Ro, sau daca vrei pot sa le scriu eu in germana. - adelacoc
multumesc de informatii. as prefera modelul acesta de la singer si cred ca voi mai cauta poate o gasesc totusi mai ieftin. sau astept sa mai creasca contul de economii pana la 700 euro:))
23.08.2011, 21:23:33 - raresucul
eu am cu 4 fire ,aceeasi marca de acum vreo 2 ani
23.08.2011, 22:12:01
da search la firme care vand masini industriale/casnice
sper sa nu fac reclama, fortex se numeste si am dat atunci 10 sau 11 mil ,nu mai tin minte - adelacoc
@raresucul multumesc, am cautat si intr-adevar sunt cu 4 fire, eu as fi vrut-o pe cea despre care am vorbit pt ca e combinata, de surfilat si de acoperire si la noi nu am gasit numai o alta firma si la un pret mai mare.
26.08.2011, 13:28:49
In alta ordine de idei, am fost la oficiul vamal si am intrebat cam cat as plati taxele pt o masina de surfilat. voi scrie aici cum se calculeaza in cazul in care doreste cineva sa isi cumpere de dincolo masina de cusut.
DE EX: daca factura e de 500 dolari, se calculeaza 500 x 2.58 (ei lucreaza cu aceeasi valoare a dolarului de la inceputul anului) = 1290 lei.
Taxa vamala este 9.7% din valoarea produsului, deci 9.7% x 1290 = 125 lei.
Pe langa taxa vamala, se plateste TVA de 24%, iar acest TVA il platiti din valoarea produsului (1290 lei) adunata cu taxa vamala (125 lei). 1290 + 125 = 1415. Deci 24% x 1415 = 339 lei.
Taxa vamala (125 lei) + TVA (339 lei) = 464 lei
Deci la o masina de 500 dolari se plateste la vama 464 lei.
Sper ca am fost de folos cuiva cu informatiile astea :) - tonycat
Si transportul se include la calculul de TVA pentru ca e parte din valoarea facturii........
26.08.2011, 19:01:56