Forum: Tehnici & Materiale Margelit cu guta elastica
- carla69
Voi cum lucrati cu guta elastica?Eu nu pot s-o bag in ac,oricat de subtire ar fi si apoi nu pot lucra cu ea!!!Am cateva modele simple de bratari care se fac elastic,fara inchizatoare si nu reusesc !!!
29.07.2012, 16:46:07 - blanitza
Eu am lucrat cateva cu guta foaaaarte subtire, si-a mers oarecum, dar n-am pus-o pe ac, ci pur si simplu am insirat cu ea. Din cea mai grosuta, am evitat total, dupa ce-am vazut ce tepene stateau creatiile:)
29.07.2012, 17:04:18 - gemsgems
Si eu am facut cateva bratari, dar n-am folosit niciodata ac.
29.07.2012, 18:50:41 - tonycat
Carla, cauta acul potrivit si nu vei regreta. Exista ace speciale pentru cei care lucreaza cu margelute de nisip, sunt flexibile si poti sa agati in ele orice fir, fie si guta, si cred ca poti sa muti firul intre cele doua capete. Mai mult, cu acel ac si cu o unealta minunata care se numeste "bead spinner" poti sa aduci pe guta sute de margelute maruntele in doar cateva minute. Eu folosesc curent aceasta unealta la florile pe care le fac si e minunat. Daca lucrezi cu margele maricele, atunci poti sa iti umpli timpul incercand sa bagi fiecare margica pe guta. S guta asta, e mai groasa, mai subtire, cea subtire, e de groasa, nu poti lucra cu ea asa, ar mai fi o mica unealta, pe care o folosesc croitorii ca sa introduca ata in ac, nu stiu cum se numeste, are un fir metalic subtire... cred ca stiu multi despre ce vorbesc. Spor!
29.07.2012, 19:16:00 - carla69
multumesc.Am gasit cateva modele si nu pot sa insir pur si simplu margele,e vorba sa ma intorc printr-o margea si a doua oara si nu pot fara ac.Dispozitivele alea de bagat ata-n ac nu-s bune,iese sarmulita aia de la prima incercare,mi-am cumparat vreo 5
30.07.2012, 23:50:35 - ramonaignat
Eu am lucrat cu guta elestica cu succes, dar intotdeauna mi-am ales margele cu gaura mai larga, ca sa nu ma complic.
31.07.2012, 13:35:05 - carla69
Da,cred ca asta e solutia,in explicatiile modelului scrie "ac cu gaura mare".Eu am vrut cu margele de nisip dar n-am reusit decat cu elastic foarte subtire si se incalcea de la inceput
31.07.2012, 15:54:16 - carmenn
ma bag si eu...de unde luati guta... este pe grosimi...si acele de unde se comanda...:)
05.08.2012, 20:38:35 - Marmotescu
ace de margele eu am luat de la mercerie(in obor) dar nu stiu daca sunt cele profi de care vorbiti voi. Pot sa zic ca sunt asa de fine ca inteapa ca la balamuc si cu urechea,am niste rani pe mana de toata frumusetea :). Dupa cateva experiente triste cu scula minune de bagat ata in ac am rezolvat problema punand un pic de superglue unde intra firul metalic in scula minune,si nu a mai iesit firul...numai ca la cateva zile am pierdut scula cu totul =))
06.08.2012, 13:00:35 - ramonaignat
www.breslo.ro/Product/2-x--Ace--lungi_331639
06.08.2012, 18:39:11
Eu am ace speciale pentru margelit, sunt insa foarte subtiri.
Si am si guta.
www.breslo.ro/Product/Mix-guta-elastica_591871, e destul de groasa. - magazinuldemargele
Am facut si eu pe vremuri bijuterii din margele de nisip si insiram margelele relativ usor cu un dispozitiv "bead spiner" improvizat. Intr-un bol mic pui margelele de nisip (mai multicele) si bagi acul prin ele cu miscari de jos in sus ... practic intra singure pe ac. Margelele cu gaura prea mica se intepenesc pe ac, le scoti si continui "operatiunea" :) Ai nevoie de cele mai subtiri ace pe care le gasesti si bineinteles de cea mai subtire guta. Exista ace speciale pentru insirat margele. Iti doresc mult succes si rabdare ... ai nevoie de ele cand lucrezi cu margele de nisip :)
10.08.2012, 23:12:16