Forum: Idei si sugestii lista vanzatori
- manuel
Cred ca ar fi foarte utila pentru cumparatori(si nu numai) o lista cu toti vanzatorii, ordonati alfabetic(de preferinta).
17.12.2009, 19:07:52
Asezata undeva pe pagina breslo, la loc cat mai vizibil.Asa poti vedea in orice moment numele unui membru breslo(vanzator) si poti vedea toate produsele.Altfel esti limitat la ce se afiseaza pe ecran pentru scurta durata . Vrei sa cumperi un produs ulterior , dar daca nu ai retinut numele vanzatorului ce te faci? Cum i-l gasesti?...... - DreamerGirl
search si selectezi vanzatori... ceva ceva din nume sigur se retine... sau daca nu cauti produsul respectiv dupa nume sau categorie
17.12.2009, 19:49:57 - DreamerGirl
am uitat sa mentionez ca e bine sa adaugi tot ce iti place la favorite, asa le gasesti mai usor din meniu.
17.12.2009, 19:52:13
Si eu sunt curioasa de cati vanzatori sunt pe breslo dar nu consider necesara aceasta lista, ca doar nu strigam prezenta la scoala sa avem catalog si nici nu suntem produse dintr-un catalog, suntem persoane - manuel
Mi s-a parut ceva util. Chiar nu sunt curioasa de numarul vanzatorilor de pe breslo, mi se parea doar mai usor de vazut o lista .Ceva de genul celei de pe un blog , unde apare numele blogurilor si printr-un simplu link poti naviga usor pe fiecare blog.Nicidecum nu ne-am considerat produse intr-un magazin!
17.12.2009, 20:40:46 - CinnamonCloves
Hmmm...nici mie nu mi se pare imperios necesar. Adica daca ti-a plÄcut un produs si nu mai stii vanzÄtorul ar trebui sa intri la fiecare magazin din lista sa vezi ce produse are. Nici asa nu prea merge :/
17.12.2009, 21:09:48
Dar pe langa asta mi-a venit o idee...nu ar fi util daca am putea vedea ceva statistici? Gen câÈi vanzatori sunt, cate conturi de cumpÄrÄtori, cate produse se cumpara/posteaza pe zi, vizitatori....
si inca ceva: cata lume a adaugat ce produse din magazinul personal la favorite. Eu ca sa vad cate favorite am, trebuie sa intru pe fiecare produs in parte. Cred ca nu e prea practic. Iar eu ma ghidez tare mult dupa favorite. Daca un produs sta 6 luni in magazin si nu se cumpara, ma uit la vizualizari si la favorite ca sa vad daca totusi e pe gustul cuiva sau am dat-o in bara :D - foambubbles
Mie mi s-ar parea o idee buna o lista cu vanzatori.
17.12.2009, 22:50:16
da stiu.. adaug produsele si magazinele la favorite. dar mi s-a intamplat si mie uneori sa uit sa fac treaba asta.. si nu am mai gasit produsul. Cautarea dupa etichete merge cum merge...poate nici nu avea etichete corespunzatoare cautarii mele...numele magazinului era fie prea comun fie prea greu de tinut minte...
Utila ar fi o lista cum e cea de la magazine favorite.. unde vezi poza, numele maganului si ultimele 7-8 produse postate. Adica...daca vrei sa regasesti un produs..iti amintesti pana la urma ceva din toate caracteristicele astea. si daca nu cauti ceva anume, dar vrei doar sa te plimbi prin toate magazinele.. iti pot atrage atentia anumite produse, un anume stil, nume de magazin sau poate chiar poza de la avatar. :)
Magazinele ar putea fi grupate dupa categorii ( bijuterii, haine, accesorii, furnituri etc.) dar poate si dupa ordinea cronologica. Mi-ar placea sa vad magazinele nou create, pt ca nu ma uit toata ziua pe Breslo sa nu ratez ceva nou.
Si nu cred ca e cazul sa ne simtim "produse" in vitrina. Magazinele noastre isi fac vitrina si nu noi. Noi o impodobim cum putem mai bine. :) - tensha
Sunt cel putin 701 de vanzatori, din cate am numarat pana acum ;-)
17.12.2009, 23:46:48 - user4188
Eu banuiesc ca noi,vinzatorii,suntem de ordinul miilor pe breslo:))). Dar asta e alta discutie.Chestiunea este ca ,intr adevar, daca am fi afisati asa ca pe blog, ar fi un lucru pozitiv pentru noi, am fi mai in vizor,si asta nu ar fi decit de bine. Parerea mea.Iarasi, ma gindesc, ca daca intr-adevar suntem asa multi,atunci lista ar fi cam inutila, caci nu se pot...etala atitea denumiri de magazine,iarasi incepe cautarea...pierdere de timp.
18.12.2009, 01:40:01 - beadshop
pai la 700 magazine, cred ca vor avea castig doar cele cu litere de la inceputul alfabetului, nu? Iar cele nou create gratis pentru o luna vor avea doar denumiri cu A :))
18.12.2009, 11:09:32 - orangepunctgreen
@Cinnamon: este un site pentru care afisa numarul de favorites pe produs si pe magazin, o sa caut URL-ul sa vad daca se poate face si pentru alte magazine care sunt pe structuri similare. Poate s-ar putea face ceva in zona de admin, o mica situatie cu numarul de vizitari pe homepage/produs/nr de favs.
11.01.2010, 21:59:42 - Androix
O lista poate nu e realista, dar cautare dupa specific de magazin ar fi utila zic eu. Sau pe zona. Cum e shop local pe .
12.01.2010, 13:52:05 - CinnamonCloves
@ orange: Hei, merci mult! Ar fi super sa mearga si pe Breslo.
12.01.2010, 14:45:19
@ Androix: sunt de acord...la 700 de vanzatori e prea greu sa cauti in lista. Dar un "geolocator" cu cautarea dupa locatie ar fi cool. - BohemianSin
geniala ar fi cautarea dupa locatie
12.01.2010, 15:11:21
1 la mana clientul prefera un vanzator din orasul sau pt. ca nu mai plateste transportul si e in avantaj!
2 la mana, dupa cum se stie am deschis un topic cu o invitatie la ceai pt. iasi!Insa nu stiam pe nimeni din Iasi!Am trimis mail-uri celor care au rasp si care au declarat pe cine mai cunosc.....insa cred ca ar mai fi cativa pe care nu i-am detectat! iar cu un sistem astfel am putea sa-i detectam mai usor
3 la mana si pt mestesugarii de bijuterii ar fi mai usor daca ar sti pe cate cineva care care are furnituri chiar langa el....adica ar putea si sa le vada, nu ar mai dura saptamani cateodata pana primeste..... - Rostogol
Si mie mi-ar placea o lista cu vanzatorii. Beadshop are insa dreptate cu aranjatul in ordine alfabetica. Dar pot fi mai multe optiuni de sortare. Mie mi-ar placea asa:
26.09.2010, 17:16:51
alfabetic
dupa vechime
dupa frecventa postarii de noi produse ( recalculata la un interval de cam 2 saptamani)
dupa zona
dupa specific (aici trebuie adaugata optiunea de tag-uri si la magazin, nu doar la produse)
Bineinteles, fiecare optiune sa poata fi ordonata crescator sau descrescator.
Tot la capitoul liste, mi-ar mai placea si un tag cloud, eventual si o lista cu toaaate tag-urile pe care si le-a pus lumea la produse, pentru ca de multe ori nu stiu sa caut ceea ce vreau de fapt. Asa, daca exista o lista, cumparatorul poate fi inspirat de ea, si nu mai cauta in gol cuvinte pe care nu le-a folosit nimeni in tag-uri, desi poate produsul respectiv intruneste criteriile cumparatorului.
Si da, si eu sunt curioasa cate magazine sunt pe Breslo, si mai ales, cati cumparatori. Cine stie treaba asta? - magdad
sunt de acord cu Monica Alexandru, cateva modalitati de cautare a vanzatorilor ar fi foarte utile, iar cautarea alfabetica sa accepte si doar prima litera, acum trebuie sa iti amintesti numele foarte exact sa gasesti pe cineva.
21.11.2010, 10:12:04 - Casacucadouri
interesanta ideea cu geolocation: atunci cand caut produse handmade pentru prietenii mei, as putea sa ma intalnesc cu cei din orasul meu si sa vad produsele inainte de a le cumpara- deci mi se pare chiar avantajos.
21.11.2010, 23:29:41 - anamanole
cautarea dupa locatie e o idee excelenta, dar si o lista cu conturile sau macar vanzatorii de pe breslo. nu numai pentru a gasi mai usor un produs sau magazin, dar si pentru cine doreste deschiderea unui magazin nou. numele noului magazin e bine sa nu fie la fel sau foarte asemenator cu numele altuia, caci s-a mai intamplat si uneori se genereaza confuzii.
22.11.2010, 01:54:00 - Adelina87
Salut!
22.11.2010, 20:37:32
Eu sunt destul de noua pe aici,de obicei intram sa caut anumite produse insa pierdeam foarte mult timp si de cele mai multe ori ma lasam pagubasa, de aceea ideea unei astfel de optiuni este mai mult decat necesara. - egocosmetics
Si eu sunt de parere ca ar fi foarte utila o cautare dupa locatie
25.11.2010, 12:27:16 - magdad
uneori chiar ai chef sa hoinaresti prin magazine si mai multe moduri de cautare ar ajuta mult:
09.12.2010, 14:10:33
dupa prima litera si semn grup de semne din nume. acum chiar e mare relucru sa tii minte toate detaliile numelui cu punctuatie, litere duble ca sa gasesti pe cineva.
dupa locatie cum s-a mai zis
dupa etichete de magazin - cautarea dupa produse e buna, sectia favorite si ea dar inca un mod de cautare - a magazinelor dupa etichete - asemanator produselor ar fi buna si ea. - CinnamonCloves
magdad, by the way, in cautare poti folosi * ca placeholder.
09.12.2010, 15:16:58
Adica daca o sa cauti bijoux* o sa gasesti toti vanzatorii al caror nume incepe cu bijoux. - magdad
am incercat a*, *-*, si inca alte semne dar la mine nu reusesc:( .
10.12.2010, 13:45:49 - CinnamonCloves
Cautarile trebuie sa aiba mereu minim 3 litere, deci nu a* ci abc*.
10.12.2010, 13:57:23
Am testat acum si se pare ca nu este implementat decat la produse (cautare dupa handmade), la vanzatori trebuie in continuare numele complet :( - bijouxdemonange
ba se pote cauta printre vanzatori folosind trei litere:
11.12.2010, 02:30:48
de exemplu am cautat dupa "sop" si mi-a returnat atat nume de utilizatori care incep cu sop, cat si care au sop la mijloc dar si care au numele magazinului continand sop (deci nu userul)
www.breslo.ro/Search/?searchQuery=sop&searchType=sellers - CinnamonCloves
Asa e, merci mult! :)
11.12.2010, 12:01:19 - magdad
sa-ti aduci aminte trei litere din numele vanzatorilor mi se pare mult.
11.12.2010, 19:58:36
poate retii punctuatia - cratima ,punct, litera dubla.. o litera doua...:( sa silabisesti un nume intreg mai ales ca se poarta in diverse limbaje e chiar o performanta:(
am observat ca pentru vanzatori, caci de ei vorbeam nu e sensibila cautarea la majuscula din mijolocul numelui- o facilitate depinde cum cauti:).