Forum: Tehnici & Materiale Lipici special pentru cristale?

• gemsgems
    gemsgems

Am nevoie sa lipesc niste cristale pe FIMO, in mijlocul unor flori din FIMO mai exact. Si am observat ca dupa ce le lipesc isi pierd din stralucire din cauza lipiciului. :(

Ma gandeam sa leg cumva cristalele cu sarma subtire, prin FIMO, in asa fel incat sa nu se vada, dar nu stiu daca asta o sa mearga intotdeauna.

Asadar, ce imi recomandati?

02.10.2011, 22:21:33
  • issa
    issa

Poti sa incerci GS-Hypo Cement dar trebuie sa ai rabdare...nu se lipeste instant. Are un dozator ca un ac si curge picatura cu picatura...eu l-am fortat si i-am stricat ''sistemul'' :D Este o lipitura mai elastica...cred ca se potriveste in cazul tau , dar nu-l recomand atunci cand se doreste o fixare mai puternica.

03.10.2011, 11:55:25
  • gemsgems
    gemsgems

M-am mai uitat pe site-uri si am vazut ca exista adeziv special pt Swarovski, dar e scumpicel; in jur de 100 de lei. Poate stie cineva daca merita banii. :)

Multumesc pentru sugestie, issa! :*

03.10.2011, 14:09:10
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

eu cred ca merita! nu am incercat, dar in general este bine sa iei adezivii speciali pentru fiecare lucru ce ai nevoie! Nu degeaba sunt facuti special pentru acel lucru :p

03.10.2011, 14:26:00
  • tonycat
    tonycat

Exista "Crystal Clay" , nu stiu daca se gaseste la noi pe piata, am vazut din tutoriale ca il modelezi (dar nu am vazut decat anumite modele, simple) si poti atasa de model cristale fara sa le mai lipesti.

04.10.2011, 07:50:59
  • gemsgems
    gemsgems

Multumesc mult pentru ajutor, fetelor! :) O sa ma mai uit pe site-uri sa vad ce gasesc. :*:*

04.10.2011, 10:25:59
  • blanitza
    blanitza

Gem, ai dreptate, si mie mi s-a intamplat sa se incetoseze cristalul respectiv, asa incat am rezolvat astfel - le-am dat mai intai cu lac de protectie, si-asa a mers. E adevarat ca daca e vorba de cristale foarte mici, e super-greu sa faci asta. GS Hypo-Cement mi-a mers bine pentru cristale foarte mici(1-2 mm), si nu si-au pierdut stralucirea.

04.10.2011, 12:54:01
  • gemsgems
    gemsgems

Yay! Am si gasit. O sa il incerc. Vad ca nu e scump. :D Ar fi super sa mearga. Daca nu ma multumeste o sa iau din ala special de Swa. :P Multumesc mult, blanitza!

04.10.2011, 17:30:16