Forum: Tehnici & Materiale Lac sau vernis pentru desenele in creion
- tonycat
Salut,
15.07.2012, 09:32:24
am nevoie sa stiu daca exista lac sau vernis pentru desenele in creion. Am gasit de la Maimeri un lac fixativ, nu il am inca, lacul acesta nu imi e clar daca e pentru protejarea desenului sau ajuta culorile sa adere mai bine la hartie in timpul desenarii.
Multumesc! - choice4all
Bun gasit!
15.07.2012, 14:41:58
Depinde pentru ce vrei sa folosesti. De la cei care deseneaza cu carbune ( care "zboara" mai usor de pe hartie decat creionul) eu stiu urmatorul truc: dupa ce termini desenul pulverizeaza-l de la vreo 30 cm cu un jet fin de fixativ pentru par. Merita sa incerci pe o ciorna, sau sa mazgalesti pur si simplu ceva, sa vezi daca iti e de ajutor procedeul asta.
O zi cat mai placuta! - tonycat
Multumesc pentru idee, @choice4all! deoamdata fac simple exercitii fara nici un fel de pretentii de performanta, floricele fara numar, mici peisaje, asa, ca fetele, vreau doar sa vad de ce sunt in stare.
15.07.2012, 20:53:59 - Marmotescu
Toata facultatea am folosit fixativ de par...metoda descrisa mai sus. probabil exista si ceva mai special insa sigur e mult,mult mai scump. Atata doar ca fixativul miroase a parfum si trebuie aerisit desenul dupa :)
15.07.2012, 23:24:02 - tonycat
Ce tare! Multumesc , draga @Marmotescu! Fixativ de par sa fie!
16.07.2012, 00:23:10 - tonycat
Si merge!!! Am realizat un frumos fluture cu creioane de foarte buna calitate si mi-ar fi parut tare rau sa se manjeasca. Asa ca am testat , nu stiu, un fixativ de 5 buline, adica cel mai strong, costa 10 ron fata de 50 ron cat costa solutia fixatoare speciala, miroase discret si intradevar functioneaza. Spor la treaba!
05.08.2012, 00:51:27 - choice4all
M-ai facut curioasa! Ai vrea sa ne arati si noua ce a iesit?!
05.08.2012, 11:54:15 - tonycat
Cu mare placere, dar nu aici! O sa postez pe FB... am rezolvat si problema fondului desenului, am vrut foarte mult sa fac fondul prin intinderea minei de creion macinata, acum e foarte bine...
05.08.2012, 14:42:16