Forum: Tehnici & Materiale Imprimare pe lemn?

• LoveMade
    LoveMade

Dragele mele, am mare nevoie de sfaturile voastre. Am o clienta care doreste sa imprime logo-ul firmei sale pe niste rame de lemn pentru a le personaliza. Problema mea este ca nu stiu cumas putea face asta. Tot cautand pe internet am gasit cateva variante insa nu stiu care ar fi mai buna sau daca este macar una din ele buna:
    1. Imprimare prin hartie cu transfer termic. Adica sa iau niste hartie din asta, sa printez pe ea logo-ul si apoi sa o transfer pe lemn, folosind si un fel de substanta medium. Am gasit un tutorial pe ilovehandmade despre asta, insa nu stiu unde pot gasi tipul asta de hartie si substanta in Bucuresti.
    2. Tehnica servetelului. Insa ma gandeam sa o adaptez, si sa printez logo-ul pe o hartie mai subtire, de vreme ce pe sevetel nu pot. A mai incercat cineva, as avea sanse de succes varianta asta?
    Sunt deschisa oricaror alte sugestii :D.
    Astept cu mare nerabdare sugestiile voastre.

Alexa

14.07.2012, 00:01:38
  • tonycat
    tonycat

E complicat acel logo? O varianta ar fi sa faci un sablon din carton/folie , dar pe care sa aplici vopsea care sa nu curga, sau sa iti faci singura o stampila cu logo, folosind tehnica de linogravura(asta ma chinui eu sa invat de 1 luna), sau sa mergi frumos cu portofelul plin sa iti comanzi o sampila cu logo. Spun asta pentru ca stampilele pe comanda sunt scumpe. Na, alte idei cretze nu am. Succes!

14.07.2012, 00:13:20
  • LoveMade
    LoveMade

E destul de complicat logo-ul, insa multumesc de sugestii. Poate exista totusi variante mai putin costisitoare :)). Multumesc!

14.07.2012, 00:21:07
  • tonycat
    tonycat

Cu multa placere! In cazul asta la o simpla cautare pe net "imprimare logo" o sa gasesti ca sunt firme care se ocupa cu asa ceva. Nu cred sa coste mult.

14.07.2012, 00:29:33
  • blanitza
    blanitza

Draga mea, hartie pentru transfer termic, de care spuneai tu, urmeaza sa primesc eu, asadar aici as putea sa te ajut. E adevarat ca nu am incercat-o decat pe textile, unde nu este nevoie de substanta medium.
    Acuma, pentru transfer clar pe lemn, mai exista o substanta speciala, ti-o pot aduce la comanda, si e nevoie de vreo 2 saptamani sa-mi ajunga.

14.07.2012, 11:55:32
  • LoveMade
    LoveMade

Multumesc pentru informatii, insa din pacate timpul ma preseaza foarte tare, neavand foarte mult la dispozitie. Ce imi trebuie este o solutie rapida si accesibila.

14.07.2012, 15:36:33
  • tonycat
    tonycat

Rapid si accesibil, cam greu... doar sa le desenati personal ... imi aduc aminte ca in cladirea cu Carrefour Berceni exista un loc unde se fac inscriptionari cu laserul dar pe metale, intrebati si acolo.

15.07.2012, 09:37:01
  • blanitza
    blanitza

Eee, mai e o rezolvare, rapiditatea ei tine doar de cat de iute de mana esti - acum ceva vreme ma haladuiam pe un forum de decoupage, si-am vazut ca prin metoda "decoupage cu sablon" puteau sa iasa niste piese fenomenale, am facut si eu una, de proba. Iata informatii, studiaza si tu un pic, vezi, poate ti-e de ajutor.
    http://decoupage.forumcreativ.ro/

15.07.2012, 11:03:26
  • tonycat
    tonycat

Pentru @LoveMade: Intreaba si aici ( fac gravura si pe lemn )http://www.gravez.ro/

16.07.2012, 21:02:07
  • tonycat
    tonycat

Numai ca sunt din Iasi....

16.07.2012, 21:04:18
  • LoveMade
    LoveMade

Multumesc mult pentru sfaturi, tot cautand si cautand am gasit in final si rezolvarea problemelor mele.

Multumesc din nou si spor la lucru sau... vacanta placuta!

16.07.2012, 23:39:18