Forum: Tehnici & Materiale Hartie de transfer
- anaiulia1
Fetelor, am si eu o problema legata de broderie.
07.06.2012, 08:57:54
Imi trebuie o hartie de transfer a modelului de pe hartie pe material, care sa nu pateze textilele deschise la culoare si sa se vada si pe cele negre (deci, nu clasicul indigo)
Are cineva vreo idee?? Si unde s-ar putea gasi o astfel de minunatie? :)
Multumesc mult de tot! - tonycat
Pe vremuri se folosea harta de calc pe care se copia modelul cu asa numitul "creion chimic" Cel putin mamaitza mea asa proceda la brodera sparta. Si hartia de calc se presa cu fierul de calcat pe material?
07.06.2012, 09:37:45 - anaiulia1
Da, tin minte minele chimice de cand eram mica, nu stiam ca se foloseau si la asta :)
07.06.2012, 18:15:23
Am gasit pe net ceva care se numeste "chaco paper", dar nu cred ca se gaseste pe la noi asa ceva... - just.paintings
daca vrei sa fie un transfer permanet poti folosi hartie cu transfer termic. E o hartie speciala care se printeaza la orice imprimanta si se transfera cu ajutorul caldurii pe material, ideal ar fi cu o presa, dar e bun si fierul de calcat. Iti recomand sa faci cateva testa inainte (pe bumbac merge sigur si hartie trebuie sa fie destul de fierbinde cand e dezlipita, altfel se face un transfer partial). Aaaa si modelul trebuie sa fie in oglinda cand il printezi :D
08.06.2012, 21:17:15
un link, sper ca avem voie
http://www.rik.ro/hartie-si-articole-din-hartie/hartie-pt-transfer-termic.html - anaiulia1
N-as fi vrut sa fie permanent transferul.
09.06.2012, 17:55:12
Ma gandesc ca la goblen e bine sa fie asa, dar la broderia libera nu cred. S-ar putea sa fie nevoie sa lasi niste spatiu mic intre 2 petale de flori (vezi crizanteme in broderia japoneza), de exemplu, si sa se vada din linia directoare. Nu ar arata prea bine sa ramana acolo linia cu pricina.
Dar totusi, mi-ai dat o idee interesanta pentru un alt model, merci mult mult de tot! :)