Forum: Tehnici & Materiale Gaura scoica

• NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

Cine ma poate ajuta cu raspunsul la intrebarea: cu ce pot gauri scoicile fara a le crapa?

17.12.2012, 21:38:34
  • Marmotescu
    Marmotescu

cu un burghiu foarte fin, preferabil cu cap vidia. se uda scoica, se da gaura dinspre sidef, cu scoica pusa pe o scandurica. viteza la burghiu nu foarte mare.rabdare si succes.

17.12.2012, 22:04:32
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

subscriu la ce a scris Marmotescu, incercat cu succes dar imi mai aluneca si mana pe buton si la spargeam..in schimb pe scandura a iesit un model super:))...A fost fun , m-am agitat vreo 2 zile cu asta , al meu sot cotrobaia prin scule ca vrea nebuna burghiu subtire (asta dupa ce i-am confiscat alte unele :)) )
    Mult spor!!

18.12.2012, 01:28:51
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

concluzie, imi trebuie bormasina :) si rabdare

18.12.2012, 13:29:54
  • Dungulitze
    Dungulitze

Scoicile ca si sticla se gauresc folosing freze diamantate. Acestea sunt ieftine si se pot monta in orice masina de gaurit.
    Pentru lucru fin iti recomand o unealta de la Proxxon sau de la Dremel. Sunt usoare si foarte versatile. Totodata au in set respectivele freze diamantate care nu sunt nici pe departe atat de pretentioase precum suna denumirea.
    In realitate sunt mici tije de diverse diametre si forme. Ele nu seamana cu burghiele pe care le stim toti si nu necesita aproape nici o forta de apasare. In consecinta piesa ta nu se va mai rupe sau zdrentui atat de usor!
    http://tools-market.ro/accesorii-mini-dremel-proxxon/9100-dremel-7105-freza-diamantata-26157105ja.html

O alternativa la aceste produse este reprezentata de freza de bijutier / dentist care arata asa:http://www.atoztoolsonline.com/index.php/burs/round-bur-swiss.html

Toate sunt prezente intr-o gama foarte mare de forme, dimensiuni si finete.
    Cele diamantate se pot gasi la orice magazin gen Praktiker, Bricostore, Hornbach...etc...sau chiar in piata de unde in caz de nevoie poti cumpara o masina mica gen Dremel (no name China) cu 60 Ron, incluzand seturile de freze diamantate.

Cele de bijutier le gasesti la magazine specializate. Sau comanzi de pe siteuri gen ebay.

Gaurirea se face foarte usor. Nu apasa ci mai mult doar ghideaza freza! Lucreaza in pauze mici de cateva secunde. Scutura piesa sau sufla in gaura pentru a evacua praful ce se aduna. Este foarte simplu si precis.

Foloseste o masca minimala pentru a nu inhala praful de scoica. Se duce foarte usor in plamani si poate cauza probleme.

Cu aceste unelte (utilizate si in stomatologie) poti realiza foarte multe operatiuni.

Spor

08.02.2013, 08:44:44