Forum: Tehnici & Materiale Fuziune sticla

• Hot.Pot
    Hot.Pot

Salut,
    am adaugat de curand cateva produse pe Breslo care te vor ajuta sa creezi chiar tu obiecte de sticla.
    Daca ai intrebari legate de aceasta tehnica voi fi mai mult decat bucuroasa sa-ti raspund.
    Antusa

04.12.2012, 17:11:19
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Buna,

M-am uitat pe filmulet si este impresionant rezultatul. Se pot face si margele sau doar cabachon?

04.12.2012, 19:26:01
  • Hot.Pot
    Hot.Pot

Buna Daisy,
    se pot face si margele, in sensul ca, vor fi bucatele de sticla care pot fi insirate.
    Se pune o fibra ceramica intre doua bucati de sticla, care va impiedica sticla sa fuzioneze (sa se lipeasca cele doua straturi) si dupa topire se scoate si ramane un spatiu de bagat sarma, ata sau pe ce vrei sa pui margeaua.

Dar probabil ca nu vei putea sa le faci mai mici de 5 mm, si nu vor fi sferice pe partea care a fost asezata in HotPot. In general, sticla cand este topita se comporta, din punct de vedere al formei, ca picaturile de apa pe o suprafata, daca sticla atunci cand o bagi in cuptor are marginile taioase si colturile drepte, dupa topire isi va schimba forma si se va rotunji.

Vei avea foarte mare libertate in crearea formei pe care vrei sa o aiba "margeaua", de exemplu ai putea sa o faci de 7 mm latime si lunga de 4 cm, si aproape de marginea de sus sa fie spatiu pentru ata, sau sa fie patratele de 2 pe 2 cm cu 5 mm grosime prin care sa faci spatiu de bagat ata, sau orice alta forma vrei sa creezi, romburi, cercuri...

04.12.2012, 19:55:47
  • Dichisshop
    Dichisshop

ce materiale poti sa mai pui inafara de sticla si sticla dicroica in interiorul produsului ? Adica, poti pune o fotografie din hartie spre exemplu?

05.12.2012, 00:15:14
  • Hot.Pot
    Hot.Pot

Buna m3Alexx,
    sticla începe să se topească la 780 de grade, va ramane doar cenuşă dintr-o fotografie obişnuită dacă o să o pui în HotPot. Poţi folosi pigmenţi (culori) de fuziune pentru sticlă, pe care îi aplici cu pensula, baghete de sticlă (arată ca nişte spaghete ca lungime şi grosime), bucăţele mici de sticlă (numită frită) sau foiţă de argint pentru fuziune, arată foarte bine :)
    O sa mai pregătesc nişte "tutoriale" pe Youtube în viitorul apropiat :)
    Sper că am răspuns întrebării tale.

Antusa :)

05.12.2012, 12:33:00
  • Dichisshop
    Dichisshop

Am inteles :) oricum mi se pare foarte interesant ce se poate face cu ea :)

06.12.2012, 23:58:35
  • Hot.Pot
    Hot.Pot

Un tutorial, cum se taie sticla gasiti aici http://sticladevitralii.ro/index.php/tutoriale/294-cum-se-taie-sticla

17.12.2012, 15:36:09
  • Hot.Pot
    Hot.Pot

Am gasit acest tutorial cu un cabachon din sticla dicroica, cred ca o sa vi se para interesant :) http://makehandmade.net/2011/03/28/bead-necklace/

Cabachonul puteti sa il faceti cu HotPot si cu mixurile de sticla dicroica pe care le gasiti la noi, cu restul sunt sigura ca va descurcati :)

20.12.2012, 19:35:05