Forum: Tehnici & Materiale Fimo sau Cernit?

• carla69
    carla69

Am incercat sa lucrez cu Fimo,imi place dar am o dilema.Ce sa cumpar,fimo sau cernit,care e diferenta?Ce lac sa cumpar pentru finisare...a..si lacul se da inainte sau dupa coacere?Please,help!!!

06.04.2013, 13:51:20
  • gemsgems
    gemsgems

Mie Cernit mi se pare mai putin elastic decat FIMO, dar parca se usuca mai greu in timp... in acelasi timp, parca e mai putin rezistent. Nu semnificativ, dar mai putin. Asa mi se pare mie. Cel mai bine e sa cumperi o bucata si sa o incerci. :) Am de gand sa scriu un articol despre diferente, dar dupa ce incerc si Sculpey. :D

Lacul se da dupa coacere. Lacurile sunt de mai multe feluri: lucioase, satinate, mate. Toate sunt bune, in functie de ce aspect ai tu nevoie sa aiba piesa finala. Poti sa le folosesti si pe toate 3 pe o lucrare chiar, pentru a obtine efecte diferite. Cele mai bune mi se par cele de la Darwi.

Daca ai neaparata nevoie sa recoci ceva lacuit deja, o poti face, dupa ce lacul s-a uscat complet. Dar nu recomand sa faci asta decat in caz de urgenta. :)

06.04.2013, 15:20:15
  • gemsgems
    gemsgems

Lacul se da dupa coacere si RACIRE completa. Am uitat sa mentionez racirea mai sus. :)

06.04.2013, 15:21:06
  • carla69
    carla69

Multumesc pentru raspuns,astept si articolul despre ele,am sa iau din amandoua,cred ca se pot combina intr-o lucrare

06.04.2013, 16:57:23
  • gemsgems
    gemsgems

Da, se pot combina fara probleme. :D Atata ca Cernit se coace un pic mai mult decat FIMO. Cand le amestec eu folosesc timpul de coacere de la Cernit.

06.04.2013, 17:48:11
  • carla69
    carla69

Eu l-am copt fimo (prima incercare) 30 min.la treapta cea mai de jos a cuptorului,mi se pare ca sunt bine..Sa mai cumpar sa nu spun ca nu coc de Pasti

06.04.2013, 18:40:21
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

:) Mie Cernitul mi s-a parut mai elastic (cel putin ce mi-am luat ultima data)
    De combinat si eu le-am combinat chiar de prima data (nu stiam daca e bine sau nu ..scria pe abele polymer clay deci dupa logica mea clar se combina :)) ) . Am copt si de mai multe ori (piese nelacuite) ..initial cu frica pentru ca primul meu experiment fimo a ajuns scrum .
    Mult spor!

06.04.2013, 19:07:13
  • Taraba.cu.cercei
    Taraba.cu.cercei

Sculpey la modelat este mult mai bun ,imi pare rau ca nu prea se ami gaseste si ce se mai gaseste sunt la preturi mari iar cand vine vorba de culori nu mai ai ce sa mai alegi ca n-ai de unde ,fimo este bun ca este mai moale si il poti framanta mai bine dar cel soft este prea moale si daca nu esti atenta lasi urme iar cernitul este destul de solid si o sa ai dureri de degete de la atata framantat ,deci tot la sculpey raman

08.04.2013, 11:15:51