Forum: Tehnici & Materiale Fimo pe polistiren

• daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Stie cineva cum se comporta fimo pe polistiren? Pot acoperi complet o bucata de polistiren cu fimo si s-o pun la cuptor? Se pastreaza forma?

Multumesc,
    Andreea

03.12.2012, 21:57:27
  • carmenn
    carmenn

nu cred....

03.12.2012, 22:11:35
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Draga Carmenn,

Ai niste lucruri superbe la tine in magazin, dar nu am vazut nimic lucrat cu Fimo. Te rog pe viitor raspunde daca chiar stii, nu doar sa mai scrii un mesaj.

Multumesc,
    Andreea

03.12.2012, 22:54:13
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Cu riscul de a fi apostrofata asa cum ai facut cu carmenn imi dau si eu cu parerea. Daca si-a exprimat opinia nu cred ca a gresit cu nimic, iar daca nu are produse lucrate cu fimo in magazin, asta nu inseamna si ca nu lucreaza cu el sau ca nu l-a incercat niciodata.
    E logic cred, polistirenul este inflamabil, nici eu nu as incerca asa ceva.
    Ai cerut o parere, iar acesta este un forum liber pentru toti membrii platformei, atata timp cat este respectat regulamentul, iar carmenn nu l-a incalcat.
    Intre timp, poate stie cineva expert in fimo, raspunsul la intrebarea ta.
    O zi buna!

04.12.2012, 09:04:17
  • gemsgems
    gemsgems

Eu lucrez cu FIMO, dar nu am incercat asta niciodata. Si nici nu as incerca. :) Problema nu e cum se comporta polistirenul cu FIMO, ci daca e OK sa bagi polistiren la cuptor. Si nu cred ca e.

04.12.2012, 09:50:57
  • carmenn
    carmenn

nu va suparati pe mine...nu am lucrat cu fimo decat am incercat cateva floricele...dar cu polistiren am incercat ceva...va pot spune ca se pot face ornamente frumoase...eu l-am pictat cu bronz de soba...se topeste foarte repede...insa asta e frumusetea...lasa niste modele frumoase...asta am vrut sa spun insa nu am completat mesajul pana la capat...scuze daca am deranjat...:)..nu sunt o suparacioasa...dar...ne impartasim impresiile chiar daca nu lucram cu anumite materiale...

04.12.2012, 12:17:28
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Va multumesc tuturor pentru mesaje. Sincer, m-am simtit pusa la colt ca am pus o intrebare si mi s-a raspuns cu 2 cuvinte, fara explicati, fara nimic de parca eram un copil de 3 ani caruia i se spune NU si atat fara explicatii. Nu cred ca i-ar placea cuiva sa puna o intrebare (deoarece chiar nu stie) si sa i se raspunda asa...

Intre timp am primit si mesaj privat cu explicatii si sfaturi de la artemiza-design careia ii multumesc.

Imi cer inca o data scuze, am copil bolnav acasa si sunt cu nervii la pamant.

In concluzie am sa incerc pe lemn, nu pe polistiren :)

04.12.2012, 14:09:37
  • gemsgems
    gemsgems

Insanatosire grabnica copilului! :)

04.12.2012, 14:18:45
  • carmenn
    carmenn

insanatosire grabnica si sanatate copilului...:)

04.12.2012, 14:19:18
  • ColorCat
    ColorCat

Polistirenul se foloseste ca armatura pentru diverse sculpturi dar numai cu materiale cu uscare la aer (de genul cold porcelain). Eu zic sa incerci cu folie de aluminiu, modelata de tine intr-o bila.

04.12.2012, 16:53:27
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

folie de aluminiu din aceea de bucatarie, simpla? sau exista vreo folie mai speciala?

04.12.2012, 19:15:39
  • ColorCat
    ColorCat

De bucatarie. Am vazut ca se mai foloseste la figurine de lut polimeric, pentru armatura. Poti face un mic experiment dar eu nu cred ca are ce rau sa se intample. E facuta sa reziste la cuptor.

04.12.2012, 19:54:32
  • gemsgems
    gemsgems

Dar pentru ce anume iti trebuie sa folosesti acest alt material? Daca dai mai multe detalii poate primesti mai multe solutii de la oameni care stiu ce zic. :)

04.12.2012, 20:59:25
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

pentru globuri. am gasit de polistiren si de lemn. Dar la cele de lemn trebuie sa fac gaura cu ceva de genul bormasina....

04.12.2012, 21:42:15
  • FIMARC
    FIMARC

Faci bila din folie de aluminiu de bucatarie,o presezi f.bine si sa incerci sa o faci cat mai rotunda ca sa-ti fie mai usor sa o imbraci cu polymer.Se foloseste folie de aluminiu si la margelele mari ca sa fie mai usoare.

04.12.2012, 23:20:12
  • gemsgems
    gemsgems

Despre folia de aluminiu pot sa iti confirm si eu ca e OK sa fie bagata la cuptor cu lut polimeric. :D

Iar la cele de lemn, cred ca depinde cat de grele sunt. Poate poti sa prinzi acul in/sub stratul de lut polimeric, daca nu e prea subtire.

05.12.2012, 12:41:53
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Si eu am facut mai demult niste bile mai mari de Fimo si ca sa nu fie prea grele si nici sa nu consum mult material am format centrul din folie de aluminiu (normala de bucatarie) si am acoperit-o cu Fimo.

Rezulatatul e foarte ok, nu poti sa-ti dai seama ca e aluminiu in interior dar bilele sunt mult mai usoare.

05.12.2012, 16:28:59
  • andreaz
    andreaz

Categoric nu polistiren! reactioneaza destul de urat cu polimerul, necopt. In cuptor nu am avut curajul sa il pun :)
    Lemnul poate fi destul de greu ca si glob, eu am facut globuri cu polimer pe globuri de sticla. Ies foarte bine, uniform, sunt usoare si nu consumi mult material.
    Si rezista bine si la coacere.

07.12.2012, 01:30:00
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Andreaz, de unde iti iei globuri de sticla? De pe internet sau este un magazin in Arad? Sau folosesti clasicele globuri din carrefour pe care le acoperi cu Fimo?

Ce inseamna ca reactioneaza urat cu polimerul necopt? Se strica polistirenul sau polimerul? Te rog sa nu te superi ca intreb, dar sunt curioasa din nastere si daca nu am toate datele, eu incerc, si nu vreau sa dau totusi foc la casa

Merci

09.12.2012, 00:24:48
  • gemsgems
    gemsgems

Uite aici globuri de sticla: www.breslo.ro/Product/Glob-Sticla_741960 .

Luturile polimerice "raw" nu reactioneaza urat numai cu polistirenul (desi nu stiu cum reactioneaza, dar cred :P), ci si cu unele plastice. Am citit pe net de cazuri in care au fost tinute bucati de lut polimeric in cutii de platic si plasticul s-a topit ori lutul si platicul s-au combinat (s-au lipit). Nu cu toate felurile de plastic, ci doar unele. Pana la urma lutul polimeric este un produs chimic, asa ca nu trebuie sa ne mire astfel de reactii. :)

09.12.2012, 13:12:33