Forum: Tehnici & Materiale fimo,cernit etc..intarit....ce se poate face/
- rosegarden
Salutare! am cateva pachete de polimerice :D cumparate,dar sunt cam tari....este vreo solutie care dizolva-inmoaie/ se poate face ceva? au un termen de valabilitate? ce-i drept nici nu m-am uitat.....
14.01.2013, 11:25:54
Mersi mult pentru orice raspuns! - user61482
Buna,
14.01.2013, 13:40:15
Exista o pasta ce se numeste Mix quick. Pe Breslo am gasit-o aici :
www.breslo.ro/Product/FIMO-MIX-QUICK_458865
Am si eu o gramada de fimo intarit...
Nu am incercat inca produsul asta dar cu siguranta am sa-l incerc. - gemsgems
Salutare! :D L-am incercat eu si am si scris despre el intr-un articol de pe blogul Breslo. :D Sper sa-ti fie de ajutor: www.breslo.ro/blog/de-ale-polimerilor-clay-softener . Spor! ;)
14.01.2013, 16:01:57 - FIMARC
Se gaseate si un lichid de la Sculpey pt.pasta intarita,eu le-am incercat pe toate si dupa mine cea mai buna metoda este sa amesteci fimo tare cu fimo moale.Eu i-au soft(moale,ca in ultimul timp peste tot gasesti soft tare) si-l amestec cu pasta intarita(la 3 linii moi pun 2 tari) si pana acum nu am avut nici un fel de problema, nici dupa coacere,nici inainte.Mix-quick daca pui prea mult strica,lichidul de la Sculpey face pasta lipicioasa.O alta metoda este sa faci modele abstracte din pasta intarita,eu am facut astea - www.breslo.ro/Product/Marmura_594769 sau pun miez la margele.
14.01.2013, 16:36:43 - rosegarden
Multumesc mult pentru raspunsuri!
14.01.2013, 17:26:03
deocamdata lucrez cu darwi..si pana termin un kil juma....dar dupa, vreau sa-mi folosesc si fimourile, moale nu am, deci ori voi cumpara, ori si si -si fimo moale-si lichidul-pasta ce-o fi minune!...de unde stiu ca e fimo/cernit etc moale? cand le-am cumparat pe acestea, erau deja tari...:(..intreb vanzatorul? este in descriere? - ramonaignat
Pe pachetul de fimo scrie " Soft " :) Dar daca le cumperi de pe net probabil va trebui sa intrebi vanzatorul ce scrie pe pachet.
14.01.2013, 17:42:18 - gemsgems
E buna solutia cu Soft daca te intereseaza doar culori normale.
14.01.2013, 18:53:03
Dar si FIMO Soft poate sa ajunga la noi intarit si atunci nu te ajuta cu nimic. :P
Si mai sunt si culori pe care poate nu vrei sa le iei in dublu exemplar pentru ca stii ca nu o sa le folosesti asa mult.
Si ar mai fi si problema lui FIMO Effect; nu te ajuta cu nimic sa-l amesteci cu Soft pentru ca i se duce efectul. :P
Asa ca depinde mult de ce anume vrei sa faci cu acel lut polimeric. :) Incearca metodele la care ai acces si vezi ce merge cel mai bine in cazul tau. - FIMARC
Eu am renuntat sa-l cumpar de pe net,ma duc in magazin si-mi aleg ce-mi place, costa mai mult dar merita
15.01.2013, 20:49:42 - rosegarden
:D
16.01.2013, 23:10:05