• daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Buna,

am nevoie de un feedback avizat si obiectiv despre produsele mele din toate punctele de vedere (design, tehnica, impresie, pret). Am nevoie sa stiu pe ce sa ma axez mai mult si unde sa imbunatatesc.

Multumesc anticipat

29.10.2012, 15:40:50
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

n-are nimeni nimic de zis?

30.10.2012, 11:26:44
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Nu stiu cat de avizata sunt insa cred ca pot sa-mi dau cu parerea daca imi permiti. Imi plac mult bijuteriile tale, unele dintre ele sunt superbe, insa cred ca pe internet poza face mai mult decat orice. Nu sunt fotograf profesionist, ba nici chiar amator...:), si eu mai am mult de invatat, nu stiu cum sa fac poza perfecta, insa vizitand nenumarate magazine aici, am observat ca fotografia produsului este deosebit de importanta si face diferenta intre multi artisti.
    Este doar o parere, insa nu trebuie sa Te descurajezi, nici eu nu am nici macar o vanzare de cand sunt aici, insa incerc sa invat, sa ma perfectionez, sa inteleg si nu o sa imi abandoned pasiunea.
    Mult succes in ceea ce faci, persevarand si cu multa pasiune, cred ca vom ajunge si noi la nivelul "breslasilor de seama"!

30.10.2012, 21:43:08
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Multumesc pentru comentariile tale.
    Recunosc ca pozele nu sunt cele mai reusite. Mai toata lumea imi spune asta, dar nu-mi spune si cum sa le fac. Tu de exemplu cum faci pozele? In ce conditii?

Eu le fac noaptea, sub lustra puternica sa nu iasa umbre, cu flash si cu aparatul departe de obiect ca sa nu "arda" culorile.
    Am incercat sa le faca afara pe balcon, in timpul zilei si la umbra/nori si la soare si ies ca naiba. La soare sunt umbre ingrozitoare, iar la umbra/nori sunt puricoase imaginile.
    Pana acum nu am gasit alta solutie.

Va rog sugestii realizabile si concrete.

01.11.2012, 14:39:51
  • ramonaignat
    ramonaignat

Sotul meu face pozele in cort , cu lumini si apoi le mai modifica si pe calculator ! Le da luminozitate sau albeste fondul, unde este cazul.
    Cateodata stau si ma gandesc daca se merita toata munca !
    Dar pe langa pozele pe care le-am avut la inceput...e o diferenta mare.

01.11.2012, 14:58:52
  • foxyilina
    foxyilina

eu personal folosesc doua lampi(cu lumina alba) una in stanga, cealalta in dreapta, astfel incat produsul sa fie invaluit in lumina. nu folosesc niciodata blitzul, si nu iti recomand. ideal ar fi sa ai un cub foto. este si pe lista mea de mos craciun :D bafta

01.11.2012, 15:22:49
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Daisy, poze facute la lumina artificala sau cu flash nu au cum sa iasa bine dacat daca esti super-expert in fotografie.
    Pentru noi amatorii (care nu au cob / cort foto) cel mai simplu e sa faci poze la lumina naturala indirecta (adica nu in plin soare, pentru ca intr.adevar ies umbre foarte dure).

Am scris mai demult un tutorial in 2 parti despre asta, sper sa te ajute: www.breslo.ro/blog/?s=cum+pozam+bijuterii

01.11.2012, 15:22:59
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Multumesc mult pentru sfaturi.

Ramona ai un sot nemaipomenit! Si da merita!

Foxylina ce este un cub foto? si ce lampi folosesti? normale?

Cinnamon multumesc pentru indicatii. Am sa ma leg de scaun sa citesc ambele tutorialele. De obicei nu am rabdare sa citesc mai mult de 5 randuri, dar trebuie. Cat am citit acum pe diagonala tutorialul pare foarte bine detaliat.

01.11.2012, 15:31:43
  • ramonaignat
    ramonaignat

Multumesc Andreea, da sotul meu e bun si ma ajuta mult...Si-a cumparat aparat , cort, lampi...de toate... numai ca sa imi faca mie pozele mai bune ! :)

01.11.2012, 15:44:57
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Daisy si eu am facut o gramada de experimente cu pozele si mai am inca de umblat la ele, nu sunt multumita pe deplin. Si eu imi doresc un cort foto ca cel mentionat mai sus, a mai fost undeva o discutie despre asta, unde cineva a dat un link catre un magazin de unde se poate achizitiona, nu il gasesc acum, insa am sa revin cu el.
    Si eu am incercat pe balcon, ies groaznic, asa cum ai spus si tu, cu pete, umbre si toate cele. La mine este si problema timpului, nu ma pot desfasura pe deplin pentru ca am o fetita de doar un an jumate si este tot timpul, peste tot unde sunt si eu, iar cand doarme ea, adio lumina naturala.
    Momentan, la somnicul de dupa amiaza imi trag masa de bucatarie cat Mai aproape de fereastra si o acopar cu un fundal alb ( fata de masa, cearceaf, hartie alba, etc.), iar apoi le mai prelucrez un pic intr-un program special. Asa cum am spus nu sunt pe deplin multumita si ma gandesc si eu la alte variante.
    Tutorialul lui CinnamonCloves e super, avem de invatat, iar Ramona este o norocoasa intr-adevar! Sotul meu este mai mult plecat decat acasa, nu am cum sa apelez la el.
    Cred ca noi creatorii, nu ar trebui sa ne ocupam si de partea asta tehnica, a pozelor, pe mine ma oboseste, si asa nu am suficient timp pentru nimic, dar asta este, be specializam si invatam mereu.
    O zi buna tuturor!

01.11.2012, 17:12:17
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Asta ma omoara si pe mine: Timpul!
    In loc sa-mi fac eu inele si bratarile, stau ore intregi sa fac poze si apoi sa le tai si apoi sa le pun pe 5 site-uri si tot asa.... si nici macar nu le vand ca nu arata bine pozele :(

Am stat azi legata de scaun si am citit tutorialul cu aparatul foto in mana si este incredibil cate nu stiam si cate se pot face. INCREDIBIL! Habar nu aveam!
    Multumesc mult de tot CinnamonCloves!

02.11.2012, 00:08:08
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

@Daisy, cu mare placere. Ma gadeam sa revin cand va cu completari cand imi permite timpul.

PS: un cort/cub foto e un cub deschis pe o latura, care se pozitioneaza intre 2 lampi foto pentru a crea luminozitate indirecta in interiorul sau (unde e produsul pe care vrem sa-l fotografiem). Arata asa: http://www.tipsforphotographers.com/gadgets-to-use-when-photographing-objects-part-23

02.11.2012, 00:32:13
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Buna,

hai ca am facut teste la lumina zilei. Se pare ca aparatul meu are si Super Macro :)

Va rog comentarii la cele 3 poze ca sa stiu daca asa e bine sau mai trebuie sa muncesc

www.breslo.ro/Product/Cercei-ciorchine_741547

02.11.2012, 12:12:58
  • user61482
    user61482

Mie imi plac :) Cred ca vezi si tu diferenta :).

02.11.2012, 15:26:28
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Sunt ca in réclamele alea cu "inainte" si "dupa"... :)
    Intr-adevar se vede diferenta, o sa imi testez si eu aparatul....
    Mult succes!

02.11.2012, 16:27:22
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

E chiar ca in reclamele cu inainte si dupa, bravo!

Eu as mai adauga o poza pe fundal alb, cel putin la produsele care sunt cat de cat colorate. In primul rand se pun mai bine in evidenta detaliile produsului, iar in al doilea rand un fundal unitar alb se integraza mai usor in galerii, fie ca e vorba despre cele de pe Breslo sau de ex. de cele facute de Revsta Atelierul.

03.11.2012, 13:28:32
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Am o problema cu focusul. Daca centrez nu se focuseaza (patratelul nu se face verde, ramane galben). Daca mut centrul camerei pe o margea atunci se focuseaza doar pe acea margea, iar restul piesei ramane blur.

Cum sa fac?

06.11.2012, 16:44:41
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Daca faci pozele pe macro de aproape, e normal ca o parte sa fie blurata.
    Daca vrei ca totul sa fie clar incearca sa faci pozele de la o distanta mai mare (>15 cm).

Mie personal mi se pare un fundal blurry "cu sens" (ca ici www.breslo.ro/Product/Bratara-elastica-ochi-de-tigru_744969) foarte atragator. Sugerez insa sa folosesti toate cele 4 fotografii disponibile, dintre care una ar putea fi cu produsul in intregime clar si focusat, daca preferi.

06.11.2012, 23:13:53
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Am refacut toate pozele la bratari.

Ceva idei, sugesti?

Merci

12.11.2012, 21:12:10
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Produsul www.breslo.ro/Product/Bratara-catusa-cupru-cu-inimioare-transparente_750233 poate fi dat oricat dept exemplu de asa da! Pozele sunt perfecte.

Acum ar trebui doar sa mai lucrezi la descrieri, incearca sa detaliezi putin, sa povesteti mai multe despre produs.
    Mai multe tips & tricks ofera si Anky pe Breslo, de exemplu in articolul de aici: www.breslo.ro/blog/mic-indrumar-de-descriere-a-produselor-2
    Oricum toate articolele din pastila de Marketing sunt super.utile si merita citite: www.breslo.ro/blog/category/cum-sa/pastila-de-marketing-cum-sa

12.11.2012, 22:23:08
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Revin cu un request pentru feedback :)

Am lucrat mult la poze si am incercat o groaza de "pozitii" si "instrumente"

Am primit un glob cu lumina difuza si o carpa speciala care absoarbe lumina, dar era verde si nu-mi placea de fel si dura 1/2h sa instalez toata instalatia.

Apoi mi-am luat un cub foto dar nici ala nu-mi place deoarece daca am o bluza rosie se reflecta pe produs si s-a dus totul de rapa. Peretii sunt cam prea stranlucizi, reflectoarele slabe si s-a si ars unul, background-ul este dintr-un material sintetic lucios si transparent si tot asa... Singurul lucru bun de la acest cub este un trepied pe care il iubesc :) Am setat aparatul sa faca poza dupa 2 sec si gata cu tremuriciul mainilor.

In final am descoperit o noua setare la aparat care imi permite se setez white balance. Deci, prin urmare si in concluzie, ultimul setup pentru fotografii este urmatorul: O carte mare cartonata deschisa in spatele obiectului, una mare deasupra, setez white balance, setez 2 secunde si fug ca sa nu se reflecte nimic pe produs :)

Am incercat sa lucrez si la descrierea produselor, dar nu intotdeauna am inspiratie. Cateodata mai revin la unele produse si mai schimb descrierea.

Asadar va rog sa-mi mai spuneti cum vi se par noile poze si la ce sa mai lucrez, ca vanzari nu prea sunt...

12.04.2013, 10:13:32
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Mie imi place mult magazinul tau, pozele sunt luminoase, clare, pun in valoare produsele care sunt foarte dragute. Dupa cum vad ai avut si vanzari! Mult succes in continuare!

12.04.2013, 21:44:28
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Multumesc mult Alexida, dar nu sunt foarte fericita de vanzarile mele...doar 4 vanzari pentru bijuterii :(

13.04.2013, 13:18:43
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Pozele de acum sunt mult mai reusite, bravo! Ar trebui insa se le refaci pe cele cu tenta rosiatica (de la bluza rosie?).

In descrieri am oberservat ca-ti lipsesc de ex. dimeniunile produselor. In descrieri nu e neaparata nevoie sa scrii povesti si istorioare daca nu ai inspiratie sau nu-ti sta in fire. Dar sunt cateva informatii utile de care are nevoie orice cumparatori si pe care ar trebui sa le incluzi.
    Foarte utile sunt articolele acestea de pe Breslog:

Ce trebuie sa contina descirerea produselor: www.breslo.ro/blog/mic-indrumar-de-descriere-a-produselor-2

Cum imi etichetez produsele pe Breslo: www.breslo.ro/blog/ghid-de-etichetare-a-produselor-din-magazin

Invata sa gandesti ca un potential client: www.breslo.ro/blog/8-lucruri-pe-care-le-cauta-clientii-atunci-cand-cumpara-handmade

Si 2 chestii care mi-au sarit in ochi in Politica magazinului: incearca sa updatezi stocurile constant daca ai magazin pe mai multe platforme. Pe mine m-ar deranja ca inainte sa comand ceva sa trebuiasca sa te intreb daca mai e disponibil si sa astept raspunsul tau. E posibil sa pierzi cativa clienti asa. Si punctul restituiri si schimburi: ca vanzatori on-line suntem obligati sa acceptam restituiri pentru ca incheiem contracte la distanta. Mai multe detalii aici: www.breslo.ro/Forum/Politica-retururi-pt-comertul-online_topic_10987

13.04.2013, 14:26:05
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Multumesc mult pentru sugestii. Am sa tin cont de ele!

14.04.2013, 17:42:56