Forum: Tehnici & Materiale diluant acrilice
- anaiulia1
Fetelooor, ce diluant recomandati pentru acrilice care sa nu fie pe baza de solvent ? Avand in vedere ca se va aplica pe suprafata de plastic.
14.11.2012, 11:36:20
Multumesc mult! - camelia.handmade
Eu diluez culorile acrilice cu apa, ele fiind pe baza de apa.
14.11.2012, 14:31:59 - tonycat
Prinde acrilicul pe suprafata de plastic? Intreb pentru ca de ceva timp incerc sa ma ocup de mixed media si m-am cam familiarizat cu mediile si grundurile si vernisurile si cu ce o mai fi pe acolo. De exemplu, undeva am vazut un grund pentru suprafete de plastic, exista mediile care se folosesc in loc de apa si sunt mai indicate deoarece rolul lor este si de a dilua vopseaua dar si de a o fixa de suport.
15.11.2012, 09:24:39 - anaiulia1
Asta e un plastic ceva mai mat si putin-putin poros, gen vinil, deci eu zic ca prinde, dar cu apa nu cred ca merge, nu cred ca va sta mult stratul de vopsea. Eu am gasit medii ptr acrilice pe net, dar as fi vrut ceva care se gaseste si pe meleagurile noastre.
15.11.2012, 14:43:23
Sunt noua in tehnica asta, de aceea intreb. - foxyilina
buna. eu folosesc de mult timp acrilice, am picat cu ele si pe lemn, plastic, sticla..etc. nu am folosit niciodata alt solvent decat apa, nici nu stiam ca se dilueaza cu altceva. acrilicele prind pe plastic(daca nu sunt diluate prea mult) insa in timp, daca nu folosesti un lac/vernis, suprafata poate sa se zgarie.
15.11.2012, 20:34:58 - tonycat
colorit.ro, pictorshop.ro, profiart.ro.... sunt doar trei din cele la care ma duc sa cumpar, vand vopsea, medii si vernisuri, au magazin fizic si vand si online, adresele pe site-uri
15.11.2012, 23:05:14 - Thalia
Este mai costisitor sa cumperi grund pentru plastic, sticla etc. Asa ca e cel mai bine sa cauti grund universal care merge aplicat pe toate suprafetele: metal, lemn, sticla, ceramica si plastic. Odata ce ai folosit astfel de grund, poti folosi acrilice fara teama. Acrilicele se dilueaza cu apa si grundul la fel. Daca suprafat pe care lucrezi este prea lucioasa, smirgheluieste cu un smirghel fin inainte de a aplica grundul. Pentru a avea o lucrare ,,trainica,, e bine sa folosesti la final un lac protector. Depinde de culorile pe care le folosesti, dar exista la acrilicele Maimeri unele culori rezistente si la conditii externe: umezeala, lumina puternica etc. si acestea nu mai au nevoie de lac.
16.11.2012, 02:33:08
E bine sa te orientezi catre acestea pentru ca desi costa putin mai mult in final ajungi sa economisesti: salvezi banii de pe lac si in plus, acrilicele de la maimeri au un pigment f bun si o mare putere de acoperire: consumi mai putin si pierzi mai putin timp.
F important, daca vrei ca acrilicul sa prinda bine pe orice suprafata dar in special pe cele lucioase: degreseaza f bine obiectul inainte de a aplica grundul.
Mult noroc! - tonycat
Thalia, multumim frumos pentru atatea sfaturi valoroase!!! Cat despre acrilicele de o anumita marca, ai dreptate, trebuie sa fie semi sau profesionale. La Maimeri am vazut ca au un termen de valabilitate pana in 2020, si poti opta pentru tuburi mai mici sau mai mari. Cat despre apa, nu zic ca nu se poate, dar ce imi place la medii ca iti ofera un aspect lucios sau satinat in lucrare. Se pot folosi in colaje, acum fiecare cum are nevoie in ceea ce lucreaza.
16.11.2012, 09:31:06
O zi minunata!!! - anaiulia1
Multumesc mult mult de tot, fetelor, pentru sfaturi! M-ati ajutat enorm! :)
16.11.2012, 10:22:57
Numai bine si spor si voua!