Forum: Tehnici & Materiale de unde pot face rost de ele ?
- deviamrita4ever
cinnamon, am fost azi la casa retro si am vrut culori pentru ceramica si din nimereala am luat pentru haine. :)) daca nu ma insel, tot pe forum, cineva a scris de unde cumperi vopsea speciala pentru textile... cauta pe aici, ca tre sa gasesti raspunsul :)
11.03.2009, 17:08:25 - Kristina
eu la ceramica folosesc doar vopsele pt textile.acopera mai bine si nu se decoloreaza in timp.daca tot le ai incearca.
11.03.2009, 17:20:01 - BijuteriiFantezie1
Va rog sa ma ajutati, mai ales ca nu prea am inca experienta cu posta romana. Voi cand trimiteti colete (nu plicuri) le trimiteti in cutiute? Sau cum este coletul? Si daca folositi cutii de unde le achizitionati?
11.03.2009, 22:07:07
Mersic anticipat si scuze daca par absurda cu astfel de intrebari. - AlinaJ.Bijoux
Nu pari deloc absurda cu astfel de intrebari, chiar e normal sa intrebi daca nu sti!! Uite, eu cand trimit colete le trimit in cutie pe care o comfectionez singura, din carton, special pt cuti. Am auzit, dar nu am incercat inca, ca se poate trimite si in plic special, cu bule, asta daca trimiti lucruri mai mici. Acum sper ca te-am putut ajuta!!!
11.03.2009, 22:58:35 - CinnamonCloves
Se pot trimite colete si ca plicuri normale mici. Pe nenii de la posta nu prea ii intereseaza in ce forma trimiti atata timp cat platesti transportul pt colet. Poti trimite deci atat cutii cat si plicuri mici sau A4.
12.03.2009, 00:21:28
Alina J, de unde cumperi hartia speciala pentru cutii? Ce fel de carton e asta? Merci! - BijuteriiFantezie1
Mersi pentru raspuns fetele, asa am trimis in plicuri cu bule, dar nu stiu cat de protejate sunt bijuurile. E greu de confectionat o cutie din carton? Am gasit mai demult un site pentru cutii de gen (pentru colete) dar comanda minima e destul de mare (vreo 500 de cutii parca)...cred ca se poate si o comanda mai mica dar e scump...si nici nu stiu ce o sa fac cu 500 de cutii :)).
12.03.2009, 10:54:04 - handMADEina
Hmmm, eu am trimis si in cutii de carton si in plicuri din acelea cu buline si totul a fost ok, pana la ultima comanda cand cercelusii au ajuns sparti, adica numai unul, dar suficient... Asa ca am luat hotararea sa trimit numai in cutii de carton de aici inainte. Chiar daca produsul e de 500 de ori mai mic decat cutia, e mai sigur asa.
12.03.2009, 14:39:41 - CinnamonCloves
Rectific si eu, nu se mai accepta plicuri normale ca ambalaj al coletelor. Mi s-a zis azi ca numai plicuri antisoc (cu bule) sau cutii de carton.
12.03.2009, 20:43:05
So, de unde sa fac rost de cutii mai mici si bune ca pret, stiti? - AlinaJ.Bijoux
Cinnamon, ce am eu nu e hrtie ci carton. Nu l-am cumparat , il am de la mobila pe care au cumparat-o parintii mei. Defapt am cumparat acum un an mobila noua in toata casa si intre fiecare placa de lemn, era cate o bucata de carton din acesta, pe care eu le-am adunat ca poate imi vor folosi la ceva. Si uite ca mi-au folosit. Mobila trebuia montata si de aia avea bucati de carton in cutie. Intelegi?
12.03.2009, 22:44:09 - CinnamonCloves
@ Alina: aaa, inteleg. Stiu la ce te referi, am avut si eu mobila asa de la IKEA. Dar uite ca nu m-am gandit sa pastrez cartoanele....
17.03.2009, 00:11:30
Anyway, o noua intrebare: de unde pot gasi baza pentru camee? Stiti la ce ma refer, "rama" accea frumos ornamentata in care sta cameea propriu-zisa... cam ca aici : http://www.bsueboutiques.com/shop/images/3668_th.jpg
Nu ma apuc de camee, dar am niste accesorii mai "vintage" asa, caroara le-ar sade bine pe o astfel de baza. Any Ideas? - LauraBart
unde pot gasi, in romania, clutch frame (rama pentru portofel, sau mini gentute)? am gasit pe , dar nu stiu sigur cat ma costa transportul avand in vedere ca cineva mi le trimite din hong kong!
18.03.2009, 17:03:24
multumesc anticipat! - CinnamonCloves
@Laura: "
19.03.2009, 12:12:01
dianadesign spune:
Moni, trimite-mi un mesaj privat, iti pot face rost de manere pt. genti (plastic, bambus sau ratan)." Mai sus in forum. Poate te poate ajuta si pe tine. Iar pe e trecut mereu si transportul "everywhere else" chiar daca vin din HongKong, asa k ar trebui sa poti afla cat costa transportul.
Rame/Baze pentru camee nowhere in sight? (http://www.bsueboutiques.com/shop/images/3668_th.jpg ) :-S - MAD
pai tot pe ...
19.03.2009, 13:03:53
pe la noi n-am prea vazut.... - Simina
La Margele-Elisa! Azi a pus pe site. Repede, ca se dau! :)
20.03.2009, 12:45:16 - CinnamonCloves
Simina, merci mult de tot!
20.03.2009, 14:19:55
Din pacate pretul mi se pare mai mult decat prohibitiv, la 15 lei + transportul numai o rama, pentru o pereche de cercei costul materialelor ajunge la peste 35 de lei. :(
Cel mai probabil o sa cumpar tot de pe , preturile de acolo sunt foarte ok (chiar si cu transportul din Hong Kong). No offence meant :D - issa
unde gasesc cordelute? de multa vreme vreau sa atasez agrafele mele goth si pe cordelute...nu am gasit la un pret rezonabil...nu vreau sa cresc f. mult pretul agrafelor''gothic lolita''
20.03.2009, 15:25:23
multumesc!:) - Simina
Of, asta e, imi doream asa mult, ca nu mai conteaza pretul! :)
20.03.2009, 16:42:28
Cum faceti cu cumparaturile pe , care e procedura, ce card va trebuie?
Chiar nu stiu si pana acum am ezitat sa comand afara! - CinnamonCloves
@ Issa: cool, as vrea si eu cordelute pentru florile mele *shocking pink Flower*. Daca gasesti, anunta-ne si aici pe forum.
20.03.2009, 23:15:44
@ Simina: din care am vazut, cei mai multi vanzatori de pe accepta Paypal si/sau plata cu carduri Visa si Mastercard. (Nu sunt acceptate cardurile de tip Maestro). Despre Paypal, este foarte simplu si mai ales gratis sa-ti faci cont si sa platesti: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=OHFXYKk4NpM3oG99WQNRKfsOtFlwpZGL3TlWdOsS0WnlLbov8x-CjNrEHdK&dispatch=5885d80a13c0db1fa798f5a5f5ae42e779d4b5655493f6179ce75df482f0dee1 - SemyazaAngel
Buna sunt noua pe forum si ma intrebam daca stiti de unde pot cumpara un manson pentru inele?
23.03.2009, 06:47:50 - deviamrita4ever
Am si eu o intrebare. de unde pot cumpara forme din acelea de metal? seamana cu cele cu care faci bezele doar ca le vreau mult mai mici. stiti pe unde pot gasi? multumesc
24.03.2009, 18:28:19 - nasturica
daca esti din bucuresti, sunt la hanul cu tei.. rembrandt se numeste magazinul..
24.03.2009, 23:26:50 - DonaCristina
Rog frumos, ma poate ajuta cineva cu o margeluta Cabochon 18 x 12 din chihlimbar? Sau cu o informatie unde pot gasi? Multumesc frumos
25.03.2009, 06:59:30 - margelesibiju
Margelute, pietre semipretioase si accesorii puteti sa gasiti si la mine.
26.03.2009, 09:45:00
Transportul in Bucuresti, ca si transportul comenzilor a caror valoare depaseste 130 lei este GRATUIT! - CinnamonCloves
Iarasi revin la sursa mea nepretuita de informatii: voi *hug*
30.03.2009, 23:49:39
Aveti idee daca se gaseste in Bucuresti Memory Wire (sarma cu memorie) pentru coliere?
Bineninteles ca mi-a venit o idee acum, cu cateva zile inainte de Fabrica si as prefera sa cumpar de undeva din oras sarma si nu de pe net (ca sa nu mai platesc transportul prin curier).
So, e vreun magazin care sa aiba sarma cu memorie prin oras?
Merci foarte frumos! - secretseductionbijuterii
Eu iau de la margelesibiju , este si pe breslo, inimioarele acelea multe.........., a, era inaintea ta CinnamonCloves, este o tipa serioasa si se poate comunica super cu ea. Garantez eu pt ea....Este din bucuresti si are acum Memory Wire pe stoc, mi-am comandat eu chiar astazi, si este arginiu deschis, spun asta pt am luat de la alti furnizori si nu prea se potriveau la nunata toate accesoriile, si sunt bineinteles preferate cele care chiar imita argintul nu?
05.04.2009, 22:04:22 - mandea
Hello!
06.04.2009, 20:45:39
Aveti vreo idee daca gasesc la casa retro tortite din acelea cu platou, pentru cercei mici? Sau altundeva prin Bucuresti?
Mersi! - CinnamonCloves
@ secrets: thanks, a lot, o s-o caut! Momentan am cumparat de la C. Retro niste coliere din fir de otel mai subtire.
06.04.2009, 23:41:35
@ mandea: la c. Retro nu am vazut, dar stii k trebuie sa te duci in fata sa intrebi pentru accesorii bijuuri. Anyhow, eu tocmai mi-am luat tortite mici de la BeadBox, foarte faine, e tot din Bucuresti : www.breslo.ro/Baza-pentru-cercei-cu-surub-2-perechi/breslo-product/34300.html - luv2luv
de unde pot face rost de un pistol cu termoclei? se gaseste in magazine de gen dedeman sau practiker? cam ce pret are?? se gasesc greu rezerve?? si lipesc bine?? :)
08.04.2009, 10:43:49 - DreamerGirl
daca termoclei inseamna bete/rulouri transparente sauun pic albicioase de diferite glosimi care se baga intr-un aparat care se incalzeste si le transforma intr-un lichid lipicios inseamna ca ai nevoie de pistol de lipit cu silicon :) se gaseste in mai multe locuri, chiar siin piete la oamenii aia care vand scule si suruburi. Eu imi iau din Samexpo. e un centru de engross pt materiale si accesorii din gama asta.
16.04.2009, 10:23:00
Costa intre 15 lei si 200-300 ron in functie de calitatea dorita si de rezervele folosite. Cu 15 ron iei unul micut care cred ca ti-e suficient pt ce vrei tu sa folosesti. Cel de 15 ron pe care il am si eu (eu am mai multe :D) foloseste rezerve micute de 8 mm diametru si se gasesc rezervele tot in aceleasi locuri din care cumperi si pistolul.
Din practiker nu recomand...au preturi ffff piperate si toate magazinele de genul respectiv:) recomand magazine de profil, Samexpo si vanzatorii din piete daca vrei sa nu dai 60 ron pt ceea ce ar trebui sa coste 15 ron.
Rezervele sunt de obicei 10 la pachet sau 20 si costa intre 8 si 10 lei pachetul.
Eu am cautat clesti de bucle si de presat si diverse si erau la 70-150 ron ... si din piata i-am luat cu 10 ron :) - DreamerGirl
revin cu ceva completari :) dca ti se par scumpe aparatele sau nu gasesti poti sa folosesti si o lumanare ;)) si cumperi doar rezervele.
17.04.2009, 17:39:19
E mai comod cu aparatul ca are dozajul uniform, dar in situatii de criza incalzesti betele de silicon la lumanare si aplici pe ce vrei sa lipesti :) - DreamerGirl
Eu caut sarma argintata mai convenabila decat la opitec-hobbyfix din Cluj, desi sunt f seriosi si respectabili, dureaza prea mult livrarea...intre 10 si 14 zile...
17.04.2009, 17:47:33
Si mai caut si un loc de unde pot sa iau diverse cristale de calitate (in special Swarowski si Bohemia) si sa fie pe stoc mai mereu diverse culori si marimi. am gasit colectie mare pe margele.net la cristale Swarowski dar au stocuri epuizate la fff multe si nu au si mai mari de 7-10 mm.
Si va multumesc frumos si din toata inimioara daca imi recomandati cate ceva :* - luv2luv
multumesc pt raspuns! am sa caut si eu in piata :) suna tare tentant la 15lei.
17.04.2009, 20:41:36 - arabela
@ cinnamon
04.05.2009, 16:04:17
Poti sa vopsesti cu "gallus pt textile", pe care il gasesti la magazinele comuniste de metalo-chimice, dar o sa trebuiasca sa cauti pe la cateva pana gasesti culoarea de care ai nevoie.
Un plic costa cam 1 leu, ajunge pt vreo 3-400 de grame de material ud, si vopsirea se face intr-o oala preferabil veche, ca pot ramane urme de la pigmenti. Culorile nu stunt nici multe nici prea grozave, dar se pot amesteca usor. E o technica care se bazeaza pe intuitie, eu asa imi vopsesc lana, si e fain cand vezi ce culori ai scos :P
In germania se gasesc si culori mai profi care le poti baga la masina de spalat cum ziceai tu, se numesc simplicol http://www.brauns-heitmann.de/ se gasesc de cumparat si prin magazine precum Kaufland sau Muller . Un pachet costa cam 8 Euro si se poate folosi pt ~ 500 de grame de material parca. Nu mai stiu exact. Ideea e ca la astea se gasesc culori de genul turcuaz sau pink , pe care nu ai cum sa le obtii din amestecuri de gallus. Dar sa citesti bine ce scrie pe eticheta, ca eu dupa ce mi-am luat un pink am vazut ca aia ce am cumparat-o eu nu se preta pt lana ci doar pt textile din fibre vegetale :(
Sper sa iti fie de ajutor informatia, si daca vine mai tarziu :) - DonaCristina
DreamerGirl, au bagat sarma argintata azi la www.simoshop.ro
04.05.2009, 17:43:00 - CinnamonCloves
@ arabela
04.05.2009, 23:05:19
am vopsit pana la urma cu simplicol (am scris despre asta pe unul dintre bloguri: http://metallirys.blogspot.com/2009/04/vopsire-textila-in-masina-de-spalat.html )
Pentru lana exista simplicol textilfarbe (cea pentru fibre vegetale de care am folosit si eu se cheama simplicol echtfarbe) link: http://www.simplicol.de/index.php?id=30
Nu stiu daca te pricepi la germana, ideea e ca cu culorile astea pt lana iese constant culoarea la spalat si din cauza asta chestile vopsite trebuie spalate mereu separat. Dar cred ca pentru lana nu e o problema, ca doar nu spalam accesoriile sau gentile din fetru decat foarte rar. Daca dai click pe link in drepta e si paleta de culori. Poate te ajuta cu ceva informatiile astea....daca ti se pare util as putea sa vad cum sa-ti trimit niste simplicol d'asta pt lana... - arabela
:) merci mult cinnamonCloves
05.05.2009, 10:49:40
La germana ma pricep bine ca sunt pe jumate nemtoaica ;) si nu e nevoie sa imi trimiti nimica, ca jumate din neamurile mele traiesc in germania, deci am cum sa ma organizez daca chiar arde tara :P. Oricum merci de oferta. - Nadia
Imi poate explica cineva, pe unde se afla Casa Retro? mercik
07.05.2009, 15:32:04 - Nadia
Gata am gasit adresa pe site http://www.casaretro.com/shop_content.php?coID=7 , sper ca asta este!
07.05.2009, 15:33:41 - nasturica
Da.. aia e.. Eram o data la sala dalles si l-am auzit pe unul dintre domnii de la casa retro ca ar avea ceva depozit si la parcul tineretului.. Eventual intrebati, poate in zilele in care nu sunt la p-ta victoriei or fi acolo.. :)
07.05.2009, 16:37:28 - lys
Puteti incerca si aici
08.05.2009, 01:31:41
http://www.margele-elisa.info/
eventual puteti spune ce doriti,anumite produse se pot aduce la comanda..... - CinnamonCloves
Hey! uite ca am gasit acest thread din vremuri mult apuse si m-am decis sa-l scot la lumina. Aici puteti posta toate intrebarile despre funizori, surse de materiale si furnituri si tot felul.
27.12.2009, 19:15:42
Am sa (re)incep eu cu ceva ce caut de mai mult timp: bentite/cordelute simple. Mi-ar trebui niste cordelute din-astea cat mai subtiri cu putinta si de preferinta negre. Am vazut ca au lucashop si DreamerGirl, dar mi se par parca tot putin prea groase (mai ales cele de la lucashop). Any idea de unde altundeva as mai putea sa cumpar? (nu numai online, dar si din magaizne "fizice" in Bucuresti?) - DreamerGirl
Mai subtiri ca ale mele nu am gasit nici eu :)) ca mi-as fi dorit desi nu cred ca ar putea sa fie la fel de rezistente. Incearca in Bucuresti langa parcul Unirii din fata magazinului pe aleea aceea unde e targ de cadouri iarna si in martie. Langa fornetti e un nene cu o taraba cu zeci de cordelute si clestisori de par. Mai multe ca la el nu am vazut in alte magazine la asa preturi destul de rezonabile
27.12.2009, 22:59:15 - GOT
Bentite negre simple subtirele gasesti in orice piata la 2 lei/ bucata sau am mai vazut in pasaj la Unirii, pe net am mai vazut pe simoshop.ro
28.12.2009, 00:29:36 - DoinaDay
Eu caut de ceva vreme bratari late,cam de 5 cm,metalice,,rigide,cu balamale(ha,ha,ha)un sistem de deschidere,ceva.Ati vazut pe undeva?
29.12.2009, 20:41:55 - PUKAstyle
buna fetelor! va rog sa imi spuneti si mie unde pot gasi fetru? daca stiti vreun magazin online? multumesc mult!
05.01.2010, 00:00:53 - MAD
casa retro :)
05.01.2010, 09:14:00 - DoinaDay
Puka,nu stiu cum e pretul,pentru ca eu nu lucrez cu fetru,dar am vazut la Atelier Marbelle(online) culori multe si vesele.
05.01.2010, 09:40:41 - BohemianSin
si aici parca era la Convivre
05.01.2010, 15:18:04 - PapuDee
cinnamon, numele tau imi face o pofta teribila de acele cinnabon!:d revenind...bentite cum vrei tu, au foarteeemulte in dragonul rosu.eu am avut o comanda la gradi si am dat pe un set de 12 bentite-8 lei. au de toate,toate marimile, toate culorile si formele. stiu ca tu parcanu esti din romania, daca iti trebuie neaparat, da-mi un mesaj si poate o scoatem la lumina :)
06.01.2010, 01:08:00 - PUKAstyle
multumesc mult!!!!
06.01.2010, 14:48:48