Forum: Tehnici & Materiale de pictura
- MonicaIacovencoJewelry
mi-a venit asa, o pofta nebuna de pictat... lemne! sau ceramice... sau sticla... sau ce s-o mai putea picta. problema e ca in afara de niste acuarele si niste tempera achizitionate acum cativa ani intr-o alta criza creativa nu prea am de nici unele.
12.05.2012, 14:37:42
ma gandeam ca poate imi impartasiti si mie ceva secrete - ce tip de lac sa folosesc, cum se foloseste (nu radeti, chiar n-am habar), pentru culori banuiesc ca acrilicele sunt cea mai buna varianta, deci o sa achizitionez in curand...
a, si m-as mai bucura sa aflu cu ce scula pot sa fac niste mici "sculpturi" in lemn, ca sa scot niste profile pe-acolo... - CinnamonCloves
Pe lemn&ceramica pentru decor poti folosi linistita culori acrilice. Singura exceptie cred ca e ceramica glazurata, s-ar putea ca aici sa-ti trebuiasca ceva special.
12.05.2012, 22:41:25
Pentru sticla si ceramica uz alimentar exista culori speciale rezistente la spalat si care nu se transfera in mancare.
Cred ca pentru sticla si ceramica nici nu ai nevoie de lac. Pentru lemn eu am folosit lac de la Praktiker, in cutie rotunda de tabla. Doar ca miroase destul de puternic si dureaza vreo 24 h pana se usuca de tot (atentie la particulele de praf!)
Scula de care vorbesti e o freza pentru lemn, gasesti una aici (vorbeste cu baietii de la hobbytools oricum, poate exista ceva mai ieftin pentru ce vrei tu sa faci) : www.breslo.ro/Product/Set-masina-de-gauritfrezatslefuit-Micromot-50E---Proxxon-28515_527554 - MonicaIacovencoJewelry
multumesc mult pentru lamuriri!
15.05.2012, 00:36:23
apropos de unelte, am descoperit pana la urma ca eu ma gandeam la niste daltite... dar nu stiam cum le cheama :). masinuta de la hobbytool este woooow! cred ca o sa mai astept putin, si daca mi se pare ca pot evolua spre liga profesionista in mod sigur ma voi indrepta spre asa ceva.