Forum: Idei si sugestii Cum putem optimiza platile catre Breslo

• schickfr2
    schickfr2

Lona11 ai dreptate! cei "aproximativ 17 lei" este defapt 26...nu e totuna plus 9 lei
    Am platit la posta prin mandat in 12 martie. INca nimic.
    In aceste conditii, ar trebui sa platesc din 2 in 2 saptamani.
    Daca tot exista , ar fi bine o inspiratie de acolo.
    acolo se plateste pe produsul listat. sincer, mie imi convine.

17.03.2014, 15:03:33
  • Lona11
    Lona11

Ieri era chiar 29 de lei (probabil a crescut euro).

17.03.2014, 15:37:10
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Taxa magazinului s-a modificat intre timp (mesajul dat exemplu dateaza din 3 decembrie 2013 si se refera la sistemul de plata facut o data pentru pe 1,3,6 sau12 luni).

Toti utilizatorii au primit mesaj cu anuntul modificarii politicii de taxe iar detalierea s-a facut pe blog. Un anunt a fost postat si pe forumul Breslo.
    www.breslo.ro/Forum/Planuri-mari-pentru-Breslo-in-2014_topic_13686

De la:breslo
    Data:21.01.2014 (18:30:52)
    Dragi breslasi, incepem anul cu vesti bune!

Pentru ca in 2013 am depasit multe praguri importante pentru comunitatea pe care am construit-o impreuna, am reusit sa solidificam o noua colaborare prin care magazinele voastre vor fi promovate intensiv prin reteaua Ringier - cea mai mare companie media internationala din Romania!

Cititi pe blog mai multe statistici din 2013, informatii despre noile directii de promovare in print si online, si schimbarile planificate pentru politica de taxe Breslo:

www.breslo.ro/blog/planuri-mari-pentru-breslo-in-2014

Va multumim inca o data! Sa avem inca un an plin de realizari impreuna!

Echipa Breslo

De asemeni, in rubrica Financiar, este specificat clar ca Taxa de administrare a magazinului este de 0,76 Breslei / zi, iar 1 Bresleu = 0,25 EUR, astfel ca tariful pentru un magazin handmade va fi de aproximativ 5,7 EUR / luna.

17.03.2014, 17:44:16
  • EmbroideringbySerbani.Bijoux
    EmbroideringbySerbani.Bijoux

Multumesc pentru raspunsul partial administratiei Breslo.

1. Toti au primit mesaje despre modificari plata in afara de mine...
    2. Am platit-o pe cea modificata in data de 12 martie, insa magazinul mi s-a inchis in data de 17 martie

17.03.2014, 21:36:09

La ora 22,15 magazinul meu a fost deschis DUPA multiplele mele indignari:
    - prin mesaj privat catre echipa Breslo,
    -pe grupul Loja pasionatilor de margele, face book,
    - pe Forumul Breslo

Daca taceam ca in ianuarie trebuia sa astept iar cateva saptamani ca atunci...

Consider ca utilizatorii platformei Breslo merita respect, nu doar supunere oarba cum ni se impune

17.03.2014, 22:35:25
  • LONA22004
    LONA22004

Citez din mesajul breslo

"magazinele voastre vor fi promovate intensiv prin reteaua Ringier"

comentariu: doar ca nu s-a mentionat ca va fi contra cost, individual in functie de plata. nu TOATE magazinele.

17.03.2014, 22:58:01

Tuturor li s-a impus plata pt promovare intensiva.
    Exemplu: Promovare pe Unica.
    O creatie pe TOATE!!! cele 6 pagini. Ghici care? A unui utilizator de rand?
    www.breslo.ro/Ghid-De-Cadouri/Promovare-Ringier_view_37/?utm_source=unica&;utm_medium=widget%2Baffiliate&utm_content=stuff&utm_campaign=Promovare%2BRingier

17.03.2014, 23:57:34
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

@Ana, raspunsul ti se poate parea partial pentru ca nu ma ocup de chestiuni financiare si de probleme particulare ale magazinelor, sunt doar admin pe site.
    Raspunsul meu a fost foarte specific si foarte explicit.

Referitor la sponsorizare, daca te uiti mai bine, produsul meu apare pe toate paginile la care faci referire in randul de "Produse sponsorizate", spatiu publicitar semnalat in acest mod pe Breslo si in care apar produsele pentru care magazinele isi platesc spatiul publicitar individual si particular (pentru a-ti promova produsele pe Breslo in spatiile publicitare: www.breslo.ro/Shop-Admin/promote/add).

De asemeni, produsele mele, daca sunt selectate in vreo categorie din ghidul de Cadouri pot aparea si pe Unica sau pe alte site-uri cu care Breslo are contract de promovare (prin acel spatiu special Produse Handmade recomandate de unica.ro si Breslo.ro), alaturi de alte produse selectate in Ghid in categoria respectiva.

Oricine poate aparea gratuit in ghidul de cadouri si/sau printre produsele selectate de catre echipele de redactie ale revistelor din reteaua Ringier, daca tine cont de anumite aspecte esentiale. Au fost multe discutii pe tema, inclusiv discutiile despre produsele selectate in Galeriile realizate de utilizatori, iar explicatiile pentru selectiile facute au puncte comune la baza.
    De exemplu:
    www.breslo.ro/blog/planuri-mari-pentru-breslo-in-2014
    "Produsele si magazinele selectate sunt alese de catre editorii revistei sau platformei respective, impreuna cu echipa Breslo. Pentru a te asigura ca si magazinul tau se afla printre cele promovate, iata ce conditii trebuie sa indeplinesti:
    1. Fotografii de calitate, pe cat posibil la dimensiune mare, pe fundal alb
    2. Produse compatibile cu targetul revistelor sau site-urilor enumerate mai sus
    3. Magazin activ, cu cat mai multe produse in stoc
    In cazul in care consideri ca indeplinesti conditiile de mai sus ne poti atrage atentia asupra produselor tale prin mesageria Breslo. Sunt foarte multe magazine frumoase in comunitate, si suntem siguri ca nu le cunoastem inca pe toate."

Respect este necesar de toate partile, inclusiv intre colegi/magazine/utilizatori, indiferent de ocupatiile fiecaruia.

18.03.2014, 00:48:55

Multumesc administratorului pentru lamuriri.

Ma bucur ca vocea mea s-a facut auzita si ca s-au luat si masuri.
    Magazinul a putut fi redeschis dupa ora 22
    si
    Interesant cum dintr-o data
    numarul de 6 apariti pe cele 6 pagini s-a micsorat pana la 3,
    iar cele 2 aparitii pe pagina principala s-au injumatatit.

Sa predomine respectul si buna intelegere iar magazinele carora li s-au impus costuri lunare marite in scopul promovarii intensive prin reteaua Ringier sa aiba posibilitatea de a beneficia intr-adevar de acest drept si in conditii egale.

18.03.2014, 02:53:53
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

@ Ana: bineinteles, nu sunt necesare deloc atatea insinuari la adresa mea sau legate de mine, indiferent ce probleme ai cu Breslo. Si as aprecia foarte mult daca ai renunta la asa ceva. Cum ti-am spus si in Loja, daca ai ceva personal cu mine, imi poti spune direct. ;) Ce, unde si in ce zile promovez, nu te priveste si nu e necesar sa ma justific.

Daca in continuare ai nelamuriri despre sistemul de publicitate pe Breslo, poti intreba.

18.03.2014, 08:37:05
  • Fine.Things
    Fine.Things

La o socoteala simpla, taxa anuala ar fi de circa 68 euro, adica circa 300 lei.
    Pai, dragilor, eu am vandut din martie anul trecut pana in martie anul asta de vreo 850 lei, ceea ce inseamna, ca la o taxa de 300 lei, eu practic muncesc pt breslo !!

Dincolo de orice alte dezbateri, fapt e ca ceva s-a intamplat cu modul in care este privit portalul de catre proprietarii sai, iar eu cred ca partea mercantila/ de afacere pura a inghitit orice altceva fiindca o dublare a taxelor pt magazine spune multe in conditiile in care noi nu avem conditii de 2 ori mai bune de utilizare efectiva a site-ului.

Nu stiu altii cum reusesc sa vanda, dar din cate am mai vb cu lumea, se pare ca vanzarile nu prea merg pe breslo si ca tot modalitatile de vanzare face-to-face cu clientul sunt cele care pot da roade mai bune, adica targurile si dusul nemijlocit pe la clienti.

In acelasi timp, scuzati-mi franchetea, dar eu cred ca prin politica de taxe pt magazinele de furnituri (de 4 ori cat celelalte) se vor obtine 2 rezultate, proaste amandoua pt. activitatea de pe Breslo :
    - se vor scumpi si mai mult preturile furniturilor, care oricum au luat-o razna, iertat fie-mi ...
    - tot mai multi artizani se vor indrepta spre alte locuri de shopping, fie direct din en-gross-uri, fie de pe site-urile straine, in incercarea de a cumpara cat mai direct de la fz. fiindca chiar nu se mai pot "hrani" atatea verigi : fz. de baza, en-gross-ul de la care cumpara vanzatorul breslo, profitul vanzatorului breslo si taxa Breslo, asa ca solutia este de a scurtcircuita acest lant mult prea lung si mult prea scump pt a mai putea si artizanul sa-si vanda creatia cu un profit minim.

Economic vorbind, o crestere a taxelor are loc atunci cand la punga nu se mai aduna banii doriti - asta-i clar, ceea ce se cam bate cap in cap cu "ce bine ne merge pe Breslo" si ce "volum mare de tranzactii" avem... SAAAU poate ca asteptarile financiare ale proprietarilor acestui site au devenit consistent mai mari decat pana acum - ceea ce nu e de condamnat fiindca fiecare are dreptul sa faca ce crede de cuviinta pt a obtine un profit cat mai mare. Partea proasta este ca daca lipsesc niste limite realiste, totul se poate intoarce impotriva, ca un bumerang.

Va reamintesc, celor de la Breslo, ca inca traversam o per. de criza in care bijuteriile sunt eliminate primele din lista de cumparaturi facuta pe un buget tot mai scazut. Artizanii cu vechime o pot confirma si mai bine, chiar din experienta proprie a anilor trecuti, iar pt. cine traieste numai din margelit, situatie este f aproape de pragul critic.
    In acest context, marirea taxelor este o solutie ucigatoare pt magazine, cate vreme de facilitatile publicitare invocate ca justificare pot beneficia un nr. relativ restrans de creatori.

Ca s-o scurtez, va dau ex. meu :
    Am avut un magazin relativ mic, cu creatii dragute, dar nu spectaculoase (cu vreo 2-3 exceptii, poate ...). Magazinul l-am deschis profitand de o oferta a Breslo (cea de 180 lei, cu 100 lei materiale si 80 chirie pe un an) - altfel nu mi-as fi permis niciodata !!
    Per. de valabilitate a expirat pe 9 martie si m-am vazut nevoita sa renunt la a mai fi vanzator pe Breslo fiindca nu castig din vanzari cat sa platesc chirie de circa 300 lei/an, asa ca magazinul meu va ramane inchis in aceste conditii. In plus, datorita preturilor mari la furnituri, am fost nevoita sa-mi caut alte surse de aprovizionare si le-am gasit, cu preturi chiar si de 3-4 ori mai mici decat ce-am vazut p-aici, iar surplusl de furnituri il vand unei bune prietene, la pret de achizitie - ca sa-mi recuperez investitia in cantitatea mare impusa de en-gross-ist, materiale pe care ea le vinde in magazinul ei de furnituri.
    In naivitatea mea uneori surprinzatoare chiar si pt mine, cand m-am inscris pe Breslo eu am crezut ca asa procedeaza vanzatorii de furnituri : isi opresc ce lucreaza ei, iar restul il vand la un pret destul de apropiat de cel de cumparare, insa iata ce mult m-am inselat !! Vanzarea furniturilor este o afacere in sine, nu o activitate colaterala asa cum ma gandisem eu, caz in care datele financiare ale pbl. se schimbat radical !
    A trebuit sa ma reorganizez astfel pt ca efectiv nu mai reuseam sa fac bijudele la un pret competitiv, ca sa poata fi vandute. Sa nu va mai spun ce stoc mare am ... Noroc ca nu traiesc din asta fiindca as crapa de foame !!
    In faza actuala, eu mai intru pe Breslo doar pt a cauta piese de bijuterit deosebite, dar neaparat la preturi decente, iar daca nu le gasesc nu-i nici o suparare fiindca oricum Breslo nu mai este sursa mea de aprovizionare principala, asa cum era pana de curand; in plus, intentionez sa-mi intind "aripile" spre site-uri din afara fiindca oricum ies cu materialele la costuri mult mai mici.

In concluzie, oameni buni, pe mine m-au "ucis" marirea taxelor de chirie pt. magazinul handmade si preturile furniturilor (care contin si ele taxe impresionante, dupa parerea mea).
    "Azi" m-ati pierdut pe mine, maine poate vor renunta si altii ... si iata cum se duce "de suflet", incet-incet, o comunitate altadata rezonabila financiar ...

Va doresc numai bine,
    Otilia.

18.03.2014, 16:01:30
  • daisy.furnituri
    daisy.furnituri

As dori sa stiu daca in urma sugestiilor se va face vreo modificare.
    Merci

25.03.2014, 09:12:47