Forum: Tehnici & Materiale Cum insir margele?

• Damiki
    Damiki

Buna. Sunt noua in breasla. Va rog sa ma ajutati. Vreau sa insir niste margele de perla (au orificiul de diferite marimi si nu foarte corect realizat), pe o sfoara ( de principiu sfoara daca ar fi o sarma ( adica mai tare ) ar trece prin orificiile perlelor. Dar nu reusesc nicicum ( am incercat si cu lumanarea). Daca stiti si alte tehnici, va rog sa mi le impartasiti. Vreau sa stiu daca si cum pot largi orificiile margelelor . Multumesc.

02.02.2013, 19:38:13
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

Nu cred ca vei reusi sa insiri perle pe "sfoara". Cel mai bine ar fi sa folosesti sarma, guta sau ata rezistenta pentru insirat margele cu diametru cat mai mic: 0,25 - 0,30 mm.
    Orificiul margelelor nu cred ca vei putea sa-l largesti fara instrumente speciale.

03.02.2013, 12:05:58
  • ramonaignat
    ramonaignat

Da, va trebui sa iti scimbi sfoara...si sa folosesti ceva mai finut si bineinteles rezistent.
    Poti largi gaurile doar cu burghiu special pentru asa ceva, ca sa nu le spargi.

:) Succes.

03.02.2013, 13:25:45
  • Damiki
    Damiki

Va multumesc foarte mult. Am ajuns si eu la aceeasi concluzie dupa multe incercari. Nu am reusit nimic. O sa schimb cu siguranta sfoara. Va multumesc.

03.02.2013, 19:50:20