Forum: Tehnici & Materiale cum curat piese de prea mult antichizat ?
- Fine.Things
Buna, dragelor
05.11.2011, 18:32:35
Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi de curatat niste semne de carte din bronz mult prea antichizat, sunt aproape negre. As vrea sa le recuperez fiindca asa cum sunt acum nu le pot lucra - sunt f urate fiindca par murdare rau (din punctul meu de vedere). Pe unul dintre ele l-am frecat cu CIF si s-a luminat destul de bine - acum e acceptabil, insa e munca multa asa ... si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati spune o metoda mai usoara.
Cu multumiri anticipate,
Otilia (ID breslo : Fine.Things) - cattie
Poti sa incerci pasta de curatat metale de la Cryssta
06.11.2011, 12:16:13
www.breslo.ro/Product/Past-de-curat-pentru-metale_429778
...sau Axion pasta cu apa fiarta si apoi freaca-le bine cu o carpa de bumbac(asa am scos la lumina niste obiecte din aur foarte foarte patate) - gemsgems
Sau "Metal Cleaner" de la Amway, daca stii pe cineva care e reprezentant. Curata bine metale, fara frecare multa, e sub 20 de lei si are 200ml. Cred ca l-am vazut si pe Breslo la cineva.
06.11.2011, 14:10:40 - Fine.Things
Va multumesc mult pt. ajutor si va doresc numai bine, dragele mele !
06.11.2011, 15:51:24
Va pup,
Otilia - tonycat
Zeama de lamaie-- am testat doar pe cupru, nu am testat bronz sau alama. Bronzul patinat e ca ciocolata, doar am slefuit sarma pentru ca nu am vrut sa sterg patina, alama in schimb se innegreste.... de-ale cuprului....
06.11.2011, 18:23:42 - CrystaDesign
da cattie, multumesc, asa e, e foarte buna, pe orice metal, eu am curatat totul prin casa, de la argintarie veche, la oale de inox
10.11.2011, 10:58:32