Forum: Concursuri Concurs - VARA - Sectiunea Arta Plastica si Decoratiuni

• raven
    raven

Carmen, oficial, esti cea mai harnica :) Mult succes in concurs!

16.06.2013, 23:15:32
  • carmenn
    carmenn

multumesc...:)

17.06.2013, 04:49:06
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Da,chiar e cea mai harnica,uite la ce ora a multumit!Carmen,esti grozava!

17.06.2013, 07:00:00
  • carmenn
    carmenn

:) eu ,,vara nu dorm"....mi se potriveste...

17.06.2013, 09:38:39
  • ArtCraftLand
    ArtCraftLand

Buna, am venit si eu cu un produs pentru acest concurs: o decoratiune plina de verdeata, flori si culori varatice!

www.breslo.ro/Product/Roombox-La-vie-en-rose_950533

Sper sa va placa! Succes tuturor!

17.06.2013, 10:03:31
  • raven
    raven

Superb, ArtCraftLand ! Cata atentie pentru detalii, cata migala.....Bine ai venit in concurs!

17.06.2013, 13:13:03
  • cuzepangabi
    cuzepangabi

ma inscriu si eu la concurs ...materia prima a tabloului e recoltata vara...sper sa MA INCADREZ ...
    www.breslo.ro/Product/margareta_952228

18.06.2013, 09:48:59
  • cuzepangabi
    cuzepangabi

FLORILE DE MACI AR FI RASARIT DIN DUREREA SUFLETULUI DE MAMA...
    www.breslo.ro/Product/MACI_952233

18.06.2013, 10:03:19
  • cuzepangabi
    cuzepangabi

iAR FLORILE DE CRIN AU RASARIT DIN LACRIMILE EVEI...
    www.breslo.ro/Product/flori-de-crin_952230

18.06.2013, 10:05:35
  • raven
    raven

Bine ai venit, Gabi! Te incadrezi bine aici, la "arta plastica si decoratiuni" :)
    Mult succes!!

18.06.2013, 13:11:11
  • raven
    raven

Multumim pentru premii, Octavia! Castigatorii se vor bucura cu siguranta de daruri! Te astept si sa participi ca si concurenta :D

18.06.2013, 21:07:08
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Multumesc RAVEN pentru invitatia de a participa la sectiunea arta plastica decoratiuni. Hmmm...simt totusi ca nu am inclinatie catre acest domeniu. Sau poate ca trebuie sa mai astept. Decoratiunile nu au fost si nu sunt punctul meu foarte. Doresc totusi sa va surprind in mod placut la celelalte doua sectiuni. Am un proiect foarte foarte smbitios la care lucrez intens. El va fi lansat la sectiunea moda vestimentatie si va avea legatura cu sectiunea bijuterie.

18.06.2013, 21:17:48
  • soso07
    soso07

Am tras cu ochiul aici :) Abia astept sa vad ce mesteresti !!!

18.06.2013, 22:02:14
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Ok, Soso sper sa-mi iasa toate piesele asa cum doresc eu.

18.06.2013, 23:02:27
  • soso07
    soso07

Zeita agrara, protectoare a lanurilor inspicate de grau si a femeilor maritate, sinonima cu Sanziana este, in Muntenia, sudul Moldovei si Dobrogea, Dragaica. Aceasta se naste la 9 martie, echinoctiul de primavara in Calendarul iulian, la moartea Babei Dochia, creste si se maturizeaza miraculos pana la 24 iunie, ziua solstitiului de vara in Calendarul gregorian, cand, infloreste planta ce-i poarta numele, sanziana sau dragaica, si este invocata de fecioare la varsta casatoriei si de neveste cu copii in brate in timpul dansului ei nuptial, Jocul Dragaicei. In obiceiurile, credintele si folclorul romanesc Dragaica pastreaza amintirea Marii Zeite neolitice, divinitate lunara, echinoctiala si agrara, identificata cu Diana si Iuno in Panteonul roman si cu Hera si Artemis in Panteonul grec.

Dragaica sau Sanziana, numita in diferite zone etnografice Dardaica, Imparateasa, Stapana Surorilor, Regina Holdelor, Mireasa, ar umbla pe Pamant sau ar pluti prin aer in ziua solstitiului de vara si s-ar desfata, cantand si dansand; impreuna cu alaiul sau nuptial format din zane fecioare si fete frumoase, peste campuri si paduri. In cetele de Dragaica din sudul Munteniei, fata care joaca rolul zeitei este imbracata ca o mireasa, cu rochie alba si cu cununa impletita din flori de sanziene (dragaica) pe cap, insemn al cununiei.

22.06.2013, 10:23:54
  • soso07
    soso07

In timpul ceremoniei nuptiale zeita baga bob spicului de grau si miros plantelor de leac, vindeca bolile si suferintele oamenilor, in special bolile copiilor, apara holdele de grindina, furtuni si vijelie, urseste fetele de maritat etc. Dar, cand i se nesocoteste ziua, ea starneste vartejuri si vijelii, aduce grindina, ia oamenii pe sus si ii imbolnaveste, lasa florile fara leac si miros. Dupa Dansul Dragaicei din ziua cand si soarele joaca pe cer la amiaza, apar primele semne ca vara se intoarce spre iarna: incepe sa scada lungimea zilelor si sa sporeasca noptile, se usuca radacina graului paralel cu coacerea bobului in spic, rasare pe cer constelatia Gainusei (Closa cu Pui), florile isi pierd din miros si din puterea tamaduitoare de boala, cucul inceteaza sa mai cante, apar licuricii in paduri, se intoarce frunza pe ulm, plop si tei etc.

22.06.2013, 10:24:24
  • raven
    raven

Foarte frumoase legendele romanesti! Ar trebui sa facem astfel incat sa redevina cunoscute si apreciate, mai ales de catre tineri!

22.06.2013, 22:33:03
  • soso07
    soso07

Da, este adevarat, Cristina !
    Anul trecut, la targul de carte de la Bucuresti, am vazut o carte foarte interesanta, cu toate traditiile, sarbatorile dintr-un an, tiparita pe hartie confectionata manual. O bijuterie de carte. Era cam scumpa si nu am putut sa o iau, dar mi-a ramas gandul la ea ...

22.06.2013, 22:56:53
  • raven
    raven

Daca stii titlul si autorul, o cautam prin anticariate...
    Eu am o carte in genul acesta, ceva cu "Leacuri magice din Carpati" -- dar sunt infatisate numai traditiile vechi legate de vindecarea bolilor, si leacurile babesti, ramase de pe vremea dacilor.....

23.06.2013, 15:37:56
  • soso07
    soso07

Ar trebui sa caut editura - poate mai am un pliant ...
    Iar ce carte ai tu ... aur curat !!!

24.06.2013, 00:46:42
  • soso07
    soso07

Am prins aripi

Compania naţională Tarom susţine şi ea mişcarea pentru valorile culturale româneşti, lansând proiectul de recuparare a unuia dintre costumele tradiţionale româneşti purtate de aviatoarea Smaranda Brăescu.
    Proiectul este realizat în colaborare cu arhitectul Ioana Corduneanu şi cu cele doua moştenitoare ale Smarandei Brăescu - Ana-Maria Sireteanu şi Maria Isopescu, ce vor pune la dispoziţie un bogat material documentar de familie.

Pe 24 iunie, echipajele Tarom vor duce 5 ii româneşti, în 5 oraşe mari ale lumii - Tel Aviv, Dubai, Istanbul, Madrid şi Frankfurt - contribuind astfel la completarea hărţii mondiale a comunităţilor de ii româneşti“. Proiectul se va finaliza la 1 decembrie 2013, de Ziua Naţională a României, când Tarom va oferi costumul „Smaranda Brăescu“ unuia dintre pasagerii săi. Reacţiile sunt copleşitoare.
    Românii tânjeau dupa aşa iniţiativă care să le redea sentimentul de apartenenţă şi mândrie naţională.

24.06.2013, 08:51:25
  • raven
    raven

Foarte frumoasa initiativa! Cred ca am putea sa ne implicam si noi in campania "iilor". Poate facem o adunare odata, cu tema similara, cum se adunau odinioara femeile, mai ales iarna, si coseau impreuna, la gura sobei, spunand povesti si legende copiilor care se jucau pe langa ele pana le incurcau ghemul :)

24.06.2013, 13:35:55
  • soso07
    soso07

Ce-ar fi ?

24.06.2013, 19:36:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Raven,
    O şezătoare...

25.06.2013, 23:30:31
  • raven
    raven

Asa, asa! Sezatoare.... Acum imi amintesc bine...Fostre frumoase povestile de altadata, despre cum se faceau sezatorile - care erau practic izvor de creatie si de inspiratie - si mai apoi cum se ajutau oamenii unei comunitati unii pe altii, facand la nevoie claca, si ajutand pe cutare sau cutare sa isi ridice casa, sau sa taie vitelul sau sa-si faca un car... Speram sa reinviem ce a mai ramas din spiritul acela minunat de intr-ajutorare al romanilor, adaptat bineinteles zilelor noastre, si adaptat cu traiul -- celor mai multi dintre noi -- la oras...

26.06.2013, 20:30:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Asa este Raven!
    Dar, noi, nereusind sa ne adunam fizic intr-un anume loc, am putea transforma acest concurs intr-o sezatoare virtuala. Ne prezentam lucrarile, ne ajutam care cum putem si mai ales socializam (acesta este termenul modern al sezatorii de altadata...) Cu cat suntem mai multi, cu cat relatia dintre noi este mai activa, cu atat mai mult devine mai atractiva "sezatoarea" NU este suficient sa prezentam lucrarea si sa ne inscriem in concurs, astepatand premiile.
    Starea de comuniune si prietenie vine din comunicare, din dialog. Cu cat sunt mai multi participanti la "sezatoare" concursul va deveni mai real, mai viu si mai de folos. Deoarece, in afara premiilor, ramanem cu amintiri si prietenii. Prietenii care mai devreme sau mai tarziu, ne vor rasplati inzecit eforturile facute.

27.06.2013, 23:12:06
  • raven
    raven

Asa este!

28.06.2013, 17:11:14
  • soso07
    soso07

Serenada privighetorii :
    http://www.youtube.com/watch?v=W8JIzGbP3dE

29.06.2013, 22:15:42
  • raven
    raven

In asteptarea concurentilor, multumim inca o data sponsorilor:

www.breslo.ro/Shop/GabyS
    www.breslo.ro/Shop/blanitza
    www.breslo.ro/Shop/soso07

Eu voi acorda premii constand in materiale, dar si surprize ... handmade :)

02.07.2013, 11:07:15
  • soso07
    soso07

Aseara am inceput si eu ceva pentru aceasta sectiune :)

02.07.2013, 11:20:32
  • raven
    raven

Hi-hi.....te asteptam :)

02.07.2013, 16:05:51
  • soso07
    soso07

Este gata CURCUBEUL :) Afara se pregateste sa ploua, cine stie, poate voi vedea si un curcubeu azi ...
    "E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu." - Nicolae Labis

www.breslo.ro/Product/Un-CURCUBEU-in-palma-ta---Participa-la-Concursul-VARA---Sectiunea-Arta-Plastica-si-Decoratiuni---REZERVAT_964802

06.07.2013, 12:38:32
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Soso, superb curcubelul tau.

06.07.2013, 23:24:47
  • soso07
    soso07

Multumesc frumos, Octavia :*)

06.07.2013, 23:31:08
  • raven
    raven

Soso, este extraordinar curcubeul!!! Foarte frumos realizat, si cu atentie la detalii!
    Bun venit in concurs :)

07.07.2013, 11:36:58
  • soso07
    soso07

Multumesc :)

07.07.2013, 23:14:07
  • rosegarden
    rosegarden

dupa extraordinarul curcubeu al lui soso, vin si eu cu o floricica mai umila-destul de colorata si ea :D
    www.breslo.ro/Product/Paeonia-----ilustratie-artistica-bujor--pictura-aquarele--CONCURS-VARA-ARTA-SI-DEC_968483

11.07.2013, 16:49:10
  • soso07
    soso07

:*) Rosegarden, o floricica nu poate fi umila, ea isi etalazeaza intotdeauna eleganta si sensibilitatea ! Si tu ai surprins foarte bine acest lucru intr-o tehnica foarte draga mie ... acuarela :)

11.07.2013, 18:43:12
  • soso07
    soso07

11 iulie - Ziua Internationala a Ciocolatei a inceput sa fie sarbatorita in Franta, iar acum se sarbatoreste in toata lumea. Cu riscul de a va face pofta, va dezvaluim cateva secrete din lumea ciocolatei.
    Ciocolata a fost inventata de azteci, care au numit-o "mancare pentru zei". Mai tarziu, a fost adusa in Europa de cuceritorii spanioli si a devenit populara in toata lumea. In Europa, ciocolata a fost numita "aurul negru" pentru foarte mult timp. Belgia este liderul mondial al productiei de ciocolata. Anual, belgienii produc 170.000 de tone de ciocolata. Sunt peste 2.000 de magazine si 16 muzee de ciocolata in Belgia. Ciocolata merge cel mai bine consumata alaturi de un vin rosu. Niciodata sampanie sau vin spumant. Ciocolata consumata la micul dejun te ajuta sa slabesti. Motivul pentru care rasfatul dulce de dimineata nu ingrasa este faptul ca metabolismul este la nivel maxim in primele ore dupa ce te-ai trezit si este capabil sa arda caloriile in plus pe parcursul zilei.

11.07.2013, 18:43:40
  • rosegarden
    rosegarden

soso! multumesc, esti o draguta! si tehnica mea favorita este aquarela, cu toate ca nu stapanesc laviurile asa cum imi doresc.
    apropo de ciocolata: asteci nu o beau dulce, si cea mai buna pentru slabit, anticancerigena si ce stiu inca ce...e cea neagra...sa aiba peste 55%...eu a prefer pe cea cu 70% cacao-ce e drept e mai ...uscata...dar imi place..chiar si pt ca e amara.
    Deci , la ciocolata fetelor!

11.07.2013, 18:48:26
  • soso07
    soso07

Cu 85 % cacao ai incercat ? Si mie imi place ciocolata cat mai neagra :))

Eu n-am mai incercat, cred ca din facultate, tehnica acuarelei. Atunci faceam, la studiul formei, la perspectiva - tot felul de planse - cladiri, vitralii, compozitii. Dar au ramas undeva, in trecut ... in cea mai frumoasa perioada din viata mea.

11.07.2013, 19:04:52
  • rosegarden
    rosegarden

cred ca nu am incercat-cu toate ca e posibil-dar sigur era vreo cioco rara pe la noi...
    aquarela am reluat-o recent(o reiau in fiecare an macar pt o lucrare)..anul acesta imi continui obsesia pentru flori...dar cand ma apuc de lucru-nu ma uit inainte la nimeni-nimic-ma refer la alte lucrari pt ca m-as descuraja cand vad ce lucreaza altii si cat de bine..imi vine sa plang..stiti sentimentul acela cand va place o lucrare, dar si aveti sentimentul ca voi l-ati facut-nu neaparat ca e asa de bun ;0, dar pentru ca exprima tot ce ati dori sa exprimati si voi?..
    sper sa mai sosoesc in concurs cu vreo buruiana in aquarela...

11.07.2013, 20:09:38
  • soso07
    soso07

Foarte bine, poate mai prind si eu curaj :)

11.07.2013, 20:18:39
  • raven
    raven

Superbaaaa!! Imi place lucrarea ta, rosegarden! Acuarela este si tehnica mea preferata...Mult succes, si mai vrem acuareleee!

12.07.2013, 16:49:06
  • raven
    raven

Apropo de ciocolata: Incercati pe cea neagra, cu 75% cacao, si bucatele de portocale.....este delicioasa :)

12.07.2013, 16:50:14
  • soso07
    soso07

Am facut totulet cu asa ceva :)

12.07.2013, 17:06:36
  • raven
    raven

Vrem retetaaa.... :D

12.07.2013, 22:35:38
  • rosegarden
    rosegarden

sosesc cu o a doua lucrare-tot aquarela, dar ceva total diferit...legat de mirodeniile verii...:d
    sper sa va placa!
    www.breslo.ro/Product/anethum---ilustratie-aquarela--floare-de-marar--CONCURS-FORUM-VARA-ARTA-PLASTICA-SI-DECORATIUNI_970479

14.07.2013, 14:33:06