Forum: Concursuri Concurs - VARA - Sectiunea Arta Plastica si Decoratiuni
- raven
Ducand mai departe frumoasa traditie a Anotimpurilor, sa pasim cu incredere in cel mai generos anotimp, daruindu-i cu pricepere si dragoste toata migala mainilor noastre! Va invit sa participati, in cadrul concursului Verii, cu lucrarile voastre de arta plastica sau decoratiuni...fara a va limita la aceasta sectiune a concursului!
01.06.2013, 15:31:25
Asteptam sa reflectati prin creatiile voastre lumina, caldura, voiosia verii, dar si linistea calda a serilor pline de greieri, sau magia vacantei la malul marii, ori in livada bunicilor...
Perioada generoasa de inscrieri 01 iunie - 31 august - va ofera suficient timp pentru inscrieri, si, de ce nu, pentru a sponsoriza acest concurs!!
Se vor putea inscrie maxim 3 (trei) lucrari la aceasta sectiune, lucrari care prin infatisare si descriere sa reflecte tema concursului: VARA.
Ca moderator al acestei sectiuni, voi oferi cate un premiu pentru ocupantele locurilor 1, 2 si 3, premii ce vor fi afisate pe parcurs.
Vom avea si premii-surpriza!!
Asa ca, sa dam start concursului, si fie ca cel mai "varatic" sa castige!! - GradinaSecreta
Sa fie intr-un ceas bun, Cristina draga! Mult succes in rolul de gazda!
01.06.2013, 17:30:46
Asa cum am promis, voi oferi cel putin un premiu la aceasta sectiune!
Doamne-ajuta! - soso07
Sustinere si din partea mea :) Si povesti cat mai frumoase ... lejere, de VARA :)))
01.06.2013, 17:39:49 - abigailsmycken
Salut! Ce concurs frumos si ce interesante sunt toate provocarile voastre! Le-am tot urmarit dar de fiecare data am ajuns prea tarziu ca sa ma inscriu. Not anymore! Am fost inspirata cand am intrat azi pe forum.
01.06.2013, 18:24:11
Eu sunt la inceput de drum pe Breslo si as dori sa ma inscriu la concurs dar fiind primul la care ma inscriu am o intrebare, deoarece nu am vazut mentionandu-se. Unde trebuie sa trimit lucrarea? Exista vreun mail sau pun lucrarea in magazin si dau link-ul aici?
Multumesc anticipat :) - soso07
abigail, trebuie sa existe un inceput :)
01.06.2013, 18:57:56
Cu inscrierea este simplu, pui lucrarea in magazin si apoi link-ul aici, cum spuneai si tu. Lucrarea trebuie facuta dupa data inceperii concursului.
Multa bafta !!! Si spor :) - Jewelswithlove
Si o sa fie si sectiunea "Bijuterii",abigail,unde te astept eu in prag (dupa ce deschid "casutza")ca sa-ti urez bun-venit,plus sectiunea "Moda si vestimentatie" unde,deasemenea,poti participa;
01.06.2013, 19:23:09 - forHOPE
as dori sa sparg eu gheatza, cu un produs decorativ, insotit de o legenda:
01.06.2013, 21:02:16
www.breslo.ro/Product/Orhidee-din-Maldive_938259
abigail> sunteti binevenita si la categoria mea de concurs, moda si accesorii :) - raven
Bine ai venit cu orhideea ta superba, Diana! Cand am deschis poza produsului, m-am intrebat pentru o secunda care este lucrarea ta...foarte reusita orhideea!! Te astept si cu a doua lucrare!!
01.06.2013, 21:33:02 - raven
Gabi si Soso, multumesc de sustinere! Si multumesc ca te-ai anuntat ca sponsor, Gaby! Te astept cu drag sa si participi!
01.06.2013, 21:38:18
Povestile vor veni in curand...cu tema Decoratiuni si arta - care au in centru Vara :)
Ca sa nu uit, precizez si eu ca lucrarile participante trebuie sa fie facute special pentru acest concurs, si sa fie postate in magazin, si cu link aici, dupa data de incepere a concursului.
Fiind cea mai harnica, Diana va primi premiul pentru prima lucrare inscrisa in concurs! - Jewelswithlove
Iata c-a aparut prima creatie a Verii!La multe inainte!
01.06.2013, 21:43:33
Foarte frumoasa orhideea,Diana! - soso07
Diana, nu degeaba ne alintam noi acum cateva zile ca suntem orhidee (in functie de ziua de nastere) - se vede ca tu ai si luat in serios !!! Si eu m-am uitat sa vad care este floarea ta :))
01.06.2013, 22:36:02 - forHOPE
Cristina, multumesc pentru minunatele cuvinte; orhideea mi-a venit ca inspiratie de la orhideea mea alba, reala, pe care am primit-o acum 2 ani parca de la o persoana tare draga mie...ei ii dedic orhideea mea "nemuritoare"...Si a doua lucrare este in proiect de desfasurare...am timp...nu ma grabesc...
01.06.2013, 22:42:09
JWL, va multumesc pentru aprecieri! :)
Da Sorinutzo, a iesit la iveala Orhideea din noi :))))) - GradinaSecreta
Da, si eu m-am uitat de mai multe ori la toate imaginile ca sa-mi dau seama care e reala :)). Asta inseamna ceva!
01.06.2013, 22:51:10 - soso07
Numele lunii iunie (in latina Iunius) vine de la zeita Iuno, sotia lui Jupiter si protectoarea femeilor maritate. Poate de asta se crede ca nuntile facute in iunie duc la cupluri durabile. Luna iunie, popular, se numeste Iuniu, Ciresar sau Ciresariu.
01.06.2013, 22:51:29 - soso07
Cel mai important fenomen astronomic ce are loc in aceasta luna este Solstitiul de vara (21 iunie), cea mai lunga zi din an.
01.06.2013, 22:54:31
In calendarul popular, luna iunie este una dintre cele mai importante din an, cu multe sarbatori si evenimente folclorice, insotite de practici rituale care au semnificatii profunde asupra omului si relatiilor lor cu natura. - forHOPE
Gabys, va multumesc frumos...
01.06.2013, 23:05:49
Sorinutzo, chiar voi avea nevoie ca ziua de 21 sa fie cea mai lunga...sa ma pot odihni dupa obositoarea zi de 20... - abigailsmycken
Ce frumos! Va multumesc mult pentru informatii si ma apuc de treaba sa particip si eu la provocarile voastre de vara ;)
02.06.2013, 00:24:37
Wow forHOPE, initial am crezut ca e o floare naturala si ma gandeam oare de ce a pus asta. Dup-aia am citit ca e din fimo si WOW! Absolut superba, nici nu-mi dadeam seama ca nu e naturala daca nu scria. Felicitari - raven
Te asteptam cu drag! Creatiile tale sunt doarte frumoase - sunt sigura ca te vei descurca de minune!
02.06.2013, 16:20:37 - Gheorghitza
Am fost oarecum pe neasteptate cand, "Sânzâiiana" noastra, Diana, anuntase inceperea etapei VARA a concursului "ANOTIMPURI"
02.06.2013, 20:24:37
Sânzâiana, vine de fapt de la "Sfânta Diana" o zeitate cunoscuta si de stramosii nostri. Batranii spun ca "Sân" este prescurtarea de la "Sfant" iar Diana vine de Zâna (Dzâna, Dziana). Asadar, Sânziana, ar fi fost o Zâna de mare importanţă pe aceste meleaguri. Am facut aceasta introducere, deoarece am vrut sa intram putin in traditiile noastre stramosesti, din cauya ca mai demult, VARA incepea de fapt ...pe data de 2 IUNIE !!! (si nu pe 21 ca acum) Atunci, pe 2 Iunie era o adevarata sarbatoare (una dintre cele mai importante din an) Sa va reamintesc si faptul ca celebrul dans subtil (ezoteric) CALUSARII rasuna prima data in aceasta zi de 2 Iunie (o zi inchinata si "Tatalui nostru Soarele") Se faceau foarte multe lucruri si ziua abunda cu diferite obiceiuri, rituri si multa, multa voie buna.
Dupa crestinarea poporului roman, cand mai toate datinile stramosesti s-au inlocuit cu sarbatori , s-a gasit de cuviinta ca pe 2 Iunie, Ziua Inceputului de VARA sa se sarbatoareasca ziua Sfantului Mare Mucenic Ioan Cel Nou de la Suceava.
Asadar, pana la urma, Dienutza noastra, n-a facut decat respecte vechea traditie si asa, Etapa VARA nu a inceput prea devreme daca respectam Traditiile stramosesti.
Cu un moderator caruia i-a facut deosebita placere sa modereze aceasta sectiune, speram sa avem parte de cat mai multi concurenti si lucrari pe masura talentului fiecaruia.
Mult succes Raven in misiunea ta frumoasa! Poti conta pe sprijinul multora dintre breslasii cu inima mare. - forHOPE
*abigail, va multumesc frumos pentru minunatele cuvinte! Nici nu stiti ce inseamna pentru mine.
02.06.2013, 21:11:02
* George, minunata poveste...carevasazica....eu sunt o Sanzaiana ? :)) - soso07
CALUSUL
02.06.2013, 21:20:41
Considerat a fi cea mai importanta manifestare folcrorica traditionala, in care dansul, ca mod de expresie, are un rol preponderent. Ca obicei, el este practicat, de regula, in sambata de Rusalii. El imbraca forma unui rit de vindecare a celor "luati de calus", depunandu-se un juramant, in mare taina, pe malul unei ape. In desfasurarea traditionala a jocului existau momente aparte, de pilda hora calusului, in care femeile dadeau calusarilor copiii mici sa-i joace pentru a-i feri de boli. - raven
Si eu multumesc, Gheorghitza, pentru sustinere!
02.06.2013, 22:25:41
Se pare ca Diana...este o Sanziana :) - raven
Diana, avand in vedere ca tu ai spart gheata, iata aici premiul tau pentru prima lucrare inscrisa! Sper sa-ti placa si sa o porti cu placere :)
03.06.2013, 19:01:34
www.breslo.ro/Product/Floarea-soarelui---bratara---Premiu-pentru-prima-lucrare-inscrisa-la-concursul-VARA---sectiunea-Arta-plastica-si-decoratiuni_940173 - mielena
Cristina,il aduc si aici pe Blaga : www.breslo.ro/Product/Hai-la-masa_940313
03.06.2013, 21:18:39 - raven
mmm...Delicios! Venim si noi la masa! :))
03.06.2013, 21:56:52
Bun venit in concurs! - raven
Si ca sa completam "ciresele" de la Mielena, va aduc o frumoasa poezie despre vara, de Vladimir Pop Mărcanu:
04.06.2013, 21:37:30
Vara
Vara e stăpâna ploii
Şi a focului din soare,
Ea e zâna ce ne-aduce
Zilele dogoritoare.
În cuptorul ei se coc
Pepeni galbeni, o minune!
Piersici mari cu miez de foc,
Pere, vişine şi prune.
În grădină ca să crească,
Varza, ceapa şi spanacul
După zile secetoase
Care par mai lungi ca veacul,
Ea trimite-o ploaie caldă
Care vine-n pas grăbit,
Udă totul ş-apoi pleacă
Repede, cum a venit. - forHOPE
Cristina, iti multumesc din inima pentru premiu!! Este superba bratara! Superba!! Sper doar sa nu traga albinele la ea :))))
04.06.2013, 21:54:37 - raven
Ma bucur ca iti place! Sper sa n-ai probleme cu albinele :)))
05.06.2013, 19:53:39
Astept cu drag pe toata lumea in concurs! - soso07
Povestea CRINULUI
05.06.2013, 23:10:03
Se spune ca traia pe vremuri o vrajitoare deosebit de rea si de puternica. Se facea ca tot ceea ce atingea aceasta vrajitoare se prefacea in stana de piatra. Daca insa se atingea de un copil, acesta era prefacut intr-o floare.
Pe acea vreme traiau doi copii, frate si sora, care nu aveau parinti si plecasera in lumea larga pentru a-si gasi o familie. Mergand ei asa, au ajuns la castelul vrajitoarei. dar ei nu stiau de pericolul ce ii pastea si, apropiindu-se prea mult de castel, fata a fost prefacuta intr-o floare. Fratele dorea sa isi salveze sora cu orice pret. Cu lacrimi pe obraji incepu sa se roage, cerand ajutorul Zanei Florilor. Aceasta, induiosata de deznadejdea baiatului, i-a dat o floare care sa-l ajute sa isi salveze sora.
Aceasta floare insa era magica. Daca atingea un obiect fermecat de vrajitoare, rupea vraja care il cuprinsese.
Cu ajutorul acestei flori, baiatul reusi sa isi descante surioara si sa o transforme la loc in fata, cum fusese.
Cei doi au incercat apoi sa fuga, dar au fost prinsi de vrajitoarea cea rea, care i-a preschimbat in doi crini, doua flori albe, al caror miros imbatator te face sa nu te poti apropia de ei. - blanitza
Cat de frumos a inceput si aici concursul Verii celei vrajite, draga Cristina, felicitari pentru initiativa minunata de a ne aduna iarasi cu totii intr-un gand si-ntr-o idee - sarbatorirea acestui neasemuit anotimp, pe care-l asteptam cu-atata dor tot anul, la care-n iernile lungi visam cu nesat, doaaamne, ce lucru bun si frumos pentru oameni - VARAAAA!!!!
06.06.2013, 01:34:00
Cristina draga, mi-as dori sa particip la aceasta superba revarsare de gand, idee, poveste si antren cu tot ce pot, asadar conteaza pe mine si ca participant, cat si ca sponsor, voi reveni cu detalii pe parcurs.
Ieri am facut un prim pas, ca sa zic asa, am promovat si-am incercat sa prezint concursul acesta special - Lauda Verii, printr-un articol pe blogul meu, iata-l, si sper sa-ti placa
http://gabriela-bijoux.blogspot.ro/
Asadar, cat mac e prin livezi, atatia (f)ani Verii-i urez..., ca sa-l parafrazez pe Cosbuc, si-aici infinite si savuroase sa fie povestile, delicioase si sugestive piesele inscrise, iar noi sa mai jucam un pic si prin livezi, de unde cu siguranta ne va veni inspiratia pentru aceasta speciala sectiune, prin care ne-aducem Vara in casuta!!! - raven
Multumim mult, Gabi, si ma bucur ca ai venit sa ne sustii! Intotdeauna, unde pui suflet, ies minuni! Multumim si de promovarea concursurilor...am citit cu drag ce ai scris :)
06.06.2013, 08:56:19
Imi amintesc foarte bine, ca, acum un an, cand participam pentru prima oara la un concurs pe forum, tu ai fost prima care m-a incurajat si m-a sustinut!
Bine ai revenit!
Multumesc pentru intentia de a participa ca sponsor, si mai ales, ca si concurenta! :) - forHOPE
Buna seara, as dori sa mai aduc in concurs povestea unei scoici:
08.06.2013, 21:23:31
www.breslo.ro/Product/Povestea-unei-scoici_944773 - raven
Diana, bine ai...revenit! Ai adus si marea cu tine... Esti "pe val" :))
08.06.2013, 23:34:46 - soso07
http://www.youtube.com/watch?v=2C1u24P1tWI
09.06.2013, 16:09:10 - forHOPE
Da, eu si vara sunt pe val :))))
09.06.2013, 21:11:28 - raven
Si fiindca peste tot a inflorit teiul, va aduc legenda sa:
10.06.2013, 19:45:20
Legenda Florilor de Tei
In zona regatului vechi exista o legenda despre tei si florile sale. Se spune ca, demult de tot, traiau o fata si un baiat care se iubeau. Pe fata o chema Teia iar pe baiat, Albin. Dragostea lor era atat de curata si atat de puternica, incat i se dusese vestea. In felul acesta a aflat despre cei doi si domnitorul tarii de atunci. Si domnitorul era un om crud si nedrept. Cum a aflat de povestea celor doi, a trimis oameni sa o ridice pe fata si sa o aduca la el sa-i fie sotie.
Si s-au dus oamenii domnului acolo si au luat-o cu sila pe fata iar pe baiat l-au taiat cu sabiile. Iar de pe locul unde a cazut baiatul s-a ridicat o insecta micuta si care avea in coada un ac. Tare s-a mai intristat fata si nu a mai vrut sa se atinga de nici un fel de mancare. Adusa in fata domnitorului, ea nu a cedat insistentelor acestuia, spunandu-i ca ramane credincioasa iubitului ei mort. Degeaba a incercat marele stapan sa o cumpere. De durere, in cateva zile Teia a murit si a fost inmormantata intr-un loc pustiu, ca razbunare suprema ca se opusese stapanului.
Dar pe locul acela a crescut un copac mare si cu flori mirositoare. Si in fiecare vara, micuta albina vine la tei, ca si cum ar vrea sa continue, dincolo de moarte, povestea de dragoste dintre Teia si Albin..... - carmenn
www.breslo.ro/Product/Decoratiune-masa--Solnita-pescareasca-Concurs-Vara---Decoratiuni_946291
10.06.2013, 20:12:53
prima lucrare...:) - carmenn
am postat-o insa o sa mai refac pozele si mai am de finisat putin...:)
10.06.2013, 20:23:03 - raven
Super! Bine ai venit, Carmen! Te asortezi perfect cu "Vara" noastra :)
11.06.2013, 10:24:43 - carmenn
www.breslo.ro/Product/Ghiveci-de-scoici-Concurs-Vara-Decoratiuni_948017
12.06.2013, 16:33:46
a doua lucrare... - raven
Foarte interesant ghiveciul tau, Carmen! Esti harnicuta, tare..... :)
12.06.2013, 18:40:28 - soso07
Aduc si eu un premiu pe care-l va oferi Cristina unei participante la finele VERII :
13.06.2013, 10:25:17
www.breslo.ro/Product/Premiu-Concurs-VARA-ROMANEASCA---Bijuterie-Moda-Decoratiuni_948631 - raven
Sorina, multumim mult!! Este superb premiul - vesel si plin de viata, ca o zi calda de vara!
13.06.2013, 16:26:40
Multumiri sponsorilor anuntati pana acum, in ordinea numerelor de pe tricouri:
www.breslo.ro/Shop/GabyS
www.breslo.ro/Shop/blanitza
www.breslo.ro/Shop/soso07 - cattie
Premiul asta ma face sa vreau sa particip,chiar daca nu mai aveam de gand :)
13.06.2013, 20:35:58 - carmenn
hai vijelica...:)
13.06.2013, 21:13:19 - AlexidaHandmade
Buna ziua tuturor,
14.06.2013, 11:11:55
Cu inima cat un purice indraznesc sa ma inscriu si eu la concurs cu urmatorul produs eco - romanesc 100%. Sper sa va placa si orice parere sau sugestie este binevenita!
www.breslo.ro/Product/Suport-de-creioane-Rustic-DeEco_949625 - soso07
alexida, este exact ce trebuie !!! Mie imi place foarte mult :)
14.06.2013, 11:27:08
Daca l-ar vedea fata mea, ti-ar spune sa pui cate o margica in mijlocul floricelelor. Mie asa mi-a facut de cateva ori :)) Ba o perla, ba margelute din lemn ... de la caz la caz. - raven
Bine ai venit in concurs, Alexida!
14.06.2013, 12:53:08
Cu drag te primim....si te asteptam si cu a doua creatie :) - AlexidaHandmade
Multumesc frumos fetelor, nu stiu daca va fi si a doua creatie, sincer nu as vrea sa concurez cu mine insami, dar nu se stie, poate vreo muza ma va inspira, mai este timp pana la finele inscrierilor.
14.06.2013, 13:02:56
Insa va multumesc mult pentru primire! - carmenn
www.breslo.ro/Product/Mica-printesa-Decoratiune-din-scoici-Concurs-Vara-Decoratiuni_951306
16.06.2013, 20:46:27
a treia lucrare