Forum: Concursuri Concurs *VARA ROMANEASCA* -Sectiunea Bijuterii
- HappyAccesories
vreau sa ofer si eu un mic premiu, ca de obicei unei creatii care ma va face sa zambesc! :)
01.08.2013, 12:07:02
www.breslo.ro/Product/Medalion-Smile-all-the-way_947928 - soso07
Pandantivul "Smile" mi-a adus aminte de o melodie :
01.08.2013, 12:25:49
"I love your SMILE"
https://www.youtube.com/watch?v=QGXxcSdsXJ4 - Jewelswithlove
Multumesc mult,Ale,pentru premiu!Sunt convinsa ca si norocoasa care il va castiga va fi ...happy!
01.08.2013, 13:03:57
Sorina,pe tine te-a inspirat pandantivul,pe mine numele Shanice:)) M-a facut sa ma gandesc la un colier cu motive tribale:) - soso07
Ne completam ;)
01.08.2013, 13:11:48 - soso07
Mai avem o luna de vara ...
01.08.2013, 13:12:45 - Jewelswithlove
Daaaa....mai avem o luna de vara,o luna in care va puteti inscrie lucrarile minunate in concurs,o luna in care si eu trebuie sa realizez premiile...va fi o luna plina cu de toate!
01.08.2013, 17:31:15 - Jewelswithlove
Weekend placut tuturor!
03.08.2013, 07:10:09
Picatura de suflet!
"La inceputul primului razboi mondial, pe varful unui munte, se afla cea mai temuta inchisoare. Nimeni nu reusise sa evadeze vreodata de acolo. In general, cei trimisi aici erau fie condamnati la moarte pentru crime sau jafuri deosebit de grave, fie ispaseau o pedeapsa foarte mare. Desi era atat de bine pazita, intr-o seara un criminal a scapat. Toata noaptea gardienii l-au haituit cu caini, insa, spre dimineata, i-au pierdut urma intr-o padure.
Fugarul, obosit dupa atata goana, a vazut intr-o poiana, o luminita la fereastra unei case. Desigur ca acolo putea gasi ceva de mancare si haine. Cu disperare, a navalit in odaia mica, unde o imagine cu totul neasteptata il tintui in loc: o tanara femeie plangea langa un copilas micut, care, de asemenea, scancea. Pe masa goala, un rest de lumanare lasa in mica incapere o lumina slaba, in care se vedea, totusi, chipul palid si slabit al femeii.
Parca trezit dintr-un cosmar, evadatul o indemna pe tanara mama sa nu se sperie, se aseza alaturi si o intreba ce probleme o fac atat de nefericita. Aceasta, printre lacrimi, i-a raspuns ca sotul ei a murit pe front, ca nu mai are nici un ban si ca, de foame si frig, copilasul s-a imbolnavit.
- Lasa femeie, ii spuse puscariasul, o sa te ajut eu.
- Nu vreau sa furi pentru mine si nici sa sufere cineva nu doresc.
- Nu-ti face griji, nu va suferi nimeni! - i-a raspuns omul si a luat-o pe femeie cu el. Cand au ajuns impreuna in fata politiei, aceasta l-a intrebat mirata:
- Ce faci ?
- Lasa, ti-am spus ca n-o sa sufere nimeni. Vino!
Intrand cu ea in cladirea politiei, omul s-a predat, iar cand seful politiei a venit sa vada cu ochii lui daca periculosul puscarias este, in sfarsit, prins, acesta ii spuse:
- Femeia aceasta m-a gasit in casa ei, cand incercam sa fur cate ceva si m-a adus aici. Da-i recompensa pusa pe capul meu, o merita!
Cu lacrimi de recunostinta in ochi, femeia n-a mai spus nimic. Era o recompensa foarte mare, deoarece putini credeau ca cineva l-ar putea prinde si preda pe criminal. Bucuros ca il avea acum prizonier, seful politiei a platit imediat femeii suma enorma, dupa care l-a trimis pe fugar inapoi la inchisoare, sub paza stricta.
Dupa cateva zile, femeia, cerand o audienta la directorul puscariei, i-a povestit acestuia totul, asa cum se intamplase cu adevarat. Uimit de bunatatea detinutului sau, cu ocazia Sfantului Craciun ce se apropia, directorul l-a gratiat, caci era obiceiul ca, o data pe an, sa fie eliberat puscariasul care s-a purtat cel mai bine. Timpul a dovedit ca omul acela se schimbase cu adevarat, caci niciodata nu a mai facut ceva rau.
Oamenii trebuie sa se ajute unii pe altii. Nu te ajuti pe tine decat ajutandu-i pe ceilalti. Dumnezeu vede cu ce pret cauti binele altora si nu pe al tau. Daca un asemenea om - cu lanturi la maini si la picioare, obosit si dornic de libertate, ce nu ducea cu sine decat o groaza de pacate - a putut sa o ajute pe femeia aceea, cu atat mai mult noi ii putem ajuta pe cei din jurul nostru. Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea ocazii de a face bine, fiindca binele il putem face cu siguranta. Si nu e zi, fara sa nu se iveasca un asemenea prilej. Nu trebuie decat sa-l vedem. "
"Nu darui celorlalti dupa cum merita, ci dupa cum au nevoie." - marianaalex
Buna vreau sa particip si eu la acest concurs. e primul concurs la care particip si nu prea stiu exact ce sa fac. produsul meu participant este www.breslo.ro/Product/Laguna-misterioasa---participa-la-conursul-VARA-ROMANEASCA_985943
03.08.2013, 15:45:44
trebuie sa il mai postez undeva? sa mai fac ceva?
mariana - Jewelswithlove
Bun venit in concursurile de pe forum,draga Mariana!Un debut de nota 10!
03.08.2013, 18:19:21
Totul e OK,ai postat tot ce trebuia.Mult succes cu laguna ta cea plina de mister!
"Laguna albastra
Gandurile-mi sunt fire de nisip pe plaja pustie,
Ravasite de briza unor iluzii
Nascute din simple confuzii.
Imi adun amintirile-n palma, si plang.
Ieri - scuze ale existentei mele discrete,
Azi - false perceptii ale lumii concrete.
Fara ele voi fi un exilat pe tarmul oceanului Timp,
Loc necuprins de constiinta noastra,
Golit de sens si departe de Laguna Albastra!"- Ioan Horga - Jewelswithlove
lilianamurariu,colierul tau inscris in concurs e o explozie de culoare!Bun venit in concursurile de pe forum,ma bucur sa vad inca o creatoare ce debuteaza in concursuri si o face frumos si bine!Mult succes !
03.08.2013, 18:26:50
Chiar si marele Eminescu a pomenit intr-om poezie de-a sa de coral!
"Kamadeva
Cu durerile iubirii
Voind sufletu-mi să-l vindec,
L-am chemat în somn pe Kama -
Kamadeva, zeul indic.
El veni, copilul mândru,
Călărind pe-un papagal,
Având zâmbetul făţarnic
Pe-a lui buze de coral.
Aripi are, iar în tolbă-i
El păstrează, ca săgeţi,
Numai flori înveninate
De la Gangele măreţ.
Puse-o floare-atunci-n arcu-i,
Mă lovi cu ea în piept,
Şi de-atunci în orice noapte
Plâng pe patul meu deştept...
Cu săgeata-i otrăvită
A sosit ca să mă certe
Fiul cerului albastru
Ş-al iluziei deşerte." - Gheorghitza
Marianaalex, Fii binevenita la concursurile Forumului nostru,
03.08.2013, 19:02:33
Jewe a spus tot ce trebuia spus. - Jewelswithlove
Duminica placuta breslasi dragi!
04.08.2013, 10:12:21
O picatura de suflet,asa,de duminica....
"Bine si greu...
Odata, demult, pe cand sfintii obisnuiau sa se coboare pe pamant si sa stea de vorba cu oamenii, iata ca si cel mai sobru dintre ei, Sfantul Ilie, lasandu-si carul de foc si tunul cu care bubuie dupa draci, ceru ingaduinta de la Dumnezeu sa umble cu pasul pe pamant si sa-si cerceteze neamurile, ce mai zic si ce mai fac,cum mai merge lumea...
Dumnezeu l-a slobozit sa se duca, doar-doar s-o mai insenina la fata, iar Sfantul Ilie batu pamantul in lung si in lat, dupa care se intoarse, cam cazut pe ganduri si codindu-se parca sa dea ochii cu Dumnezeu. Dar Domnul nu-l lasa cu una-cu doua, ci prinse a-l descoase, sa vada cu ce s-a folosit din calatoria aceea:
- Ia zi, Ilie, ce mai e pe pamant? Oare oamenii isi mai aduc aminte de mine?
- Belsug si fericire e pe pamant, Doamne, si toata zidirea ta se veseleste, cu muzici si cu oaspete, lipsita de griji mai ceva ca in Rai. Dar de tine, ca sa spun drept, nu prea mai are nimeni vreme sa-si aminteasca...
- De, mai Ilie, asa sunt oamenii: cu cat o duc mai bine, cu atit se fac mai uituci!
Si asa mai curse o vreme, nu tocmai putina, dupa care iar ii veni Sfantului Ilie dorul de duca pe pamant, dar se intoarse mai degraba decat data trecuta.
- Ce-i cu tine, ma Ilie, de n-ai zabovit mai mult printre oameni?
- Apoi, Stapane, cum as fi rabdat sa stau mai mult, cand gasii pamantul la mare stramtorare, chinuit de jale si de paguba multa, ca l-a batut rau ploaia si grindina, de le-a stricat oamenilor casele si tarinile, parca a dat Iadul peste ei...
- Ce sa-i faci, mai Ilie, citeodata e si asa... Dar de mine oamenii isi mai aduc aminte?
- O, sarmanii de ei, tot timpul le e numele tau pe buze, si ridica ochii inlacrimati spre cer, strigand cu glasuri rugatoare: "Doamne, Dumnezeul nostru, fie-ti mila de noi si nu ne urgisi pentru pacatele noastre multe si grele; ci opreste prapadul, ca numai nadejdea la tine ne-a mai ramas"!" - marianaalex
Buna.
04.08.2013, 18:00:29
acesta este al doilea produs participant la acest concurs. L-am numit ''Vara in Parang''.
www.breslo.ro/Product/Verde---participa-la-concursul-Vara-Romaneasca---sectiunea-bijuterii_986584 - Jewelswithlove
Buna dimineata,breslasi harnici si talentati!Sa aveti o saptamana minunata!
05.08.2013, 06:59:46
Mariana,ma bucur ca ai inscris si o a doua lucrare,verde si frumoasa ca verile romanesti!
"Parâng
Îngheţat de frigul de la miază-noapte,
Muntele s-a culcat într-o seară
Pe covorul verde, la poale.
Şi-a pus alături toiagul, căciula,
Şi-a descălţat opincile
Şi s-a aşezat la somn lung cât o moarte.
Până dimineaţă îl acoperiseră poienile,
Răsăriseră flori,
Turmele păşteau sub ochii leneşi
Ai măgarilor, păstori plictisiţi.
Ciobanii i s-au urcat pe umeri.
Au văzut departe în zare
Pădurile, câmpiile, râurile;
Până la Mare.
L-au numit Parâng.
Când se trezeşte în zori
Adună primele raze în telescoapele din cremene
Şi le împrăştie darnic la vale.
I-au pus la buze un caval.
Cântă din dorurile ciobăniţelor care plâng,
Din tainele stâncilor cu ochi din cristal,
Din urmele lupilor pe potecile strâmte,
Din flacăra de sub ceaunul stânelor.
Oamenii şi-au zis „oieri”
Şi nu s-au mai întors în Ardeal."-Dan David - marianaalex
multumesc.
05.08.2013, 12:08:10
sa aveti o saptamana frumoasa! - Jewelswithlove
Astăzi,credinciosii ortodocsi sărbătoresc Schimbarea la Faţă!
06.08.2013, 11:06:34
Superstiţii legate de această zi
În satele româneşti încă mai este păstrat viu spiritul acestei sărbători, de care sunt legate o serie întreagă de obiceiuri, tradiţii şi superstiţii. Se spune că cei care nu ţin această sărbătoare vor fi uscaţi şi gălbejiţi ca florile care de acum încep să se veştejească. Cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe.
Fetelor care se spală în această zi nu le mai creşte părul, aşa cum nu mai creşte iarba. Despre oamenii care nu-şi văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineaţa zilei, se spune că vor muri până la sfârşitul anului.
În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de către cineva, că aşa vei fi tot anul.
Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă sigur vor fi vindecaţi. Femeile însărcinate, dacă vor ţine această zi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi.
Biserica a rânduit ca, de sărbătoarea Schimbării la Faţă, să se facă dezlegare la peşte pentru bucuria praznicului, ce are loc în timpul postului Sfintei Marii.
Se sfinţesc grădinile
În această perioadă să sfinţesc grădinile, boabele de grâu pentru semănat, recoltele. Credincioşii duc la biserică prinoase din roadele pe care le au pentru a fi binecuvântate de preot şi împărţite celor sărmani. De asemenea, viii nu trebuie să-i uite nici pe cei trecuţi în nefiinţă, ci să facă pomană în amintirea şi pentru sufletul acestora. Din 6 august, toamna începe să-şi intre în drepturi. De acum înainte, iarbă nu mai creşte, păsările se pregătesc să plece spre ţările calde, insectele se pregătesc să intre în pământ. Frunzele copacilor încep să ruginească. Dacă în Ziua Schimbării la Faţă vremea este însorită şi plăcută, toamnă va fi una roditoare şi îmbelşugată. În schimb, dacă plouă, toamna va fi una mohorâta. În popor se spune că, dacă în postul Adormirii Maicii Domnului plouă mult, iarna care va veni va fi una plină de ninsori.
Este bine ca, până la această dată, ţăranii să termine de cosit şi de adunat fânul. De acum încolo iarba şi florile doar îmbătrânesc, diminuând calitatea furajului. Acum se culeg şi ultimele plante de leac. În această zi se poate începe şi gustatul boabelor de struguri. Deşi încă nu sunt coapte şi ţi se sterpezeşte gura de la ele, tradiţia le atribuie un rol vindecător şi se spune că sunt bune de leac pentru cei care au intestinele sensibile.
Nu mai dormiţi afară!
O veche superstiţie spune că nu e bine să te mai scalzi în apele repezi de munte, că apele se răcesc, iar cerbii vin să le spurce şi creşte riscul îmbolnăvirilor. Tot de acum este bine să nu se mai doarmă afară. Praznicul Schimbarea la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos este prin excelenţă sărbătoarea îndumnezeirii firii omeneşti şi a participării trupului trecător la bunătăţile veşnice. Cei care au sărbătorit Schimbarea la Faţă a Domnului (noaptea dintre 18-19 august) pe Muntele Tabor povestesc că, în timpul Sfintei Liturghii, se coboară asupra mănăstirii ortodoxe, un nor luminos, care nu are caracteristicile unui nor obişnuit. Norul apare o singură data pe an, întotdeauna în acelaşi loc, în direcţia Nazaretului, şi la aceeaşi vreme, până noaptea târziu. - GradinaSecreta
Cu parere de rau ca nu am putut fi prezenta atat cat as fi dorit pe forum in vara asta si cu multumiri pentru pastilele de suflet si de frumos pe care le-am savurat in momentele de relaxare, aduc si eu o piesa in acest concurs frumos, din care avem toti multe lucruri de invatat. Iata si bucatica mea din fiinta magica a verii, asa cum frumos spunea una dintre concurente:
09.08.2013, 15:52:50
www.breslo.ro/Product/Pandantiv-i-inel-Flori-de-snziene---Particip-la-Concursul-Vara-Romneasc-Bijuterie_990235.
Va imbratisez cu drag! - GradinaSecreta
Si inca un premiu oferit cu drag:
09.08.2013, 16:32:05
www.breslo.ro/Product/Cercei-Butterflies-on-my-heart-Premiu-Vara-Romneasc-Bijuterie_853200. - Jewelswithlove
Bun venit,Gabi,te asteptam!Ma bucur nespus ca ai venit si ne-ai adus crampeie de soare transformate in flori de sanziene,ma biur ca ai reusit sa transmiti prin lucrarea ta magia acestor flori,perfectiunea si unicitatea lor.Foarte frumos si inspirat!
09.08.2013, 18:58:40
"Vraja Sânzienelor (Valeria Mahok )
Pe noapte ploioasă,
Chemările dorului se revarsă,
Să joace de Sânziene
Pe-a naturii sfinte scene,
Printre flori de câmp şi fragi,
Alături de oameni dragi,
Între glasuri de izvoare,
Şi dulci vise de fecioare,
Printre a sufletelor vrăji,
Şi descântec de ţigănci,
Pe sub păsările nopţii
Şi săruturile sorţii,
În sân cu speranţe mii,
Să tot pleci, să uiţi să vii,
Fericită doar să fii.'
Iar premiul e,cum altfel,vis si culoare,stropi de zi de vara numai buni de prins la urechi!Vom hotari impreuna,cand se va termina concursul,pe cine vor face fericita fluturasii! - Jewelswithlove
Picatura de suflet!
10.08.2013, 11:15:08
"CATELUL
In vitrina unui magazin de animale, era un afis: „Catelusi de vanzare“.
Un baietel de 10 ani, intra si intreaba care-i pretul unui catelus. Vanzatorul ii raspunde ca pretul este intre 30 si 50$.
Baietelul baga mana in buzunar scoate cateva monezi, numara 2.70 $ si intreaba: „As putea vedea catelusii?“.
Vanzatorul zambeste, fluiera, si din magazin iese afara cateaua, si in urma ei 5 catelusi frumosi. Al saselea catelus… ramasese in urma si nu se apropia !
Baietelul intreaba: „De ce catelusul asta schioapata?“ Omul ii raspunse ca s-a nascut cu o problema la picior si va schiopata toata viata!
„Asta-i catelusul pe care-l doresc“ a spus baietelul cu bucurie in glas. „Daca asta-i dorinta ta, ti-l dau gratis!“
Copilul s-a suparat si a raspuns: „Nu-l vreau gratis, pretul lui e la fel ca si al celorlalti catei, iti voi da tot ce am la mine acum, si in fiecare luna iti voi plati 50 de centi, pana voi achita pretul lui intreg !“
„Esti sigur ca vrei acest catelus? Doar niciodata nu va putea fugi sau sa se joace si sari ca ceilalti !“
Baietelul s-a aplecat si si-a ridicat putin pantalonul si i-a aratat vanzatorului aparatul de fier ce-i sustinea piciorul stramb. „Nici eu nu pot alerga, de aceea acest catelus are nevoie de cineva care sa-l inteleaga !“
Ochii vanzatorului s-au umplut de lacrimi cand i-a spus copilului: „Ma rog si sper ca fiecare catelus sa aiba pe cineva care sa-l iubeasca, asa cum tu il vei iubi pe acest catelus!“
In viata nu conteaza cine esti, conteaza ca cineva sa te pretuiasca si sa te iubeasca neconditionat!
Un prieten adevarat, este acela care soseste in timp ce ceilalti dispar !" - floricelesv
Bună ziua aş dori şi eu să particip cu un produs care îmi este foarte drag şi pe care l-am creat special ilustrând o zonă şi un obicei tradiţional din ţara noastră. www.breslo.ro/Sold/floricelesv/GuleraTradiional_1829222
10.08.2013, 11:23:07 - floricelesv
De foarte multe ori fără să realizăm tradiţia românească este o picătură de istorie din sufletul fiecăruia dintre noi.Ce numim noi tradiţie trebuie trăit,trebuie simţit.Aşa cum fiecare din noi este mândru de ceea ce devine pe parcursul anilor aşa este mândru şi de arta pe care o oferă mâinile sale pentru iubitorii de bijuterii manuale.Aşa că pentru guleraşul tradiţional pe care l-am afişat la concurs am inventat şi o mică legendă. LEGENDĂ:Se zice că trăia odată într-un sat o fată frumoasă care era însă săracă şi nu putea să-şi cumpere un costum popular,însă ea ştia că nu aspectul arată cine eşti tu ci personalitatea,sufletul şi sentimentele.Toate fetele o criticau pentru faptul că nu era ca ele ci era diferită şi nu neapărat pentru că ea nu şi-ar fi dorit ,ci pentru că nu avea posibilitatea să poarte şi ea un costum popular.Într-o zi s-a săturat de ceea ce auzea zilnic şi dorind să-şi facă ceva special pentru ea,a adunat flori într-un buchet asemenea culorilor costumelor fetelor.A tăiat florile le-a aşezat cum i-a fost ei mai drag şi şi-a creat un guleraş tradiţional pentru care a fost foarte apreciată şi pentru că şi celelalte fete şi-l doreau s-a gândit să le creeze şi lor un asemenea dar.Fetele au cunoscut astfel bunătatea fetei şi de atunci au privit-o cu alţi ochi.Ea a ştiut din totdeauna că fericirea trebuie împărţită tuturor şi că ea nu este particulară ci comună.
10.08.2013, 11:43:47 - floricelesv10.08.2013, 11:52:06
- corainadori
Buna fete si baieti! Bine v-am gasit! Trec un produs de la sectiunea Moda; for Hope zicea ca s-ar potrivi mai bine asa ca le schimb locul. Sper sa fie in regula!
10.08.2013, 13:45:59
www.breslo.ro/Product/CERCEI-ROZ-CROSETATI-participa-la-concurs-Vara-Romaneasca---Bijuterii_959543
Succes la toata lumea! - Jewelswithlove
Lipseste omu' motivat,pe baza de lipsa de net :)) si uite ce minunatii gaseste!
10.08.2013, 19:01:36
Bun venit in concursurile de pe forum,floricelesv,ma bucur ca ni te-ai alaturat!
Si ma bucur cu atat mai mult cu cat ai adus in discutie si ai punctat prin creatia ta atat de frumoasa draga noastra Bucovina!Gulerasul a adunat in el toate florile Sucevei lui Stefan!Felicitari!
"În Bucovina locul-i sfânt, leagăn de credinţă
Din străbuni am ctitorit pentru biruinţă.
La Suceava, între munţi Dumnezeu e-n toate
Zimbrul ţine la un loc oameni şi cetate.
Multe neamuri am ţinut ţara ca o floare
Şi pământul ce-l avem, fără supărare,
Locul pe care trăim Bucovina-i spune
Domnul Ştefan l-a sfinţit, loc de rugaciune!
Noi, la Putna ne-nchinăm si la Suceviţa,
Voroneţu-i poartă-n cer, vatră Moldoviţa,
Oamenii care-i avem toţi îs pentru ţară,
Nu ne face nimenea neamul de ocară!
N-am cerut la nimenea, că avem de toate,
Să ne deie Dumnezeu, numai sănătate!
Fete si feciori cuminţi sa ne poarte neamul
Cu iubire de părinţi, ca bucovineanul!" - Jewelswithlove
Corina,era si timpul sa vedm putin si partea roz a vietii,a concursului,a verii,asa ca bine ai adus aici cerceii tai dantelati si dulci ca bomboanele!
10.08.2013, 19:02:13
"Culoarea purităţii este roz şi cu cât gradul de puritate sufletească a unei persoane este mai mare cu atât ea emană mai multă căldură (sufletească, evident)."-aforism de Michelle Popescu - Jewelswithlove
Picatura de suflet!Duminica placuta!
11.08.2013, 10:28:38
"CAT VALOREZI IN REALITATE?
Realistul (nu-i vom da nume, dar majoritatea oamenilor isi spun realisti, nu-i asa?), cu o figura trista si abatuta, se intalni cu prietenul sau Doru intr-un bar, la o cafea. Deprimat, incepu sa se descarce in fata lui, povestindu-i despre toate preocuparile sale... munca... banii... raportul cu prietena... scopul sau in viata!... Totul parea sa ii mearga prost.
Doru baga mana in portofel, scoase o bancnota de 500 RON-i si ii zise:
- Vrei aceasta bancnota?
Realistul, putin confuz,ii raspunse:
- Bineinteles, Dorule... sunt 500 RON-i, cine nu i-ar vrea?
Atunci Doru lua bancnota intr-o mana si o stranse cu putere pana cand facu un mic ghemotoc. Aratandu-i ghemotocul Realistului il intreba din nou:
- Acum o mai vrei?
- Pai, nu stiu unde vrei sa ajungi, dar sunt in continuare 500 RON-i. Bineinteles ca ii iau si asa, daca mi-i dai.
Doru desfacu ghemotocul, arunca bancnota pe jos si o calca cu piciorul, pana cand se murdari toata.
- Tot mai vrei bancnota?
- Asculta, Dorule, tot nu inteleg unde vrei sa ajungi, este oricum o bancnota de 500 RON-i si,pana cand nu o rupi,isi pastreaza valoarea....
- Realistule, trebuie sa intelegi urmatorul lucru:chiar daca uneori ceva nu iese asa cum vrei tu, chiar daca viata te indoaie si te face un mic ghemotoc, tu continui sa fii la fel de important cum ai fost intotdeauna... Ceea ce trebuie sa te intrebi este cat valorezi in realitate, nu cat de mult poti sa fii strans,mototolit sau murdarit de greutatile vietii intr-un anumit moment.
Realistul ramase nemiscat,uitandu-se la Doru fara sa zica un cuvant, in timp ce mesajul ii intra bine in memorie.
Doru puse bancnota desfacuta alaturi de el pe masa si,cu un zambet complice, ii spuse:
- Ia-i, tine-i cu tine ca sa iti amintesti de acest moment atunci cand nu te vei simti bine... dar trebuie sa imi dai o bancnota noua de 500 RON-i ca sa o pot utiliza cu urmatorul prieten care are nevoie. Ii stranse mana si se indrepta catre usa.
Realistul privi bancnota, zambi, o privi din nou si cu o energie noua il striga pe ospatar sa plateasca nota...
De cate ori ne indoim de valoarea noastra, de ceea ce meritam intr-adevar si de ceea ce putem realiza?
Acum gandeste-te bine. Incearca sa raspunzi la urmatoarele intrebari:
1. Spune care sunt cele mai bogate 5 persoane din lume.
2. Spune care sunt ultimele 5 castigatoare de la Miss Univers.
3. Spune 10 castigatori ai premiului Nobel.
4. Spune care sunt ultimii 5 castigatori ai premiului Oscar cel mai bun actor sau actrita.
Cum merge? Rau? Nu te preocupa. Nici unul dintre noi nu isi aminteste care erau cei mai buni ieri. Iar aplauzele se duc! Si trofeele se umplu de praf! Castigatorii se uita!
Acum raspunde la urmatoarele:
1 - Spune 3 profesori care te-au ajutat in formarea ta
2 - Spune 3 prieteni care te-au ajutat in momente dificile
3 - Gandeste-te la cateva persoane care te-au facut sa te simti special
4 - Spune numele a 5 persoane cu care iti petreci timpul.
Cum merge? Mai bine? Persoanele care fac diferenta in viata ta nu sunt cele cu cele mai bune rezultate, cu multi bani sau multe premii... Sunt cele care isi fac griji pentru tine, care au grija de tine si care stau oricum cu tine.
Gandeste-te o clipa... Viata este foarte scurta! Tu, pe ce lista esti? Nu stii?... Lasa-ma sa te ajut...
Nu esti printre cei faimosi, dar esti printre cei la care m-am gandit ca vor citi aceste randuri.
O lumanare nu pierde nimic daca aprinzi o alte lumanare cu ea! ..." - soso07
Silvia, iti multumesc !
11.08.2013, 11:18:05 - Jewelswithlove
Cu drag!
11.08.2013, 11:35:16 - Jewelswithlove
Placerea e de partea mea,e o bucurie sa impartasesc cu oamenii dragi de aici aceste crampeie de intelepciune.
11.08.2013, 16:21:48
Bun-venit,Mihaela,cu o ultima lucrare in concursul acesta.Delicioase mure,si la gust,si la privit!
"Cu cofita subsuoara,
Ghimpii rugilor sa-ndure,
A plecat Ileana Voinii
De cu zori s-adune mure…
Iat-o c-a intrat în codru;
Codru-i rar si plin de soare;
Peste tot e numai cântec,
Numai murmur de izvoare.
Si Ileana se tot pleaca
Dupa fiecare mura,
Împartindu-le-n dreptate:
Una-n cofa, sapte-n gura…
Dar, deodata, la rascruce,
Într-o rariste de tei,
Uite-asa pe negândite,
Iese Dinu-n calea ei:
Un flacau voinic e Dinu,
Blând la grai, cu vorba rara,
Vânator fara pereche
Si frumos din cale-afara…
Dornic mi-o cuprinde-n brate
Si mi-o strânge de mijloc,
Potopindu-i ochii, gura
Cu saruturi lungi, de foc…
Rumena ca o rasura
Face-mi-s-a ei gura,
Iar obrajii ei se fac,
Mai aprinsi decât un mac."
Concediu placut,sa te intorci printre noi sanatoasa si voioasa! - Jewelswithlove
Buna dimineata!Sa aveti o saptamana rodnica si placuta!
12.08.2013, 07:35:43
Picatura de suflet!
"Cu catva timp in urma, la Olimpiada Handicapatilor organizata in Seattle,noua atleti, toti cu dizabilitati mentale sau fizice, erau la linia de start pentru cursa de 100 m.
La semnalul starterului incepura cursa, nu toti alergand la fel, dar toti cu dorinta de a sosi si de a învinge.
Alergau ... dar, intre ei, un baietel cu probleme mari la picioare cazu pe pista, se rostogoli de cateva ori si incepu sa planga.
Ceilalti opt il auzira plangand. Incetinira si privira inapoi. Se oprira si se intoarsera … toti!
O fata cu sindromul Down se aseza langa el, incepu sa-l mangaie si sa-l intrebe: ,,Acum esti mai bine?"
Toti noua se prinsera dupa umeri si mersera spre linia de finish.
Tot stadionul se ridicase in picioare, iar aplauzele au durat mult timp….
Persoanele care au vazut intamplarea, o povestesc inca.
De ce?
Pentru ca inauntrul nostru stim ca:
Lucrul cel mai important in viata este nu de a invinge neaparat, este a ne invinge pe noi insine!
Un alt lucru important in aceasta viata este de -i ajuta pe ceilalti, chiar daca asta implica a incetini si a schimba cursa noastra." - corainadori
Buna Silvia! Azi am descoperit un lucru care nu l-am putut lamuri. Te rog spune-mi: la acest concurs se accepta doua sau trei lucrari? In graba mea dupa intoarcerea din concediu n-am mai stiut , asa ca te rog sa-mi spui. Am un colier si am vrut sa-l inscriu dar se pare ca am prea multe lucrari. Daca am prea multe pot sa transfer colier/esarfa la sectiunea Moda?
12.08.2013, 11:51:23
"O zi buna iti doresc!" - Jewelswithlove
Draga Corina,la fiecare sectiune a acestui concurs se pot inscrie cate trei creatii.
12.08.2013, 13:46:53
Da,poti sa renunti la o lucrare si sa pui o alta,poti transfera o lucrare care se potriveste mai bine la alta sectiune,nu e nici o problema!
Valabil pentru toate creatoarele:daca ati realizat ceva care vi se pare mai potrivit pentru concurs(sau credeti ca e mai frumos) decat ceea ce ati inscris deja,puteti alege sa schimbati produsul. - corainadori
Multumesc Silvia pentru raspuns; intr-adevar cred ca colierul/esarfa s-a potrivi mai bine la Moda si in locul lui vreau sa pun o alta lucrare
12.08.2013, 16:05:11
www.breslo.ro/Product/COLIER-SI-CERCEI-RAINBOW-JADE-participa-la-concurs-Vara-Romaneasca--Bijuterii_991530
Scuze si multumesc! - Jewelswithlove
Amprenta ta e si aici la fel de clara ca si la creatia mutata la moda!O creatie care rade la noi vesela si zglobie,mandra de clipa ei de nemurire!
12.08.2013, 20:48:35
In America centrala, mayasii, aztecii si olmecii puneau jadul mai presus de aur.In Noua Zeelanda, triburi indigene de mauri taiau jadul pentru a-si crea arme si obiecte de cult.Chiar si in Egipt, jadul era vazut drept o gema intrupand pacea interioara, echilibrul si dragostea. - Jewelswithlove
Buna dimineata!
13.08.2013, 08:43:20
Picatura de suflet de azi e o intamplare reala...
“Un pahar cu lapte”
Intr-o zi, un tanar sarac care vindea diferite marfuri din poarta in poarta ca sa-si plateasca studiile la universitate, gasi in buzunar doar o moneda de 10 centi si-i era foame.
Decise sa ceara ceva de mancare la urmatoarea casa. Dar bunul lui simt l-a tradat cand ii deschise usa o femeie superba. In loc sa ceara ceva de mancare, ceru un pahar cu apa.
Ea se gandi ca tanarul parea infometat, asa ca ii aduse un pahar mare cu lapte.
El il bau incet si dupa aceea intreba:
-Cat va datorez?-
-Nu-mi datorezi nimic, raspunse ea. Mama mea ne-a invatat ca trebuie sa fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi..
Si el raspunse: Va multumesc din suflet...!
Cand Howard Kelly pleca de la casa aceea, nu numai se simti mai usurat, dar si increderea in D-zeu si in oameni deveni mai puternica. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza saraciei.
Dupa cativa ani, femeia se imbolnavi grav.
Medicii din oraselul ei erau ingrijorati. Dupa putin timp au trimis-o intr-un spital dintr-un oras mare. Il cautara pe Dr. Howard Kelly pentru o consultatie,el era considerat expertul in astfel de cazuri!
Cand el auzi numele oraselului din care provenea pacienta, simti in ochi o lumina speciala si o senzatie placuta.
Imediat,Dr. Kelly urca din holul spitalului in camera ei. Imbracat in halatul lui, doctorul intra sa o vada. Capriciile destinului, era ea, o recunoscu imediat! Se intoarse in sala de vizite determinat sa faca tot posibilul sa-i salveze viata. Din ziua aceea urmari cazul femeii cu cea mai mare atentie, ea fu operata pe cord deschis si se recupera foarte incet…
Dupa o lunga lupta, ea invinse boala...! Era in sfarsit sanatoasa!
Dat fiind ca pacienta era in afara oricarui pericol, Dr. Kelly ceru biroului administrativ sa-i trimita factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe.
O recontrola si o semna. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii si o trimise in camera pacientei.
Factura a ajuns in camera pacientei, dar ei ii era teama sa o deschida, pentru ca stia ca ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca sa plateasca costul unei interventii atat de complicate...
In sfarsit o deschise si ceva ii atrase imediat atentia: pe marginile facturii citi aceste cuvinte...
“Platita integral acum multi ani, cu un pahar de lapte”
(Semnat) Dr. Howard Kelly
Ochii ei se umplura de lacrimi de bucurie si inima ei fu fericita si-l binecuvanta pe doctor pentru ca-i salvase viata…
Morala:
Sa nu te indoiesti ca vei culege ceea ce semeni..." - floricelesv
Vă mulţumesc pentru apreciere şi pentru poezie,este foarte frumoasă.Deşi răspund cu întârziere mă bucur foarte mult că m-am gândit să particip.Îţi mulţumesc pentru cuvintele adresate jewelswithlove.
13.08.2013, 09:57:02 - Jewelswithlove
Buna dimineata.
14.08.2013, 08:16:36
Picatura de suflet!
"Pune paharul jos!"
Un psiholog ii invata pe cursantii lui despre ' managementul ' stressului. A luat un pahar de apa si s-a plimbat prin sala...in liniste. Toata lumea astepta o intrebare de genul - este pe jumatate plin sau pe jumatate gol. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul si si-a intrebat auditorii : " Cat de greu este acest pahar cu apa ".
Mirati, cursantii au dat raspunsuri intre 250 si 500 ml.
Raspunsul psihologului a fost urmatorul : Greutatea absoluta nu conteaza. Conteaza cat timp il vei tine ridicat. Un minut - nici o problema. O ora - o durere de brat . O zi - iti paralizeaza bratul. In fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimba. Se schimba doar timpul ... si cu cat e mai lung, cu atat mai greu este. Stresul si grijile din viata sunt asemenea paharului cu apa. Daca te gandesti putin la ele ...nu se intampla mare lucru. Daca te gandesti mai mult la ele...incepe sa te doara sufletul. Daca te gandesti tot timpul la ele - iti paralizeaza mintea...nu mai poti sa faci nimic.
De aia este important sa te eliberezi de stres. Cand ajungi acasa pe seara...lasa-ti grijile deoparte. Nu le purta cu tine in noapte.
Pune paharul jos!
Parabola asta imi aduce aminte de o poezie superba a lui Tudor Arghezi: "Inscriptie pe o usa"! o stim cu totii, dar poate nu va vine acum in minte:
Cand pleci, sa te-nsoteasca piaza buna,
Ca un inel sticlind in dreapta ta,
Nu sovai, nu te-ndoi, nu te-ntrista.
Purcede drept si biruie-n furtuna.
Cand vii, paseste slobod, razi si canta.
Necazul tau il uita-ntreg pe prag.
Caci neamul trebuie sa-ti fie drag
Si casa ta sa-ti fie zilnic sfanta!
Vedeti, Arghezi facea aceleasi recomandari acum 6 decenii!! - soso07
Steaua care i-a calauzit pe cei trei magi spre locul nasterii Domnului, a stat o clipa deasupra Bethleemului si s-a gandit ce sa faca mai departe, caci isi indeplinise misiunea data de Dumnezeu.
14.08.2013, 17:01:40
"Sa mai stau pe cer asa stralucitoare cum m-a facut stapanul lumei, nu se poate, fiindca nu trebuie sa uit ca unealta smerita sunt in mana Domnului; si apoi s-ar insela oamenii, crezand ca fiecare seara s-a nascut Fiul. Unde sa ma aciuiesc, dar, pe Pamant ?"
Si cobora steaua de pe bolta, sa-si afle locul de odihna. Calatorind peste mari si tari, peste tinuturi cu oameni mai salbatici decat fiarele, care inrobeau alti oameni, sau se razboiau pe gustul conducatorilor, intr-o zi ..." steaua sosi deasupra unor munti inalti cu spinari imbracate cu o iarba scunda", stanci golase si molifti trufasi. Erau Bucegii, cufundati in liniste si pace, cum nu intalnise nicaieri in lunga sa ratacire in jurul Pamantului.
"Nici chiote salbatice chematoare la maceluri, nici vaiete, nici plansete; o tacere adanca, nesfarsita. Si, desfacandu-se in mii de stelute, cazu, de se agata de steiuri si ziduri uriase; fiecare steluta se facu o floare alba, moaleca lana.
Si asa se infaptui FLOAREA BUCEGILOR.
www.breslo.ro/Product/Legenda--fara-final--Flori-de-colt---Participa-la-Concursul-VARA-ROMANEASCA--Sectiunea-Bijuterii_993010 - Jewelswithlove
Bucurie florala si sufleteasca la ceas de seara,aduse de tine,Sorina ,asta vad eu aici!Si mai vad margelute imblanzite de hotararea ta de a cuceri si "regatul" margelelor de nisip!Cuvant,culoare si talent,unite intr-o hora a zanelor!
14.08.2013, 18:23:43
Si ce poate fi mai potrivit decat melodia lui Ducu Bertzi,"Floare de colt"...
"Vis de-argint si de petale
Cuibul tau e sus pe creste
Raza ta-mi coboara-n cale
Mai frumos ca-ntr-o poveste.
Tu floare de colt
Minune sub bolti
Frageda stea
Iubita mea !
Floare ninsa-n varf de stanca
Mai presus de nori si stele
Cine oare sa te-ajunga ?
Numai dorurile mele !
Floare de lumina vie
Zambet cald de dimineata
Te astept de-o vesnicie
Te-ntalnesc o data-n viata."
http://www.youtube.com/watch?v=BahgIldD7bM - soso07
Multumesc, Silvia ! Ce crezi ca ascultam acum ? :)))
14.08.2013, 18:29:16 - Jewelswithlove
Nici nu ma mir!Ca de obicei,pe aceeasi lungime de unda!
14.08.2013, 18:55:39 - soso07
LIKE ;)
14.08.2013, 19:08:44 - Kalimera
like, like, like, soso!! love it!! :)
14.08.2013, 22:12:39 - soso07
:*)
14.08.2013, 22:33:16 - Jewelswithlove
Picatura de suflet!
16.08.2013, 09:32:19
"Cine a inselat?
Demult, traia intr-un sat un brutar renumit pentru painea sa. Dar, intr-o zi, brutarului i se paru ca sunt cam usoare bucatile de unt pe care tocmai le cumparase de la un taran si le aseza pe cantar. Cand colo, ce sa vezi ?! In loc de 1 kg, cat trebuia sa aiba o bucata, fiecare cantarea doar 800 de grame. Suparat foc, omul s-a dus degraba la judecatorie, spunand ca taranul inseala lumea si cerand, bineinteles, pedepsirea acestuia.
N-au trecut nici doua ceasuri si taranul a fost adus in fata judecatorului, care l-a amenintat:
- Daca este adevarat ce spune brutarul, ca ii inseli pe oameni la cantar, te bag imediat la inchisoare.
- Sa-mi fie iertat - zise taranul - dar sunt nevinovat.
- Cum indraznesti sa minti ? - sari brutarul. Chiar astazi am cumparat aceste bucati de unt de la tine. Domnule judecator, trebuie sa-l inchideti pe acest sarlatan, care a incercat sa ma pacaleasca!
- Asa este, omule ? - spuse atunci judecatorul. Este untul acesta al tau ?
- Al meu este, insa, vedeti dumneavoasta, eu nu am prea multi bani. Mi-am cumparat un cantar, dar nu am mai avut bani si pentru greutati, asa ca pun unt pe un brat al cantarului, iar pe celalalt pun o paine de-a brutarului, care - zice el - are 1 kg. Acum, daca painea brutarului n-a avut 1 kg, eu ce vina am ?
Auzind una ca asta, judecatorul a cantarit imediat o paine si, intr-adevar, aceasta nu avea decat 800 de g. In locul taranului, la inchisoare a ajuns adevaratul vinovat, brutarul, care nu doar ca insela oamenii, dar mai dorea si sa fie aspru pedepsit cel care ar fi facut exact ca el.
Cel ce vrea sa insele, singur se insala. Chiar daca nu vede nici un om greseala sa, Dumnezeu ii vede pacatul; iar atunci cand il mai descopera si oamenii, rusinea este cu atat mai mare. " - Jewelswithlove
Am marea bucurie de a anunta un nou sponsor al concursului nostru,magazinul "missit" www.breslo.ro/Shop/missit!
16.08.2013, 14:35:24
Acesta ofera castigatorilor primelor 3 locuri cate un voucher,dupa cum urmeaza:
Locul I-45 lei
Locul II-35 lei
Locul III-25 lei
Multumim mult,Mihaela! - Jewelswithlove
Iar premiile se aduna,spre marea mea bucurie!
16.08.2013, 20:13:37
Un nou sponsor,Andreea si-al sau www.breslo.ro/Shop/daisy.furnituri!
Andreea ofera un voucher de 25 de lei ocupantei locului I si un voucher de aceeasi valoare unei debutante in cadrul concursurilor de pe forum.Ambele vouchere presupun cumparaturi la alegerea castigatoarei de valoarea respectiva!
Multumim mult de tot,www.breslo.ro/Shop/daisy.furnituri - Jewelswithlove
Picatura de suflet!
18.08.2013, 10:05:00
"Adevarata dragoste!
Era o dimineaţă aglomerată la cabinet când, în jurul orei 08:30, intră un domn bătrân cu un deget bandajat. Îmi spune imediat că este foarte grăbit căci are o întâlnire fixată pentru ora 09:00. L-am invitat să se aşeze ştiind că avea să mai treacă cel puţin o jumătate de oră până să apară medicul. Îl observ cu câtă nerăbdare îşi priveşte ceasul la fiecare minut care trece.
Între timp mă gândesc că n-ar fi rău să-i desfac bandajul şi să văd despre ce este vorba. Rana nu pare a fi aşa de gravă… în aşteptarea medicului, mă decid să-i dezinfectez rana şi mă lansez într-o mică conversatie. Îl întreb cât de urgentă este întâlnirea pe care o are şi dacă nu preferă să aştepte sosirea medicului pentru tratarea rănii. Îmi răspunde că trebuie să meargă neapărat la casă de bătrâni, aşa cum face de ani buni, ca să ia micul dejun cu soţia.
Politicoasă, îl întreb de sănătatea soţiei. Senin, bătrânul domn îmi povesteşte că soţia, bolnavă de Alzheimer, stă la casa de bătrâni de mai bine de 7 ani. Gândindu-mă că într-un moment de luciditate soţia putea fi agitată de întârzierea lui, mă grăbesc să-i tratez rana dar batranul îmi explică că ea nu-şi mai aduce aminte de 5 ani cine este el… Şi-atunci îl intreb mirată:
- Şi dvs vă duceţi zilnic ca să luaţi micul dejun împreună?
Cu un surâs dulce şi o mângâiere pe mână, îmi răspunde:
- E-adevărat că ea nu mai ştie cine sunt eu, dar eu ştiu bine cine este ea.
Am rămas fără cuvinte şi un fior m-a străbătut în timp ce mă uitam la bătrânul care se îndepărta cu paşi grăbiţi.
Mi-am înghiţit lacrimile, spunându-mi în sinea mea:
- Asta este dragostea, asta este ceea ce îmi doresc de la viaţă!… Să iubeşti înseamnă să accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi şi ceea ce încă nu s-a întâmplat. Persoanele fericite şi împlinite nu sunt neapărat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care ştiu să faca ce-i mai bun din tot ceea ce au." - NicoleCeaMov
Asa ceva as dori tuturor! Dragoste dincolo de orice obstacol.
18.08.2013, 10:41:34