Forum: Concursuri Concurs *VARA ROMANEASCA* -Sectiunea Bijuterii

• Gheorghitza
    Gheorghitza

"Trupul este templul in care TRONULUI LUI DUMNEZEU a fost pus in camera numita INIMA."

27.06.2013, 23:19:27
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Rosu...Inimi...Totul se leaga!
    Culoarea rosie este considerata un stimulent universal, puternic. Ea simbolizeaza vitalitatea, forta, dragostea, pasiunea, succesul, onoarea, impulsul, vointa de a obtine rezultate, puterea de a influenta si de a intelege dificultatile si lectiile vietii. Rosul energizeaza, stimuleaza, imbunatateste circulatia, creste presiunea sanguina, tonifica, ajuta in tratamentul paraliziei, anemiei si in deficitul de fier, ajuta in cazul racelilor (fara febra) si afectiunilor sinusurilor. Actiunea stimulatoare se manifesta si la nivel mental: accentueaza dorinta de a actiona si de a pune in practica ideile.Din punct de vedere al energeticii subtile, rosul este culoarea atribuita chakrei Muladhara sau chakra radacina (iata si legatura cu topicul "La o cafea")...
    Acest centru energetic este considerat sediul energiei primordiale si generator al campului vital, este totodata cel care face legatura fiintelor vii cu Pamantul. Stari ca neadaptarea la diferite situatii, oboseala pronuntata, lipsa fortei, a vointei, sunt semne ale unui dezechilibru la nivelul acestei chakre.
    Pentru a stabiliza efectele si elimina surplusul de rosu este bine sa se foloseasca vibratiile culorii complementare, verde.

27.06.2013, 23:27:14
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Prin forta, puterea si stralucirea lui, rosul este considerat pretutindeni ca fiind simbolul fundamental al principiului vital. Culoare a focului si a sangelui, prezinta, din punct de vedere simbolic, aceeasi ambivalenta ca si acesta din urma, in functie de nuanta sa, deschisa sau inchisa.

V. Kandinsky considera rosul deschis, exploziv, centrifug, ca fiind diurn, masculin, tonic, indemnand la actiune si aruncandu-si stralucirea aidoma soarelui, cu o putere uriasa si de neinvins.

Rosul inchis este, dimpotriva, nocturn, feminin, tainic, centripet. El reprezinta nu expresia, ci misterul vietii. Rosul inchis are si o semnificatie funerara. Ambivalenta culorii rosii a sangelui ne dezvaluie doua situatii: cand este ascuns, sangele este esenta vietii, varsat, el inseamna moarte.

Rosul viu, diurn, solar, centrifug indeamna la actiune. El este imaginea inflacararii si frumusetii, a fortei impulsive si generoase, a tineretii, sanatatii, a bogatiei, a erosului liber si triumfator.

Ambivalenta din care provine toata puterea de fascinatie a culorii rosii poarta in ea, strans legate, cele mai adanci pulsiuni umane: actiunea si pasiunea, eliberarea si asuprirea.
    In Extremul Orient, rosul evoca in general caldura, intensitatea, actiunea si pasiunea. Rosul este culoarea tendintei expansive, rajas.

Intruchipare a ardorii si a navalnicei tinereti, rosul este, in traditiile irlandeze, culoarea prin excelenta razboinica.

In Japonia, culorea rosie este purtata aproape exclusiv de catre femei. Este un simbol al sinceritatii si fericirii.

27.06.2013, 23:30:07
  • soso07
    soso07

De dimineata ploua la noi. Mi-am luat pe mine un tricou rosu si, ca sa nu ma ploua, o umbrela imensa rosie :)

27.06.2013, 23:34:15
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

La noi e o reinterpretare a poeziei lui Alecsandri:))..."Ziua ploua,noaptea ploua,dimineata ploua iara..."

27.06.2013, 23:40:37
  • soso07
    soso07

La noi incepuse de cu seara.

27.06.2013, 23:43:52
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Doamne de-ar ploua si la Braila putin ce bine ar fi.

27.06.2013, 23:45:13
  • soso07
    soso07

Trimitem ploaia mai la vale :)) Ca eu m-am saturat de tunete si fulgere, desi a fost un pic mai racoare.

27.06.2013, 23:47:24
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Ar fi bine asa ca sa se racoreasca si la noi.

27.06.2013, 23:55:25
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Of,vai,la noi a fost friiiig....

27.06.2013, 23:59:15
  • soso07
    soso07

Un sărut de iarbă moale
    ți s-așterne la picioare.
    Levănțica în mănunchi
    îți ajunge la genunchi.
    Să nu mă întrebi acum
    ... dacă am ceva să-ți spun,
    până să rostesc sărutul
    gata să mi-l fure vântul.
    Chiar și soarele se pare
    are dor de-o-mbrățișare.

Un sărut de iarbă crudă
    pe sub tălpi ți se adună,
    iar acum, de înclini capul
    o să te săruți cu MACUL.
    Vise noi ți-a prins la tâmplă,
    o furnică se încruntă.
    Peste liniște și șoapte,
    se așterne neagra noapte...

28.06.2013, 12:20:20
  • blanitza
    blanitza

Draga Silvia, permite-mi sa ofer si eu un premiu in sectiunea de bijuterie a concursului Varaa, locsor vrajit si de poveste unde ma simt minunat, si ceea ce s-a inscris pana acum m-a inspirat romantic, asadar :
    www.breslo.ro/Product/Colier-La-Umbra-Fetelor-In-Floare---Premiu-Concurs-Vara_959657
    Voi oferi acest colier celei mai romantice creatii.

28.06.2013, 15:38:25
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Multumesc mult,Gabi,esti generoasa ca de obicei!Un premiu delicat si romantic pentru o creatie romantica,ce poate fi mai potrivit?

"Romantismul este vraja care transformă praful vieţii de zi cu zi într-o ceaţă aurie."Elinor Glyn

28.06.2013, 17:03:21
  • soso07
    soso07

Samba florilor :
    http://www.youtube.com/watch?v=LhJWpxU20V8

29.06.2013, 22:13:59
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Buna dimineata!Sa aveti o duminica superba!
    http://www.youtube.com/watch?v=xxevg712Xec ....putin romantism nu strica...

30.06.2013, 09:10:07
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

"Fericirea este un fluture care, atunci când este urmărit, este întotdeauna la un pas de a fi prins;dar,dacă stai liniştit, se poate aşeza pe tine". - Nathaniel Hawthorne

30.06.2013, 09:17:04
  • soso07
    soso07

Silvia, atunci poate ar trebui sa stam linistite :)

"Fericirea o face pe femeie frumoasă și dragostea o face fericită. Iubirea este adevăratul fard al femeii." Charles Baudelaire

30.06.2013, 10:28:04
  • LONA22004
    LONA22004

Doresc sa particip la concurs cu creatia:
    www.breslo.ro/Product/Colier-crosetat-SUMMER-FEELING_956883
    Succes tuturor!

30.06.2013, 18:58:10
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Bun venit in concursul Verii,Lona!O feerie de culori e colierul tau!

Si-mi pare potrivit un haiku al Monicai Trifu:
    "pe aripi de vânt
    în culori de curcubeu
    eternitatea"

30.06.2013, 20:07:07
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Si iata ca avem,deja,22 de produse concurente !
    Le puteti admira in galerii:
    www.breslo.ro/Treasury/view/O-Vara-Romaneasca-I_44459
    www.breslo.ro/Treasury/view/O-Vara-Roamneasca-II_44460

30.06.2013, 20:41:51
  • carmenn
    carmenn

multumim,Silvia!

30.06.2013, 21:02:54
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Cu tot dragul!

30.06.2013, 21:23:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In pagina a noua, citam"
    "Fii propriul tau spectator!" (observator)
    Si asta, pentru a nu ne lasa condusi de minte sau trup.

Iata o anecdota foarte frumoasa:
    Un betiv, dupa ce iesise din birt pe doua carari, se indrepta spre casa. Numai ca nu nimerea calea: cu un picior calca pe trotuar iar cu celalt picior pe drum. La un moment dat, un politist de la circulatie il vazi si striga la el:
    -Hei! Nu ti-e rusine sa umbli asa beat? Nu vezi cum calci? Un picior iti este pe trotuar si unul pe drum! Vezi sa nu te calce breio masina!
    - Multumesc Domnului ca mi-ai iesit in cale! Daca ai sti ce necajit mergeam eu spre casa: am crezut ca am devenit schiop!"

30.06.2013, 23:51:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand vom fi propri nostri observatori, nu vom mai calca nici in gropi nici nu vom mai gresi in viata, dand vina pe altcineva pentru erorile noastre

30.06.2013, 23:54:01
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Buna dimineata!Asa e,George,ar fi bine daca am fi cu totii mai atenti la ceea ce facem sau zicem.

"Cu cât te vei cunoaşte mai bine pe tine, cu atât vei fi mai modest şi vei căpăta o mai mare încredere în puterile tale."

01.07.2013, 07:33:10
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Picatura de suflet!
    NISIP SI PIATRA
    "Este istoria a doi prieteni care, traversau desertul impreuna…
    La un moment dat s-au certat,iar unul dintre ei l-a lovit peste fata pe celalalt.
    Cel care a fost lovit peste fata, fara a spune vreun cuvant, scrie pe nisip:
    « ASTAZI, CEL MAI BUN PRIETEN AL MEU M-A LOVIT PESTE FATA
    Ei isi urmeaza drumul pana ce gasesc o oaza si se hotarasc sa faca o baie.
    Cel care a fost lovit peste fata, se impotmoleste in nisip miscator,dar prietenul sau il salveaza.
    Dupa ce ajunge la mal teafar si nevatamat, el scrijeleste intr-o piatra:
    « ASTAZI, CEL MAI BUN PRIETEN AL MEU MI-A SALVAT VIATA. »

Cel care si-a lovit si salvat cel mai bun prieten il intreaba: « Dupa ce te-am lovit, tu ai scris pe nisip iar acum, ai scris pe o piatra, de ce? »

Prietenul sau ii raspunde: « atunci cand cineva te raneste va trebui ca tu sa scrii pe nisip astfel incat vantul sa stearga totul din memoria ta, dar atunci cand cineva face ceva bun pentru tine, tu trebuie sa scrii in piatra astfel incat vantul sa nu poata sterge in veci. »
    Asadar,invatati sa va scrieti durerile pe nisip si multumirile in piatra!"

01.07.2013, 07:57:18
  • cuzepangabi
    cuzepangabi

AM VENIT SI CU A TREIA LUCRARE...FLOAREA SOARELUI..pe langa frumusetea,ei floarea soarelui e bogata in vitamine...E, B1, B5...
    www.breslo.ro/Product/Floarea-soarelui_961825

02.07.2013, 09:55:18
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Multumim,Gabi,pentru infuzia de buna dispozitie indusa de caldura florii soarelui!

Drum de întoarcere

Pajişti de floarea-soarelui
    ivite la-nceputul verii,
    surate în strai auriu,
    de când alergăm împreună?
    O bornă şi încă una...
    Florile au adormit cu capul în piept.
    Acum ce mai vine?
    Eu, ce aştept?

poezie de Margareta Sterian

02.07.2013, 10:00:15
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Toate se leaga,toate se potrivesc...
    Azi,in calendarul ortodox,e Sf.Stefan Cel Mare...Iar legenda romaneasca despre floarea soarelui,vorbeste tot despre marele voievod...

" Legenda florii soarelui

Ştefan-Vodă avea o fată mută, dar frumoasă, de nu i-ai fi găsit pereche în cuprinsul pământului. Domnului nu-i mergea mâncarea la inimă şi odihna în oase, de amărât ce era. A întrebat el de lume, s-a sfătuit cu vracii şi cu toţi cărturarii timpului, dar n-a dat de leacul muţeniei.
    La urmă, aşa într-un amurgit de vară, vine la domn o babă, aşa de bătrână, de-şi gâdila pieptul cu nasul, de încovoiată, şi-l povăţuieşte să cheme pe Soare la masă şi să-l cinstească după toate rânduielile cuvenite feţelor strălucite. După ospăţ, când toţi ar fi în toane bune, să trimită fata şi să cerşească o sărutare de la craiul zilei, că numaidecât odrasla lui dragă are să prindă la grai.
    Voievodul, îmbucurat, pune la cale mare pregătire. Pe capul stăpânitorului era însa un blestem. Cum se făcu, că Piază- Rea aude de gândurile domnului şi, ca să-i încurce dezlegarea, aleargă fuga în răcorile întunecoase dinspre Lună-răsare şi o găseşte pe stăpâna nopţii bocindu-se de necredinţa Soarelui. Ea se văieta că n-are parte de bărbat, că nu pricepe de ce fuge de dânsa şi o lasă să alerge ca o dezmetică în urmă-i şi zicea tânguios:
    “Mai bine mă făcea maică-mea muritoare, că tot aş fi avut parte de soţ, dar nu zână, cu pletele învălvătăiate de lumină şi cu sufletul întunecat şi umed ca o peşteră neumblată.”
    Piază-Rea prinde la nădejde şi cu întorsături meşteşugite de vorbă, îngână către Lună:
    “Până acum tot se cheamă că ai avut bărbat, de aci încolo, te lasă de tot, că el se însoară cu fata lui Ştefan, stăpânul pământului. Iată, chiar deseară li-i nunta.”
    Doamna-Nopţilor, pe aci să turbe. Îşi aprinde argintul din faţă şi fulgerând de răzvrătire, se jură pe strălucirea ei, că are să nimicească vlăstarul îndrăzneţului voievod. În noaptea ospăţului, Luna s-a dosit după sprânceana codrilor vecini, pândind să-şi zărescă duşmanca, pentru ca s-o zdrobească.
    Soarele, un făt-frumos cu plete de lumină, chefuia cu vodă şi cu toată curtea. Când, pe la sfârşit, intră în sală fata domnului, împodobită ca o primăvară caldă. Cade ea în genunchi la picioarele Soarelui şi-i cere o gură, de mântuire. Luna, furioasă, se ridica turbată peste straja codrilor negri, aruncându-se într-un brâu tremurat de lumină şi pătrunde pe fereastra palatului. A căzut peste faţa rugătoare a fetei ca o ploaie de blestem şi i-a topit chipul în floare galbenă.
    Cu toţii s-au îngrozit de turbarea nedreaptă a Lunii. Bătrânul voievod, cu faţa îndurerată de obidă, prinde a spune stăpânei rătăcite a întunericului tot jarul înlăcrimatului său suflet. Luna, neîncrezătoare, sta rece şi fulgerătoare. Mesenii boceau şi ei povestea tristă a odraslei fără noroc.
    Soarele, întărâtat, îşi prinde nevasta de belşugul înstufat al razelor şi-i face vânt pe fereastră, de o înnămoleşte departe, în valurile norilor. După aceea, ia pe palmă copila înflorită a temutului stăpân pământean şi o sădeşte în grădină, printre celelalte podoabe, ca s-o aibă îndeaproape spre mângâiere. De atunci, „floarea-soarelui”, cu faţa ei galbenă şi înfiorată de durere, îşi întoarce vecinic chipul întristat, înspre strălucirea craiului zilei, cerşitorându-şi sărutarea mântuitoare."

02.07.2013, 10:05:52
  • soso07
    soso07

Silvia, se potrivesc multe ... Azi este Sf. Stefan Cel Mare, iar maine este ziua baiatelului meu Stefan. Nu stiu cand au trecut opt ani de cand ii spuneau asistentele de la maternitate "Grasu" (4,2 kg). Chiar ca era ... "cel mare" :)))

STEFAN – Unul dintre cele mai cunoscute nume de persoana din onomastica noastra, avand o traditie indelungata, prenumele de baiat Stefan provine, potrivit cercetatorilor lingvisti, de la forma de origine greceasca Stephanos, ce corespunde substantivului comun identic ca forma. Semnificatia numelui Stefan este limpede, substantivul grecesc in discutie insemnand „coroana”. Tocmai de aceea spunem ca semnificatia numelui Stefan este „incoronat”.
    Fiindca in general se apropie de oameni cu o atitudine pozitiva, are tendinta de a presupune ca toti cei pe care ii intalneste sunt la fel de deschisi.

02.07.2013, 10:55:43
  • raven
    raven

Ce frumoasa si trista este povestea florii soarelui in aceasta varianta...mi s-a facut pielea-gaina :)

02.07.2013, 11:14:07
  • corainadori
    corainadori

Buna fete si baieti! Soarele de afara ma imbie si ma grabesc sa postez inca un produs pentru concurs
    www.breslo.ro/Product/SET-COLIER-SI-CERCEIROSE-GARDEN-participa-la-concursVara-Romaneasca---bijuterii_961911
    Va doresc o zi senina si buna!

02.07.2013, 12:24:26
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

E foarte frumoasa gradina ta,Corina!E numai buna sa te pierzi in culorile ei intr-o zi senina si calda de vara!
    „Lumea este un trandafir; miroase-l şi mergi mai departe, către prietenii tăi.” Proverb persan

02.07.2013, 14:54:18
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Sorina,mai adaugam o potrivire:)) baiatul meu e Radu (alt nume de voievod) si,la maternitate,primise numele ..."Dulceata":))...a avut 4 kg (in conditiile in care eu aveam la 1,67 m 49 kg-intre timp am ajuns la 56) si nu plangea deloc!Asa se face ca toata lumea se indragostise de el,mai ales ca a si fost hranit de toate mamele,pe rand,fiindca eu abia scapasem de intalnirea cu doamna cu coasa si nu l-am vazut decat la 10 zile.
    Pana la 1 an,cand a inceput sa mai planga dupa cazaturi,eu n-am stiut ca am copil in casa,pot numara pe degete de cate ori l-am auzit plangand:))

02.07.2013, 15:06:22
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Buna dimineata!sa aveti o zi superba si plina de satisfactii!
    Superstitii si obiceiuri in luna IULIE

Denumita popular luna lui Cuptor, luna Iulie se mai numeste si luna fierbintelilor si a coacerilor. Se spune ca asa cat e de cald in luna lui Cuptor, tot asa va fi de frig in Faur ( sau Faurar, Februarie ). Luna prin traditie consacrata secerisului, temerea principala a oamenilor era aceea de a nu-si pierde recolta obtinuta cu atata truda. De aceea, luna iulie este plina de zile in care este evitat lucrul, din dorinta de a nu chema grindina sau incendierea granelor.

Panteliile
    Surorile lui Sf. Ilie, Panteliile, reprezinta punctul culminant al sarbatorilor de vara : sapte zile inainte si sapte zile dupa Sf.Ilie, in care actionau severe interdictii de lucru, in vederea bunei stari a recoltelor. Panteliile se tin in perioada 13-27 iulie ; deoarece ele pot sa parjoleasca si sa arda recoltele, forta lor distrugatoare putea fi diminuata prin diferite interdictii de munca, in cele 14 zile de Pantelii, care sunt pline de superstitii. In acest interval, sunt trei zile numite Circovii Marinei, 15-17 iulie. Prima dintre ele, Ciurica, era o divinitate razbunatoare, care "ciuruia" in bataie pe cei care lucrau de ziua ei, care se tine pentru sporul casei, superstitia spunand ca nu se da nimic din casa. Alta superstitie de Ciurica : daca vrei sa nu-ti moara pasarile de arsita verii sa dai de pomana o gaina neagra ; sau se faceau cercuri de flori, prin care se treceau copiii bolnavi si cei apucati de spaime. In cea de a doua zi de Circovii Marinei, superstitia spune ca nu e bine sa te piepteni, sa tai unghiile, sa scoti gunoiul din casa ; e primejdie de jiganii : lupii vin si strica vitele, fiind rau de pocitura, lovituri sau "luat din iele". Sunt zile rele de cusut, de maturat, iar in noaptea de Marina, deci pe 16/17 iulie, femeile goale zvanta balega de nuielele gardului, ca sa se usuce, aceasta fiind buna pentru bube si descantat.

03.07.2013, 07:53:44
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Buna ziua,
    Am si eu o intrebare, o brosa se incadreaza la sectiunea Bijuterii sau la Moda, nu m-am lamurit exact si as vrea sa mai inscriu un produs in concurs insa nu stiu la ce categorie sa o fac.

03.07.2013, 12:01:45
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Alexida, eu stiu ca brosele se incadreaza la categoria bijuterii. Dupa parerea mea aici ar trebui postata brosa ta la sectiunea Bijuterie a concursului Vara.

03.07.2013, 13:22:45
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Da,brosele se incadreaza la bijuterii.Alexida,te asteptam cu interes!

03.07.2013, 14:14:18
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Ah,ce frumos!

“Prietenii sunt ingeri
    Ce ne ridica in picioare,
    Atunci cand aripile noastre
    au probleme
    in a-si aminti cum sa zboare”.

03.07.2013, 14:20:21
  • soso07
    soso07

„Un prieten adevărat te prinde de mână și îți atinge inima.“
    Gabriel Garcia Marquez

03.07.2013, 14:34:42
  • soso07
    soso07

„Sublimul prieteniei înseamnă mai puţin să mori pentru un prieten într-o împrejurare răsunătoare, cât să te sacrifici pentru el zilnic, neştiut de nimeni.“
    Stendhal

03.07.2013, 14:36:01
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Inscriu aceasta "bijuterie" ca al doilea produs in aceasta categorie a minunatului concurs Vara! Mentionez ca sursa de inspiratie e aceeasi poezie a lui Mihai Eminescu "Floare albastra". Am facut o obsesie pentru aceasta poezie si pentru culoarea albastru in aceasta vara!

www.breslo.ro/Product/Brosa-Floare-albastra_962758

03.07.2013, 15:28:32
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

O floare albastra pe altarul unei veri care a sta,pana acum,sub semnul albastrului apelor...Frumoas,alexida,lasa-te purtata de valul albastru in continuare!

"Albastrul este culoarea sensibilitãtii, receptivitãtii, detasãrii, tolerantei, generozitãtii.

Pentru egipteni, care adesea vopseau plafonul templelor în albastru, era indiciu de pace si armonie.
    Pentru druizi semnifica adevãrul.
    Primii crestini îl asociau sentimentelor pioase, albastrul deschis fiind emblema pãcii si a cumpãtãrii.
    În traditia ocultã el este legat de sentimentul de devotiune si de misticism religios.

Albastrul simbolizeazã aspectul feminin si intuitiv al fiintei umane.
    Este YIN - principiu feminin.
    Stimuleazã echilibrul interior, receptivitatea si compasiunea.

Este culoarea spiritului, a intelectului, a transparentei si a adevãrului.

1 - Albastrul deschis reprezintã un ideal romantic, tandretea, sentimentele filtrate prin intelect.
    2 - Albastrul inchis simbolizeaza misterul, inconstientul.
    3 - Inspirã calmul, armonia, meditatia, pacea.
    4 - Reveleazã vointa personalã sau Vointa Divinã.
    5 - Culoarea trãirilor spirituale sau religioase.
    6 - Are atribute vindecãtoare.
    7 - Stimuleazã energia femininã, ajutându-ne sã fim mai receptivi, sã ne abandonãm cu mai multã usurintã, sã fim mai sensibili si sã ne exprimãm cu mai multã naturalete sentimentele."

03.07.2013, 15:41:42
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Spune-mi ce dai, ca sa iti spun ce o sa primesti
    Era odata un barbat care sedea la marginea unei oaze la intrarea unei cetati din Orientul Mijlociu. Un tanar se apropie intr-o buna zi si il intreba:
    - Nu am mai fost niciodata pe aici. Cum sunt locuitorii acestei cetati?

Batranul ii raspunse printr-o intrebare:
    - Cum erau locuitorii cetatii de unde vii?
    - Egoisti si rai. De aceea ma bucur ca am putut pleca de acolo!
    - Asa sunt si locuitorii acestei cetati, raspunse batranul.

Putin dupa aceea, un alt tanar se apropie de omul nostru si ii puse aceeasi intrebare:
    - Abia am sosit in acest tinut. Cum sunt locuitorii acestei cetati?
    Omul nostru raspunse cu aceeasi intrebare:
    - Cum erau locuitorii cetatii de unde vii?
    - Erau buni, marinimosi, primitori, cinstiti. Aveam multi prieteni acolo si cu greu i-am parasit.
    - Asa sunt si locuitorii acestei cetati, raspunse batranul.

Un negutator care isi aducea pe acolo camilele la adapat auzise aceste convorbiri si pe cand cel de-al doilea tanar se indeparta, se intoarse spre batran si ii zise cu repros:
    - Cum poti sa dai doua raspunsuri cu totul diferite la una si aceeasi intrebare pe care ti-o adreseaza doua persoane?
    - Fiule, fiecare poarta lumea sa in propria-i inima. Acela care nu a gasit nimic bun in trecut nu va gasi nici aici nimic bun. Dimpotriva, acela care a avut si in alt oras prieteni va gasi si aici tovarasi credinciosi si de incredere. Pentru ca, vezi tu, oamenii nu sunt altceva decat ceea ce stim noi sa gasim in ei.

04.07.2013, 10:44:06
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Ce povesti frumoase ai intotdeauna pentru noi! Multumim si totusi nu toti oamenii sunt asa cum vrem noi sa fie sau asa cum suntem noi cu ei, din pacate bineinteles.
    Nu ma consider o persoana buna si totusi am avut experiente cu oamenii care desi poate i-am desconsiderat la inceput, mi-au demonstrat ca pot avea incredere in ei, facandu-ma sa imi fie rusine de ce gandeam anterior si deasemenea am intalnit si oamenii carora le-am acordat bunatate, afectiune si care m-au dezamagit. Nu e vorba de a primi inapoi ceea ce oferi ci de tradari,inselaciuni si alte lucruri urate care nu ar trebui sa existe intre oameni. Si chiar si asa viata este frumoasa si trebuie traita din plin, cu bucurie multa pentru acei oameni si lucruri bune pe care ii intalnim!
    Va pup, mi-ati descretit fruntea cu povestea asta!

04.07.2013, 11:10:16
  • HappyAccesories
    HappyAccesories

Foarte frumos, de tinut minte! :)

Indraznesc cu prima lucrare pentru acest concurs:

www.breslo.ro/Product/Colier-Teal-teardrop---Concurs-VARA-ROMANEASCA--Sectiunea-Bijuterii_962075

04.07.2013, 11:22:28
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Ma bucur mult ca va plac povestioarele!Asa e,Alexida,aparentele pot insela si nu cred ca exista vreun om care sa nu fi patit,cum spuneai si tu,sa aiba surprize legate de ceea ce pare un om.

Ale,ma bucur mult de tot c-ai venit in concurs!Si ai adus si o minunatie in stilul tau caracteristic!Imi place mult!

Si,pentru cei care nu stiu sau au uitat poezia "Cine poate sti" a Anei Blandiana,iat-o!
    "Cine poate şti
    De unde vine vara
    Şi încotro se duce
    Cântînd
    Caravana ei verde şi aurie?
    Unii zic c-ar veni
    Din pământ,
    Că-şi trage povara,
    Fierbinte şi dulce,
    Din bostănărie,
    Că se naşte în pepenii verzi,
    În miezul lor
    Strălucitor
    Ca un palat
    Luminat
    De rubine,
    Cu pereţi
    De porfir şi nestemate
    Şi cu pardoseala purpurie.
    Tot ce se poate,
    Dar mie
    Mi-a spus o fetiţă cuminte
    Că-şi aduce aminte
    Cum vara vine din copilărie,
    Şi cum,
    În miros de lapte, de fân şi de fum,
    Alunecă de-aici,
    Trasă de fluturi, de buburuze şi de furnici,
    Înspre bunici."

04.07.2013, 14:13:59
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

SARACIA CELOR BOGATI
    De Phil Bosmans

Tatal unei familii foarte înstarite îsi lua într-o zi baiatul si merse câteva zile la tara, dorind sa-i arate fiului cât de saraci pot fi unii oameni. Au petrecut trei zile în gospodaria unei familii mai sarace.
    La întoarcere tatal îsi întreba fiul:
    - Ei, cum ti-a placut calatoria noastra?
    - A fost frumos, tata!
    - Ai vazut cât de saraci sunt unii oameni?
    -Da, tata. Am vazut ca noi avem un câine, iar ei au patru, ca noi avem o gradina mica, iar ei au o gradina cât un teren de fotbal, ca gradina noastra e luminata de felinare, iar a lor de stelele noptii, ca noi ne cumparam apa de baut, iar ei beau apa proaspata din propria fântâna...
    Dupa toate acestea tatal ramase fara cuvinte. Apoi fiul adauga:
    -Multumesc tata ca mi-ai aratat cât de saraci suntem
    MORALA
    In cele mai bogate tari locuiesc cei mai saraci oameni.
    Ei sunt bogati.
    Au prea mult, manânca prea mult.
    Traiesc prea repede si nu-si gasesc odihna.
    Profita de toate, dar nu savureaza nimic.
    Polueaza aerul si apa, inima lor si întrega viata.
    Ei sufera de tot felul de boli si nu se simt niciodata bine.
    Vor sa doarma, dar nu pot.

05.07.2013, 09:36:17
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

O,Doamne!!!Ce se mai scrie la bac...Rasu'-plansu' (mai mult plansu')....

* Ştefan cel Mare a bătut cel mai mulţi turci, era spaima Imperiului Austro-Otoman. A avut vreo 50 de războaie cu ei şi a fost 50-0. Numai când îl vedeau ăia şi deja începea să le sune apa în cap.

* Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice.

* Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de… mă scuzaţi puncte puncte

* Sau bătut ani mulţi în al doilea război mondial şi sa-u mai şi săturat. Şi au zis să facă pace şi au puso diun tratat. Adio război

* Uniunea Sovietică era un fel de Rusia de acum, mai măricică. Ea avea Armata Roşie, care era câtă frunză câtă iarbă, vorba poetului, iar noi otrăveam fântânile, ca să moară ei de sete înainte să ne arunce bombe în cap.

* Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi.

06.07.2013, 10:28:04
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

:)))))))

06.07.2013, 11:06:54