Forum: Concursuri Concurs – “RECLAMA, sufletul comertului”

• soso07
    soso07

Ce inseamna de fapt reclama ? Reclama este o modalitate de a face ca informatiile despre tine, producatorul sau distribuitorul unui produs, sa ajunga la potentialul cumparator. Acesta afla ceva despre produs, afla mai intai ca exista, ce face el, la ce foloseste, ce calitati are … prin informatie.
    Este absolut necesar sa faci ceva prin care sa atragi atentia asupra produsului tau, sa stimulezi interesul si dorinta de a cumpara, acestea ducand la decizia finala a publicului - cumpararea.
    Dar cum ne facem reclama ?
    Nenumarate sunt modalitatile prin care se poate atrage atentia asupra publicului. Jocurile de cuvinte, de diverse tipuri, dau o nota de relaxare si chiar umor. Proverbe, basme, versuri celebre, expresii culturale – toate acestea alcatuiesc un univers care seduce publicul si-l delecteaza, evitand monotonia.
    Conceptul reprezinta centrul mesajului – ideea din spatele mesajului. Conceptele pot lua multe forme. Unele sunt vizuale, altele verbale, unele spun totul, altele fac doar aluzii, unele folosesc persoane sau personaje.

Fara sa lungim prea mult vorba (pentru ca nici nu prea ma pricep la acest lucru), sa va spun ce m-a deteminat sa lansez o astfel de tema. Fiind in pragul sarbatorilor de iarna m-am gandit ca aceasta ne va ajuta sa descoperim noi mijloace prin care sa ne promovam mai bine produsele si sa crestem astfel vanzarile. Unele dintre noi stiu foarte bine acest lucru, altele acum invata sau sunt pe cale sa-si perfectioneze mijloacele.
    Asadar, fie ca folositi in creatiile voastre brenduri cunoscute (din diverse domenii : moda, alimentatie, informatica etc.) sau nu, trebuie sa le faceti o reclama puternica !!! La jurizare se va tine cont atat de creatia propriu-zisa, cat si de cum este ea pusa in valoare (imagini, text - mesaj transmis).

Domeniul este foarte vast, tehnicile sunt la alegere, putand avea astfel o galerie impresionanta de creatii handmade. Eu, cel putin, asa imi doresc !!!

REGULAMENTUL CONCURSULUI :

DURATA :
    I). Inscrierea lucrarilor in concurs se va face in perioada 2 noiembrie - 2 decembrie 2012 (orele 24)
    II). Votarea lucrarilor si jurizarea : 3 – 6 decembrie 2011 (stop vot la orele 24)
    III). Stabilirea podiumului cu castigatori : 7 - 9 decembrie 2012 (numarare si validare voturi)
    IV). Anuntarea castigatorilor : 10 decembrie 2012.

CREATII INSCRISE :
    * Se pot inscrie doua lucrari de fiecare creator.
    * Aceastea vor fi realizate special pentru acest concurs, postate incepand cu data de 2 noiembrie si vor fi intr-o tehnica la alegere.
    * Se va mentiona atunci cand va fi inscrisa lucrarea daca este prima data cand persoana participa la un concurs pe forum (debut).
    * Se asteapta lucrari din categorii cat mai diverse.

VOTAREA lucrarilor inscrise :
    - Lista cu lucrarile inscrise in concurs va fi afisata intr-un topic separat pe data de 3 decembrie 2012. Din acel moment se poate incepe votarea.
    - Se mentine regula cu votarea a sase (6) creatii (exclusa autovotarea)
    - Clientii sunt rugati sa mentioneze alaturi de voturi calitatea de client.
    - Conturile de magazine sau clienti trebuie sa fie deschise inainte de data inceperii concursului (2 noiembrie 2012) si sa aibe cel putin doua feedback-uri pozitive de la magazine diferite.

Criteriile in baza carora juriul va aprecia lucrarile, dar si cei care voteaza sunt invitati sa le respecte sunt :
    * Incadrarea in tema;
    * Complexitate, seriozitate, documentare in abordarea temei;
    * Descrierea creatiei si mesajul transmis de aceasta;
    * Originalitate, creativitate;
    * Calitatea tehnica a executiei;
    * Aprecierea creatiei din punct de vedere estetic (echilibrul formelor, armonizarea culorilor) si punerea ei in valoare prin titlu, imagini si text;
    * Impresie generala.

Premii (de inceput) :
    Din partea mea :
    ● locul I va fi premiat cu o esarfa tricotata + o cutiuta cu materiale (surpriza)
    ● locul II - o esarfa tricotata
    ● locul III - o esarfa tricotata.

Voi oferi si un premiu pentru un client care voteaza, dar si un premiu de debut.

Locurile II si III – le invit si pe castigatoarele concursului prospat incheiat – Gabriela / Gabys si Monica / SUGESTIVE sa ofere fiecare cate o mica recompensa.

Minunat ar fi sa mai gasim sponsori, pentru a acoperi o mare parte din creatii cu premii!

CONCLUZIE :
    Daca iti urmaresti cu perseverenta scopurile si stii exact metodele de a le atinge, atunci esti un CASTIGATOR !

Acestea fiind spuse, sa curga inspiratia si sa ne alegem cu galerii pline de creatii !!!

01.11.2012, 15:41:26
  • Kalimera
    Kalimera

ce tema grozava!! :)) si frumoasa si educativa!
    felicitari, soso, foarte inspirata!

01.11.2012, 16:08:45
  • carmenn
    carmenn

frumos si interesant....insa chiar nu am idee...nu ma pricep la negot deloc...:(((( nu stiuuuuuuuuuuuu cum.....

01.11.2012, 16:43:06
  • soso07
    soso07

Multumesc, Odilia :*) Te astept !!!

Carmen, o sa fie timp destul sa discutam ce si cum, nu am vrut sa scriu prea mult in tema de concurs pentru ca ar fi mai fi durat pana lansam concursul si nu vroiam asta. De aceea am si ales aceasta tema, sa invatam unele de la altele :)
    De exemplu, te poti gandi sa faci ceva pentru Craciun si apoi vezi cum prezinti, sa fie cat mai atractiv ... si pozele, si textul, ceva ce iti aduce aminte de copilarie ... o povestioara care sa impresioneze si sa starneasca si la altii amintiri :)

01.11.2012, 17:37:54
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Frumos,foarte frumos!Si incitant!Plus ca scoate putintel neuronii din tiparele obisnuite...Plus ca vrea sa ne invete cum sa impacam si capra,si varza,si sa mai ramanem si cu bani in buzunar:))
    Va fi foarte interesant si va fi de urmarit!!!!
    Felicitari,Sorina,iti doresc sa ai in concurs o multime de produse minunate!
    Spor si inspiratie tuturor!
    P.S. Carmen,momentan nici eu n-am nici o idee,dar avem timp (oare???) sa gasim cea mai buna modalitate de a ne incadra in tema!

01.11.2012, 18:06:21
  • soso07
    soso07

Silvia, gasim impreuna "formula" potrivita :) Te astept, sigur ne uimesti si de data asta !!!!
    Spuneam ca puteti folosi in creatii un brend cunoscut. Daca va plac bombonelele "m&m", atunci puteti face un breloc cu o imagine sau cine stie ce altceva. Sau, cum Dianei ii place ciocolata si vede mai mereu masini incarcate cu ciocolata Kinder sub fereastra ei, ar putea sa o inspire acest lucru si sa ne aduca o creatie ... de ciocolata :)

Pe mine m-a inspirat in alegerea temei si o poza cu doua rochite avand ca imprimeu reclama la magazinul "Lidl" :
    http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/picturesoftheday/7835000/Pictures-of-the-day-17-June-2010.html?image=11
    Sper sa se deschida :)

01.11.2012, 18:18:55
  • soso07
    soso07

De fapt rochitele au fost facute din sacose de cumparaturi :)

01.11.2012, 18:21:11
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Offff...Soso07 ce frumoasa tema si cat de grea.

01.11.2012, 18:47:43
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Carmenn nici eu nu prea stiu cum. Cred ca o sa-i adresez o serie de intrebari initiatoarei concursului.

01.11.2012, 19:30:03
  • mielena
    mielena

Reclamă- de Pastorel Teodoreanu

Îmi spunea un beţivan,
    Rezemat contra perete:
    Fetele din Popa Nan
    E frumoase, dar nu-i fete!

:)
    Bravo Soso! Cu asa tema avem multa libertate: cred ca putem inscrie orice creatie daca avem si o reclama inspirata cand o scoatem "pe piata", nu? Vorba aceea: "Recalama e sufletul comertului, iar comertul...sufletu' !!!..."

01.11.2012, 20:11:24
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Soso07 eu m-am gandit asa: fac un produs si apoi incerc sa-l promovez printr-o reclama cat mai inspirata.
    Ce zici este bine?

01.11.2012, 20:23:59
  • soso07
    soso07

Da, Octavia ! Libertate totala, atata timp cat ii faci reclama care sa mearga la sufletul publicului :)

Sper ca nu tocmai aceasta libertate sa va dea batai de cap ! Eu am lasat la alegere (oarecum) tematica pentru ca voi stiti cel mai bine ce urmeaza sa se vanda in perioada sarbatorilor. Ca sunt totosei, esarfe, globulete, bijuterii pentru seara de Anul Nou ... asta de voi depinde. Totul e sa ne incante vizual si "verbal" :)

01.11.2012, 20:46:07
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Stii cam cum este Soso de sarbatori se cam vinde tot. Asa sa eu m-am gandit sa fac un produs si sa-l promovez. Sper sa-mi iasa. Produsul nu are neaparat legatura cu sarbatorile de iarna.

01.11.2012, 20:56:50
  • carmenn
    carmenn

vai mielena....am locuit pe Popa Nan in anul 1988 dupa liceu aproape un an,in gazda,si am si lucrat ...vroiam sa-mi fac ,,buletin de Bucuresti" sa pot da la facultate la seral...dar nu am rezistat si m-am intors in Constanta...ce strada frumoasa era...case vechi,boieresti ,ce amintiri frumoase...faceam piata la Halta Traian...si colindam strazile ...pe acolo este si un Sanatoriu unde a fost internat Eminescu...si era cica vestita strada in anii '40...cine stie!:)...si culmea pe mine ma chema inainte Nan...

01.11.2012, 21:19:03
  • mielena
    mielena

:)

01.11.2012, 22:24:20
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Soso m-am hotarat. Voi concepe o reclama pentru o bijuterie handmade creata de mine.

01.11.2012, 22:35:15
  • soso07
    soso07

Da-i bataie, Octavia :) Abia astept sa vad cine sparge gheata !!!

Mielena, din epigrama lui Pastorel se poate inspira cineva talentat la pictura sau acuarele :) Cum i-ar sta unui asemenea tablou intr-o cafenea cu aerul Bucurestiului de altadata ?

02.11.2012, 10:32:36
  • Larraange
    Larraange

tare , o sa vin si eu

02.11.2012, 11:40:40
  • foxyilina
    foxyilina

soso, daca vin eu cu tabloul vii tu cu cafeneaua? :D
    super interesant concursul, intr-adevar, iti pune un pic mintea la contributie, asta il face si mai incitant :)

02.11.2012, 12:06:30
  • soso07
    soso07

Foxy, nu e chiar o cafenea, este un magazinas in care se vinde cafea, ceai (impachetate), cescute, tavite etc. Canta muzica , este o atmosfera deosebita, dar lipseste ceva ... tabloul tau :)

02.11.2012, 12:33:35
  • soso07
    soso07

Cristina - Larraange, te astept ! Oare ce va iesi din manutele tale harnice ?

02.11.2012, 12:35:38
  • soso07
    soso07

Am gasit si eu o epigrama depre reclama :)

Înainte de plecarea în cruciadă

Vă vând, ostaşi, centuri de castitate
    Inexpugnabile, de calitate,
    Pentru soţii pline de of şi dor.
    Bucata-i un dublon strălucitor.

După plecarea în cruciadă

Domniţelor cu pielea de zăpadă
    Ce-au soţii-abia plecaţi în cruciadă,
    Dacă aveţi centuri de castitate
    Vând ieftin, în natură, duplicate.

Reclama lăcătuşului de la castel / de Dan Norea

02.11.2012, 13:28:03
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso, tu ai o cafenea???????????????

02.11.2012, 13:58:11
  • soso07
    soso07

Nuuuuuu, era doar un magazinas care imi placea mie mult de tot ...

02.11.2012, 14:03:35
  • soso07
    soso07

Si de care a vrea si eu :)

02.11.2012, 14:03:59
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Soso eu am terminat. GATA! Iata creatia mea:
    www.breslo.ro/Product/Flamenco-White-Dress---Pentru-ca-esti-pretioasa_742177
    Cu aceasta creatie ma inscriu la concursul "Reclama, sufletul comertului".

03.11.2012, 11:22:33
  • soso07
    soso07

Octavia, este minunat ce ai reusit sa faci !!! Un inceput de concurs in forta :) Ma bucur tare mult ca reusit sa pui in valoare FEMEIA si sa o faci sa se simta PRETIOASA ! Asa ar trebui sa ne simtim fiecare dintre noi ! Pe mine m-ai convins :) Felicitari si BAFTA !!!

03.11.2012, 12:10:38
  • soso07
    soso07

Si acum vin si cu un anunt : un premiu de 50 lei constand in materiale dintr-un magazin superb (uitati-va si va veti convinge) - www.breslo.ro/Shop/Teoshop
    Multumim frumos, Teo !!! La finalul concursului vom alege impreuna castigatoarea acestui premiu !

03.11.2012, 12:43:04
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Multumesc mult Soso.

03.11.2012, 14:53:18
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Concursul initiat de tine Soso a fost a mare provocare. Stii de ce? Pentru ca este vorba despre o dubla creatie daca ma pot exprima asa. Mai exact trebuie realizat produsul si apoi creat mesajul publicitar. Trebuie ales cu atentie publicul tinta.

03.11.2012, 15:02:25
  • soso07
    soso07

Exact ! De aceea am si spus ca vom invata multe pe parcurs. Fiecare vine cu o idee, isi da seama de ce si cum e mai bine !

03.11.2012, 15:12:56
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Bravo Mielena.

04.11.2012, 16:57:28
  • mielena
    mielena

multumesc, Octavia!
    Daca nu ma primeste Sorina aici, ma mut la TOAMNA- Deco...;)

04.11.2012, 17:02:08
  • carmenn
    carmenn

In vino veritas!...frumi strugureii tai...

04.11.2012, 17:39:55
  • soso07
    soso07

Hai NOROC si la mai mare !!! Sa traiasca Mielena ! Daruieste masa cu vin si struguri :)
    Cum sa nu te primesc aici ? Si ce credeai, ca daca te muti dincolo, nu dai tot de mine ? :)))
    Sa stii ca si eu am "folosit" poezia lui Pastorel atunci cand i-am facut nasei cadou o sticla de "Babeasca" la varsta de 40 de ani :))

04.11.2012, 20:15:05
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Fetelor,ati ridicat din start stacheta calitatii sus de tot,e minunat si setul Octaviei,e minunat si gulerul Mihaelei.Ambele au venit cu poze nemaipomenite,cu reclame bine tintite si a rezultat ceva fantastic!

04.11.2012, 20:31:39
  • MonicaIacovencoJewelry
    MonicaIacovencoJewelry

In mod sigur voi fi cu ochii pe acest concurs ca pe butelie! Nu de alta, dar sunt un zero absolut la capitolul marketing, deci sunt sigura ca voi avea o gramada de invatat din fiecare inscriere, comentariu, slogan, concept de campanie publicitara :D
    Si, desigur, imi va face mare placere sa premiez creatia ocupanta a locului 3 cu un voucher de 50 lei la mine in magazin.
    Succeeees!

05.11.2012, 00:27:42
  • mielena
    mielena

Va asteptam si pe voi sa ne incantati cu reclame SUGESTIVE, cu reclame "withlove"!! ;)

05.11.2012, 08:54:35
  • soso07
    soso07

Silvia, Monica, eu va astept cu bratele deschise. Cand mai gasim noi prilejul sa ne facem atata reclama ? :))) Sunt convinsa ca iar vom ramane cu ochii lipiti de monitoare la lucrarile voastre !!!

05.11.2012, 10:40:01
  • soso07
    soso07

Am facut o listuta cu cateva lucrari frumos prezentate :
    www.breslo.ro/Treasury/view/Prezentari_31097

05.11.2012, 10:44:18
  • soso07
    soso07

Si pentru ca este inceput de saptamana, as dori sa ofer un premiu pentru "inceputul" inscrierilor in concurs si anume Octaviei care a spart gheata cu prima lucrare :)
    www.breslo.ro/Product/Premiu-pentru-prima-creatie-inscrisa-in-concursul-Reclama-sufletul-comertului_743713

05.11.2012, 11:22:26
  • carmenn
    carmenn

frumi...felicitari octavia...mi-ai luat-o inainte...:)...dar chiar nu ma pricep la reclame...mai am putin sa termin ceva insa ...sa vad cum ma ,,laud"...

05.11.2012, 12:03:14
  • soso07
    soso07

Gasesti tu ceva, sunt convinsa :)

05.11.2012, 12:28:03
  • soso07
    soso07

Si ca sa mobilizez un pic, am adus si premiul I in atentia voastra :)
    www.breslo.ro/Product/Premiul-I-la-concursul-Reclama---sufletul-comertului_743920

05.11.2012, 14:17:30
  • Kalimera
    Kalimera

uau, ce frumusete, soso! si ce prezentare!! esti grozava!:))

05.11.2012, 15:15:28
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Multumesc Soso pentru premiu. Nici nu stiu ce sa mai scriu. M-ai emotionat.

05.11.2012, 17:09:06
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Carmenn! Aici nu rade nimeni de nimeni! Lucrarea ta este reusita. Cromatic este super.

05.11.2012, 17:23:01
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Am uitat sa-ti scriu ceva Carmenn. Ideea de a folosi un fermoar stricat este pot spune geniala. Intra in categoria materiale neconventionale folosite la confectionarea bijuteriilor.

05.11.2012, 17:44:01