Forum: Concursuri Concurs PRIMAVARA - Legende si Traditii Romanesti
- DragomirOctavia
Multumesc din suflet Soso. Si eu mai am un premiu de dat. Locul I la categoria bijuterie. Este gata l-am terminat acum dimineata dar aceeasi problema nu am fotografii. Daca prind vreme frumoasa astazi cand o sa vin de la serviciu o sa pozez.
13.05.2013, 07:12:51 - DragomirOctavia
Iata pemiul pentru ocupanta locului I la categoria bijuterie:www.breslo.ro/Product/Premiu-pentru-ocupanta-locului-I-la-concursul-Primavara-2013_922332
13.05.2013, 18:24:46 - soso07
Dar chiar ai muncit la premii :) Si ce maiestrie !!! Trebuie sa ma mobilizez si eu mai mult ! Eu cred ca va fi foarte fericita posesoarea premiului oferit de tine !!!
14.05.2013, 00:26:00 - Gheorghitza
Octavia, intotdeauna m-au atras lucrarile tale. Acum vi cu o supriza (foarte placuta)
14.05.2013, 00:32:27
Nu ma asteptam la o lucrare pentru alta sectiune!!! M-a fermecat si premiul tau, mai ales ca Lacramioarele fac parte din florile mele de suflet. Tatal meu, a murit de mult. Atat de mult ii placeau Lacramioarele si Liliacul, incat, inainte de a muri, si-a exprimat regretul ca paraseste aceasta viata cu doua neampliniri. Una, ca nu va apuca sa ma vada mare, iar a doua, ca nu va mai putea mirosi Lacramioarele si Liliacul...
Pe mormantul lui, infloresc si azi, Primavara, Lacramioare iar in aproapiere, isi imprastie miraculosul parfum, frumoase flori de lialiac dublu.
Deosebit colierul tau. Deosebit si plin de sensibilitate!
Felicitari pentru dragostea cu care inima si mainile tale scot asemenea lucruri. - DragomirOctavia
Emotionant mesaj ai scris Gheorghitza. Sincer mi-au dat lacrimile. Cat despre lucrarea de la sectiunea moda vestimentatie, hm....mi-am dorit enorm sa particip la aceasta sectiune iar posetele au devenit de curand produsele mele preferate. Pielea naturala este un material pe care eu il apreciez foarte mult imi place la atingere si imi place mirosul pielii. Sunt fermecata de acest material incat as face o sumedenie de posete din piele. Eu am descoperit de curand acest material cand am plasat o comanda aici pe breslo si pentru ca trebuia sa ma incadrez in suma aceptata de magazin pentru comanda m-am gandit ce sa fac si am zis: pai o sa comand piele naturala. Din momentul in care am primit coletul pielea a devenit produsul meu preferat.
14.05.2013, 05:05:52
Cat despre premiul oferit pentru locul I mi-am dorit sa incoronam impreuna regina sectiunii bijuterie. Da..am muncit cu drag si nici nu am simtit ca as face un efort deosebit, totul a mers de la sine. Am avut spor si am lucrat foarte usor colierul parca vrand sa se modeleze singur. Am ales sa crosetez lacramioare pentru ca am observat cat de bine a fost primit colierul cu care particip eu la concursul primavara la sectiunea bijuterie. Au fost foarte multe persoane care au trecut produsul la favorite. Asta m-a bucurat enorm si am zis pai atunci sa fie lacramioare. Am ales sa fac ceva purtabil dar si ceva sa ramana ca amintire ocupantei locului I la sectiunea bijuterie.
Va multumesc dragi admiratori va inbratisez cu drag si va promit lucrari din ce in ce mai valoroase. Si de ce nu poate debutul la alta sectiune. - soso07
Floricelele mult smerite
14.05.2013, 11:55:01
Pe sub tufe tainuite,
S-au ascuns de ochii lumii
Si de cursele minciunii.
Ele-n linistea lor mare
Au privit din departare
Rele-n lume câte sunt,
Chinuri câte-s pe pamânt.
Si când ceasul de-nflorire
Le sosi, fara de stire
O durere le-a cuprins
Si din sânul lor aprins,
Sir de lacrimi, lacramioare,
A curs lin, racoritoare
Iar din lacrimi pâna-n zori
S-au facut gingase flori.
Veronica Micle - Povestea lacramioarelor - soso07
Poezia Liliacul timpuriu
14.05.2013, 12:11:30
Nicolae Labis
Zambind printre-ale primaverii ruguri,
In taina, liliacul timpuriu
Intredeschide buzele din muguri.
Dar cerul s-a schimbat in plumburiu.
Zapada, ploaia, uite, si-au dat mana,
Alaturi bat cu pasii uzi tarana,
De parca primavara n-a venit.
Tarana s-a umflat, s-a-mbolnavit,
A-ncremenit si-a capatat pe fata
Lucioase, triste pojghite de gheata.
Impotmoliti la marginea miristii,
In gand injura vremea tractoristii.
Strang buzele plesnite-n vant si tac.
Li-i ud pana si pacul de tabac
Si trebuie sa stea in glod, s-astepte,
S-astepte pana timpu-o sa se-ndrepte.
Vuieste lung al strungului ecou,
Ca o imensa struna incordata.
E mohorat prietenul meu nou
Si-i totusi mai febril ca niciodata.
Suiera serpii spanului si curg,
Metalul isi roteste curba raza.
Prietenul imi pare un chirurg
Ce viata unui om salveaza,
Desi o piesa de tractor cand faci,
De obicei nu semeni cu un vraci.
- Ce-atata graba-n gesturile tale,
De ce atata incordare-ti ceri?
In ale tale palme minerale
De unde ai nestinsele puteri?
- Vezi, ploaia si zapada si-au dat mana,
Alaturi bat cu pasii uzi tarana,
Impotmoliti la marginea miristii
Nerabdatori asteapta tractoristii...
Iar cand pamantul s-o zvanta sub soare,
Vor trebui tractoare multe, noi,
Ca timpul scurs si fara inturnare
Sa-l smulga tractoristii inapoi!
Puterile acelor ce-ar munci,
Dar sunt siliti indurerati s-astepte,
In vinele prietenului bat
Si-n limpezimea gandurilor drepte;
El a primit prin vine nevazute
Nelinistile care fierb in ei.
Aceasta-i solidaritatea clasei
Si-i inima prietenilor mei.
... S-a inecat lumina-n pacle grele
Si bezne reci au palpait pe lut.
Mi-am insotit prietenul acasa
Si prin gradina-i trista am trecut.
In palcuri liliacul timpuriu
Se legana scheletic si pustiu,
Cu crengile-n carlig, ca niste cangi.
Muguri cazuti se destramau sub crengi...
M-a intrebat cu voce sugrumata:
- Tu ce zici? Mai inmugureste-o data?
Apoi cu degetele aspre, groase,
Arse de span si de rugina roase,
Mi-a aratat ce mari erau sa fie
Mugurii fini de floare timpurie...
Prietene cu degete de colos
Ce da masura gingasiei florii,
Iubesti o floare-atata de duios,
Cum stiu sa o iubeasca visatorii.
Prietene, te doare moartea ei
Cum poate doar pe-un mare om sa-l doara...
Si-ai dat masura plinei frumuseti
Cand degetele-ti floarea masurara...
Dar nu stii? Liliacul timpuriu
Mai poate-nmuguri si-a doua oara.
Tu esti puterea care-nsufleteste
Pamantul - si-l preface bun si viu.
Tu rasadesti in inimile noastre
Si-n cantec liliacul timpuriu. - carmenn
offffffffff...Gheorghitza...mi s-a facut pielea de gaina cum se spune...,,Fie iertat! " tatal tau...era om bun daca iubea florile...eu ma lupt cu gradina mea...n-am timp de nimic...:(...la noi s-a ofilit liliacul si lacramioarele cu seceta asta...acum am stanjenei si infloresc trandafirii...frumoase lucrari s-au inscris...felicitari fetelor...:)
14.05.2013, 15:23:03 - Gheorghitza
Domnul sa va binecuvinteze toti parintii iar cei plecati, sa-si gaseasca Pacea Vesnica!
15.05.2013, 15:45:30
multumesc soso... - soso07
George, abia acum am inteles multe din framantarile tatalui meu ... acum, cand e alaturi de mine din alt loc, mai linistit ... M-am hotarat sa fac acest concurs exact in ziua in care se implinea un an de cand a plecat sa-si gaseasca linistea de care spuneam ...
15.05.2013, 16:22:38 - aigile
”Cine are părinți - pe pământ, nu în gând...”
15.05.2013, 21:31:27 - AndreeaHandmade22
Pentru prima data particip si eu la un concurs... Pentru categoria DECORATIUNI, o cutiuta de bijuterii cu Margareta, flori Nu-ma-uita si Liliac . www.breslo.ro/Product/Rapsodie-de-primavara_923961. Mult succes tuturor!
15.05.2013, 22:11:16 - soso07
Andreea, iti multumim pentru incantatoarea Rapsodie a PRIMAVERII pe care ne-ai adus-o in aceasta seara, insotita de legende ! Culorile "proaspete si jucause" mi-au incantat sufletul, iar fluturasul trebuie sa fie foarte mandru ca a ajuns intr-o gradina asemenea gradina ! Mult succes si tie !!!
15.05.2013, 22:24:49 - AndreeaHandmade22
Multumesc mult!
15.05.2013, 22:42:22 - soso07
Te astept si la celelalte categorii !
15.05.2013, 22:43:18 - AndreeaHandmade22
Deja este in lucru ceva pentru categoria Moda. Maine va fi gata de participat la concurs!
15.05.2013, 22:54:28 - soso07
Asa, ma bucur :)) Astept cu nerabdare !
15.05.2013, 22:55:29 - soso07
Povestea florii "NU MA UITA"
17.05.2013, 23:05:36
Se spune ca erau odata un baiat si o fata care se iubeau nespus. Inimile lor tinere erau aprinse de focul celor mai pure si dulci sentimente. Intr-o zi, se plimbau pe tarmul batranului fluviu Dunarea si cugetau asupra viitoarei lor fericiri, comparand prezentul cu viitorul.
O floare de "Nu ma uita" apare inaintea ochilor lor, tarata fiind de violenta apei. Frumoasa fata a zarit floarea si, suspinand, isi manifesta dorinta de a o avea. Atunci tanarul, fara a mai gandi, se arunca in furia valurilor si, cu o forta extraordinara, ajunse si apuca floarea. Tare se mai bucura fata de fapta viteazului ei iubit ... Dar vai ! Violenta curentului l-a tras pe tanar si l-a scufundat in abis.
Vazandu-se aproape de pieire, bietul de el se forta cu ultimele puteri si arunca floarea la picioarele logodnicei sale, zicandu-i :
- Adu-ti aminte de mine ! Nu ma uita ! - si disparu printre valurile inspumate. - Gheorghitza
Ce a fost mult, a trecut. In curând, vom vorbi despre Primăvară la timpul trecut. Dar sper ca ecourile despre acest concurs vor ramane in sufletele voastre. Sigur ca da, rolul unui concurs este de a afla castigatorii. Am spus "Castigatorii" deoarece toti participantii sunt de fapt invingatori. Prezenta la un concurs, este o victorie. Iar de victorie se bucura invingatorii.
17.05.2013, 23:36:00 - soso07
Asa este, George. Si, ca la orice concurs, pe final se vor adauga noi si noi creatii, cel putin eu asa sper :) Iar ecourile acestei PRIMAVERI vor ramane cu siguranta in sufletele noastre pentru ca am dorit aceasta "actiune" mai degraba ca o poveste si mai putin ca o intrecere.
18.05.2013, 00:00:21 - mielena
Tocmai pentru că s-a scris o poveste frumoasă, vreau să felicit şi eu organizatorii şi susţinătorii acestui concurs care ne-a mers la suflet! :-*
18.05.2013, 07:48:34 - AndreeaHandmade22
Am revenit cu un produs pentru sectiunea MODA. www.breslo.ro/Product/Plic-cu-flori-de-liliac_925875
18.05.2013, 12:24:17 - AndreeaHandmade22
Va aduc si una din legendele vestitorului primaverii prin colierul meu pentru categoria BIJUTERII: www.breslo.ro/Product/Randunele-in-colier_925936
18.05.2013, 14:30:56 - Gheorghitza
Felicitari Andreea, pentru ambele lucrari !
18.05.2013, 14:53:23 - soso07
Mielena, s-a scris o poveste frumoasa, dar asteptam finalul care, simt eu, va fi unul special !!!
18.05.2013, 15:33:48
Si, ca dovada la cele spuse mai sus, iata inca doua creatii cu povestile lor deosebite :
- Delicata si subtila floare a liliacului
- Randunica, aceasta fiica a Soarelui si simbol al PRIMAVERII.
Felicitari si din partea mea, Andreea, si multa BAFTA ! Un debut remarcabil !!! - Buburuzacughetute
Revin si eu cu doua noi legende. Una a papadiei ilustrata printr-un servetel decorativ, si una a trandafirului reprezentata de o bratara.
19.05.2013, 17:58:00
www.breslo.ro/Product/Legenda-papadiei_926848
www.breslo.ro/Product/Legenda-trandafirului_926856 - soso07
Ce mult ma bucur ca a aparut si delicata papadie in concursul nostru, si nu oricum, ci frumos brodata de sensibila noastra Buburuzacughetute !
19.05.2013, 20:52:58
La fel si bratarica - trandafir ... ma uimeste dantela iesita din mainile tale !!! Rabdare, dar si multa pasiune, asta vad eu in creatiile tale ! Felicitari si BAFTA !!! - Buburuzacughetute
Iubesc toate tehnicile si toate lucrusoarele pe care le fac.
19.05.2013, 22:07:31
Iti multumesc frumos, soso! - carmenn
frumi...si eu vreau sa incerc tehnica asta...insa este chiar migaloasa si inca n-am curaj...la fel si cu, cabochoneala...:)
20.05.2013, 09:29:00 - soso07
Sfintii Imparati CONSTANTIN SI ELENA
20.05.2013, 17:48:05
CONSTANDINUL PASARILOR
An de an, in 21 mai, atat Biserica ortodoxa, cat si cea romano-catolica ii sarbatoresc pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, cei "intocmai cu Apostolii".
Dar tot in ziua de 21 mai, in calendarul popular este o sarbatoare dedicata pasarilor de padure, numita CONTANTIN GRAUR sau CONSTANDINUL PUILOR.
Se spune ca pasarile de padure, dupa ce li s-au dezlegat glasul la Vlasie, s-au imperecheat si si-au construit cuiburile la Dragobete (24 februarie), in aceasta zi isi invata puii sa zboare.
Pentru preintampinarea pagubelor aduse holdelor si strugurilor de catre pasarile cerului, in special de grauri, multi podgoreni nu lucrau in zilele dedicate pasarilor.
In sudul Romaniei, ziua de CONSTANDINUL PUILOR era considerata ultima zi cand se mai putea semana porumbul, ovazul si meiul. Tot ce se semana dupa aceasta zi, se usca. Se mai spune ca aceluia care lucreaza in aceasta zi i se ard bucatele pe camp. - forHOPE
Buna seara,
20.05.2013, 22:45:55
Ma inscriu cu permisiunea domniilor voastre, si la sectiunea Bijuterii, cu setul meu de lilieci albi:
www.breslo.ro/Product/Liliac-inflorit_927847
imi e ciuda ca am muuulte poze insa doar 4 am putut posta pe breslo...mai multe poze am pe facebook...https://www.********.com/media/set/?set=a.301584753306662.1073741835.171934842938321&type=1 - soso07
Diana, auzisem eu ca mesteresti ceva cu flori de liliac, dar nu mi-am inchipuit ce minune va iesi !!! As putea spune, ca in muzica - 1 : 1, chiar nu le poti deosebi :)
20.05.2013, 22:56:01
Felicitari si BAFTA !!! - forHOPE
Multumesc mult scumpa Sorina...nu iti spun...fiind baiet paduri cutreieram...dar cat am cutreierat pana am gasit liliac natural sa il trag in poza...aventura curata :)))
20.05.2013, 22:59:46 - soso07
Ma bucur ca ai gasit ! S-a meritat cautarea :)
20.05.2013, 23:15:18 - forHOPE
Sa stii ca intr-adevar a meritat cautarea si gasirea...si bine ca nu m-a prins nimeni, caci altfel mi-o luam pe cocoasa :))))
20.05.2013, 23:28:19 - soso07
Daca a fost pentru o cauza nobila ... atunci ai avut noroc :))
20.05.2013, 23:38:19 - IuliaChirila
Hristos a Inviat! Dupa o lunga pauza revin si eu pe ultima suta de metrii :) si ma inscriu la sectiunea Bijuterii cu urmatorul colier:
21.05.2013, 13:14:53
www.breslo.ro/Product/Colier--Tesaturi-Romanesti--participa-la-Concursul-Primavara--Legende-si-Traditii-Romanesti_928330. - soso07
Adevarat a Inviat !
21.05.2013, 13:40:15
Iulia, si creatia ta deosebita mi-a mers la suflet !!! As fi vrut sa scriu mai mult, dar sunt putin tulburata ...
Asa ca il las pe George Cosbuc sa descrie bucuria "Invierii Domnului" :
La Pasti - George Cosbuc
Prin pomi e ciripit si cant,
Vazduhu-i plin de-un rosu soare
Si salciile-n alba floare-
E pace-n cer si pe pamant.
Rasuflul cald al primaverii
Adus-a zilele-nvierii.
Si cat e de frumos in sat!
Crestinii vin tacuti in vale
Si doi de se-ntalnesc in cale
Isi zic : Hristos a Inviat!
Si rade-atata sarbatoare
Din chipul lor cel ars de soare.
Pe deal se suie-ncetisor
Nevaste tinere si fete,
Batrani cu iarna vietii-n plete;
Si-ncet, in urma tuturor,
Vezi sovaind cate-o batrana
Cu micul ei nepot de mana. - IuliaChirila
Superba poezia..descrie atat de bine atmosfera Sfintelor Sarbatori..multumesc pentru aceasata secunda de emotie!
21.05.2013, 20:50:14 - Gheorghitza
forHOPE, cum iubesc Liliacul, bijuteriile tale m-au uns la inima.
21.05.2013, 21:02:36
Superbe... - Gheorghitza
iuliaChirila, intotdeauna am luptat pentru concursule tematice.
21.05.2013, 21:05:07
Atat de frumos te-ai incradat exact in tematica acestui concurs. Felicitari. - forHOPE
George, iti multumesc pentru minunatele cuvinte. Nu am stiut ca sunt florile tale preferate...eu sunt innebunita dupa mirosul lor...:)
21.05.2013, 21:17:58 - Gheorghitza
forHOPE, sa cresti mare si SANATOASA!!!!!
21.05.2013, 22:09:53 - forHOPE
multumesc saru'mana :-*
21.05.2013, 22:30:11 - cuzepangabi
O legenda spune ca florile de liliac apar atunci cand primavara alunga zapada de pe campuri si inalta soarele in tarile cerului alaturi de curcubeu..
22.05.2013, 09:37:47
www.breslo.ro/Product/Flori-de-liliac_928870 - cuzepangabi
Se spune ca buburuzeleot prezice vremea...daca ele stau in roi,vremea va fi frumoasa iar daca stau in adapost, va veni timpul rece....
22.05.2013, 10:36:52
www.breslo.ro/Product/Buburuza_928908 - cuzepangabi
Legenda spune ca daca o gargarita se aseaza pe o fata nemaritata, aceasta se va casatori in locul unde va zbura dupa ce fata ii va fredona;
22.05.2013, 10:43:09
Buburuza, ruza
unde vei zbura
acolo ma voi marita...
www.breslo.ro/Product/Gargarite_928914 - raven
Si mie imi place liliacul tau, Diana! Ai muncit mult la el, iar rezultatul se vede... :)
22.05.2013, 12:59:27 - soso07
Gabi - cuzepangabi, vazand si liliacul tau mi-am adus aminte ca am citit - intr-un interviu al marelui iubitor de plante, academician Ovidiu Bojor - "Despre DRAGOSTE" - urmatoarele :
22.05.2013, 13:52:19
"- Exista gesturi care pot inalta o iubire si pot s-o coboare?
- Orice gest care izvoraste din dragoste, din adancul sufletului, ridica iubirea. O pietricica, o frunza, un avion de hartie pe care il daruiesti cu toata dragostea e impregnat de tine. Altminteri, poti darui cadouri scumpe, golite de orice semnificatie. Mi s-a intamplat de multe ori sa nu am bani, si cand coboram de pe munte, sa aduc o floricica mica, presata, sau o crenguta inflorita. Primavara, ii aduceam Mioarei liliac de munte. Liliacul de munte e destul de rar in muntii nostri. E mov si alb, mai mic decat cel obisnuit, infloreste cand inca e zapada, nu are frunze, apar doar florile, in schimb ii simti parfumul de la o suta de metri. La inceputul verii, ii aduceam rododendron inflorit. Mai tarziu, aparea ghintura cu flori albastre. Dragostea e un miracol lasat de Dumnezeu pe pamant."
Gabi, ma bucur ca ai venit in povestea noastra cu aceste floricele speciale, insotite de gargarite ! Oare unde vor zbura ? - forHOPE
raven, va multumesc pentru frumoasele cuvinte :-*
22.05.2013, 17:11:16