Forum: Concursuri Concurs: MUZICA, FORMA, CULOARE
- Gheorghitza
Interventiile mele in acest concurs se datoreaza faptului ca Blanitza noastra este plecata (face un tratament) si ne-a rugat pe mine si Soso "sa mai vedem" de topicul acestui concurs. n-as dori sa ramaneti cu impresia ca ma bag peste tot...
16.04.2014, 10:54:40
De altfel, aceste interventii ale mele, vor inceta dupa Sf. Sarbatori de Paste. - FlorinArtBijoux
Iar eu am uitat azi-noapte ..era si târziu de tot, sa dau un link potrivit pentru a reaminti aceasta melancolici piesa muzicală: Blue Moon
16.04.2014, 12:16:42
www.youtube.com/watch?v=j3t0cBC6g5U - soso07
Incep sa prinda FORMA si lucrarelele mele :) Pana la urma m-am apucat de amandoua ... Plus un mic premiu ;)
16.04.2014, 22:42:39 - blanitza
Oooo, ce ma bucur ca vedem inca o piesa de exceptie a Florinei, de-aceasta data ne-ai plimbat cu ochii si gandul, plus urechea, prin acel timp al jazzului, eleganta, sentiment, muzicalitate si ritm desavarsit, toate, toate redate printr-o superba melodie, iar colierul ce-l reprezinta nici nu putea fi mai elegant si mai romantico-nostalgic.... Florina draga, esti o romantica incurabila, cat de frumos si estetic ne arati asta, e acolo o tristete atat de dulce, mmmm, as putea spune "dureros de dulce", fata, FRUMOOOS!!!
16.04.2014, 23:05:31
Iti urez bine-ai venit cu mare drag, si mult succes in concurs!!!
Ce vesti bune, draga Sorinuta, vad ca te-au cucerit cu totul pietricelele druzy, si pe mine rau de tot, si n-am deloc pe pofta inimii si cate mi-as dori....
Gheorghitza scump, cand vei intelege ca prezenta ta este o bucurie continua pentru cei care te cunosc si te apreciaza??? Cat de putine am sti, daca tu nu ne-ai spune multe si marunte de 3 ani incoace?? Iti multumesc infinit pentru tot... si de-abia astept sa ajung pe vineri acasa, ca lodolitele-fete si ele ma asteapta, cred... - Gheorghitza
Din "Missa Solemnis" a lui Beethoven, va recomand sa ascultati "Credo" :
17.04.2014, 00:22:19
http://www.youtube.com/watch?v=u1iMjD7oh5M - Gheorghitza
Si "SANCTUS" dim aceeasi Missa Solemnis.
17.04.2014, 00:28:26
Este partea care pe mine personal m-a miscat atat de mult incat si cand mergeam pe strada dupa ce am ascultat-o, imi rasuna in minte si inima.
http://www.youtube.com/watch?v=ckhnpg_m390 - Gheorghitza
Pentru maine, niste cantece religioase pe care le-am mai postat dar, fiind Joia Mare, n-ar stica sa lasam MUZICA sa ne invaluie in farmecul ei Divin:
17.04.2014, 00:35:20
http://www.youtube.com/watch?v=clU_ETYP8OI&list=RDto_UTROrG4I - carmenn
neatza! eu caut prin gradina spanac si stevie...vreau sa vopsesc natural ouale ...chiar daca nu o sa iasa culorile vii...plus foi de ceapa uscata si am o sfecla...sa vedem facem o incercare doar cu cateva oua....
17.04.2014, 09:02:40 - FlorinArtBijoux
Multumesc blanitzo! Nu puteam sa nu răspund "prezent" la o asemenea provocare minunata. Mai ales ca si celelalte fete au adus in concurs lucrări de excepție.
17.04.2014, 09:32:11 - Gheorghitza
http://www.youtube.com/watch?v=sQeIGbKqiw8
17.04.2014, 12:05:43 - Gheorghitza
http://www.youtube.com/watch?v=ORH6TuZjM-Y
17.04.2014, 12:14:51 - soso07
Unii oameni traiesc atat de confortabil in "obiceiuri", urmand cu strictete ceea ce le-au spus altii sa faca de-a lungul timpului, dar fara a incerca cel mai mic efort de a intelege si simti ce se afla in spatele lucrurilor. Astazi se discuta despre inrosit oua si pregatit mese copioase pentru sarbatoarea Invierii. Sarguinciosii au terminat deja curatenia de Paste. Mai au de cumparat vinul si cozonacii care vor umple mesele bogate in ziua de "sarbatoare". Si ne intrebam: Dar in SUFLET cand facem curatenie ? Cand stergem "praful", cand curatam "ferestrele", cand ii vom oferi hrana bogata, pentru ca, si in cel mai ascuns coltisor, sa patrunda... LUMINA ?
17.04.2014, 14:30:55
Multumim, George, pentru Lumina impartasita cu noi prin aceste cantece cu totul speciale pentru suflet !!! - Gheorghitza
Judith Sportel este una dintre cele mai renumite soprane si cea mai mare cantareata de muzica religioasa din Olanda. A sustinut concerte memoriale si cu ocazia marilor sarbatori religioase, in cele mai mari biserici din lume.
17.04.2014, 15:45:29
Umple pana la refuz si marile stadioane unde au loc concertele ei. Dovada clara ca oamenii simt chemarea lui Dumnezeu si nu uita ca macar din cand in cand, trebuie sa traim in Slava si marea Lui Dragoste.
iata un exemplu:
www.youtube.com/watch?v=oAfplsHx41M - soso07
Ce frumos ! Toti cei prezenti in sala cantau.
17.04.2014, 16:53:39 - Gheorghitza
Melodia: "Exista un Dumnezeu ce aude..."
17.04.2014, 17:25:56 - carmenn
:)) ce sa facem mai Sosolica...o lume nebuna...nebuna...nebuna...facem noi si curat si deschidem fereastra...
17.04.2014, 17:37:23 - UnicRS
Buna seara!
17.04.2014, 19:40:23
Doresc si eu , cu permisiunea dumneavoastra, sa particip la acest concurs cu o creatie, inspirata de piesa "Armonii- Gheorghe Iovu"
www.breslo.ro/Product/ARMONII--Concurs-MUZICA-FORMA-CULOARE_1183141
Va multumesc! O seara minunata! - Gheorghitza
Fii binevenita printre noi!
17.04.2014, 19:50:29
http://www.youtube.com/watch?v=G_GnSp_OtjQ - Gheorghitza
Frumoasa lucrarea, frumoasa piesa muzicala aleasa!
17.04.2014, 19:52:22
Felicitari! - Gheorghitza
O piesa de suflet pentru voi, dragi concurente:
17.04.2014, 19:58:34
http://www.youtube.com/watch?v=Yo20OuPq56Q - Gheorghitza
https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEV1mYB1BTZgkAxWVXNyoA;_ylu=X3oDMTByaHEyNGMxBHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1VJQzFfMQ--?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&sz=all&va=invierea
17.04.2014, 20:01:27 - Gheorghitza
Simbolistica Invierii:
17.04.2014, 20:04:55
http://www.desarbatori.ro/paste/simboluri - soso07
Anul acesta am inrosit oua, fara alte culori. Doar rosu.
17.04.2014, 20:11:38 - soso07
Un cantecel pe care l-am ascultat acum si mi s-a parut foarte frumos, poate inspira pe cineva :)
17.04.2014, 20:18:55
Anda Calugareanu, Micul print
https://www.youtube.com/watch?v=CES5ebq5mvE - Gheorghitza
Nu se stie precis de cand au intrat ouale rosii in "recuzita" sarbatorilor de Paste dar, batranii,au o o poveste interesanta, care merita retinuta:
17.04.2014, 20:23:21
Oul, contine embrionul unei vieti.
Prin fierberea lui, practic se distruge o posibila vietate. Deci, fierberea, aduce moartea viitorului pui. Oul fiert, are deci in interiorul lui un galbenus mort.
Un MORT ! Albusul este giulgiul care imbraca mortul. Coaja oului devine sicriu.
Asadar, Oul fiert poate fi asemuit cu un sicriu. Culoarea rosie (mai ales la stramosii nostri) reprezenta viata.
(va mai aduceti aminte de sarbatoarea Martisorului, in care snurul impletit cu fir Rosu si Alb simboliza alternarea ciclica a mortii cu a vietii?)
Ciocnirea Oualor ROSII de Paste, are o semnificatie mai profunda: recunoasterea existentei mortii (galbenusul de ou in cosciug) si INVIEREA prin spargerea "mormantului" (a cojii de ou) Implicit, recunoasterea mortii lui Iisus, desigilarea mormantului prin Invierea sa. (cu moartea pe moarte calcand...)
Crestinii adevarati, atunci cand ciocnesc ouale de Paste, nu spun simplu:
-"Hristos a Inviat!" iar celalalt raspunde "Adevarat a Inviat"
Ci constientizeaza ca pentru a trai in adevar, trebuie sa mori si sa te mai nasti odata. Sau, odata cu ciocnirea oualor, sa iti propui o noua viata, respectand invatatura lui Iisus care a murit pentru iertarea pacatelor noastre - Gheorghitza
In schimb, se cunoaste de cand a aparut IEPURELE ca simbol al Pastelor.
17.04.2014, 20:24:39
Iar acest simbol, are in spate o poveste. - soso07
Importante informatii !
17.04.2014, 20:31:00 - soso07
Daca tot am amintit de oua rosii, priviti o alta "intrebuintare" a oualor vopsite :
17.04.2014, 20:38:01
http://webcultura.ro/incredibilele-mozaicuri-din-oua-pictate/ - Gheorghitza
sabadusrodica,
17.04.2014, 20:47:07
Referitor la alegerea piesei muzicale, colega noastra Soso, se poate pronunta mai bine, mai ales ca de curand a avut fericitul prilej de a-l urmari "in direct" pe Gheorghe Iovu, intr-un frumos concert sustinut acum cca doua saptamani la Bucuresti - Gheorghitza
Revenim la povestea Iepurasului.
17.04.2014, 20:47:36 - Gheorghitza
Dupa qnul 1500 Crestinismul cunoaste o dezvoltare neobisnuita, in special in Occident. Mai precis, ne referim la Germania. Odata cu cresterea importantei sarbatorilor religioase, marii latifundiari din Germania, crescatori de oi in special, au inceput sa se confrunte cu niste lucruri nemaintalnite. Odata cu apropierea Sf, Paste, se producea un adevarat genocid printre miei. Ani la randul, turmele au inceput sa se imputineze datorita sacrificiului masiv de miei si neputinta de a intinerii turmele de oi. Astfel, turmele tot mai imputinate si slabite genetic, lasau amprentra dramatica in comertul cu lana si, lapte si carne de oaie.
17.04.2014, 20:54:31 - Gheorghitza
Povestea incepe de la niste copii.
17.04.2014, 21:00:36
Din cauza aceasta, am sa va spun o poveste traita personal.
Copil fiind, auzind pe mosii nostri cum vorbeau ei despre Pamant, Soare, Luna si stele (vorba populara: "Cate-n Luna si in Stele...) si cum urmarind "Semnele Pamantului" si "Semnele Cerului", pot afla cum va fi vremea, daca va fi pace sau razboi etc...etc, tot asa, a incoltit in mintea noastra sa descoperim aceste semne...
Asa ca incepuseram sa privim si noi mai cu atentie aceste semne.
-" Nu va spunem nimic! Holbati-va ochii, deschideti-va urechile si inima, iar mai apoi vi se vor dezvalui si voua aceste semne..." Asa ne spuneau nimic batranii cand ii intrebam care sunt aceste semne si pe de-asupra, mai si radeau de noi. - Gheorghitza
Asa se face ca incepuseram sa ne uitam mai atenti si la Luna.
17.04.2014, 21:07:05
Incepand din Primavara mai ales, ochii nostrii sclipitori si plini de dorinta de a descoperii "ceva" semne, incepeau sa priveasca aproape neclipind ...Luna.
Asa am inceput sa "vedem" fel de fel de lucruri, semne ce ni se pareau deosebite (multe dintre ele, plasmuite de mintea noastra inventiva).
Am vazut munti si dealuri, mosi barbosi si uneori chiar ...demoni, varcolaci sau zgripturoaice...
Ei bine, de fiecare data cand priveam Luna Plina din apropierea pastelor, toti, absolut toti, vedeam ...un IEPURE!
Chiar radeam de cei care nu reuseau sa desluseasca forma Iepurelui:
- "Mah! Anu' asta la tine nu va veni Iepurasul!" - Gheorghitza
Ne intoarcel in Germania la marii crescatorii de oi si problemele lor stringente cu sacrificarea abuziva a mieilor. Marii proprietari de oi, au inceput sa se organizeze intr-un fel de consortiu, in care sa vada ce si cum trebuie facut pentru protejarea turmelor de oi. Unul dintre ei, avu o idee:
17.04.2014, 21:15:01
- Voi ati urmarit ce fac copiii cand este Luna Plina din 'naintea Pastelor? Se uita la Luna si spun ca in fiecare an, ei vad un IEPURE! Eu va propun ceva: Asa cum crestem oi, sa crestem in paralel si IEPURI iar cand vine Sarbatoarea Pastelor, vom sacrifica IEPURI si nu... miei. Si asa carnea de iepure bine preparata nu se deosebeste prea mult cu cea de miel. Sant foarte multi oameni saraci si multe familii nevoiase. Nu le putem lua dreptul de a sarbatorii Pastele. Vor face o jertfa, asa cum cer canoanele bisericesti dar nu va fi miel ci ... iepure!
Iar noi, nu vom mai sacrifica in asa cantitati mari mieii nostri. Mai mult, putem ridica pretul mieilor, incat cine va vrea totusi miel la masa de Paste, va cumpara Miel daca il va tine buzunarele. - Gheorghitza
De indata, altul, veni si el cu o propunere:
17.04.2014, 21:18:45
- " Fratilor, daca copiii tot vad in luna un Iepure si il asteapta cu atata interes, haideti sa facem o reclama mai mare acestei idei, spunand ca Iepurele aduce nu numai ouale dar si bucurii copiilor (dulciuri, hainute noi etc...) In felul acesta, de Sarbatori, se vor vinde si alte produse iar propunerea noastra, va fi imbratisata si de industriasi, care isi vor vinde si ei marfa lor mai bine..." - soso07
Daca stiam mai din timp ma uitam si eu dupa iepuri ... pe Luna :) Acum este cerul acoperit, poate sambata seara s-o mai limpezi un pic.
17.04.2014, 21:21:17 - Gheorghitza
De atunci, dupa ce au pus in practica aceste idei, a luat amploare si industria alimentara, cea textila, s-au dezvoltat ATELIERELE MESTESUGARESTI.
17.04.2014, 21:26:11
Cei mai saraci, aveau sa puna carne pe masa de Paste iar cei bogati, aveau bani sa isi cumpere un miel (oricum, acestia erau atat de putini, incat sacrificarea mielor de Paste nu mai ridica nicio problema.
Cei mai castigati din treaba asta au fost copii. Orice familie, cat de saraca era, avea sa procure pentru copii lor, nu numai oua ROSII dar si ceva dulciuri sau ceva incaltari noi sau hainute noi...
La inceput, toti cei ce ingrijeau de oile stapanilor lor, primeau cadou... cate un IEPURE pentru masa de Paste. Multa vreme acest obicei s-a incetatenit.
Ha, ha, ha azi se numeste "Prima de Paste" sau "Prima de Miel"... Nu s-au schimbat multe de atunci.
Poate RECLAMA care intre timp a devenit "Sufletul comertului"
Ieprasul traditional de Paste, n-are absolut nicio legatura cu adevarul biblic... - Gheorghitza
Am scris pe fuga, Ma veti ierta pentru greseli si eventuale exprimari incorecte.
17.04.2014, 21:27:14
Sper ca ati inteles ce am vrut sa va transmit> - soso07
George ... despre seara petrecuta in compania lui Gheorghe Iovu ce-as putea sa spun ? Cuvintele nu pot exprima in niciun fel trairile avute in acele momente ... Este o muzica Divina.
17.04.2014, 21:38:33 - Gheorghitza
Si eu, m-am bucurat tare mult cand am vazut o lucrare inspirata din muzica lui Iovu. Data viitoare, care se intalneste primul cu el, trebuie sa-i spuna... Se bucura pentru asa ceva, ca un copil...
17.04.2014, 21:40:38 - Gheorghitza
Un cadou pentru tine si Blanitza:
17.04.2014, 21:43:51
http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/relaxare-gheorghe-iovu-album-full-spre-infinit-mel - Gheorghitza
In incheierea povestirii mele, trebuie sa spun ca intamplarile copilariei, mi-au influentat hotarator viata. Cativa dintre copii, chiar au invatat si ulterior au dobandit acest simt extraordinar de "a vedea" Semnele Pamantului si Semnele Cerului...
17.04.2014, 21:47:59
Eu, am fost unul dintre ei. - blanitza
Draga Rodica, te felicit pentru divina piesa pe care ne-ai adus-o la concurs, ai realizat o combinatie absolut superba de culoare, cat de bine ai surprins frumusetea si lirica melodiei, inspiratie cu-adevarat celesta, bravooo!!! Nu-l cunosteam inca pe acest special interpret, va multumesc pentru bucuria si placerea estetica ce mi-o daruiti!!!
17.04.2014, 21:51:33
Oooo, deci asa s-a intamplat cu iepurasul cel poznas, volens-nolens, a devenit un substitut pentru mielut, nu stiam, iti multumesc mult, George draga, pentru toate cate ni le spui, iar muzica, oooo, muzica... este pentru initiati, as zice, iar noi suntem initiati, simti asta de cum o asculti, este scrisa pentru noi toti, si chiar daca nu intelegi cuvintele, tot o simti... Cu siguranta aici sta MIRACOLUL muzicii, si forta ei!! - Gheorghitza
Bine ai revenit printre noi, Blanitzo...
17.04.2014, 21:55:31
Pe cand cu "Norma Intreaga?" - soso07
George ... Din infinit, spre infinit ...
17.04.2014, 22:17:21 - UnicRS
Multumesc, Multumesc, Multumesc!
17.04.2014, 22:21:51
O seara linistita va doresc, tuturor! - danacrafty
Buna dimineata.
18.04.2014, 08:20:17
As vrea sa inscriu si eu in concurs prima mea lucrare.
www.breslo.ro/Product/Jurnal-Ultimul-unicorn---participa-la-concursul-MUZICA-FORMA-CULOARE_1183299
Voi reveni si cu cea de a doua in cursul zilei de azi. - soso07
Dana, o creatie cu o simbolistica aparte ... Multumim !
18.04.2014, 10:07:02
Unicornul (inorogul)
Istoricii bisericești au găsit picturi care Îl înfățișează pe Dumnezeu dând nume animalelor, iar în fruntea tuturor perechilor de animale se afla un inorog. În Bibliile ilustrate, acest animal misterios apare între Adam și Eva, iar cornul său este îndreptat către arborele Binelui și Răului. Se spune că inorogul își datorează forța miraculoasă unei călătorii pe care o face odată pe an spre grădina apelor Paradisului, unde consumă plante magice, dătătoare de viață. Sfântul Ambrozie spunea că „originea unui unicorn este un mister asemeni nașterii lui Iisus”. Pe timpul Potopului el a fost cel care a salvat Arca, legând-o și trăgând-o cu cornul său imens, salvând umanitatea, animalele și plantele de la o distrugere totală. - soso07
Nu se știe cu siguranță dacă inorogul a existat sau nu, dar povestiri despre el au existat în toate colțurile lumii. Unele povești vorbesc despre unicorn ca despre o ființă cu puteri miraculoase, invizibilă și cu posibilitatea de a se ascunde de privirea oamenilor, dispărând ca prin minune în pădurile întunecoase. În epoca medievală, inorogul este reprezentarea puterii, dar și a purității. Prin cornul său unic, inorogul reprezintă săgeata dreptății, raza solară, sabia lui Dumnezeu.
18.04.2014, 10:07:32 - soso07
Inorogul apare și în opera lui Dimitrie Cantemir, „Istoria Ieroglifică”, unde el este SIMBOLUL OMULUI SUPERIOR, neînțeles de societatea mediocră.
18.04.2014, 10:08:39