Forum: Concursuri Concurs: MUZICA, FORMA, CULOARE

• blanitza
    blanitza

Sorinuta, realizezi ca eu ma bucur si dau frumos din codita cand aud ca te gandesti la noi sa ne-aduci piese noi si surprinzatoare, in fapt, cum esti si tu!!!

01.04.2014, 19:45:27
  • user86682
    user86682

Buna seara.
    Dorim sa ne inscriem si noi la acest concurs.
    Fiind primavara am ales aceasta pretioasa piesa ''Chopin - Spring Waltz''.

Frumusetea nu se poate descrie in cuvinte.. ;)

Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=KmzFDEu2RoA

1- www.breslo.ro/Product/Brosa-Spring-Waltz-I_1171183
    2- www.breslo.ro/Product/Brosa-Spring-Waltz-III_1171190
    3- www.breslo.ro/Product/Brosa-Spring-Waltz-II_1171187

01.04.2014, 23:03:27
  • mirelamohjazi
    mirelamohjazi

Un norisor fain, muncit si cusut ingrijit si trei brose grozave , de fapt am vrut sa spun altceva ; parca-s furate de la Muzeu, dar sa nu fiu inteleasa gresit, in sensul bun , ca niste opere de arta ! Felicitari tuturor !

01.04.2014, 23:09:13
  • soso07
    soso07

Superbe brose !

Nervi de primăvară
    George Bacovia

Primăvară...
    O pictură parfumată cu vibrări de violet.
    În vitrine, versuri de un nou poet,
    În oras, suspină un vals de fanfară.

O lungă primăvară de visuri si păreri...

O lungă desertare zvoneste împrejur,
    E clar si numai soare.
    La geamul unei fabrici o pală lucrătoare
    Aruncă o privire în zarea de azur.

O nouă primăvară pe vechile dureri...

Apar din nou tăranii pe hăul de câmpie,
    În infinit pământul se simte tresăltând:
    Vor fi acum de toate cum este orisicând,
    Dar iar rămâne totul o lungă teorie.

O, când va fi un cântec de alte primăveri?!...

01.04.2014, 23:19:50
  • soso07
    soso07

PushDesign, va asteptam si la Concursul PRIMAVARA unde avem trei sectiuni : Bijuterie, Moda si Arta - decoratiuni.

01.04.2014, 23:21:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

dupa valsul primaverii a lui Chopen ce ni l-a dedicat PushDesin, vin si eu cu dedicatie pentru moferatoarea noastra dar nu departe de tema concursului.
    Cine spunea ca Beethoven era un tip necizelat, needucat si cam grosolan, hotarat lucru, nu l-a cunoscut. Stau dovada, atatea compozitii, pline de sensibilitate si romantism.(Sonata Lunii de exemplu)
    Exista un pachet de opus-uri in care sunt adunate Sonatele pentru vioara si pian ale lui Beethoven, Una dintre acestea este si sonata, opus 24 ( in Fa Major) intitulata "Primavara" (Spring sau "La Primavera")
    O inregistrare de exceptie: Teatrul Champ Elysees a gazduit-o pe talentata violonista Anne Sophie Mutter, interpretand si aceasta sonata deosebit de frumoasa:

www.youtube.com/watch?v=vJRILbn0ASM

Auditie placuta!

01.04.2014, 23:42:28
  • user86682
    user86682

Va multumim pentru aprecieri!
    *mirelamohjazi ai fost tare simpatica, iti multumim :*

O seara frumoasa va dorim tuturor.. pe ritmuri primavaratice!

01.04.2014, 23:46:09
  • 3cot
    3cot

Mult succes tuturor noilor veniti!

01.04.2014, 23:48:24
  • blanitza
    blanitza

WOWOWOW, ce frumuseti ne-ati adus cu primavara lui Chopin, Marcel si Denisa, va multumesc din inima, si ce designuri originale, stapaniti materia si materialul, nu gluma, piese de rezistenta si creatii absolut superbe, BRAVOOO!!!
    Ce ma bucur ca sunteti alaturi de noi in aceasta estetica si pasionata intrecere, era sa spun Appassionata, tot cu gandul la muzica sferelor, unde de altfel am zburat, pe tonuri delicate de Chopin, si valsand brat la brat cu cele 3 designuri nazdravane si-atat de păgâne, ca să spun aşa, pentru ca-mi sugereaza clar timpul mitic-legendar al zeitatilor precrestine, minunate, minunate piese!!!
    Felicitari din inima si SUCCES!!!

02.04.2014, 01:49:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pentru cine nu a vazut filmul "Undeva, candva..." voi incerca sa prezint un rezumat al scenariului:

Tanarul Richard Collier, aflat la o somtuoasa petrecere organizata pentru consacrarea lui ca mare dramaturg, este abordat in toiul petrecerii de o enigmatica doamana in varsta de 68 de ani. Aceasta, daruindu-i un ceas de buzunar ii spune discret:
    - "Intoarce-te la mine"

Vremea trece, dramaturgul nostru devine celebru si dupa opt ani (deci in 1980) este invitat la o mare aniversare, intr-un Hotel renumit si elegant dintr-o exotica insula.
    Pe coridorul acelui hotel, gaseste mai multe portrete ale unei tipe, care semana foarte mult cu acea femeie care i-a daruit ceasul.
    Cercetand datele problemei in amanuntime, afla ca in memoria acelei tipe, o mare actrita la vremea ei, acel Hotel s-a transformat si intr-o casa memoriala. Afla ca actrita s-a nascut in 1912 si a murit... in noaptea in care i-ar fi daruit lui ceasul!!!!
    Urmeaza studii si experiente de hipnoza, prin care incearca sa calatoreasca in timp. Se imbraca in costum de epoca si dupa multe incercari, reuseste sa ajunga in acel hotel.
    Vor petrece cateva zile de vis, pline tandrete si dragoste adevarata, pana intr- o seara, cand, intors in camera lui, dramaturului nostru i se rostogoleste din buzunar, un ban, un amarat de cent.
    Centul acesta era uitat in haina costumului inca din ziua in care a facut ultima sedinta de hipnoza. I se spusese:
    -"Ai grija insa, sa nu care cumva ai asupra ta vreun obiect din zilele noastre"
    Iar el, avusese din greseala, un cent al anilor 1980!!!

Totul s-a ruinat. Tanarul dramaturg se reantoarce in timp si orice incercare de a o revedea pe frumoasa artista (interpretata magistral de Jane Seymour) ramane fara izbanda.
    Regizorul filmului, pentru a nu lasa aceasta poveste frumoasa sa aiba un sfarsit trist, prin cateva scene interesante, ne lasa sa intelegem ca undeva, candva, deasupra norilor, in CER sufletele lor se vor reantalni.

O dragoste minunata, un ceas si un banut buclucas sant sarea si piperul acestui film de Oscar.
    Productie din 1980, sub regia lui Jeannot Swarc, artistii Christopher Plumer (impresarul artistei), Christophee Reeve (dramaturgul) si frumoasa Jane Seymour (actrita), primeste in 1981 Premiul Oscar (pentru cele mai bune costume) si Globul de Aur (pentru cea mai buna coloana sonora. (tema muzicala pe care vi-am recomandat-o deja mai la inceput)

02.04.2014, 22:36:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Redau inca odata tema muzicala a filmului:

http://www.youtube.com/watch?v=cNBI01m4hR0

02.04.2014, 22:38:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si aici, puteti alege:

https://video.search.yahoo.com/search/video;_ylt=A0LEV02xajxTWC8AiwhXNyoA;_ylu=X3oDMTB0MWoxNW52BHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1NNRTM5OV8x?p=somewhere+in+time+music

Auditie placuta!

02.04.2014, 23:09:41
  • blanitza
    blanitza

Gheorghitza drag, si tie vreau sa-ti multumesc din suflet pentru informatiile si contributiile de suflet pe care le citim in acest topic, iar majoritatea ti se datoreaza. Mersi frumos si pentru dedicatia muzicala de aseara ce mi-a mers drept in inima, intr-adevar, o violonista de exceptie, si-o piesa la fel. Am vrut aseara sa scriu, dar m-am trezit ca a trecut de 2, tot cautand eu piesa pe care voiam sa ti-o ofer, dar o pot face acum :
    Beethoven Romance - muzica sferelor, parca vad opalul translucid si sclipirile lui de vis, atunci cand ascult aceasta minunata muzica
    http://www.youtube.com/watch?v=P0YCWZnpoO0
    Interpretarea lui Heifetz mi se pare DIVINA, plus ca aceasta piesa cred ca numai un barbat o poate canta perfect, asa cum a gandit-o si scris-o Beethoven, iar orchestra face o acompaniere de MARE CLASA... Nu ma satur de ea...

03.04.2014, 00:32:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Piesa aceasta deosebita, m-a tulburat mult in adolescenta, cand ma izbise in plexul solar prima dragoste! Exista atata sensibilitate si in aceasta romanta, incat numai corzile unor viori o puteau face sa reverbereze in inimile noastre in acest fel.
    L-as cita poate pe Blaga:
    "Totdeauna rasuna in preajma noastra o muzica, care ne vrajeste gandurile, ne subjuga inimile si ne sileste sa ne potrivim pasul dupa tactul ei. O muzica ce ne imbata si ne sugereaza ritmul unui joc salbatec sau al unui mars funebru, RITMUL UNEI ROMANTE VISATOARE sau al unui imn razboinic. Muzica aceasta: SPIRITUL TIMPULUI"

03.04.2014, 01:03:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Multa lume n-a apreciat muzica lui Beethoven. Odata, dupa un concert, s-a ales cu multe critici. Fiind deja surd, convorbirile lui se faceau in scris pe niste caiete (numite mai tarziu "Caiete de Convorbiri") Intr-un asemenea caiet, un baietel care tot venea sa-l viziteze pe maestru, in timp ce acesta dormea, scotocind prin casa, gasise scris urmatoarele:
    " Cvartetul dumneavoastra executat ieri sera de Shuppanzing n-a placut"

Nimeni nu poate sti ce a raspuns maestrul la aceasta remarca inscrisa in caiet. Dar, datorita acelui copil curios, s-a putut gasi totusi un raspuns. Cand s-a trezit, baiatul ii aratase fraza.
    Beethoven, de data asta a luat creionul si ca niciodata, i-a rspuins baiatului in scris:
    "Le va place mai tarziu... Compun ceea ce socotesc eu ca e bine si nu ma sinchisesc de prejudecatile prezentului. Sant un artist si o stiu!"

Si stia bine ce stia!

03.04.2014, 01:18:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Inainte de inceta sa mai vorbeasca definitiv, Beethoven rostise o fraza care a ramas celebra (de fapt, ultima)
    " Plaudite, amici, finita comoedia"
    A urmat agonia. Iata cum zugraveste Romain Rolland* ultimele clipe ale vietii acestui titan:

" La cinci si un sfert (...) un tunet a zguduit camera straluminata de reflectarea sinistra a unui fulger. Beethoven deschise ochii, a intins bratul, a ridicat pumnul spre cer, cu un gest amenintator. Expresia fetei lui era salbatica. Parca ar fi strigat: "Va sfidez forte dusmanoase!" ca si cum, un general ar striga in fata trupelor: "Ii vom invinge! Ii vom invinge! ...Inainte!" Numai ca bratul lui a cazut.
    Murise in lupta. Si a fost ultima lui Simfonie."

* Romain Rolland, "Beethoven, Mari epoci creatoare; Finita Comoedia" (pag.60-61, Editura Muzicala/1967)

03.04.2014, 01:33:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am adus in discutie acest episod, deoarece multa lume nu poate intelege cum un un asemenea om, aparent dur, a putut compune o muzica atat de sensibila ca cea din romanta dedicata mai sus de tine.
    Multumesc din suflet Blanito!

03.04.2014, 01:36:51
  • blanitza
    blanitza

Maaaama, Gheorghitza, cum se recunoaste FORTA omului si din cuvant - SUNT UN ARTIST SI O STIU!!! Cred ca este un film mare facut dupa viata lui, am inteles ca este mai vechi, de prin 70-80, stii tu cumva care e, ca taaaare-as vrea sa-l vad...

03.04.2014, 01:37:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Din pacate, nu stiu daca mai pot prezenta un subiect foarte interesant, legat de tema acestui concurs.
    Dem Urmă, ne-a lasat o lucrare incredibila prin care Muzica era asociata cu Matematica. dar, exista un autor care si-a dedicat viata unui studiu si mai interesant. Asocierea muzicii cu pictura, adica Notele versus tonurile de culoare.
    Muzica, versus Curcubeul... Incitant subiect si ar fi meritat dezbatut in spatiul acestui concurs.

Concursurile noastre n-ar trebui sa se limiteze doar la inregistrarea lucrarilor si eventual, cateva complimente sau comentarii de circumstanta si gata! Orice dezbatere pe marginea temei de concurs, poate primi si o nota de cunoastere, de invatatura si, de ce nu? poate fi catalogata si ca un act de cultura.
    Iar cultura generala nu poate avea oprelisti, incat sa o numim "vorbarie goala"
    Sa-mi fie cu iertare daca gresec.

03.04.2014, 01:48:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dupa ce voi gasi linck-ul, il voi posta cu mult drag!

03.04.2014, 01:49:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitzo, sant mai multe filme dar cred ca stiu la care te referi...

03.04.2014, 01:52:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitza, pana il gasesc pe filmul acela, cand ai timp, urmareste-l pe acesta:

http://filmehd.net/copying-beethoven-2006-filme-online-gratis.html

03.04.2014, 05:21:29
  • soso07
    soso07

Imi lipseste un cent ... Probabil ca povestea pe care as vrea sa o spun eu prin colierul la care ma gandesc doreste sa ramana acolo ... undeva, candva, si nu in vremurile noastre.

03.04.2014, 08:56:31
  • user86682
    user86682

@Gheorghita.. m-ai dat pe spate( in sensul bun )
    ''Somewhere in time'' este un film exceptional...
    L-am vizionat cu multa placere cand eram mai pustoaica, genial scenariu!
    O sa il caut din nou sa il vad cu sotul meu!

Da este adevarat, dupa tema concursului ar trebui sa ne implicam mai mult, concurentii, in a ne descrie produsele create intr-o alta maniera... dar rutina zilnica a aproape oricaui artist de aici, il incatuseaza si limiteaza in descrieri.. si recurgem la cele bazice.

*reascul cu mare drag ''www.youtube.com/watch?v=cNBI01m4hR0 '' .. multumesc :)

03.04.2014, 10:30:20
  • user86682
    user86682

Alta melodie exceptionala cred ca este piesa de la finalul filmului ''Domnita soim/ Lady Hawke''
    https://www.youtube.com/watch?v=NwzL_PHG3yM
    .. un film emotionant..

03.04.2014, 10:33:59
  • soso07
    soso07

Da, exceptional film "Domnita soim" !!! Chiar discutam mai demult despre aceasta poveste cand il rugasem pe George sa ne vorbesteasca despre Soare si Luna.

03.04.2014, 11:50:52
  • soso07
    soso07

"Domnita soim" (Ladyhawke) - 1985.

O legendara poveste de iubire dintre cavalerul Etienne Navarre si frumoasa Isabelle De Anjou. Desi se iubesc la nebunie, cei doi indragostiti sunt despartiti pentru totdeauna, din cauza unei vraji blestemate.
    De la ivirea zorilor si pana la asfintit el este om, iar ea soim. Cand se lasa noaptea, el devine lup, iar ea om. Doar pentru o secunda, la rasaritul si la apusul soarelui, cei doi indragostiti aproape ca se puteau atinge.

Puteti urmari aici o secventa din film - Transformarea in zorii zilei
    www.youtube.com/watch?v=1ODVyWqW4ps

03.04.2014, 12:16:03
  • blanitza
    blanitza

Wow, ce idei frumoase si filme minunate, sa mai spunem, ca tare-mi place. Acuma, s-o iau in ordine, referitor la corespondetele muzica-pictura, respectiv culoare, Gheorghitza drag, in literatura avem un curent intreg ce se ocupa numai de asta, respectiv Simbolismul. Iata cum gandesc si statueaza o noua poezie doi monstri sacri ai poeziei franceze :

Correspondances

La Nature est un temple où de vivants piliers
    Laissent parfois sortir de confuses paroles;
    L'homme y passe à travers des forêts de symboles
    Qui l'observent avec des regards familiers.

Comme de longs échos qui de loin se confondent
    Dans une ténébreuse et profonde unité,
    Vaste comme la nuit et comme la clarté,
    Les parfums, les couleurs et les sons se répondent.

II est des parfums frais comme des chairs d'enfants,
    Doux comme les hautbois, verts comme les prairies,
    — Et d'autres, corrompus, riches et triomphants,

Ayant l'expansion des choses infinies,
    Comme l'ambre, le musc, le benjoin et l'encens,
    Qui chantent les transports de l'esprit et des sens.

— Charles Baudelaire

Am dat versiunea franceza, pentru ca traducerile pe care le-am gasit sunt modeste, si mai bine intelegem cate ceva chiar din cuvantul lui(franceza), decat o structura in romana care schimba realmente sensul.
    Cel mai tare vers este acesta - "Les parfums, les couleurs et les sons se répondent", pentru ca sugereaza exact noua forma prin care poetul ar trebui sa vada lumea, pentru a descoperi alte modalitati de exprimare si de creatie, cele anterioare devenite cliseu, nu mai transmiteau stare si sentiment, se blocau. El incearca sa gandeasca lumea ca si cum ar exista o legatura intre muzica, parfum si culoare, bine, asta transmisa prin cuvant, in poezie. Sunt sigura ca ai putea sa ne spui cate ceva despre aceasta uniune si corespondenta la nivelul picturii, Sorinuta.
    Un alt poet vizionar, Arthur Rimbaud, are cam aceeasi idee, ceva mai inainte de Baudelaire, si o expune poetic printr-o poezie celebra numita Vocalele :

A negru, E alb, I rosu, U verde, O de-azur,
    Latentele origini vi le voi spune toate:
    A e corsetul negru de muste-ntarâtate
    Ce-nchipuie în jurul cadavrului impur

Golfuri de umbra; E, aburi candízi si corturi nalte,
    Lanci de ghetari, regi albi si freamat de rasuri,
    I, purpuri, sânge ftizic, râs de frumoase guri,
    Cuprinse de mânie sau de betii crispate;

U, cicluri si vibrare de valuri verzi, genuni,
    Ori linistea adânca a turmei pe pasuni
    Si-a urmelor sapate pe-o frunte studioasa;

O, Trâmbita suprema cu tipete pierdute,
    Tacerile de Astre si Îngeri strabatute,
    – Omega, violetul ce Ochii-I îl revarsa!

Si-acum cate ceva din Bacovia, si felul in care vede el corespondentele :

Nocturna

Clar de noapte parfumat,
    O grădină cu orizontul depărtat...
    Şi în somn, pe banca veche, cugetări se contrazic,
    Greierul zimţează noaptea, cu nimic.

Cum te-am aşteptat...
    Totul a trecut-
    Luna pare, în oftat,
    Un continent cunoscut.

Aici e frumos aranjat
    Orice fir;
    Veacurile-au stat
    Un oraş, pe vale,- Suvenir.

Clar de noapte parfumat,
    O grădină cu orizontul depărtat...
    Şi în somn, pe banca veche, tot mai mic...
    Greierul zimţează noaptea cu nimic...

03.04.2014, 20:52:25
  • soso07
    soso07

Gabitza, ma voi gandi la ce ai scris ... muzica, parfum, culoare transpuse in pictura. Doar sa-mi ingadui putin ragaz, sa ies dintre vitamine, minerale si ratii alimentare, unde toate imbraca alta forma ... I se spune simplu - ATITUDINE.
    Imi este greu acum sa trec de pe o emisfera pe cealalta a creierului (din cauza oboselii).

03.04.2014, 21:11:48
  • blanitza
    blanitza

Mmmmm, atitudine, iata alt cuvant bun si plin de sensuri, cu o plaja larga de aplicatii, inclusiv in arta bijuteriei...

03.04.2014, 23:31:19
  • soso07
    soso07

Este universal ... si conteaza cel mai mult !

03.04.2014, 23:34:05
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Va prezint o lucrare pentru care am depus ceva efort.
    Sper sa va placa.
    Asa ca in ritmul muzicii: www.breslo.ro/Product/Poseta-AIDA_1172784

04.04.2014, 00:26:29
  • blanitza
    blanitza

Ooooo, ce moderna si contemporana Aida, parca, parca nu numai din muzica te-ai inspirat aici, draga Octavia, realizezi, era sa scriu "draga Aida":), cred ca e si arta plastica prezenta in frumoasa ta geanta, pentru care te felicit si-ti urez mult succes!!! Cum spuneam, o Aida stilizata si cu inspiratie din Gaugain in forma si cromatica, frumos si seducator accesoriu, bravoooo!!!!

04.04.2014, 01:03:06
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Da, exista ceva care imi face placere si acel ceva l-am folosit cand am creat acest accesoriu vestimentar. Este vorba despre o combinatie reusita sau mai bine zis a trecere de la cubism la pop art.
    Ador acest stil. Si ma bucur ca iti place creatia mea.
    Am muncit foarte mult dar recunosc cu sinceritate sunt multumita de rezultat.
    RE, SOL, LA, RE, LA, SI, SI, SI, SI, DO, SOL, SI, LA, SOL, LA, SI, SI, LA, SOL, LA, SI, SI, LA, SI, SI, SOL, LA, LA.
    Mie nu-mi place sa ma laud dar de data asta trebuie sa mentionez ca mi-au fost de mare ajutor studiile muzicale. In general cand oamenii fac lucrurile din tot sufletul si toata puterea iese ceva minunat.
    Multumesc inca o data pentru ajutor Gheorghitza. Asa cum am scris in descrire nu m-am gandit in momentul in care am lansat concursul la aceasta opera minunata.
    Iar in momentul in care a fost mentionata mi-am reamintit motele muzicale mai pe care le-al scris mai sus.

04.04.2014, 07:50:56
  • mirelamohjazi
    mirelamohjazi

Geanta Octaviei e cu adevarat arta plastica ! Cu munca , imaginatie si talent a iesit un lucru minunat . Felicitari !

04.04.2014, 11:39:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va recomand o piesa muzicala mai ciudata.
    Mai intai, sa va spun ca a existat o lucrare de mare amploare, realizata probabil de o serie de studenti teologi ai bisericii romano-catolice, care in jurul anilor 1230 au adunat o sertie de compozitii si texte cu caracter religios (uneori cu caracter satiric la adresa bizericii). Manuscrisele ramase insa sunt o adevarata opera artistica. Toate paginile contin ornamente grafice filigranate iar scrierea, alcatuita din niste niste litere gotice deosebit de mici. Practic, intreaga opera la care au lucrat acei anonimi, reprezinta o monumentala luicrare de ARTA.
    Lucrarea asta, despre care va scriu acum, contine texte sub forma de poeme dar si cantece sau piese sde teatru cu caracter spiritual:
    -55 cantece moraliste
    - 131 cantece de dragoste
    - 49 cantece de "joc si voie buna" cum am spune noi, romanii "cantece de petrecere"
    - 2 piese de teatru spiritual.

Dintre toate acestea, datorita uneia dintre ele, (si cea mai importanta) a ajuns pana in zilele noastre ca un adevarat slagar! Meritul pentru acest lucru revine, incontestabil, compozitorului german Carl Orff care a preluat, sintetizat si adaptat temele melodice principale ale aceste lucrari.
    Lucrarea, care sub o forma sau alta a ajuns pana la noi, se pierde in timp undeva intre 1200 1300 e.n. Ea va deveni pana la urma, o piesa de rezistenta a muzicii clasice. In epoca moderna si contemporana, acestei lucrari i s-au dat diferite interpretari, unele de-adreptul spectaculoase.
    Eu, am cautat sa gasesc doar parte din aceasta lucrare, partea cea mai cunoscuta: "O Dortuna" ("Fortuna, imparateasa lumii") Interpretarea selectata de mine mi s-a parut una de exceptie.

Asadar, este vorba despre Opera lui Carl Orff, scrisa intre 1935 si 1936:
    "CARMINA BURANA"
    avandu-l ca solist si dirijor pe marele Andre Rieu.
    Spectacolul, il veti aprecia voi:

www.youtube.com/watch?v=GD3VsesSBsw

04.04.2014, 16:51:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fie ca aceasta zeita, zeita Fortuna sau cum i se mai spune:
    " Imperatrix Mundi "
    sa va poarte noroc in tot ce faceti iar muzele sa fie mereu printre voi.

04.04.2014, 17:00:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pentru cine doreste sa vizioneze intreaga opera:

http://video.search.yahoo.com/search/video;_ylt=A0LEVxJnvj5TlE0AxH9XNyoA;_ylu=X3oDMTB0dm9kMmw4BHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDM2NV8x?p=www.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DQEllLECo4OM

04.04.2014, 17:19:42
  • blanitza
    blanitza

Gheorghitza drag, da' muzica de muzica ne-ai pus aici, Andre Rieu si Carl Orff m-au rupt in doua, grandios si monumental stil, multumesc din inima pentru asemenea spectacol, ma crezi ca mi-au creat iluzia ca sunt ACOLO, in sala de spectacol, m-am ridicat in picioare la final, asa cum faceau si cei din sala, JOS PALARIA!!!

05.04.2014, 13:33:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu am facut decat sa tin putina companie alaturi de tine.
    Placerea a fost de partea mea!

05.04.2014, 16:07:26
  • forHOPE
    forHOPE

Buna seara dragilor,

As dori sa ma inscriu cu un prim produs in acest concurs, inspirat de melodia:

http://www.youtube.com/watch?v=SKK_8uLvy90

www.breslo.ro/Product/Love-you-till-the-end_1162442

05.04.2014, 19:25:14
  • blanitza
    blanitza

Faaaata, ce frumusete shabby delicioasa ne-ai adus in concurs, ce idee ai putut sa ai, bravooo!!! Plus mesajul - Love you till the end..., minunat si sensibil, frumos foc buchetul de mireasa, oare vreun gand ceva, cumva, Dienuta draga???
    Iti multumesc din toata inima ca ne bucuri si ne incanti la propriu, felicitari pentru creatie si bine-ai venit in concurs, iti urez din sufletel SUCCES!!!

05.04.2014, 19:38:45
  • carmenn
    carmenn

frumi de tot,Diana...un mic ajutor...daca vrei sa para mai vechi...baga fiecare pagina in putina cafea sau ceai...o lasi la uscat....si capata patina...asa facea fiica mea...o sa incerc si eu ceva asemanator...am partituri destule prin casa...:)) un buchet pentru o chitarista ....special si original...

05.04.2014, 20:24:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Printesa indiana! Ai aparut in sfarsit!
    Credeam ca te-a rapit vreun print din Taj Mahal,,,

05.04.2014, 20:38:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu cred ca ma voi incumeta sa iti procur buchetul de mireasa pe cand te vei marita! Ne-ai dat gata!

05.04.2014, 20:40:15
  • forHOPE
    forHOPE

Gabitza iubita, multumesc frumos pentru minunatele cuvinte. Dar stai linistita, nu am nici un gand. Deocamdata. Cand va fi sa fie, va voi anunta ;)

carmenn, multumesc pentru sfaturi, insa acest buchet asa trebuie sa fie. Pe viitor voi lua in calcul si varianta dvs.

George... cand voi fi mireasa, nimeni nu imi va face buchetul. EU mi-l voi face, asa cum visez. Deja am inceput sa strang "materiale". asa, sa fie...:)

05.04.2014, 21:15:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand??????

05.04.2014, 21:16:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

"Aceasta este intrebarea"

05.04.2014, 21:17:22
  • forHOPE
    forHOPE

Cand si.... cu cine???? :))))

05.04.2014, 21:44:44
  • soso07
    soso07

Diana, stii ce asteptam cu totii ... sa vedem cum iti vine rochita alba ;)

05.04.2014, 21:49:36