Forum: Concursuri Concurs: MUZICA, FORMA, CULOARE
- Gheorghitza
Multa vreme m-am gandit la personaje celebre, care puteau reprezenta sursa de inspiratie pentru tematica acestui concurs. Existau atat de multe personaje ramase celebre in istorie, incat acest concurs, pentru a putea cuprinde o asa mare diversitate de idei, ar fi trebuit sa dureze un trimestru.
28.03.2014, 18:43:48
Asa, am rememorat o istorie contriversata a unui personaj care a exaltat pur si simplu o natiune. Aparuta ca o cometa, Prima Doamna a Argentinei, Evita Peron (Maria Eva Duarte de Peron: 1919-1952)
"Inscaunata" in 1946, se impune in fata politicienilor, cu o aura de genialitate plina de contradictii. Iubita, adulata de popor si dispretuita de multa lume in acelas timp, desi ca Prima Doamna a trait doar sase ani (in 1952 avea sa moara rapusa de o boala grava, la numai 33 de ani) Eva Peron nu a facut rabat de la lux si mai ales de la bijuterii (ii placeau foarte mult Perlele, Sideful si Diamantele) Fina, stilata (se imbraca uneori extraordinar de atent ca politician si extravagant sau foarte simplu cand umbla printre muncitori si tarani) Eva Peron a trecut prin istoria argentinei, precum o cometa.
Melodia de baza din filmul care probabil l-ati vazut, "Dont' cry for Me Argentina", Interpretata magistral de Madonna (care a si jucat rolul Evitei) a facut-o probabil si mai cunoscuta pe Eva Peron in toata lumea.
Pentrtu voi, dragi concurente (si moderatoar mai ales): Madonna:
www.youtube.com/watch?v=4Spy3Nd2D6w - Gheorghitza
Iar Madonna, (cautand sa reproduca cat mai fidel personalitatea Evitei Peron, purta in aceasta scena, un colier multisir cu Sidef si Perle (cinci siruri suprapuse)
28.03.2014, 18:52:48 - carmenn
multumim G,pentru informatiile oferite :)
28.03.2014, 19:20:53 - Gheorghitza
Un alt personaj de poveste care ne incanta nu numai privile dar ne umple si inima cu bucurie, a aparut intr-un grandios spectacol, in costumatia ei deja celebra, cu palaioara inforata si un papillon rosu la gat, ca o adevarata vrajitoare calare pe matura. Si nu a coborat oriunde: alaturi de un alt mare artist: Andre Rieu, ridicand un stadion in picioare. Veti intreba de ce am ales aceasta piesa care pare venita de pe taramul vrajitoarelor. Urmariti videoclipul si veti intelege:
28.03.2014, 19:44:31
www.youtube.com/watch?v=mtNlAOfITqs - Gheorghitza
3) Nu puteam trece cu vederea o alta poveste de rasunet mondial, povestea unei frumoase printese etiopiene si implicatiile politice egiptului antic.
28.03.2014, 20:43:00
Subiect deosebit de cuprinzator, mai ales pentru breslasele iubitoare de tematica "etno" , colaborata cu tematica concursului nostru.
Giuseppe Verdi, prin magistrala sa compozitie, a facut-o cunoscuta in toata lumea: AIDA
www.youtube.com/watch?v=5wbzRpda_4U
sau:
http://www.youtube.com/watch?v=l3w4I-KElxQ - blanitza
Oooo, cata inspiratie si cate personaje celebre, si muzica la fel, Ghoerghitza drag, ne-ai adus aur curat si deschizi o noua fereastra prin care sa zboare gandurile noastre - Don't cry for me, Argentina - cata sensibilitate, ce interpretare superba, si ai dreptate intrutotul vizavi de tinutele Evitei, erau de-o eleganta rara, chiar Prima Doamna, apoi Aida - mareata in tragedia ei, impresionanta si puternica, si-apoi taramul vrajitoarelor si-o Marry Poppins ca-n vremea copilariei, ce festin ne-ai adus, si-ti multumesc pentru asta!!!
29.03.2014, 00:21:06 - blanitza
Da, Madonna a fost si este printre cantaretele mele preferate, iar pentru piesele ei mai vechi am un adevarat cult, nu stiu ce mai face acum si ce mai creeaza, dar pentru mine o piesa cum este "Frozen" reprezinta un varf de creatie al ei
29.03.2014, 00:50:42
http://www.youtube.com/watch?v=MDM0yAJjlBo
Plus ca mi se pare o inspiratie superba pentru bijuterie gotica, noir...
Alta piesa care mi-a placut la nebunie a fost "Take a bow", venind cam in perioada ei de inspiratie si descoperire a culturii si traditiilor spaniole, in plus, clipurile sunt magnifice, aici "Take a bow..."
http://www.youtube.com/watch?v=zMqIQhiJdvs - jad.angel
www.breslo.ro/Product/Colier-crosetat--Flori-si-fruze--REZERVAT-CONCURS-MUZIA-FORMA-CULOARE_1166770
29.03.2014, 11:53:56
Primul produs inscris in concurs :) - LoresBijoux
Buna ziua :)
29.03.2014, 12:24:26
Eu sunt Loredana si sunt la prima participare . Muzica mea sunt cantecelele fiului meu , fie din filmele clasice Disney , fie Vitas . Melodia lui preferata este Opera 2 a lui Vitas iar a mea este Crane's Crying .
Prima piesa pentru concurs este un colier lucrat din sarma placata cu argint si agate , tehnica wire wrapping : www.breslo.ro/Product/Set-Day-Dreaming_1157732 .
A 2-a piesa este un pandantiv lucrat tot cu agate , de data aceasta in tonuri de albastru , culoarea mea preferata si sarma argintata : www.breslo.ro/Product/Pandantiv-Blue_1166189.
Voi reveni si cu piesa 3 .
Multumesc pentru invitatie !
Succes tuturor ! - mirelamohjazi
Buna ziua dragi breslasi !
29.03.2014, 12:39:08
Asta noapte, dorind sa ma inscriu cu un produs la Concursul cu Primavara, dupa ce "mi-am aruncat" ochii pe-acolo, m-am uitat si pe-aici ! O noua provocare, o tema frumoasa, produse minunate dar si comentarii "aricIoase"...
Unii au mediat "conflictul", altii l-au aplanat, unii au cedat, altii au plecat !
Dreptatea si frumusetea sunt relative, depinde cum si de unde le vezi..
Felicitari blanitza si Viata merge mai departe !
Sper sa vin si eu in randul vostru si cu un produs, nu numai cu vorbe ... - carmenn
o sa ne lasi ca de obicei cu gura cascata...:) cu vreo frumusete de-a ta...:)
29.03.2014, 13:57:11 - Gheorghitza
jad.angel,
29.03.2014, 14:59:34
multumim pentru frumoasa lucrare inscrisa in concurs.
Te asteptam si cu o alta lucrare! Mai este timp... - blanitza
Oooo, Carletta scumpa, ce bucurie mi-ai facut cu-aceasta piesa minunata, si cand spun asta nici nu stiu la care sa ma refer mai intai - la delicioasa si feminina ta creatie, careia regret ca-i pot doar 1 "favorite", cand as vrea sa-i dau 10:), sau la serenissima Balada a lui Chopin!!! O potrivire perfecta, si-o piesa forever loved, cand ascult balada parca am in ochi superba ta creatie, iar cand o privesc, gandul imi fuge si parc-aud in urechi Balada, iata o simbioza artistica si estetica de milioane, si-ti urez din inima SUCCES!!!
29.03.2014, 15:06:13
Draga Mirela, ce ma bucur ca ne calci pragul, vino, draga mea, in lumea Muzicii Regina, care-atat de usor poate fi transpusa in forma si culoare, dupa cum cu prisosinta o arata creatiile deja inscrise, ce ne mangaie ochii si ne incanta sufletul!!! Bineinteles, termenul "usor" este in esenta relativ, pentru ca numai artistul - scumpa Carmen si delicata Carletta - ne pot spune daca-i usor sau greu sa faci astfel de frumuseti!!! Pentru mine-i greu, inca nu m-am apropiat cum trebuie de croset si tricot, si rau ce-mi pare acum, dar pot ADMIRA si LAUDA din toata inima maiestria voastra, fete dragi si inspirate!!! - blanitza
Si pentru ca asa-i frumos si bine sa ne primim musafirii, iar gazda trebuie sa aduca bucurie si cadouase, m-am gandit si la momentul in care topicul nostru va fi in sarbatoare, prin prezentarea creatiilor la vot. Mi-as dori din inima ca aceasta piesa vesela si delicata sa bucure o iubitoare de frumos, un client votant, asadar iata primul meu premiu pentru dvs, enjoy!!!
29.03.2014, 19:19:31
www.breslo.ro/Product/Bratara-Pink-Polka-Dot-Summer---Premiu-Client-Concurs-Muzica-forma-Culoare_389012 - DragomirOctavia
Buna seara.
29.03.2014, 22:06:37
Iata prima lucrare pe care o inscriu in concurs:
www.breslo.ro/Product/Bate-inima_1168669 - soso07
Ce frumuseti au inceput sa ne incante sufletul ...
29.03.2014, 22:15:12 - blanitza
Octavia draga, ce frumusete celtica ne-ai adus la concurs, minunata piesa, delicata si indelung gandita si pregatita de tine, cu dragoste pentru frumos "bate inima" ta, felicitari si SUCCES!!!
30.03.2014, 01:28:31 - carmenn
frumi inima ta...albastra...:)
30.03.2014, 06:52:34 - mirelamohjazi
Buna ziua ! frumoasa piesa Octaviei, felicitari !
30.03.2014, 15:09:07
Doresc sa particip cu prima piesa pentru acest Concurs , daca tot e gata s-o si expun, a doua este in lucru . Sper sa fiu incadrata in tema ?!
www.breslo.ro/Product/Colierul-meu-cu-taste---Participa-la-Concurs-pe-Forum-MUZICA-FORMA-CULOARE_1169030 - carmenn
ce tare...:)
30.03.2014, 15:13:37 - blanitza
Faaata, e grozav, bineinteles ca se incadreaza in tema, ca doar "Tonul creeaza muzica", si fara note nu s-ar putea concepe vraja ei, lumea de sunete si idei pe care o transmite, bravooo pentru inspiratie!!! Colierul tau imbina fericit lumea nostra contemporana(prin elementele tehno), in care calculatorul e prezent in mare parte din ceea ce facem, si culoarea, sugerand astfel o nota grava, asa incat mie-mi inspira ideea ca nu-i chiar o jucarie muzica, ci e un lucru serios, si-atunci cand il tratam in joaca!!!
30.03.2014, 17:53:56
Draga Mirela, iti multumesc din inima ca ne-ai adus la concurs o piesa sugestiva si seducatoare, cu un aer sagalnic si delicat, bravoo!!! - Gabileria
Bine v-am (re)gasit! Ma inscriu si eu in concurs cu acest produs www.breslo.ro/Product/Set-colier-si-cercei-Brandusa--participa-la-concursul-MUZICA-FORMA-CULOARE_1161833
30.03.2014, 17:56:36
Va recomand sa-l priviti in timp ce ascultati Anotimpurile/Primavara lui Vivaldi https://www.youtube.com/watch?v=pmOwlf99V64 - blanitza
Gabi draga, ce creatie diafana ne-ai adus la concurs, cat de frumos ai surprins puritatea si veselia, jocul de culori al clipei de mugure si floare, totul atat de sugestiv pentru minunata muzica ce ti-ai ales-o ca fundal - Primavara lui Vivaldi, bravooo!!!
30.03.2014, 18:46:51
Iti multumesc din inima ca ne faci bucuria de a te avea printre noi, stilul tau de bijuterie este atat de rupt din natura, florile ne vorbesc sau...ne canta, in dulci masuri de portativ, ai zice ca notele lui Vivaldi si-au gasit "Forma si Culoarea", datorita superbei tale creatii, te-astept si cu alte piese, ca tema e clar ca-ti vine manusa, FELICITARI!!! - Gabileria
Multumesc mult, Gabi draga! Am incercat sa redau o mica parte din bucuria primaverii si din frumusetea florilor ce o reprezinta! Eu una imi doresc sa fie primavara tot timpul si daca in realitate nu e posibil, macar prin creatiile noastre sa o tinem langa noi! Ascultand muzica "asortata", bineinteles!
30.03.2014, 19:47:43 - soso07
HandmadebyGabi, te asteptam cu drag si la concursul PRIMAVERII :)
30.03.2014, 19:56:23
Si pe toate fetele care doresc sa paseasca alaturi de noi pe cararile acestui minunat anotimp ! - LONA22004
Tema este o provocare, nu gluma! si ce imi place!!!
30.03.2014, 19:57:00
www.breslo.ro/Product/Set-bijuterii-cu-margele-Teardrop_1169258
Massive Attack - Teardrop
muzica serialului dr House.
https://www.youtube.com/watch?list=RDTN6YSXO2L5A&v=TN6YSXO2L5A - forHOPE
Buna seara dragilor,
30.03.2014, 19:58:52
Felicitari pentru creatiile inscrise in concurs pana acum! Minunata tematica cea muzicala, cu siguranta ma alatur si eu voua! - soso07
Cu putin timp in urma vorbeam aici despre Van Gogh.
30.03.2014, 20:00:00
Astazi, pe 30 martie, sa ne reamintim de acest mare nume !
https://www.youtube.com/watch?v=oxHnRfhDmrk - blanitza
Lona draga, bine-ai venit la concursul nostru, ce piesa frumoasa si muncita ne-ai adus, plus ca e grozav de incitanta si surprinzatoarea potrivirea cu melodia si personajul, wowowow!!! Chiar este un serial pe care-l urmaresc intens, si faptul ca tu i-ai ales culoarea bleu-ciel ma face sa-l privesc putin altfel, si sa nu-l mai vad ca pe un Gica-contra tot timpul... De fapt, tu ai dreptate, nu eu, si acel gica-contrism al lui proverbial are ca final linistea si armonia, te-am inteles!!! Ce frumos si inspirativ ti-ai ales muzica si personajul, bravoooo!!!! Multumesc din inima pentru ca te avem alaturi de noi intr-un concurs cumva altfel, esti o scumpa!!!
30.03.2014, 20:16:34
Diana draga, ce bucurie-mi faci calcandu-ne pragul, ma gandeam eu ca te va seduce tema pana la urma, si ne vei surprinde si inalta in stilul tau caracteristic, de-abia te-astept si-ti multumesc din inima!!! - mirelamohjazi
Frumos si delicat set-ul lui HandmadebyGabi, dac-ar fi putut participa la ambele Concursuri facea fata cu succes ; si la acesta cu tema muzicala si la cel cu Primavara ! Felicitari tuturor lucrarilor inscrise si s-o tina Dumnezeu sanatoasa pe
30.03.2014, 20:17:45
blanitza, care are o vorba sau chiar mai multe vorbe bune pentru fiecare ! - LONA22004
Multumesc Blanitza pentru primirea frumoasa!
30.03.2014, 20:24:23 - Gabileria
Multumesc frumos, tie - Sorina - pentru invitatie si tie - Mirela - pentru cuvintele frumoase! Voi pregati ceva si pentru concursul "Primavara" si cu siguranta ca la finalul celor doua concursuri vor fi multe bijuterii care vor merita un loc pe podium!
30.03.2014, 20:47:35 - soso07
Sunt convinsa ca va fi o incantare !!!
30.03.2014, 21:07:58 - 3cot
Se pare ca inspiratia nu lipseste pe aici. Felicitari tuturor concurentelor inscrise pana acum!
30.03.2014, 22:26:11
Chiar si asa, poate o sa va placa sa ascultati un cantec pentru suflet:
Moon River ( Audrey Hepburn In filmul Breakfast at Tiffany's):
http://www.youtube.com/watch?v=BOByH_iOn88 - blanitza
Carmen draga, Breakfast at Tiffany's este o dulceata de film, am impresia ca tocmai aici iesea in lume The Little Black Dress, bineinteles, purtata de legendara Audrey, un adevarat model de feminitate al acelor timpuri!!! Maama, mi-a placut filmul asta romantic atat de mult, incat am facut si-un colier odata inspirat din el, frumoasa pelicula, iar actorii de nota 20+...
31.03.2014, 00:36:39 - rosalie89
Buna ziua!
31.03.2014, 08:59:20
As dori sa inscriu si eu un prim produs in concurs:
www.breslo.ro/Product/Colorful-Rain_1145403
Piesa de inspiratie (si sicner si filmul care nu e de lepadat :) - rosalie89
https://www.youtube.com/watch?v=w40ushYAaYA
31.03.2014, 09:03:32 - blanitza
Draga Alex, norisorul tau este o dulceata, iar filmul plus piesa asortata lui sunt de top, aseara cand ma dusesem pe youtube dupa Audrey si Breakfest..., in dreapta apareau tot felul de piese, si-am dat cu ochii de Gene Kelly, realmente n-am putut sa ma abstin sa nu ascult din nou aceasta feerica piesa muzicala, o revarsare de bucurie si freedom, ce poate fi mai plin de viata si suflet ca ploicica de primavara, prin care o inima alearga spre iubire??? Chiar asa este si colierul tau, ai surprins minunat toata aceasta paleta de stari si sentimente, plus amprenta ta cromatica, ce jucaus devine fetrul in mainele tale inspirate, bravooo!!!
31.03.2014, 12:21:37
Iti multumesc pentru frumusetea delicata ce ne-ai adus-o la concurs, SUCCES!!! - balanmiha72
www.breslo.ro/Product/Bratara---Cantecul-marii-sufletului-meu_1169988
31.03.2014, 19:42:25
Buna seara! Inscriu si eu o lucrare. Va multumesc si urez succes tuturor! - soso07
Un cantec special, Miha ... Cel mai frumos cantec, cel al SUFLETULUI ! Cred ca fiecare dintre noi si-a exprimat macar o data acest lucru intr-o creatie.
31.03.2014, 20:35:52 - soso07
Cantec si poezie cu ... Nichita
31.03.2014, 20:36:18
https://www.youtube.com/watch?v=bCXASDhRrJk - Claudica
sper sa particip si eu pt ca sint tare incintata cu Forumul
31.03.2014, 21:26:29 - soso07
Perfect, Claudia ! Te asteptam !!!
31.03.2014, 22:28:19 - soso07
Muzica si culoare :
31.03.2014, 22:28:41
https://www.youtube.com/watch?v=4DV0KHBfZ6Q - blanitza
Draga Miha, bratara ta este absolut superba, o feerie de la mare, si inca ceva, ai pus acolo atat de mult din sufletul tau si se vede asta, chiar se vede ca ai facut-o din inima, dintr-o poveste personala, i-ai dat ceva anume, nici nu stiu, un aer, o tusa de intimitate, pare ca stie ea ceva si nu spune, la fel ca si Scoica lui Blaga!!! Minunata potrivirea acestei poezii, are asa de multa intimitate, Blaga se duce profund in suflet, nu-i e frica de ce gaseste acolo, e tulburator, si la fel este si bratara ta, bravoooo!!!
01.04.2014, 01:08:37
Iti multumesc din sufletel ca ne faci bucuria sa ni te alaturi cu o piesa atat de speciala, felicitari si SUCCES!!! - blanitza
Draga Claudia, bine-ai venit pe forumul Breslo, cat si la concursul nostru!!! Nici nu stii ce ma bucur ca te atrage generoasa noastra tema, pana acum s-au inscris numai piese cu suflet, nu numai estetice, si cu siguranta va fi greu la votare!!! Am senzatia ca acest concurs incepe sa capete un anume "je ne sais quoi" intim, fiecare piesa pare-a purta un secret, si-mi place grozav asta!!! In fapt, asa si trebuie sa fie opera de arta, iar cheia noastra de intelegere este "Muzica, forma, culoarea...", si inca ceva, si inca ceva, inca ceva....eeeeeee, asta va las pe voi sa aflati, in fiecare piesa!!!
01.04.2014, 01:13:51 - soso07
"Amintirea...o muzică ce ne vine de undeva , de dincolo de orizont." Garabet Ibrăileanu
01.04.2014, 09:11:34 - blanitza
Chiar asa e, Sorinuta draga, si Ibraileanu stie el ce stie. Cat de des artistul are ca inspiratie amintirea, reveria, evocarea unor intamplari sau oameni din viata sa, lucruri ce iau haina cuvintelor si-ajungem in poezie si proza sensibila, sau imbraca valul culorilor si avem panze de suflet in fata ochilor. Sincer iti spun, de cate ori mi se opresc ochii asupra florilor lui Luchian, am exact acest sentiment - PARFUMUL AMINTIRII, imaginea este usor incetosata, de parca florile din vaza ajung la noi prin noianul anilor de dupa ani, minunat, minunat... Asa si cred ca era acest suflet bland si delicat, o reverie...
01.04.2014, 13:27:31 - blanitza
Revin cu o idee, Claudia draga, si eu iti pot gazdui o creatie sau mai multe pe care-ai vrea sa ni le aduci la acest concurs, asadar sper ca jucausa ta imaginatie sa fie prezenta si aici, in mijlocul atator alte frumuseti!!!
01.04.2014, 14:50:16 - soso07
Astazi am gasit niste materiale care m-au inspirat pentru o creatie. Pana voi gasi si timpul necesar, ma uit frumos la ele :)
01.04.2014, 19:30:01